7nisiotis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Έχει έρθει η 5700 αλλά δεν θα παραλάβω επειδή παραγγείλαμε με φίλο 2Χ 5700Χτ της άλλης προσφοράς ( μια για μένα μια για εκείνον ) ΕΑΝ κάποιος από Κέρκυρα θέλει να παραλάβει πριν γυρίσει πίσω η κάρτα ή πριν πάρω τηλέφωνο δλδ για ακύρωση να με ενημερώσει (στις 5 κλείνει το πρακτορείο) Δεν τη πουλάω - απλά θα πάμε μαζί να τη παραλάβουμε από την κούριερ - θα δώσω αριθμό αποστολής και όνομα εγώ στο ταμείο , πληρώνει, το ποσό της προσφοράς και όλα κομπλέ. ( Με Γενική Ταχυδρομική έχουν στείλει, είναι εδώ από χθες ) ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ: θα παραμείνει για 9 ημερολογιακές μέρες ακόμη Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2019 από 7nisiotis
s1nestro Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 to bios η λογική λέει οτι το αλλάζεις όταν το σύστημα είναι κλειστό για μέγιστη ασφάλεια. επίσης έρχεται με το διακοπτάκι προς τη μεριά της κάρτας(προς τα δεξιά όπως την κοιτας, αν θέλεις το silent(undervolt) το κάνεις προς τα έξω( αριστερά όπως την κοιτάς). Επίσης αυτό είναι το comment που είδα για την xfx https://www.amazon.com/product-reviews/B07XVMXBQW/ref=acr_dpx_hist_2?ie=UTF8&filterByStar=two_star&reviewerType=all_reviews#reviews-filter-bar πάρτην με δικό σου ρίσκο.. 1
radiohead Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, s1nestro είπε to bios η λογική λέει οτι το αλλάζεις όταν το σύστημα είναι κλειστό για μέγιστη ασφάλεια. επίσης έρχεται με το διακοπτάκι προς τη μεριά της κάρτας(προς τα δεξιά όπως την κοιτας, αν θέλεις το silent(undervolt) το κάνεις προς τα έξω( αριστερά όπως την κοιτάς). Επίσης αυτό είναι το comment που είδα για την xfx https://www.amazon.com/product-reviews/B07XVMXBQW/ref=acr_dpx_hist_2?ie=UTF8&filterByStar=two_star&reviewerType=all_reviews#reviews-filter-bar πάρτην με δικό σου ρίσκο.. Περιμενω πως και πως να βγάλει προσφορά κάποιο κατάστημα την 5700xt nitro+ αλλά μετά το σχόλιο από το Μαρινακι το ξανασκεφτομαι https://www.amazon.de/SAPPHIRE-Nitro-Radeon-5700-GDDR6/product-reviews/B07XGV3FL3/ref=?ie=UTF8&reviewerType=all_reviews&filterByStar=two_star&pageNumber=1 🤣 Προφανώς αστειεύομαι.
s1nestro Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 έχει και αυτη τα δίκια της χαχαχα εγώ πάντως παρέλαβα pulse σήμερα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν και το trixx θέλει λίγο βελτίωση.αλλά το ίδιο χρησιμοποιεί και η νιτρο. Γενικά εντελώς αθόρυβη και πολύ καλη απο θερμοκρασίες η Pulse.Κάποια θεματάκια υπάρχουν με τους drivers αλλα θέλω να πιστεύω οτι θα λυθούν σε επόμενα updates.
vadergr Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, s1nestro είπε έχει και αυτη τα δίκια της χαχαχα εγώ πάντως παρέλαβα pulse σήμερα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν και το trixx θέλει λίγο βελτίωση.αλλά το ίδιο χρησιμοποιεί και η νιτρο. Γενικά εντελώς αθόρυβη και πολύ καλη απο θερμοκρασίες η Pulse.Κάποια θεματάκια υπάρχουν με τους drivers αλλα θέλω να πιστεύω οτι θα λυθούν σε επόμενα updates. Το θέματα παρατήρησες με τους drivers?
panoskatos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Στις 24/11/2019 στις 6:34 ΜΜ, JoannisV είπε Σε 1080p θα έχεις σίγουρα bottleneck (και αρκετό μάλιστα). Εγώ εδώ σε 1440p UW σε κάποια παιχνίδια όπως το AC Origins τρώω μπουκάλι με έναν τον R5 1600. Αν σχεδιάζεις αναβάθμιση CPU αργότερα και η GPU που έχεις αυτή την στιγμή δεν σε καλύπτει, δεν είναι κακή ιδέα. Εχω κ εγω τον 1600 και την σκεφτόμουν .Για δώσε μερικά παραδείγματα οταν λες οτι τρώει μπουκάλι , δεν την αφήνει την κάρτα να φτάσει στο μαξιμουμ ? τι ακριβώς σου κάνει ?
