Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ψάρι (σολωμό) το ξεπαγώνεται όπως το κρέας με φούρνο μικροκυμμάτων? ρωτάω γιατί μου είχαν πει παλιά να το ξεπαγώνω αφήνοντας το έξω σε νέρο γιατί χαλάει στο φούρνο. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Το ψάρι (σολωμό) το ξεπαγώνεται όπως το κρέας με φούρνο μικροκυμμάτων? ρωτάω γιατί μου είχαν πει παλιά να το ξεπαγώνω αφήνοντας το έξω σε νέρο γιατί χαλάει στο φούρνο. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Γιατί δεν το βγάζεις απο την κατάψυξη απο την προηγούμενη ;

Πως τον μαγειρευεις τον σολωμό;Μπορείς να τον βάλεις ακόμα και παγωμένο σε ένα ταψάκι με γάλα και να τον βάλεις στον φουρνο για 10 με 12 λεπτά.

Γαλα να τον σκεπάσει.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί δεν το βγάζεις απο την κατάψυξη απο την προηγούμενη ;

Πως τον μαγειρευεις τον σολωμό;Μπορείς να τον βάλεις ακόμα και παγωμένο σε ένα ταψάκι με γάλα και να τον βάλεις στον φουρνο για 10 με 12 λεπτά.

Γαλα να τον σκεπάσει.

 

Βασικά βαριέμαι να τα ξεπαγώνω. Μπορώ να τα πετάξω απευθείας στη κατσαρόλα και απλά να τα βράσω παραπάνω ώρα? Άμα δεν έχει τίποτα το επικύνδυνο τότε δε με νοιάζει.

Κάτι άσχετο αλλά τα καλαμαράκια λιώνουν εύκολα στο μπλέντερ και βράζονται στη κατσαρόλα? σκέφτομαι να δοκιμάσω ένα πακέτο.

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, aizensama24 είπε

Βασικά βαριέμαι να τα ξεπαγώνω. Μπορώ να τα πετάξω απευθείας στη κατσαρόλα και απλά να τα βράσω παραπάνω ώρα? Άμα δεν έχει τίποτα το επικύνδυνο τότε δε με νοιάζει.

Κάτι άσχετο αλλά τα καλαμαράκια λιώνουν εύκολα στο μπλέντερ και βράζονται στη κατσαρόλα? σκέφτομαι να δοκιμάσω ένα πακέτο.

ΤΙ βαριέσαι;Ποσο κουραση είναι να τα βγάλεις απο την κατάψυξη και να τα βάλεις στην συντήρηση την προηγούμενη μέρα;

 

Για τα καλαμαράκια δεν μπορώ να απαντήσω γιατί μου ήρθε εμετόςςςςςςςςςς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

ΤΙ βαριέσαι;Ποσο κουραση είναι να τα βγάλεις απο την κατάψυξη και να τα βάλεις στην συντήρηση την προηγούμενη μέρα;

Οκ, δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά γενικά από περιέργεια, έχει κάτι το λάθος να τα βάλεις απευθείας κατεψυγμένα να τα  βράσεις? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Οκ, δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά γενικά από περιέργεια, έχει κάτι το λάθος να τα βάλεις απευθείας κατεψυγμένα να τα  βράσεις? 

Νομιζω ότι σου έγραψα και τον τρόπο για να το κάνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλέπω αυτό το ωραίο κανάλι ενός Ιταλού που μένει στην Αυστραλία. Έχει ωραίες Ιταλικές συνταγές με σωστές διαδικασίες και υλικά, χωρίς bullshitting και περιττά υλικά, και ωραία reactions:

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

37 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Το ψάρι (σολωμό) το ξεπαγώνεται όπως το κρέας με φούρνο μικροκυμμάτων?

😳 To κρέας ξεπαγώνεται στον φούρνο μικροκυμάτων; 😐

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, Speculoos είπε

😳 To κρέας ξεπαγώνεται στον φούρνο μικροκυμάτων; 😐

γιατί όχι?

