Jackv Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Γνωστός μου που έχει λογιστικό γραφείο θέλει να κάνει αναβάθμιση στους υπολογιστές...θέλει κάτι να το κρατήσει καιρό χωρίς να θέλει κάθε λίγο και λιγάκι αναβαθμίσεις.εχει επιλέξει 5 pc με intel 9400, ssd κτλ Το θέμα είναι του είπαν από την εταιρεία που έχει το λογιστικό πρόγραμμα να πάρει και 6ο υπολογιστη για server.απο ότι κατάλαβα εκει βαζουν τα προγράμματα και κάνει διαμοιρασμό μέσω δικτύου στα υπόλοιπα PC. Η ερώτηση μου είναι: 1) Μπορεί να κάνει το ίδιο με NAS ; (πχ SYNOLOGY ds218+) 2)Αν χρειάζεται server η προσφορά που του έδωσαν είναι η εξης: Είναι Dell t140 Intel xeon e-2124 ("πρέπει" οι server να φοράνε σειρά xeon ή μπορεί και με ένα i5 ή i7 να κάνει δουλειά και γιατί είθισται να βάζουν σε server xeon; ) Ddr4 8gb (είναι αρκετή η μνήμη; ) Κάρτα γραφικών matrox g200/16gb shared (τι κάρτα γραφικών είναι αυτη;για επαγγελματικούς σκοπούς; μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι άλλο και πρέπει να έχει τόση μνημη για προγράμματα χωρίς γραφικά είπαμε είναι λογιστικό γραφειο) Δύο hdd Τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία Δεν τον νοιαζει να πεσει στη τιμη.Αυτο που θέλει είναι το σύστημα να είναι αρκετά γρήγορο να μην έχει καθυστερήσεις και να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο σε βαθμός χρονου Συγγνώμη αν σας κούρασα Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2019 από Jackv
zx1234r Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Καταρχάς πρέπει να μας γράψεις τι θα γίνει εγκατάσταση στον server. ΑΚΡΙΒΩΣ. Βάση SQL? Hyper Visor? IIS?
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω στα ερωτήματα σου παρά το γεγονός ότι δουλεύω στην οικονομική διαχείριση/λογιστήριο εταιρείας δυστυχώς δεν ξέρω τα προγράμματα που θα έχει ως λογιστικό γραφείο αυτά συνήθως που υπάρχουν είναι από γνωστές ελληνικές εταιρείες του χώρου αλλά έχουν πολλούς περιορισμούς και ιδιαιτερότητες έτσι δεν γνωρίζω αν μπορούν να εγκατασταθούν σε NAS ή πρέπει να εγκατασταθούν σε υπολογιστή και φυσικά αν θα τρέχουν σε περιβάλλον windows ή dos. πάντως εγώ είμαι υπέρ του NAS όταν θες να κάνεις διαμοιρασμό αρχείων σε ένα δίκτυο (είναι η καλύτερη λύση)
Jackv Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Θα βάλουν windows server 2019 essentialsοπότε φαντάζομαι θα είναι hyper visor; Αν όχι δε το γνωρίζω και νομίζω δε θα βγάλω άκρη.γιατι ο γνωστός μου δεν έχει πολλές γνώσεις και είναι λίγο χαλασμένο τηλέφωνο (ρωτάει για να μου πει)...
kostello Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 αλλο να διαμοιρασεις αρχεια μεσα απο ενα nas και αλλο να στησεις ενα εμπορικο λογισμικο σε nas ή σε server. υπαρχουν και nas που εχουν λειτουργικο windows server αλλα τα specs τους δεν προτεινονται για να εγκαταστησεις τετοιου ειδους εφαρμογες πόσο μάλλον και sql που τα περισσότερα απαιτούν. εφοσον η εταιρια που παρεχει την υποστηριξη και το προγραμμα, προτεινε αυτον τον server, το καλυτερο ειναι να πας με αυτον. οι xeon επεξεργαστες εχουν μεγαλυτερη cache, περισσοτερους πυρηνες και υποστηριζουν ECC μνημες πραγμα που ειναι πολυ καλύτερο για εναν σταθερο και αξιόπιστο server. Επίσης να δεις αν οι μνήμες είναι ECC γιατι εφοσον σου δίνουν xeon είναι κουλό να μην σου δίνουν μνήμες ECC. λύσεις υπάρχουν αρκετες. ενδυκτικά: Λύση 1 Server για εγκατάσταση του προγράμματος μαζί προφανώς με την βάση του. Nas για file server και backup της βάσης του λογιστικου προγράμματος και σιγουρα ενα δευτερο σημειο backup (σε ξεχωριστό χώρο ή cloud). Λύση 2 Server για το λογιστικό πρόγραμμα την βάση και τα κοινοχρηστα αρχεία και back up όπου αλλού θες είτε σε nas είτε στο cloud, κλπ.
zx1234r Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, Jackv είπε Θα βάλουν windows server 2019 essentialsοπότε φαντάζομαι θα είναι hyper visor; Αν όχι δε το γνωρίζω και νομίζω δε θα βγάλω άκρη.γιατι ο γνωστός μου δεν έχει πολλές γνώσεις και είναι λίγο χαλασμένο τηλέφωνο (ρωτάει για να μου πει)... Να σας δώσουν γραπτώς τις απαιτήσεις του προγράμματος για να κάνετε δική σας ερευνα αγοράς. 1
kostello Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 8gb ram ειναι εντελως βασική χρήση. απλα σου λενε οτι το ERP τους θέλει 8gb recommended. Οπωσδηποτε να πας σε 16 τουλάχιστον γιατι εφοσον ο δικός σου θέλει να κρατήσει το μηχάνημα για πολύ, όλο και για κάτι άλλο θα το χρειαστεί. Θα βρεθεις χωρίς πόρους και θα τρέχεις μετά.
zx1234r Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Όπως λένε και οι προηγούμενοι εξαρτάται καθαρά απο την χρήση. Αν πρόκειται να εγκατασταθεί hypervisor και απο εκεί να σηκώνονται Virtual Machines, τότε δύο δίσκοι και 8gb ram είναι εξαιρετικά λίγα. Αν ο σερβερ χρησιμοποιηθεί για να εγκατασταθεί μόνο ένα πρόγραμμα, τότε θα έχετε έναν υπολογιστή που θα πιάνει χώρο μόνο για μία χρήση. Αν το γραφείο πρόκειται να μεγαλώσει κάποια στιγμή και να προστεθούν και άλλες εφαρμογές, καλύτερα να αγοραστεί ένας blade με 64gb μνήμη τουλάχιστον ώστε να έχετε τη βάση να στήσετε διάφορα μηχανήματα και να μπορείτε αργότερα να αγοράσετε αναβαθμίσεις. Αλλιώς μπορείτε να δείτε και το azure σαν αρχικό βήμα, τουλάχιστον για storage.
Jackv Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.Δεν υπάρχει μόνο μία εφαρμογή. Νομίζω μου είπε 2-3... θα ζητησει τις απαιτησεις του συστηματος κσι θα επανέλθω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα