Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostis_jp είπε

Επειδή βρίσκομαι σε διαδικασία αλλαγής συσκευής κοίταζα στη σελίδα τους και αναφέρει οτι η μεταφορά eSim γίνεται μόνο μέσω καταστήματος. Το έχεις κάνει και σου έπαιξε στην νέα συσκευή; Πως τη μετέφερες;

ανήκω στη COSMOTE όπου αναγκαστικά πας σε κατάστημα για να εκδόσεις καινούργια esim η οποια ειναι μιας χρησης το qr code 

H vodafone σου δινει μια καρτα με το qr το οποιο χρησιμοποιειται οσες φορες θελεις. Το μόνο που πρέπει να κανείς είναι να την διαγράψεις από τη παλιά συσκευή για να ενεργοποιηθεί στη καινούργια. 

Με τη nova δε γνωρίζω τι γίνεται. 

• Like 1
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, kont_mix said:

ανήκω στη COSMOTE όπου αναγκαστικά πας σε κατάστημα για να εκδόσεις καινούργια esim η οποια ειναι μιας χρησης το qr code 

H vodafone σου δινει μια καρτα με το qr το οποιο χρησιμοποιειται οσες φορες θελεις. Το μόνο που πρέπει να κανείς είναι να την διαγράψεις από τη παλιά συσκευή για να ενεργοποιηθεί στη καινούργια. 

Με τη nova δε γνωρίζω τι γίνεται. 

Επίσης αν την διαγράψεις την eSIM από την παλαιά συσκευή, τότε η επανέκδοση της θέλει 24 ώρες από την στιγμή που θα πας σε κατάστημα Cosmote ., για λόγους ασφαλείας.

Οπότε πριν κάνετε erase - reset της παλιάς  σας  συσκευής για να πάτε στην καινούργια φροντίστε να μην διαγράψετε την ήδη υπάρχουσα eSIM διότι θα πρέπει να περιμένετε χωρίς τηλέφωνο για 24 ώρες .

COSMOTE 2025

Επεξ/σία από naeg15
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, naeg15 είπε

Επίσης αν την διαγράψεις την eSIM από την παλαιά συσκευή, τότε η επανέκδοση της θέλει 24 ώρες από την στιγμή που θα πας σε κατάστημα Cosmote ., για λόγους ασφαλείας.

Οπότε πριν κάνετε erase - reset της παλιάς  σας  συσκευής για να πάτε στην καινούργια φροντίστε να μην διαγράψετε την ήδη υπάρχουσα eSIM διότι θα πρέπει να περιμένετε χωρίς τηλέφωνο για 24 ώρες .

COSMOTE 2025

Εκτός και αν πας εκεί πριν την διαγράψεις και κάνεις την διαγραφή εκεί γιατί στέλνει ένα μήνυμα ταυτοποίησης αν έχεις διαγράψει την κάρτα θέλει 24 ώρες αν όχι με το μήνυμα ενεργοποίηται κατευθείαν. Το ίδιο συμβαίνει και στης φυσικές sim

Δημοσ.

Γι αυτό είπα να μην διαγράψετε την eSIM διότι αν την διαγράψετε και πάτε απευθείας στην επόμενη συσκευή τότε θες 24 ώρες 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, ramarg είπε

Έδωσες και το παλιό με trade in.?

οχι,το εχω βαλει προς πωληση εδω!! εχει ακομα 13 μηνες εγγυηση και το καινουριο λουρακι απο το apple watch ultra 3

Δημοσ.
13 ώρες πριν, naeg15 είπε

COSMOTE 2025

το θέμα είναι ότι θα μπορούσε να γίνεται αυτό και μέσω εφαρμογής όπως το κάνει η telecom χωρίς να χρειάζεται να τρέχεις σε μαγαζιά. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν κάνω πληρης backup με itunes / καλλωδιο και μετα στη νεα συσκευη κάνω επαναφορά μέσω itunes παλι δε θα παιζει η esim? Πρεπει να πας σε γερμανο να παρεις νεα; Ποσο αχρηστοι είναι όταν στη βονταφον αν σβησεις τη esim απο το κινητο σου με το ιδιο qrcode τη περνας σε νεα συσκευη!!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kapsala είπε

Αν κάνω πληρης backup με itunes / καλλωδιο και μετα στη νεα συσκευη κάνω επαναφορά μέσω itunes παλι δε θα παιζει η esim? Πρεπει να πας σε γερμανο να παρεις νεα; Ποσο αχρηστοι είναι όταν στη βονταφον αν σβησεις τη esim απο το κινητο σου με το ιδιο qrcode τη περνας σε νεα συσκευη!!!

για το ρολοι λες ή για το κινητο;

Δημοσ.
22 ώρες πριν, arxontas2323 είπε

για το ρολοι λες ή για το κινητο;

Έχεις δικιο. Λοιπον εννοουσα το κινητό αλλα τελικά η απορία λύθηκε. Έπρεπε να παω Γερμανο να παρω νεα eSim καρτα γιατι δε μεταφερεται απο το ενα κινητο στο αλλο όπως ειπε ενα παιδι πιο πανω. Το ρολόι συγχρονισηκε με το νεο κινητό και το cellular συνεχισε να παιζει....

Δημοσ.

@ziggywas Σε μένα που είχα το ίδιο πρόβλημα για 7 ημέρες, πήρα το 13888 και μου είπαν ότι η υπηρεσία απενεργοποιηθηκε και πρέπει να τη διαγράψω και να ξανακάνω την αίτηση. Στην ερώτηση γιατί έγινε αυτό δεν είχε απάντηση, δεν επέμεινα ( κακωσ) και εγώ γιατί πίστευα ότι είχαν διορθωθεί πια οι δυσλειτουργίες στην ενεργοποίηση. Οχι όμως, περιμένω ήδη δύο εβδομάδες να μου ξεκολλήσουν την αίτηση… όταν μπήκα να την κάνω με πέταξε έξω πριν την ολοκληρώσω και τώρα όταν ξαναμπαίνω μου γράφει ότι υπάρχει ενεργή παραγγελία… 

Δημοσ.

Είχα το ίδιο πρόβλημα με ενεργη παραγγελία και μου το ελυσαν...7 μέρες ακριβώς για να το λύσουν και πλέον εχω 4g στο ultra 3...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, ziggywas είπε

@KAGOURATION @axidousgr βγάλατε άκρη με το No connection; Είμαι και εγώ παθών. 

Τίποτα εγώ. Από τις 9 του μήνα με προσπάθειες, κολλήματα με no connection. Επίσης τώρα δεύτερη φορά διανύω μέρες με 'ενεργή παραγγελία' (χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία) που περιμένω πάλι να ξεκολλήσουν.

Επεξ/σία από KAGOURATION
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το χρησιμοποιούσα απροβλημάτιστα για 2 μήνες περίπου.

Η όλη δυσλειτουργία  αφορά την ενεργοποίησή του και το εκνευριστικό είναι ότι οι περισσότεροι  υπάλληλοι δεν γνωρίζουν την λειτουργία αυτή αλλά κ όσοι γνωρίζουν δεν έχουν απευθείας πρόσβαση να ξεκολλήσουν το σύστημα ή να προχωρήσουν την αίτηση αλλά πρέπει να ελεγχθεί υποτίθεται από ένα ειδικό τεχνικό τμήμα 

Επεξ/σία από Bartse
Δημοσ.
Στις 24/9/2025 στις 1:03 ΠΜ, naeg15 είπε

Γι αυτό είπα να μην διαγράψετε την eSIM διότι αν την διαγράψετε και πάτε απευθείας στην επόμενη συσκευή τότε θες 24 ώρες 

Brother με έσωσες και αν και ειναι ασχετο με το θεμα του ρολογιου πρεπει να καρφιτσωθει. Οταν αγοραζεις νεο κινητό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σβήσεις την eSim απο τη παλιά συσκευή γιατί όταν πας στο Γερμ,ανο για νεα eSim, θα πρπει να σου στείλουν και να τους πεις έναν κωδικό OTP στο τηλεφωνό σου. Οπότε αν είχςς σβήσει την eSim δεν θα έπαιρνες το κωδικό και θα έπεφτες στην ασφαλιστική τους δικλήδα που λέει οτι για το φόβο sim cloning attacks, η νεα κάρτα θα ενεργοποιηθεί σε 24 ώρες. 

Από την άλλη, στη βονταφον για παράδειγμα, το eSim QR Code δουλεύει για πάντα. Αφαιρείς την eSim από το παλιό κιμητό, πςα και τη σκανάρεις με το καινούργιο και μπαίνει αμέσως. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...