Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, mphxths είπε

Φιλος μου με λογαριασμο στην Πειραιως που του ζητουσε και αυτου επικαιροποιηση καποια στιγμη του μπλοκαρε καποιες ενεργειες που μπορουσε να κανει μεσω e-banking στον λογαριασμο. Ισως επειδη αυτος τον χρησιμοποιει πολυ να τον μπλοκαρανε στοχευμενα. Εμενα με 1 ευρω και μηδεν κινησεις σου λεει τι να του μπλοκαρουμε...χεσμενους μας εχει. Δεν ξερω στα σιγουρα ποιους και αν μπλοκαρει το συστημα αν δεν επικαιροποιησεις.

Δεν ζηταει , αλλα αυτοι ζητανε να παω απο το καταστημα να προσκομισω ταυτοτητα , γνησιο υπογραφης ή οτιδηποτε τελοσπαντων θεωρουν αυτοι οτι θα ταυτοποιησει την ταυτοτητα μου.
Στην τελικη ας τροποποιησουν το συστημα να δεχεται και τετοια εγγραφα...
Εγω τους ειπα να τους σκαναρω ο,τι εγγραφο θελουν , και να τους το στειλω μεσω εμαιλ . Του κερατα , αν ειμαι απατεωνας και εχω ολα τα εγγραφα του νομιμου κατοχου και ασχολουμαι επι μερες να τους απανταω στα εμαιλς για να κλεψω το 1 ευρω του λογαριασμου , χαλαλι μου...
Ας κανουν βιντεοκληση μαζι μου να βαλω την φατσα μου διπλα διπλα με τα εγγραφα οπως κανουν οι πορνοσταρς στα interviews για να δειξουν οτι ειναι ενηλικες :)

και αν κανείς βιντεοκληση βεβαιώνεις ότι είσαι εσύ??? δεν ζητάει η τράπεζα γνήσιο υπογραφής αλλά δείγμα υπογραφής γιαυτο και γίνεται σε κατάστημα...μετά θελουμε ασφάλεια συναλλαγών από τη τράπεζα χωρίς εμείς να έχουμε κάνει αυτά που πρέπει....απλά βαριόμαστε καμμία φορά να πάμε και θελουμε όλα να γίνουν on line

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, kostasbm είπε

και αν κανείς βιντεοκληση βεβαιώνεις ότι είσαι εσύ??? δεν ζητάει η τράπεζα γνήσιο υπογραφής αλλά δείγμα υπογραφής γιαυτο και γίνεται σε κατάστημα...μετά θελουμε ασφάλεια συναλλαγών από τη τράπεζα χωρίς εμείς να έχουμε κάνει αυτά που πρέπει....απλά βαριόμαστε καμμία φορά να πάμε και θελουμε όλα να γίνουν on line

Αν δασκαλεψω καποιον δικο μου να υπογραφει οπως εγω , και παει αυτος αντι εμου στην τραπεζα μπορει να βεβαιωσει η τραπεζα οτι ειμαι οντως εγω? Ασε που δεν νομιζω να εχουν δειγμα υπογραφης μου. 
Ναι θελουμε ασφαλεια απο την τραπεζες αλλα σε λογικα πλαισια και με σωστη χρηση της τεχνολογιας. Οχι οπως καποτε αν σου κλειδωνε το e-banking στην εθνικη επρεπε να περιμενεις να σου στειλουν νεο κωδικο με το ταχυδρομειο.

Στο θεμα μας ομως , η τραπεζα δεν μπορει ποτε να με ταυτοποιησει πληρως. Μπορω να δωσω ολα τα εγγραφα μου σε αλλον ανθρωπο , να του μαθω την υπογραφη μου και να παρουσιαστει στην τραπεζα και να παριστανει εμενα. Δεν νομιζω  να εχουν και γραφολογο εκει περα να αναλυσει ολες τις πτυχες της υπογραφης.
Αλλα βασει λογικης ενας απατεωνας δεν παιζει να μου εχει κλεψει ολα τα εγγραφα , κωδικους taxisnet και να εχει εκτυπωσει το εκκαθαριστικο , λογαριασμους ΔΕΚΟ κλπ και να ασχολειται επι μηνες για εναν λογαριασμο με 1 ευρω μεσα. Να πω οτι ειχα χιλιαρικα να το ξεψαχνισουν απο χιλιες μεριες.
Στην τελικη , γιατι αφηνουν εναν μη επικαιροποιημενο λογαριασμο να λειτουργει ? Που ξερουν οτι οι συναλλαγες που γινονται τοσους μηνες γινονται απο τον νομιμο κατοχο ?

Να ξανα-αναφερω οτι η Εθνικη δεν μου εχει ζητησει επικαιροποιηση .

Τελος να πω οτι δεν ειναι θεμα βαρεμαρας (εδω που τα λεμε ειναι :) ) αλλα ειναι θεμα να προσαρμοστουν οι τραπεζες στις νεες τεχνολογιες γιατι υπαρχουν συνανθρωποι μας που ισως να μην μπορουν να πανε. Η γιαγια στο χωριο πως θα παει ? Αυτος που εχει προβληματα υγειας π.χ. κινητικα προβληματα ? Καποιος μπορει να ειναι εξωτερικο.
Θα μου πεις με εξουσιοδοτηση να στειλει αλλο ατομο...θα σου πω , μεσω ιντερνετ ειναι ευκολοτερο για ολους...
Εδω η αλλη τραπεζα νομιζω η εθνικη σου ανοιγει λογαριασμο με βιντεοκληση...

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

Kαι εμένα μου ζητούσε επικαιροποίηση εδώ και 2 χρόνια περίπου. Και ενώ είχα ανεβάσει κανονικά όλα μου τα έγγραφα μέσω winbank, για κάποιο λόγο η επικαιροποίηση πάντα αποτύγχανε. Τους είχα πάρει και τηλ. αλλά τίποτα. (προσπαθήστε πάλι και μλκίες). Τελικά το έγραψα τελείως και σταμάτησε να μου έρχεται η ειδοποίηση στο winbank. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει κανένα περιορισμό πουθενά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σημερα εστειλα λογαριασμό vodafone για να αλλάξει η διεύθυνση και μου λέει η επικαιροποιηση εγινε.

Παω και βλέπω ιδια διευθυνση με την παλιά.

Αν και δεν είναι ο μισθοδοσίας μου και δεν με πολυαπασχολει θα τους σπαμαρω. Θα κανω συνεχεια αιτήσεις επικαιροποιησης με τον ίδιο λογαριασμό μέχρι να αλλαξει.

Ευτυχως η εθνική (αλλη από κει αλλα τελος παντων) εκανε ενα βήμα μπροστά και στις αιτήσεις για καρτα επιλέγεις οποια διευθυνση θες για αποστολή. 

Οι τράπεζες μας ανακαλύπτουν τον κοσμο

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ενασ αλλος τροπος πλεον ειναι μεσω gov δλδ απο την τραπεζα μεσω της λειτουργιας e-kyc βεβαια δε ξερω αν πιανει σε ολους πχ εγω ειμαι φοιτητης χωρις εισοδηματα αρα δε θα παρει πληροφοριες απο εισοδημα. Ομως παρολα αυτα η διαδικασια γινεται αυτοματα τελειως απο τι εχω καταλαβει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/8/2020 στις 10:29 ΠΜ, kostasbm είπε

από τη στιγμή που η επικαιροποίηση στοιχείων γίνεται πλέον μέσω Taxis δεν υπάρχει λόγος να πας σε κατάστημα. Από τη στιγμή που η Πειραιώς και η κάθε Πειριαώς σου ζητάει για οποιοδήποτε λόγο να πας για την επικαιροποίηση όλη αυτή η προσπάθεια μείωσης της γραφειοκρατίας πάει στα σκουπίδια. Εμένα ολοκληρώθηκε αλλά βγάζει μήνυμα ότι πρέπει να πάω εκεί με την ταυτότητα. 

Ακόμα με περιμένουν. Ποτέ

Επεξ/σία από vagstef
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, vagstef είπε

από τη στιγμή που η επικαιροποίηση στοιχείων γίνεται πλέον μέσω Taxis δεν υπάρχει λόγος να πας σε κατάστημα. Από τη στιγμή που η Πειραιώς και η κάθε Πειριαώς σου ζητάει για οποιοδήποτε λόγο να πας για την επικαιροποίηση όλη αυτή η προσπάθεια μείωσης της γραφειοκρατίας πάει στα σκουπίδια. Εμένα ολοκληρώθηκε αλλά βγάζει μήνυμα ότι πρέπει να πάω εκεί με την ταυτότητα. 

Ακόμα με περιμένουν. Ποτέ

η επικαιροποίηση έχει σχέση με τη γραφειοκρατία και σωστα γινεται τώρα από το taxis , αλλά  άλλο ασφάλεια και άλλο γραφειοκρατια ....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasbm είπε

η επικαιροποίηση έχει σχέση με τη γραφειοκρατία και σωστα γινεται τώρα από το taxis , αλλά  άλλο ασφάλεια και άλλο γραφειοκρατια ....

Γιατι τι πρόβλημα υπάρχει με την ασφάλεια από τη στιγμή που 

1. Συνδέεσαι στο taxis

2. Υπάρχει ισχυρή ταυτοποίηση μέσω κινητού 

Τι άλλο πρέπει να κάνεις;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, vagstef είπε

Γιατι τι πρόβλημα υπάρχει με την ασφάλεια από τη στιγμή που 

1. Συνδέεσαι στο taxis

2. Υπάρχει ισχυρή ταυτοποίηση μέσω κινητού 

Τι άλλο πρέπει να κάνεις;

ταυτοποίηση μέσω κινητού ....εννοείς κανείς βιντεοκληση και σε ταυτοποιούν??? ......και που θα ξερει ότι αυτός που βλέπει είναι ο

ίδιος με τα στοιχεία μιας ταυτότητας (μπορεί κλεμμένης) και κωδικούς taxis (εδω υπαρχουν ατομα με 4 αφμ) ???? 

αν ήταν έτσι δεν θα χρειαζόταν να πάμε πουθενά αυτοπροσώπως ......

η φυσική παρουσία έστω και μια φορά είναι απαραίτητη.......αν έχεις βρει λύση να μην πηγαίνεις πουθενά σου βγάζω το καπέλο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, kostasbm είπε

ταυτοποίηση μέσω κινητού ....εννοείς κανείς βιντεοκληση και σε ταυτοποιούν??? ......και που θα ξερει ότι αυτός που βλέπει είναι ο

ίδιος με τα στοιχεία μιας ταυτότητας (μπορεί κλεμμένης) και κωδικούς taxis (εδω υπαρχουν ατομα με 4 αφμ) ???? 

αν ήταν έτσι δεν θα χρειαζόταν να πάμε πουθενά αυτοπροσώπως ......

η φυσική παρουσία έστω και μια φορά είναι απαραίτητη.......αν έχεις βρει λύση να μην πηγαίνεις πουθενά σου βγάζω το καπέλο 

Αν ο άλλος σου έχει κλέψει και τους κωδικούς της τράπεζας και τους κωδικούς του taxis τότε δεν έχεις μέλλον γενικότερα και η επικαιροποίηση των στοιχείων (που απλά σου επιτρέπει να κάνεις online προθεσμιακές και διάφορα τέτοια) είναι το λιγότερο από τα προβλήματα σου.

Εγώ μια χαρά κάνω επικαιροποίηση σε όλες τις τράπεζες χωρίς φυσική παρουσία, πραγματικά δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα σήμερα (ενώ όντως υπήρχε μέχρι πέρσι).

PS. Όχι δεν κάνεις video call, μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά τα 7-8 click που χρειάζεται.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, elpenor είπε

Αν ο άλλος σου έχει κλέψει και τους κωδικούς της τράπεζας και τους κωδικούς του taxis τότε δεν έχεις μέλλον γενικότερα και η επικαιροποίηση των στοιχείων (που απλά σου επιτρέπει να κάνεις online προθεσμιακές και διάφορα τέτοια) είναι το λιγότερο από τα προβλήματα σου.

Εγώ μια χαρά κάνω επικαιροποίηση σε όλες τις τράπεζες χωρίς φυσική παρουσία, πραγματικά δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα σήμερα (ενώ όντως υπήρχε μέχρι πέρσι).

PS. Όχι δεν κάνεις video call, μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά τα 7-8 click που χρειάζεται.

εσυ εχεις παει τουλαχιστον μια φορα...............

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostasbm είπε

εσυ εχεις παει τουλαχιστον μια φορα...............

Όντως, όταν άνοιξα τους λογαριασμούς. Νόμιζα ότι μιλάμε για επικαιροποίηση όχι για καινούργιο λογαριασμό. Πριν γίνει ηλεκτρονικό είχα αφήσει για μεγάλο διάστημα χωρίς επικαιροποίηση σε 2 από τις 4 (καλά στην Εθνική δεν έχω κάνει ακόμα).

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...