nzeppos Δημοσ. 3 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 3 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ότι παίζει αξιοπρεπώς σε S, παίζει. Υπάρχουν πολλά reviews για αυτή την κονσόλα, τόσο για το MSFS2020 όσο και για το MSFS2024. Νομίζω το δεύτερο είναι προτιμότερο για Xbox, υποθέτοντας ότι κάπως έχει στρώσει μετά τα πολλά αρχικά προβλήματα όταν πρωτοκυκλοφόρησε (δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα γιατί το 2024 σπάνια το χρησιμοποιώ, αλλά έστω ότι ισχύει). Θα πετάς με gamepad ή προτιμάς stick με throttle σαν αυτό ή σαν αυτά; Αν θέλεις yoke, σε παίρνει να δώσεις τα 350-400 ευρώ που κοστίζουν οι εκδόσεις για Xbox; Από εκεί και πέρα έχει να κάνει με τις απαιτήσεις σου. Όταν λέμε Boeing και Airbus, εννοούμε τις σχετικά απλές εκδόσεις που συμπεριλαμβάνονται στην standard έκδοση του 2024 (πχ. iniBuilds A310 και Boeing 737 MAX) ή θα σε ενδιέφερε να αγοράσεις το καλύτερο Boeing που υπάρχει εδώ και χρόνια, το PMDG 737 για το MSFS2020; Γενικά υπάρχουν πάρα πολλοί συνδυασμοί, γιατί κάποια Boeing/Airbus έχουν αρκετά πιο πιστές εξομοιώσεις από άλλα, άλλα είναι δωρεάν, άλλα πανάκριβα (πχ. PMDG), κάποια παίζουν και στα δύο sims (τα περισσότερα όμως μόνο σε ένα από τα δύο), κάποια υπάρχουν στη standard έκδοση του κάθε sim ενώ άλλα στις Deluxe εκδόσεις, τα περισσότερα παίζουν και σε Xbox και σε PC ενώ ορισμένα δεν είναι συμβατά με Xbox κ.ο.κ. Γενικά θέλει κάμποσο γκουγκλάρισμα. Η δική μου πρόταση είναι να βάλεις για αρχή ένα trial Ultimate Game Pass (ή έστω συνδρομή για κανα μήνα), οπότε να δοκιμάσεις με την ησυχία σου τα δύο MSFS, να δεις ποια αεροπλάνα σε ενδιαφέρουν στο marketplace είτε δωρεάν είτε για αγορά και μετά αποφασίζεις αν, που, πως και πόσο θα επενδύσεις. Επεξ/σία 3 Μαϊου από nzeppos 1
vagelis81 Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Εαν τελικά το πάρω θα πετάω με joystic (έχω ένα πολύ παλιό της Microsoft που δε ξέρω βέβαια αν είναι ακόμα συμβατό) αλλά σε κάθε περίπτωση σε θα είναι με gamepad.Οσο για τα αεροπλάνα,το pmdg το ξέρω είναι από τα κορυφαία μοντέλα .Για airbus δε γνωρίζω κάτι αξιόλογο αλλά σίγουρα δε θα μείνω στα μοντέλα που έχει εγκατεστημένα το παιχνίδι από μόνο του.Αυτο που μένει να δω είναι πόσο πιο κάτω σε απόδοση (γραφικά κυρίως )είναι το mfs στο xbox σε σχέση με ένα pc γιατί η αγορά της κονσόλας θα γίνει για αυτό και μόνο τον τιτλο
nzeppos Δημοσ. 13 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 13 Μαϊου ...μετά από 3,5 μήνες: Το πότε θα ανάψει και το πότε θα σεταριστεί και το πότε θα πετάξει είναι άλλη ιστορία βέβαια. 2 1
BlackRose56 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Σπερα σε όλους!!! Λοιπόν βρήκα 2 TWCS Throttles Thrustmaster και ένα T-flight rudder pedals, και βλέπω οτι δουλεύουν. Η ερώτηση μου είναι αν θα μπορέσω να κάνω καμιά πτήση συνδυάζοντας τα? Λαχείο μου έκατσε. 1
stcp Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 10 ώρες πριν, BlackRose56 είπε Σπερα σε όλους!!! Λοιπόν βρήκα 2 TWCS Throttles Thrustmaster και ένα T-flight rudder pedals, και βλέπω οτι δουλεύουν. Η ερώτηση μου είναι αν θα μπορέσω να κάνω καμιά πτήση συνδυάζοντας τα? Λαχείο μου έκατσε. Αν καταλαβα καλα εχεις 2 throttles και rudder pedals. Οχι, πτηση (ελεγχομενη) δεν θα μπορεσεις να κανεις, θα χρειαστεις και 1 στικ. Taxiing στο εδαφος ανετα! 1
