Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Sorry αλλά αυτό μου θυμίζει το Stop a Douchebag που τα στοκάδια οι Ρώσοι κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητα πάνω σε πεζοδρόμια. Όταν τους λέει η ομάδα ότι απαγορεύεται να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια αρκετά συχνή απάντηση είναι "Που είναι το σήμα/πινακίδα που να λέει ότι είναι πεζοδρόμιο ή ότι απαγορεύεται?", βέβαια όταν έρθουν οι μπάτσοι αρχίζουν τα συγγνώμη/λάθος μου/δεν θα το ξανακάνω κτλπ.

Δεν αντιλέγω στα γραφόμενά σου, έχουν ενδιαφέρον, ανανεώνουν τη συζήτηση. Αλλά νομίζω ότι πρέπει αυτή η ανανέωση της συζήτησης να γίνει σε νέο άρθρο. Στο παρόν άρθρο, έγινε διεξοδική συζήτηση, πολλοί έγιναν ερευνητές κι επέκτειναν τη συζήτηση και στο googlemaps, συμβάλλοντας στη σφαιρική συμμετοχική διερεύνηση,  αλλά  εκτιμώ ότι η συζήτηση εξαντλήθηκε, δόθηκε απάντηση στο αρχικό ερώτημα. Οι υπεύθυνοι του κτιρίου των γιατρών πρέπει να βάλουν σήμα στην πόρτα. Αν μάλιστα προβλέπεται και άλλο ειδικό σήμα λόγω ιατρικής ειδικότητας, να το βάλουν αμέσως!  (αν και νομίζω ότι θέλουν διακριτικό περιβάλλον. Παραοικονομία γαρ.)

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, testit said:

Οι υπεύθυνοι του κτιρίου των γιατρών πρέπει να βάλουν σήμα στην πόρτα.

Ένας ηλίθιος δεν θα λογαριάσει ούτε το σήμα. Η συρόμενη πόρτα προφανώς ήταν για παρκινγκ αυτοκινήτων, δεν ήταν για να μπαίνουν ευκολότερα οι εύσωμοι ασθενείς...

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Ένας ηλίθιος δεν θα λογαριάσει ούτε το σήμα. Η συρόμενη πόρτα προφανώς ήταν για παρκινγκ αυτοκινήτων, δεν ήταν για να μπαίνουν ευκολότερα οι εύσωμοι ασθενείς...

Οπότε, γιατί να ξοδεύουν άλλοι συμπολίτες μας  10 ή 20 ευρώ για να αγοράσουν πινακίδα και να την τοποθετήσουν στην πόρτα;  πεταμένα λεφτά, χαμένος χρόνος!  αφού εννοείται ότι είναι πόρτα γκαράζ! Οι ηλίθιοι είναι "εκτός λήψης μέτρων"!

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι πεταμένα λεφτά είναι. Αυτός που θα παρκάρει δεν θα το κάνει επειδή δεν είδε πινακίδα αλλά επειδή η λογική του είναι "έλα μωρέ κλάιν, για λίγο θα κάτσω" . 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Ναι πεταμένα λεφτά είναι. Αυτός που θα παρκάρει δεν θα το κάνει επειδή δεν είδε πινακίδα αλλά επειδή η λογική του είναι "έλα μωρέ κλάιν, για λίγο θα κάτσω" . 

Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι γύρω μας. ίσως και να είναι οριακή πλειοψηφία!  Συνήθως είναι οι αμόρφωτοι και οι απαίδευτοι. Εξ ού και η υποτιμητική βρισιά: "Αμόρφωτε!"

Η εκπαίδευση βοηθά στην εξάλειψη αυτού του φαινομένου. Και ο χρόνος επίσης, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης. Αν και υπάρχει ένσταση σε αυτό: Ένας που είναι μικρός στην ηλικία και μ.λ.κ.ς, όταν μεγαλώσει , το πιθανότερο: να γίνει: μεγάλος μ.λ.κ.ς!  (Ή να μάθει να κρύβεται καλύτερα.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Αν έχει άδεια ας βάλει την αντίστοιχη πινακίδα για να καταλαβαίνουν όλοι οτι είναι είσοδος γκαράζ. Το τι καταλαβαίνω εγώ ή τι καταλαβαίνεις εσύ βλέποντας μια πράσινη σιδερόπορτα δεν έχει καμία σημασία.
Ας μη τσουβαλιάζουμε την ελλειπή σήμανση και τα αυθαίρετα γκαράζ (που φυτρώνουν σαν μανιτάρια τελευταία) με αυτούς που θα παρατήσουν το όχημα τους όπου να 'ναι και δεν τους νοιάζει τίποτα.
Όλα τα άλλα να 'χαμε να λέγαμε

Spoiler

ΚΟΚ ΑΡΘΡΟ 34 : Στάση και στάθμευση

3. Η στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται και:
θ) Αν εμποδίζει τη χρήση χώρων στάθμευσης που σημαίνεται κατάλληλα.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ναι και μετά θα λέμε "Δεν έβαλες την official πινακίδα με τον αριθμό άδειας, βάλτην πρώτα και μετά δεν θα παρκάρω".  

Ύστερα θα βγάζουμε το μέτρο να δούμε αν είναι το άνοιγμα της πόρτας στο επιτρεπόμενο από τον νόμο, κτλπ κτλπ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Ναι και μετά θα λέμε "Δεν έβαλες την official πινακίδα με τον αριθμό άδειας, βάλτην πρώτα και μετά δεν θα παρκάρω".  

Ποιό είναι το πρόβλημα με την σήμανση δεν καταλαβαίνω...πέρα του οτι δεν θα μπορώ να βαφτίζω γκαράζ τον περίβολο του οικοπέδου μου κατά το δοκούν και αν φάω καταγγελία να το παίζω Κινέζος (εφόσον δεν θα υπάρχει και κάποιο αποδεικτικό οτι το κάνω σκόπιμα και τρώω συστηματικά κοινόχρηστες θέσεις);

Επεξ/σία από agnostos13
  • Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, agnostos13 said:

Ποιό είναι το πρόβλημα με την σήμανση δεν καταλαβαίνω...πέρα του οτι δεν θα μπορώ να βαφτίζω γκαράζ τον περίβολο του οικοπέδου μου κατά το δοκούν και αν φάω καταγγελία να το παίζω Κινέζος (εφόσον δεν θα υπάρχει και κάποιο αποδεικτικό οτι το κάνω σκόπιμα και τρώω συστηματικά κοινόχρηστες θέσεις);

Το πρόβλημα είναι με την εμμονή ότι μόνο αν είναι κάποιος τυπικός (ύπαρξη σήμανσης) θα γλυτώσει από παρκάρισμα μπροστά από το γκαράζ του. Απειροελάχιστοι είναι αυτοί που θα παρκάρουν τιμωρητικά σε ένα τόσο legit παρκινγκ σαν αυτό του topic (κι όχι σε κάποια ξεκάθαρα αυθαίρετη κατασκευή) μόνο και μόνο επειδή δεν έχει σήμανση με σκοπό "ας έβαζε το σήμα". Οι περισσότεροι που θα παρκάρουν είναι ξεκάθαρα γιατί δεν τους νοιάζει γενικότερα ακόμα κι αν είχε σήμανση με αριθμό άδειας για να την βλέπουν κι οι τυφλοί.

Η μόνη λύση όπως έχω πει και σε άλλα topics είναι η αλλαγή νομοθεσίας και είσοδος ιδιωτών με γερανούς που θα βγαίνουν παγανιά και θα σηκώνουν το σύμπαν.

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Ένα "είσοδος/εξόδων αυτοκινητων" σου αρκεί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Το πρόβλημα είναι με την εμμονή ότι μόνο αν είναι κάποιος τυπικός (ύπαρξη σήμανσης) θα γλυτώσει από παρκάρισμα μπροστά από το γκαράζ του. Απειροελάχιστοι είναι αυτοί που θα παρκάρουν τιμωρητικά σε ένα τόσο legit παρκινγκ σαν αυτό του topic (κι όχι σε κάποια ξεκάθαρα αυθαίρετη κατασκευή) μόνο και μόνο επειδή δεν έχει σήμανση με σκοπό "ας έβαζε το σήμα". Οι περισσότεροι που θα παρκάρουν είναι ξεκάθαρα γιατί δεν τους νοιάζει γενικότερα ακόμα κι αν είχε σήμανση με αριθμό άδειας για να την βλέπουν κι οι τυφλοί.

Η μόνη λύση όπως έχω πει και σε άλλα topics είναι η αλλαγή νομοθεσίας και είσοδος ιδιωτικών επιχειρήσεων με γερανούς που θα βγαίνουν παγανιά και θα σηκώνουν το σύμπαν.

Ας είναι αυτοί σωστοί με τις άδειες τους και τα σήματα τους και εγώ μαζί σου είμαι...ας το σηκώνουν το όχημα στο δεκάλεπτό!

Φτάνει να γνωρίζει ο οδηγός οτι έχει ρίσκο γιατί έχει παρκάρει μπροστά σε είσοδο-έξοδο (νόμιμου) γκαράζ και όχι σε πόρτα αποθήκης, αυλής ή οτιδήποτε...

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Thanos1972 είπε

... απαντήσεις του στυλ είναι τόσο παράνομος όσο είναι και ο ιδιοκτήτης της οικοδομής..δεν έχει την ίδια βαρύτητα.

Στη δικαστηριακή-νομική πρακτική, αν η προηγούμενη πράξη είναι άκυρη (μή στεκόμενη νομικά) τότε είναι άκυρες και οι επόμενες (που βασίστηκαν σε αυτή).

Οπότε, μπορούν οι "ζωγραφισμένοι", να προσφύγουν μέσα σε 5? ημέρες, στην τοπική Τροχαία (στο Διοικητή της), ζητώντας την εξαφάνιση της κλήσης. Αυτό βέβαια αν η κλήση που τους αναρτήθηκε στο παρμπριζ αναφέρει σαν λόγο το κλείσιμο του γκαράζ. Κι όχι άλλο λόγο, π.χ.  P40  (που είναι στημένη στην αρχή αυτής της πλευράς του δρόμου, πολύ πιο πάνω - κι όχι αυτή που φαίνεται στην 1η φωτογραφία.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, testit said:

Στη δικαστηριακή-νομική πρακτική, αν η προηγούμενη πράξη είναι άκυρη (μή στεκόμενη νομικά) τότε είναι άκυρες και οι επόμενες (που βασίστηκαν σε αυτή).

Από την άλλη όμως όταν τρακάρεις έναν παράνομα παρκαρισμένο (πχ διπλή σειρά), τον πληρώνεις κι αυτός απλά πληρώνει το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Η μόνη λύση όπως έχω πει και σε άλλα topics είναι η αλλαγή νομοθεσίας και είσοδος ιδιωτών με γερανούς που θα βγαίνουν παγανιά και θα σηκώνουν το σύμπαν.

είναι πολύ ακραία αυτή η τοποθέτηση, και μόνος σου την καταλαβαίνεις! δεν θα γίνουμε αμερική!

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, testit said:

είναι πολύ ακραία αυτή η τοποθέτηση, και μόνος σου την καταλαβαίνεις! δεν θα γίνουμε αμερική!

Τότε να μην ελπίζεις για τπτ καλύτερο απο την τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...