Εσύ πως το ξεπαγώνεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 12/4/2021 στις 10:05 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε

Την βαζω εδω για οποιον θελει.

Best pizza:

70% hydration
24h cold ferment

Vito recipe
1kg flour
700g water
30g salt
3g instant dry yeast 

Πρώτα ανακατεύω αλεύρι, μαγιά και 95% του νερού και το αφήνω μισή ώρα. 
Μετά προσθέτω νερό και αλάτι και ανακατεύω στο μίξερ 10'. Ξεκούραση 10'. Ανακάτεμα λίγο ακόμα. Slap and fold μέχρι να γίνει μπάλα και το βάζω ψυγείο σκεπασμένο για 24 ώρες. 
Βγάζω από το ψυγείο και φτιάχνω μπάλες και αφήνω δύο ώρες να φουσκώσουν.

Preheat Ooni till 430-450°C and then put at lowest flame
Launch pizza and put mid flame
Remove pizza and put lowest flame

 

172204940_151311383573592_153941905045602657_n.jpg

172646446_287872266046101_6332416509123752820_n.jpg

172243431_269493951474562_2054008100168517233_n.jpg

172558813_237446158161579_4128240988064619485_n.jpg

172776866_1429744700724524_4779573550240862870_n.jpg

Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές όλα αυτά τα χρόνια χωρίς μεγάλη επιτυχία ομολογώ.

Φέτος είπα να δοκιμάσω μια άλλη συνταγή και έπεσα επάνω στην πιο εύκολη, χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ συνταγή της Αργυρώς!!! 

Δείτε την εδώ: https://www.argiro.gr/recipe/tsoureki-2/

Την έχει δοκιμάσει κανείς;;;;

Παρακαλώ όσοι την έχουν δοκιμάσει ένα σχόλιο να ξέρω που βαδίζω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Mageiroulis είπε

Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές όλα αυτά τα χρόνια χωρίς μεγάλη επιτυχία ομολογώ.

Φέτος είπα να δοκιμάσω μια άλλη συνταγή και έπεσα επάνω στην πιο εύκολη, χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ συνταγή της Αργυρώς!!! 

Δείτε την εδώ: https://www.argiro.gr/recipe/tsoureki-2/

Την έχει δοκιμάσει κανείς;;;;

Παρακαλώ όσοι την έχουν δοκιμάσει ένα σχόλιο να ξέρω που βαδίζω...

Μονο Ακης 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η βρώμη φαίνεται ενδιαφέρον προιόν, θα τη δοκιμάσω και στο κανονικό φαί που τρώω να δω πως τα πάει με την υφή. Πήρα κάμποσα διαφορετικά πράγματα αυτό το μήνα για πειράματα.

Σκεφτόμουν μήπως τελικά μπορώ να χρησιμοποιήσω ψωμί στο φαί μου. Υπάρχει κάποιο που να αλέθεται καλά και να βοηθάει την υφή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Mageiroulis είπε

Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές όλα αυτά τα χρόνια χωρίς μεγάλη επιτυχία ομολογώ.

Φέτος είπα να δοκιμάσω μια άλλη συνταγή και έπεσα επάνω στην πιο εύκολη, χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ συνταγή της Αργυρώς!!! 

Δείτε την εδώ: https://www.argiro.gr/recipe/tsoureki-2/

Την έχει δοκιμάσει κανείς;;;;

Παρακαλώ όσοι την έχουν δοκιμάσει ένα σχόλιο να ξέρω που βαδίζω...

Δοκιμασμένη επί 10 χρόνια από τότε που την πρωτοδιαβάσαμε είναι αυτή, την οποία μάλλον αντέγραψε η Αργυρώ, χωρίς να το αναφέρει, ενώ η ίδια έκανε σήριαλ γιατί κάποιοι αντέγραψαν "δική" της συνταγή χωρίς να την "μνημονεύσουν"!!!

https://www.tastefull.gr/recipe/ta-tsourekia-apokaliptoun-ta-mistika-tous

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...