nzeppos Δημοσ. 14 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 14 Μαϊου (επεξεργασμένο) ...ανάλογα πως το βλέπει κανείς. Η UA232 μια χαρά το πήγαινε μόνο με throttle, τουλάχιστον μέχρι λίγο πριν την προσγείωση... ps: διαβάστε το όποιος ενδιαφέρεται, φοβερό βιβλίο https://www.goodreads.com/book/show/23316544-flight-232 (το έχω σε epub αν θέλει κάποιος) pps: τελικά το Winwing CDU και βιδώθηκε και άναψε και σεταρίστηκε (μέσω spad.next) και πήρε firmware upgrade. Το κάθε ένα από τα παραπάνω μου πήρε από τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να καταλάβω πως γίνεται, αλλά φαίνεται να είναι έτοιμο για χρήση. Απομένει να ξαναθυμηθώ πως παίρνει μπροστά το 737 και πως πάει από το σημείο Α στο σημείο Β. Επίσης να δω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αεροπλάνα όπως το CJ4. Επεξ/σία 14 Μαϊου από nzeppos 1
stcp Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 28 λεπτά πριν, nzeppos είπε ...ανάλογα πως το βλέπει κανείς. Η UA232 μια χαρά το πήγαινε μόνο με throttle, τουλάχιστον μέχρι λίγο πριν την προσγείωση... Ναι, αλλα ειχε απογειωθει πρωτα! Γινεται σε multiengine, ναι, αλλα δεν ειναι πτηση, ειναι γκραν γκινιολ. Τελευταιο που θυμαμαι: Azerbaijan Airlines Flight 8243 Καλα σεταρισματα zeppos!😄 1
BlackRose56 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 6 ώρες πριν, stcp είπε Αν καταλαβα καλα εχεις 2 throttles και rudder pedals. Οχι, πτηση (ελεγχομενη) δεν θα μπορεσεις να κανεις, θα χρειαστεις και 1 στικ. Taxiing στο εδαφος ανετα! Μάλιστα κατάλαβα. Θα κοιτάξω να βρω και ένα στικ! Τα throttles όταν τα κουνάω πάνω κάτω, λίγο κολλάνε σε μερικά σημεία, να το λαδοσο? Έχετε κάποια άλλη λύση ?
nzeppos Δημοσ. 14 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 14 Μαϊου (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, BlackRose56 said: Μάλιστα κατάλαβα. Θα κοιτάξω να βρω και ένα στικ! Τα throttles όταν τα κουνάω πάνω κάτω, λίγο κολλάνε σε μερικά σημεία, να το λαδοσο? Έχετε κάποια άλλη λύση ? Ανάλογα τι εννοείς όταν λες ότι κολλάνε. Εννοούμε ότι κολλάει/μαγκώνει ο ίδιος ο μοχλός λόγω μηχανικής τριβής ή "κολλάνε" οι ενδείξεις του throttle όταν για παράδειγμα κάνεις calibration μέσω των Windows; Φαντάζομαι το πρώτο. Αν κρίνω από βίντεο όπως αυτό ή αυτό, φαίνεται αρκετά εύκολο να: 1) ξεβιδώσεις και να αφαιρέσεις το καπάκι, 2) να φυσήξεις λίγο το throttle, σε περίπτωση που έχει πιάσει χνούδια και άλλα ανάμεσα στα πλαστικά και τις μεταλλικές ράβδους 3) και αν δεις ότι ακόμα μαγκώνει, τότε να πάρεις λίγο σπρέι είτε λιθίου, είτε σιλικόνης (επειδή κανένα από τα δύο δεν διαβρώνει τα πλαστικά, εν αντιθέσει με τα κλασικά λιπαντικά σπρέι λαδιού), να βάλεις λίγο σε ένα πλαστικό ποτήρι και με ένα πινέλο να πασαλείψεις τις μεταλλικές ράβδους για να γλιστράει καλύτερα ο μοχλός. Προφανώς δεν χρειάζεται ντε και σώνει ακριβό WD40, ένα οποιοδήποτε αντίστοιχο σπρέι αρκεί. Αν το πρόβλημα είναι με το calibration και το ποτενσιόμετρο, τότε και τα δύο παραπάνω βίντεο δίνουν περισσότερες πληροφορίες. Επεξ/σία 14 Μαϊου από nzeppos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα