skoulas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα,όλο και συχνότερα βλέπω στα θέματα για αγορά νέου κινητό να αναλωνόμαστε όλο και πιο πολύ για το αν απο εκεί που θα το αγοράσουμε θα έχουμε ή δε θα έχουμε "επίσημη" εγγύηση, αν έχει ή δεν έχει service το κατάστημα και αν θα πάει ή δε θα πάει Ευρώπη/Κίνα/Σελήνη κτλ με αποτέλεσμα να μείνουμε 1+ μήνα χωρίς κινητό. Επειδή δεν είμαι από τους ανθρώπους που αλλάζουν συχνά κινητό τηλέφωνο (έχω αλλάξει 5-6 τα τελευταία 20 χρόνια) θα ήθελα να κάνουμε μια έρευνα για να έχουμε μια εικόνα για το πόσο συχνά χαλάνε ή παρουσιάζουν πρόβλημα τα κινητά εντός εγγύησης και χωρίς να οφείλεται σε δικό μας φταίξιμο (πτώση,νερά κτλ)...Προσωπικά, αν και δεν είμαι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα,δεν μου έχει τύχει ποτέ να χρειαστώ την εγγύηση για όποιο από τα κινητά έχουν περάσει από τα χέρια μου ή γενικά της οικογένειας μου (καμιά 30αριά συσκευές) Όσοι από εσάς αναφερθείτε σε κινητά που έβγαλαν πρόβλημα καλό θα ήταν να δώσετε πληροφορίες του τύπου από που αγοράστηκαν (ΟΧΙ ΟΝΟΜΑ καταστήματος αλλά απλά επίσημο προμηθευτή, ΄"παραεισαγωγή", Κίνα κτλ), σε πόσο καιρό από την αγορά εμφάνισαν πρόβλημα και τι πρόβλημα εμφάνισαν... Ο σκοπός του θέματος είναι καθαρά για να δούμε, όσο γίνεται με μία δόση στατιστικής, μήπως δίνουμε παραπάνω σημασία απ'οτι θα έπρεπε στο θέμα της εγγύησης πληρώνοντας περισσότερα χρήματα χωρίς να υπάρχει λόγος...
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δυο φορες σε LG κίτρινιλα στην οθονη, μια σε Samsung φουσκωμενη μπαταρια, μια σε Huawei επανεκκίνησεις στα καλα καθούμενα και μια σε Sony ξεκολλησε η οθόνη απο το σασι. Σε ενα Xiaomi το ηχειο κλησης αναγκάστικα να το φτιαξω μόνος μου επειδη δεν ειχε εγγύηση. Κατι αλλα κινεζικα Cubot και λοιπά, απλα τα πέταξα.
ELTASSOS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Ωρε ταλαιπωρε ολα σε σενα τυχανε;...βρε μηπως και εισαι επαγγελματιας επισκευαστης τηλεφωνων:....με ταραξες
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Αυτα που επαθα ηταν συχνα προβλήματα των μοντελων που είχα και ετυχαν σε πολυ κοσμο.
chios Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Όλα τα κινητά μου από Κίνα τα τελευταία χρόνια ποτέ δεν χρειάστηκε εγγύηση, και εννοείται ότι δεν πληρώνω καπέλο σε καμία εταιρεία για εγγύηση.
imr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Ποτε παραεισαγωγη. Έχω πάρε xiaomi απο skroutz και στον 1.5 χρόνο απλα σταματησε να λειτουργει.
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μεχρι στιγμης εχω χρησιμοποιησει μονο μια φορα την εγγυηση και εχω αλλαξει παμπολλες συσκευες. Ηταν ενα HTC Leo το οποιο απλα κολλαγε και δεν εκανε τιποτα και δεν ηταν θεμα software. Απο την αλλη, το service δεν εβρισκε τιποτε, οποτε το εδωσα και ησυχασα. Και αλλη μια φορα στο Galaxy S2 που το εβγαλα απο το κουτι, το ανοιξα, χαρηκα με την οθονη που αναψε και.... Απλα εσβησε και δεν ανοιξε ποτε ξανα. Βεβαια το πηγα την ιδια μερα στο σκρουτζομαγαζο και πηρα πισω τα χρηματα μου ως DOA. Ειναι θεμα τυχης ομως, δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να μου βγει καποιο προβλημα και να μην εχω εγγυηση και να ειναι καποια ακριβη συσκευη.
georgerapp Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δεν είναι σωστός τρόπος σκέψης να μη μας ενδιαφέρει η εγγύηση μιας συσκευής η οποία ειναι ολη την ώρα μαζι μας και ειναι ενα πολυμήχανημα . Μια συσκευής που φέρει απο οθονη μεχρι αισθητήρες πυξιδες ολο το σύστημα ενός pc και μια compact κάμερα με βίντεο, χώρια το soft που θα διαχειριστεί την αρμονική λειτουργία τους. Οπότε φυσικά και το θέμα εγγύησης ειναι κατι που θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Εγω χρειαστεί για ενα zte απο bangood που πηγε πισω λογο οθονης και έγινε ενα refund 20% κατω απο την αρχική τιμη 2,5 μηνες μετα την αγορά και σε ενα sony x compact που χαλασε η θύρα type c με φθηνούς ανταπτορες στους κραδασμούς στο αμαξι και καλύφθηκε στην εγγύηση. Τωρα εχω ενα xz1 που εβγαλε σημάδια στην οθονη που φαίνονται αχνά σε λευκο φόντο λογο οτι η μπαταρία που ειναι κολλητά στην οθονη έκανε κάποιες ανομοιομορφίες απο την χρηση και ακουμπα στο πάνελ. Είναι μέσα στην εγγύηση κανονικά και καλύπτεται από αυτήν αλλα εγω βαριέμαι να το πάω και το αφήνω ως εχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα