Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την κοινότητα,

Προσανατολίζομαι την επόμενη εβδομάδα να προχωρήσω στην αγορά ενός νέου συστήματος (μόνο tower) και θα ήθελα την βοήθειά σας. Ειδικότερα:

Ποσό που διαθέτουμε : 1800-2000 (μόνο πύργος)

Χρήση υπολογιστή : Gaming, rendering, επεξεργασία εικόνας και βίντεο

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Photoshop, premiere

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Προς το παρόν υπάρχει μια παλιά LG L222W. Θα προχωρήσω σε αγορά νέας τον Γενάρη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Επαρχία

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δυστυχώς πάμε σε αγορά από ένα κατάστημα ώστε να κάνει και την συναρμολόγηση.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Συναρμολόγηση από το κατάστημα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Θα τα περάσω ο ίδιος.

Λοιπές πληροφορίες:

Έχω αποφασίσει για τον επεξεργαστή ryzen 3900x.

Για κουτί κοιτώ το: Phanteks Enthoo Pro M Tempered

Για δίσκο ίσως κάποιον M2 1T

Κάρτα γραφικών, κάποια 2070s

Αυτά... 

Επεξ/σία από fever25
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, fever25 είπε

Ας επανέλθω... 

Πώς σας φαίνεται η συγκεκριμένη σύνθεση;

1.jpg

Σε τέτοιο budget δεν διαλέγεις καλύτερες μνήμες ram ?

Δημοσ.

Φιλε μου τα 16gb ειναι μονο για τα παιχνιδακια και για κανα σερφαρισμα. Για το premiere χρειαζεσαι τουλαχιστον 32gb και συγκεκριμενα 2χ16gb γιατι μαλλον ουτε αυτα θα επαρκουν ειδικα αν θελεις να κανεις επεξεργασια σε 4Κ ( ξερω τι σου λεω 😉) Με τα αλλα που προτεινεις απλα εισαι ΜΠΟΜΠΑ

Δημοσ.
10 ώρες πριν, sakis han είπε

Φιλε μου τα 16gb ειναι μονο για τα παιχνιδακια και για κανα σερφαρισμα. Για το premiere χρειαζεσαι τουλαχιστον 32gb και συγκεκριμενα 2χ16gb γιατι μαλλον ουτε αυτα θα επαρκουν ειδικα αν θελεις να κανεις επεξεργασια σε 4Κ ( ξερω τι σου λεω 😉) Με τα αλλα που προτεινεις απλα εισαι ΜΠΟΜΠΑ

Επειδή είμαι άσχετος με τις ram, δεν στέλνεις καμιά πρόταση για μνήμες;

Δημοσ.

Βαζεις αυτες G.Skill TridentZ Neo 32GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16D-32GTZNC) πατας XMP profile στο BIOS και καθαρισες.....α, και αν δεν σου βγαινει το μπατζετ δεν χρειαζεται να αγορασεις εξτρα ψυκτρα γιατι αυτην που εχει η AMD ειναι μια χαρα (ειδικα τωρα που ειναι χειμωνας), απλα  για το phanteks θα χρειαστεις αλλο ενα φανακι (140αρι) μπροστα 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, sakis han είπε

Βαζεις αυτες G.Skill TridentZ Neo 32GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16D-32GTZNC) πατας XMP profile στο BIOS και καθαρισες.....α, και αν δεν σου βγαινει το μπατζετ δεν χρειαζεται να αγορασεις εξτρα ψυκτρα γιατι αυτην που εχει η AMD ειναι μια χαρα (ειδικα τωρα που ειναι χειμωνας), απλα  για το phanteks θα χρειαστεις αλλο ενα φανακι (140αρι) μπροστα 

Ευχαριστώ για τις συμβουλές...

Έχεις καμιά ιδέα για κάποιο άλλο κουτί στα ίδια χρήματα (έως 140-150 από msystems);

Αν δεν έχω πρόβλημα με την stock ψήκτρα, θα κάνω αυτό που είπες. Θα προτιμήσω να βάλω περισσότερη ram (32 gb) και από Μάρτη θα προσθέσω την ψήκτρα. Η σύνθεση που έκανα πριν, πάει κάπου στα 2020. Επομένως αν κόψω το 70€ της ψήκτρας θα είμαι οκ ώστε να προσθέσω επιπλέον ραμ. (Δεν νομίζω να μπορώ να κόψω από κάπου αλλού)

Δημοσ.
Στις 29/11/2019 στις 7:31 ΜΜ, fever25 είπε

Ας επανέλθω... 

Πώς σας φαίνεται η συγκεκριμένη σύνθεση;

1.jpg

Αντι για 2 σαπιους SSD θα βαλεις οπωσδηποτε εναν 1tb corsair mp600

που ειναι pcie 4.

Αλλιως δεν εχει κανενα νοημα να πας σε x570 Μητρικη

επισης 32gb ram σιγουρα

το κουτι αυτο εχει ψιλοσαπιο airflow.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αντι για 2 σαπιους SSD θα βαλεις οπωσδηποτε εναν 1tb corsair mp600

που ειναι pcie 4.

Αλλιως δεν εχει κανενα νοημα να πας σε x570 Μητρικη

επισης 32gb ram σιγουρα

το κουτι αυτο εχει ψιλοσαπιο airflow.

Αν στήσω τον υπολογιστή από msystems, νομίζω ότι δεν έχει τον συγκεκριμένο ssd... Ίσως να πάω στον Samsung 1TB NVMe SSD 970 ? Σε αυτή την περίπτωση μένω με ένα τερα σκληρό δίσκο και προσθέτω ακόμα έναν ssd σε μερικούς μήνες. 

Για κουτί έχεις κάποια καλύτερη πρόταση;

Εάν μείνω με την stock ψήκτρα μέχρι την Άνοιξη, θα έχω πρόβλημα;

Για τις μνήμες συμφωνείς με αυτές που πρότεινε ο sakis han?

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, fever25 είπε

Αν στήσω τον υπολογιστή από msystems, νομίζω ότι δεν έχει τον συγκεκριμένο ssd... Ίσως να πάω στον Samsung 1TB NVMe SSD 970 ? Σε αυτή την περίπτωση μένω με ένα τερα σκληρό δίσκο και προσθέτω ακόμα έναν ssd σε μερικούς μήνες. 

Για κουτί έχεις κάποια καλύτερη πρόταση;

Εάν μείνω με την stock ψήκτρα μέχρι την Άνοιξη, θα έχω πρόβλημα;

Για τις μνήμες συμφωνείς με αυτές που πρότεινε ο sakis han?

Παρτον απο αλλου.

ο 970, ειναι pcie gen3 οχι 4

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Επειδή η παραγγελία θα γίνει μέσα στο ΣΚ θα ήθελα κάποια βοήθεια:

Α. Για να ρίξω λίγο την τιμή ώστε να προχωρήσω σε αύξηση της ram από 16 σε 32, θα έχω πρόβλημα να μείνω με την stock ψύκτρα μέχρι τις αρχές τον Μάρτιο; 

Β. Σκέφτομαι αυτές τις μνήμες G.Skill 32GB Trident Z DDR4 3200MHz Non-ECC CL16 18-18-38. Είναι οκ?

Γ. Για σκληρούς δίσκους σκέφτομαι έναν Kingston 1TB A2000 NVMe M.2 PCI-Express SSD μαζί με έναν Samsung 1TB SSD 860 Evo Series 2.5 SATA III. Είμαι καλυμμένος;

Δ. Αναφορικά με το κουτί Phanteks Enthoo Pro M Tempered, θα χρειαστώ κάποιο επιπλέον ανεμιστηράκι; Έχετε να προτείνετε κάποιο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...