JoannisV Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, panoskatos είπε Εχω κ εγω τον 1600 και την σκεφτόμουν .Για δώσε μερικά παραδείγματα οταν λες οτι τρώει μπουκάλι , δεν την αφήνει την κάρτα να φτάσει στο μαξιμουμ ? τι ακριβώς σου κάνει ? Κύριο παράδειγμα ήταν το AC Origins αλλά τώρα τελευταία συμβαίνει και σε κάποια νέα παιχνίδια που ξεκίνησα (FarCry5/The Division 2) και βλέπω πως η κάρτα έχει θέμα παρόλο που παίζω σε 1440p Ultrawide (με σχεδόν όλα τα Settings στα Ultra), δεν φτάνει ποτέ τα μέγιστα ρολόγια της και υπολειτουργεί άσχημα στο 40--80% με ρολόι στα 1000-1600mhz (κανονικά 1750Mhz είναι το μέγιστο με κάποιο UC που έχω κάνει). Το αποτέλεσμα είναι πολύ άσχημο stuttering και πολλές φορές (στο Division 2 βασικά) freezing για 1-2 δευτερόλεπτα που με σκαλώνει άσχημα. Δεν ξέρω αν τελικά φταίει μόνο ο επεξεργαστής. Είναι γνωστό πως πολλοί έχουν θέμα με τις Navi όταν το παιχνίδι έχει πολύ μικρές απαιτήσεις και η ανάλυση είναι μικρή με αποτέλεσμα η κάρτα να υπολειτουργεί πολύ άσχημα και να έχει επιδόσεις χειρότερες από κάρτες πολύ χαμηλότερης κατηγορίας. Η δική μου ανάλυση και τα settings είναι πολύ υψηλά και ο 1600 δεν φτάνει ποτέ πάνω από 40-60%, οπότε ίσως να είναι και θέμα της κάρτας και των driver γιατί λίγο που το έψαξα υπάρχουν αρκετοί ακόμα χρήστες με το ίδιο θέμα. Μέχρι τώρα έπαιζα κυρίως Apex, Destiny2 και AC Origins. Τα 2 πρώτα τα έπαιζε καλά, στο ACO πολλές φορές παρατηρούσα το χαμηλό GPU Usage και τα σκαλώματα (μέσα σε μεγάλες πόλεις έπεφτα κάτω από 40-50fps), υπέθεσα πως θα φταίει το εξαιρετικά βαρύ παιχνίδι σε συνδυασμο με τον 1600 (τον οποίο δεν έχω κάνει OC και παίζει σε stock). Τώρα όμως βλέπω πως το ίδιο πρόβλημα το έχω σε πολλά νέα παιχνίδια που αγόρασα λόγω εκπτώσεων και μπαίνω σε σκέψεις. Θέλω σίγουρα να καθήσω και να το ψάξω περισσότερο. Από την άλλη, σε benchmarks (Valley) η κάρτα τρέχει στο μέγιστο πάντα χωρίς κανένα απολύτως θέμα... Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2019 από JoannisV 1
Skrez1982 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 59 λεπτά πριν, JoannisV είπε Κύριο παράδειγμα ήταν το AC Origins αλλά τώρα τελευταία συμβαίνει και σε κάποια νέα παιχνίδια που ξεκίνησα (FarCry5/The Division 2) και βλέπω πως η κάρτα έχει θέμα παρόλο που παίζω σε 1440p Ultrawide (με σχεδόν όλα τα Settings στα Ultra), δεν φτάνει ποτέ τα μέγιστα ρολόγια της και υπολειτουργεί άσχημα στο 40--80% με ρολόι στα 1000-1600mhz (κανονικά 1750Mhz είναι το μέγιστο με κάποιο UC που έχω κάνει). Το αποτέλεσμα είναι πολύ άσχημο stuttering και πολλές φορές (στο Division 2 βασικά) freezing για 1-2 δευτερόλεπτα που με σκαλώνει άσχημα. Δεν ξέρω αν τελικά φταίει μόνο ο επεξεργαστής. Είναι γνωστό πως πολλοί έχουν θέμα με τις Navi όταν το παιχνίδι έχει πολύ μικρές απαιτήσεις και η ανάλυση είναι μικρή με αποτέλεσμα η κάρτα να υπολειτουργεί πολύ άσχημα και να έχει επιδόσεις χειρότερες από κάρτες πολύ χαμηλότερης κατηγορίας. Η δική μου ανάλυση και τα settings είναι πολύ υψηλά και ο 1600 δεν φτάνει ποτέ πάνω από 40-60%, οπότε ίσως να είναι και θέμα της κάρτας και των driver γιατί λίγο που το έψαξα υπάρχουν αρκετοί ακόμα χρήστες με το ίδιο θέμα. Μέχρι τώρα έπαιζα κυρίως Apex, Destiny2 και AC Origins. Τα 2 πρώτα τα έπαιζε καλά, στο ACO πολλές φορές παρατηρούσα το χαμηλό GPU Usage και τα σκαλώματα (μέσα σε μεγάλες πόλεις έπεφτα κάτω από 40-50fps), υπέθεσα πως θα φταίει το εξαιρετικά βαρύ παιχνίδι σε συνδυασμο με τον 1600 (τον οποίο δεν έχω κάνει OC και παίζει σε stock). Τώρα όμως βλέπω πως το ίδιο πρόβλημα το έχω σε πολλά νέα παιχνίδια που αγόρασα λόγω εκπτώσεων και μπαίνω σε σκέψεις. Θέλω σίγουρα να καθήσω και να το ψάξω περισσότερο. Από την άλλη, σε benchmarks (Valley) η κάρτα τρέχει στο μέγιστο πάντα χωρίς κανένα απολύτως θέμα... Πάντως εγώ με rx5700xt pulse στο assasins creed black flag που είναι παλιό παιχνίδι η κάρτα λειτουργεί στο 50% , ο επεξεργαστής και αυτός το πολύ μέχρι 30-40% . Δεν έχω κανένα θέμα. Τρέχει butter smooth. Θερμοκρασίες κάρτας μέχρι 50βαθμους ο πυρήνας. Ίσα που ανοίγουν τα ανεμιστηρια σε χαμηλές στροφές. Δεν έχω πειράξει τίποτα στο wattman η σε κάποιο άλλο προγραμμα
panoskatos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, JoannisV είπε Κύριο παράδειγμα ήταν το AC Origins αλλά τώρα τελευταία συμβαίνει και σε κάποια νέα παιχνίδια που ξεκίνησα (FarCry5/The Division 2) και βλέπω πως η κάρτα έχει θέμα παρόλο που παίζω σε 1440p Ultrawide (με σχεδόν όλα τα Settings στα Ultra), δεν φτάνει ποτέ τα μέγιστα ρολόγια της και υπολειτουργεί άσχημα στο 40--80% με ρολόι στα 1000-1600mhz (κανονικά 1750Mhz είναι το μέγιστο με κάποιο UC που έχω κάνει). Το αποτέλεσμα είναι πολύ άσχημο stuttering και πολλές φορές (στο Division 2 βασικά) freezing για 1-2 δευτερόλεπτα που με σκαλώνει άσχημα. Δεν ξέρω αν τελικά φταίει μόνο ο επεξεργαστής. Είναι γνωστό πως πολλοί έχουν θέμα με τις Navi όταν το παιχνίδι έχει πολύ μικρές απαιτήσεις και η ανάλυση είναι μικρή με αποτέλεσμα η κάρτα να υπολειτουργεί πολύ άσχημα και να έχει επιδόσεις χειρότερες από κάρτες πολύ χαμηλότερης κατηγορίας. Η δική μου ανάλυση και τα settings είναι πολύ υψηλά και ο 1600 δεν φτάνει ποτέ πάνω από 40-60%, οπότε ίσως να είναι και θέμα της κάρτας και των driver γιατί λίγο που το έψαξα υπάρχουν αρκετοί ακόμα χρήστες με το ίδιο θέμα. Μέχρι τώρα έπαιζα κυρίως Apex, Destiny2 και AC Origins. Τα 2 πρώτα τα έπαιζε καλά, στο ACO πολλές φορές παρατηρούσα το χαμηλό GPU Usage και τα σκαλώματα (μέσα σε μεγάλες πόλεις έπεφτα κάτω από 40-50fps), υπέθεσα πως θα φταίει το εξαιρετικά βαρύ παιχνίδι σε συνδυασμο με τον 1600 (τον οποίο δεν έχω κάνει OC και παίζει σε stock). Τώρα όμως βλέπω πως το ίδιο πρόβλημα το έχω σε πολλά νέα παιχνίδια που αγόρασα λόγω εκπτώσεων και μπαίνω σε σκέψεις. Θέλω σίγουρα να καθήσω και να το ψάξω περισσότερο. Από την άλλη, σε benchmarks (Valley) η κάρτα τρέχει στο μέγιστο πάντα χωρίς κανένα απολύτως θέμα... Να πω την αλήθεια είχα αγοράσει κ εγώ μια 5700 αλλά εμένα δεν έπαιρνε τους drivers, με αποτέλεσμα με βασικούς drivers των windows είχα εικόνα αλλά με radeon drivers είχα black screen και την γύρισα πίσω. Σκέφτηκα μήπως ήταν η κάρτα ή οι drivers πλέον πιο ώριμοι άλλα μπαρμπουτσαλα. Πολλά θέματα οι navi αλλά μετά από rx5804gb δεν ξέρω που να πάω! Από nvidia μεριά η αναβάθμιση αξίζει μόνο σε 2070 αλλά είναι πανάκριβη. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2019 από panoskatos
overpower Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 13 ώρες πριν, radiohead είπε Περιμενω πως και πως να βγάλει προσφορά κάποιο κατάστημα την 5700xt nitro+ αλλά μετά το σχόλιο από το Μαρινακι το ξανασκεφτομαι https://www.amazon.de/SAPPHIRE-Nitro-Radeon-5700-GDDR6/product-reviews/B07XGV3FL3/ref=?ie=UTF8&reviewerType=all_reviews&filterByStar=two_star&pageNumber=1 🤣 Προφανώς αστειεύομαι. Δεν βλεπω κατι κακο. Εχω asus rx480 με coil whine και προσφατα σταματησε τοι μεσαιο φαν. Αν σε 2 καρτες ειχε προβλημα, δεν βλεπω το κακο της κριτικης. Και σε διπλανο θεμα ενας εχει βαλει skroutz review δικο του με μια ιστορια που ατυχησε σε 2 οθονες (2η με αντικατασταση). Προσωπικα θα προσπερνουσα και τις 2 περιπτωσεις και δεν θα ασχολιομουν με αξιολογηση, αφου το προιον τελικα δεν το χρησιμοποιησα για αυτο που προοριζεται. Στα περι του θεματος: Δεν βλεπω να βγαινει καμια nitro+, οποτε λεω να παω να πληρωσω την pulse που πηρα και βλεπουμε αν αλλαξουμε μετα. Να ερθει και η οθονη και να δουμε τι θα σηκωνει η καρτα με αυτην
radiohead Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, overpower είπε Δεν βλεπω κατι κακο. Εχω asus rx480 με coil whine και προσφατα σταματησε τοι μεσαιο φαν. Αν σε 2 καρτες ειχε προβλημα, δεν βλεπω το κακο της κριτικης. Και σε διπλανο θεμα ενας εχει βαλει skroutz review δικο του με μια ιστορια που ατυχησε σε 2 οθονες (2η με αντικατασταση). Προσωπικα θα προσπερνουσα και τις 2 περιπτωσεις και δεν θα ασχολιομουν με αξιολογηση, αφου το προιον τελικα δεν το χρησιμοποιησα για αυτο που προοριζεται. Στα περι του θεματος: Δεν βλεπω να βγαινει καμια nitro+, οποτε λεω να παω να πληρωσω την pulse που πηρα και βλεπουμε αν αλλαξουμε μετα. Να ερθει και η οθονη και να δουμε τι θα σηκωνει η καρτα με αυτην H pulse xt στα 369 είναι καλή πετιπτωση. Μακάρι να βγάλουν την gigabyte κάπου εξωτερικό ας πούμε, εκείνο θα είναι το τοπ vfm
JoannisV Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 17 λεπτά πριν, panoskatos είπε Να πω την αλήθεια είχα αγοράσει κ εγώ μια 5700 αλλά εμένα δεν έπαιρνε τους drivers, με αποτέλεσμα με βασικούς drivers των windows είχα εικόνα αλλά με radeon drivers είχα black screen και την γύρισα πίσω. Σκέφτηκα μήπως ήταν η κάρτα ή οι drivers πλέον πιο ώριμοι άλλα μπαρμπουτσαλα. Πολλά θέματα οι navi αλλά μετά από rx5804gb δεν ξέρω που να πάω! Από nvidia μεριά η αναβάθμιση αξίζει μόνο σε 2070 αλλά είναι πανάκριβη. Από άποψη διαφοράς σε απόδοση αξίζει και η 2060S (η οποία φτάνει την απλή 2070). Η 5700ΧΤ σε σχέση με την 1070 που είχα πριν είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο αυτό μόνο όταν δεν τρώει τα κολλήματα που έγραψα παραπάνω. Η 1070 αν και δεν πολυσήκωνε τα 1440p UW, τουλάχιστον ήταν σταθερή. Αρχικά ήμουν πολύ ευχαριστημένος και ήλπιζα πως κάποια ψιλοθεματάκια θα φτιάξουν σιγά σιγά, τώρα ανακαλύπτω όλο και περισσότερα και βλέπω πως δεν βελτιώνεται και τίποτα με τους driver. Ελπίζω το μεγάλο update που έρχεται τον επόμενο μήνα να την φτιάξει, αν όχι θα δω μήπως μπορώ να πάω σε κάποια αντίστοιχη nvidia και είναι κρίμα γιατί προτιμώ να υποστηρίζω την κόκκινη 😕 Ένα άλλο αρκετά μεγάλο θέμα που έχω είναι με το freesync, το οποίο κάθε φορά που το ανοίγω η οθόνη αναβοσβήνει σαν τρελή (brightness flickering το λένε που το κοίταξα). Πιθανόν να έχει να κάνει με το stuttering και τα dips κάτω από το freesync range της οθόνης, οπότε απλά το κλείνω (δεν με πολυενοχλεί πάντα αλλά είναι κρίμα η οθόνη να το υποστηρίζει και να μην μπορώ να το χαρώ όταν με την 1070 το χρησιμοποιούσα κανονικότατα). 31 λεπτά πριν, Skrez1982 είπε Πάντως εγώ με rx5700xt pulse στο assasins creed black flag που είναι παλιό παιχνίδι η κάρτα λειτουργεί στο 50% , ο επεξεργαστής και αυτός το πολύ μέχρι 30-40% . Δεν έχω κανένα θέμα. Τρέχει butter smooth. Θερμοκρασίες κάρτας μέχρι 50βαθμους ο πυρήνας. Ίσα που ανοίγουν τα ανεμιστηρια σε χαμηλές στροφές. Δεν έχω πειράξει τίποτα στο wattman η σε κάποιο άλλο προγραμμα Το έχω το black flag, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει με την 5700XT. Ίσως το κάνω κάποια στιγμή στο Σ/Κ... To θέμα με την κάρτα γενικά είναι πως σε κάποια παιχνίδια τρέχει απροβλημάτιστα και σε κάποια άλλα παίζει χειρότερα από την rx470 που είχα πριν 1 χρόνο. Στο borderlands 2 έχω κάτω από 50-80 fps με τρομερό stuttering που προκαλεί εύκολα επιληπτική κρίση, και μιλάμε για ένα παιχνίδι του 2012... Η 1070 και η 470 που είχα, έπαιζαν με πολύ πιο σταθερά και υψηλά fps. 1
@ngelos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Στην XT τo led είναι rgb ή μένει σταθερά στο κόκκινο; Δε βρίσκω κάποιο software...
Arkin Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, @ngelos είπε Στην XT τo led είναι rgb ή μένει σταθερά στο κόκκινο; Δε βρίσκω κάποιο software... Ειναι σταθερο κοκκινο. Η nitro ειναι RGB. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις