Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Το παρον σύστημα μου είναι :

CPU AMD FX-8300 (overclock στα 4Ghz)

GPU : Nvidia GTX1060 6GB

RAM : 16GB DDR3

Το σύστημα αυτό μου δίνει σχεδόν σε όλα τα νέα games 60 fps σε 1080p (δεν με ενδιαφέρει μεγαλύτερη ανάλυση) και με γραφικά στο maximum (ελάχιστες υποχωρήσεις στα textures σε κάποιους τίτλους). Ωστόσο παρατηρώ οτι πλέον σε κάποιους τίτλους και σε ζόρικα σημεία τα 60 fps δεν είναι stable. Δηλαδή βλέπω οτι πλέον ο FX-8300 αρχίζει σιγά σιγά να ζορίζεται. 

Εχω καταλήξει σε αναβάθμιση του FX στον Ryzen 5 2600 (με ταυτόχρονη αλλαγή m/b και μνημών φυσικά). Το ερώτημα είναι αν η αναβάθμιση αυτη -με δεδομένο οτι η GPU προς το παρόν δεν θα αλλάξει-   θα έχει σημαντική διαφορά στα πιο απαιτητικά παιχνίδια (πάντα μιλάμε για 1080p με τα πάντα στο maximum).  Αν πχ μου δώσει 20-30 fps παραπάνω και σταθερότητα νομίζω οτι  αξίζει η αναβάθμιση..

Επίσης με ενδιαφέρει και το VR και εκεί νομίζω οτι η αναβάθμιση θα βοηθήσει αρκετά σε δύσκολους τίτλους του SteamVR όπως SkyrimVR, Fallout 4 VR κτλ

Θέλω να μου προτείνετε και μοντέλα m/b - ram που μπορούν να συνδυαστούν με τον Ryzen 5 2600. 

Το budget της αλλαγής cpu-m/b-ram δεν θέλω να ξεπερνάει τα € 320.  Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Παραπάνω fps θα δου δώσει σίγουρα. Το πόσα εξαρτάται από το κάθε παιχνίδι. Σε CPU based παιχνίδια θα σου δώσει αρκετά, σε GPU based λιγότερα, αλλά θα σταματήσουν τα frame drops που ενδεχομένως έχεις τώρα λόγω επεξεργαστή. Πρόσφατα άλλαξα από 4670Κ σε Ryzen 3600, και έχω μαζί και μια 1660 ti. Στο CS για παράδειγμα που χρησιμοποιεί πολύ τον επεξεργαστή, έχω τα διπλάσια fps. Εξίσου μεγάλη διαφορά έχει και στο PUBG λίγο που δοκίμασα. Στο Shadow of the Tomb raider έχω χοντρικά 10-20fps πάνω, αλλά έχουν σταματήσει τα frame drops λόγω επεξεργαστή και είναι πιο smooth.

Στα 300-320 ευρώ που λες, επεξεργαστή βάλε 2600Χ ή 2700. Ο 2600Χ είναι ελαφρώς γρηγορότερος σε games γιατί δουλέυει σε μεγαλύτερες συχνότητες, ο 2700 έχει παραπάνω threads οπότε σε εφαρμογές που τα αξιοποιουν θα ειναι καλύτερος και ίσως είναι και λίγο πιο futureproof. Αν ανέβεις λίγο budget πας και σε 3600.

Μητρικές έχει διάφορες καλές, η κλασσικότερη είναι η MSI B450 Tomahawk Max αλλά την βρίσκεις πλέον δύσκολα και σε ελαφρώς τσιμπημένες τιμές. Εγώ μάλλον θα πήγαινα σε MSI B450-A Pro Max.

Μνήμες όποιες νομίζεις, κατά προτίμηση από το qvl της μητρικής αν θες να τις τρέχεις με XMP.  Αλλίως πολύ καλές για custom settings και overclock είναι οι Crucial Ballistix που θα δεις να αναφέρουν αρκετοι στο forum. 

Δημοσ.

λες οτι εχεις μπατζετ 320,δηλαδη τοσο κοντα σε 3600,tomahawk max,crucial 16 GB 

δεν αξιζουν  οι 2600/2600χ/2700χ ειναι πολυ μετριοι σε ipc που το χρειαζεσαι στα 1080

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

λες οτι εχεις μπατζετ 320,δηλαδη τοσο κοντα σε 3600,tomahawk max,crucial 16 GB 

δεν αξιζουν  οι 2600/2600χ/2700χ ειναι πολυ μετριοι σε ipc που το χρειαζεσαι στα 1080

Με 1060 είναι αυτή τη στιγμή, διαφορά μικρή θα δει. Προφανώς ο 3600 είναι καλύτερος, αλλά θα πρέπει να ανέβει ένα 50άρι για να φτιάξει ένα νορμαλ combo. Αν δεν έχει θέμα, εννοείται πως αξίζει. 

40 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Δεν ξέρω, να βάλει micro μητρική με χειρότερη ψύξη, λιγότερες θύρες κτλ και να παραγγείλει από κατάστημα που προπληρώνεις ελπίζοντας ότι θα τα πάρεις σε ένα μήνα, και όλα αυτά για να γλυτώσει 20 ευρώ? Αμα ειναι να βάλει 3600 ας ανεβάσει καλύτερα αν μπορεί το budget στα 360-370 για να το κάνει όπως πρέπει. Γνώμη μου τουλάχιστον.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε

Με 1060 είναι αυτή τη στιγμή, διαφορά μικρή θα δει. Προφανώς ο 3600 είναι καλύτερος, αλλά θα πρέπει να ανέβει ένα 50άρι για να φτιάξει ένα νορμαλ combo. Αν δεν έχει θέμα, εννοείται πως αξίζει. 

Δεν ξέρω, να βάλει micro μητρική με χειρότερη ψύξη, λιγότερες θύρες κτλ και να παραγγείλει από κατάστημα που προπληρώνεις ελπίζοντας ότι θα τα πάρεις σε ένα μήνα, και όλα αυτά για να γλυτώσει 20 ευρώ? Αμα ειναι να βάλει 3600 ας ανεβάσει καλύτερα αν μπορεί το budget στα 360-370 για να το κάνει όπως πρέπει. Γνώμη μου τουλάχιστον.

Συμφωνώ αλλά εφόσον λέει ότι δεν θέλει να ξεπερνά τα 320 κάνω μια πρόταση κοντά σε αυτό το budget. Όσο για τη μητρική, ο 3600 δουλεύει στο 100% της απόδοσής του ακόμα και με Α320 μητρικές και λόγω χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης τα vrm δεν υπερθερμαίνονται εύκολα. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το είπα μόνο για τον 3600, 65W επεξεργαστής είναι. Πιο πολύ το λεώ επείδη η διαφορά στην τιμή είναι ελάχιστή, και μπορεί να κρατήσει την  μητρική και να βάλει κάποιον ανώτερο επεξεργαστή σε 1,2 χρόνια 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού δεν αλλάζεις GPU,κάτσε με το σύστημα που έχεις. Εκτός αν παίζεις "cpu heavy" games,οπότε πας σε 3600.

Επεξ/σία από Apaleytos80
Δημοσ.

Για να τα βάλουμε όλα σε μια σειρά:

Αν δεν έχεις σκοπό να ανέβεις επίπεδο αλλάζοντας οθόνη (πιθανολογώντας λέω ότι έχεις 60hz monitor), είναι ψιλό εύκολα τα πράγματα....
Παίρνεις μια καλή μητρικούλα ~100€, τον 2600 ~110€ που γράφεις , 16gb ram  ~70€ και τα ρέστα τσέπη... Κρατάς και την 1060 όσο σε βγάλει  αφού σε ικανοποιεί η απόδοση της. 

Ο 2600 δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να οδηγήσει οποιαδήποτε γήινη κάρτα γραφικών του βάλεις, εφόσον δεν αποσκοπείς σε υψηλά  frames (144hz).

Και αυτό στο γράφω με σιγουριά, έχοντας περάσει απο 2600 με rx580  (αντίστοιχη της 1060).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...