ifaist Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε εγω ατμιζω. απλα λεω οτι ετσι γινετε και ετσι θα γινετε παντα. σε μια φυσιολογικη παρεα 6-7 ατόμων ειναι 2-3 καπνιστες. τι θα κανεις, θα τους αφησεις πισω και θα βγειτε "μισοι"? χθες ημουν σε νυχτερινο κεντρο. ειμασταν σχεδον το 1/3 μονιμα εξω. δεν ειχε νοημα για κανεναν η φαση. η πορτα ηταν πρακτικα ανοιχτη μονιμα. Οι πιο κοντινοι μου φιλοι , που τους αποκαλω αδερφους/αδερφες ειναι +5 ατομα. Ο ενας δεν καπνιζει σε πληροφορω οτι 1 εξοδο μας (στις 10) ηταν δικη του επιλογη, μονο και μονο επειδη μας ανεχοταν. Το διεκδίκησε στην παρεα και το κερδισε.
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, bromiaris είπε Και πως γίνετε όλοι αυτοί που αναφέρεσαι μόλις βγουν έξω από το Ελλάντα να κάθονται σαν κοτούλες και να μην διανοούνται να καπνίσουν γιατί γνωρίζουν ότι και με την σκέψη ακόμη θα τους κόψουν τον κ@λ@...;;;;;;;; Μόνος σου απάντησες γιατί στο εξωτερικό δεν υπάρχουν μαγκιές από Ελληνες. Όσο για το μετρό, πιστεύω ότι και πάλι θα ατονισει και θα μείνει ανεφαρμοστό. Θα κρατήσει ένα πατιρντι 1 με 2 έτη το πολύ και μετά δεν θα ασχολείται κανένας. 1
studiokristo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Και μόνο που το συγκεκριμένο θέμα είναι αντικείμενο συζήτησης και επιχειρημάτων μεταξύ καπνιστών και μη καπνιστών, σημαίνει ότι μπανανία θα μείνουμε για μια ζωή. Καληνύχτα (και πάλι) Ελλάδα! 2
sstratos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, ObeyWario! είπε Να φανταστώ ότι ο ντελιβεράς περιμένει να το φας και στο τέλος σε παίρνει αγκαλιά και σε χτυπάει προσεχτικά στη πλάτη μέχρι να ρευτείς δεν μιλαμε για ντελιβερι εδώ,μιλάμε για τραπέζια. Οπως και εγώ...
xaerialtwistx Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ifaist είπε Ας αναταράξουμε λιγο τα νερα... 😈 Εγω ειμαι καπνιστης, φουμαρω old holdborn. To περισσοτερο που καπνιζω ειναι στην εργασια μου, αντε και καμια 6-7 στο σπιτι. Μπορει να ειμαι εξω σε μπαρ, ταβερνα κτλ και να μην καπνισω για τοση ωρα, τοση , που να με ρωτανε φιλοι και γνωστοι αν το εκοψα! Ομως.. μου ειναι αδιανοητο να μην μπορω να κανω το τσιγαρακι μου οποτε γουσταρω. Καταλαβαινω οτι καποιους τους ενοχλει και εμενα με ενοχλει η καπνα των αλλων, παραυατα πιστευω οτι θα επρεπε ο καθε επιχειρηματιας να διαλεγει αν θελει στο μαγαζι του να καπνιζουν ή οχι. Θα μου πειτε μα τοτε θα γινουν παλι ολα οπως παλια... Μαλιστα, μαλλον θα γινουν, δεν εχω αυταπατες! Αυτο ομως ειναι δικο σας προβλημα, <<των μη καπνιστων>> , αν θελετε να το αλλαξετε να μην βγαίνετε σε μαγαζι που καπνιζουν. Να πεσει ο τζιρος τους οπως αναφερει και η κυρια στο βιντεο και να χωριστουν εν τελη σε πραγματικα μαγαζια καπνιστων και μη καπνιστων. ...μικρες απαντησεις σας παρακαλω , μη γραφετε εκθεσεις. Το ιδιο διαβασα σημερα στο facebook από μια γυναίκα, "Να αποφασίζουν οι επιχειρηματίες αν θέλουν καπνιστές στο μαγαζί τους. Δε θέλω να νιώθω πως μου στερούν βασικά δικαιώματα". Της απάντησα πως είναι αστείο οι καπνιστές να μιλάνε για αφαίρεση δικαιωμάτων όταν εξαιτίας τους άπειρα άτομα εχουμε ξεχάσει τι σημαίνει έξοδος εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο επιχειρηματίας λεφτά θέλει, εννοείται πως θα πει ναι στο κάπνισμα για να μη χάσει πελάτες, όχι επειδή σέβεται την υγεία των άλλων. Εξάλλου οι περισσότεροι ειναι καπνιστες οπότε το πιθανότερο είναι πως θα είναι και αυτός. Είναι τόσο δύσκολο να έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα στις εξόδους; Δε μπορώ να καταλάβω γιατί οι καπνιστές θέλουν το κάτι παραπάνω που στην τελική το είχαν δεκάδες χρόνια μέχρι τώρα. Αν δε μπορείς να βγεις έξω χωρις να καπνισεις ειναι δικο σου θέμα, το να μη βγαίνω εγώ επειδή εσύ καπνίζεις ποιανού θέμα είναι; Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από xaerialtwistx 3 1
ifaist Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, Lumini είπε ο κοσμος ολος εχει βγαλει στο περιθώριο τους καπνιστες. Εμεις οι ελληνες ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ να πηγαινουμε κοντρα και να λεμε χαζομαρουλες ως επιχειρηματα. ευγε Το επιχειρημα ηταν δικο σου. Η απαντηση μου , που δεν την θεωρω επιχειρημα, ηταν περισσοτερο σατυρικη ως προς την δικη σου. Τα κρατη χανουν εκατομμυρια απο το κακο που κανει το τσιγαρο στην υγεια του ανθρωπου. Το καπνισμα εχει επιβλαβη δραση σχεδον σε ολες τις αρρώστιες/παθησεις που βασανιζουν τον κοσμακι. Τα λεφτα που δαπανονται σε ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη ειναι τεραστια και εκει ειναι το θεμα. Μαλλον κανεις δε θα νοιαζοταν εαν το μοτο τους ηταν : << κοψτε το καπνισμα - κανετε κακο στα ταμεια του κρατους>>. Για τα παραπανω λοιπον καιγονται και βγαζουν νομους, δε νοιαζονται το οτι σε ενοχλει η καπνα. Ο κοσμος - φανταζομαι οτι εννοεις τα ρομποτ της Β. Ευρωπης ειναι μαθημενα ετσι... Ακομα και μεσα στην θρησκεια τους (προτεσταντες) αναφερεται : << θεαρεστο ειναι, ακομα και την Κυριακη, να ακουγεται σφυρι απο τον αχυρωνα σου>>, δηλ. ακομα και την ημερα του θεου κανε καμια δουλιτσα και μην το ριχνεις μονο στην προσευχη. Μην μας συγκρινεις εχουν τα καλα τους και τα ασχημα τους, εχουν υποδομες και δεν εχουν περασει οτι εχουμε περασει.. 9 λεπτά πριν, xaerialtwistx είπε Το ιδιο διαβασα σημερα στο facebook από μια γυναίκα, "Να αποφασίζουν οι επιχειρηματίες αν θέλουν καπνιστές στο μαγαζί τους. Δε θέλω να νιώθω πως μου στερούν βασικά δικαιώματα". Της απάντησα πως είναι αστείο οι καπνιστές να μιλάνε για αφαίρεση δικαιωμάτων όταν εξαιτίας τους άπειρα άτομα εχουμε ξεχάσει τι σημαίνει έξοδος εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο επιχειρηματίας λεφτά θέλει, εννοείται πως θα πει ναι στο κάπνισμα για να μη χάσει πελάτες, όχι επειδή σέβεται την υγεία των άλλων. Εξάλλου οι περισσότεροι ειναι καπνιστες οπότε το πιθανότερο είναι πως θα είναι και αυτός. Είναι τόσο δύσκολο να έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα στις εξόδους; Δε μπορώ να καταλάβω γιατί οι καπνιστές θέλουν το κάτι παραπάνω που στην τελική το είχαν δεκάδες χρόνια μέχρι τώρα. Αν δε μπορείς να βγεις έξω χωρις να καπνισεις ειναι δικο σου θέμα, το να μη βγαίνω εγώ επειδή εσύ καπνίζεις ποιανού θέμα είναι; Χαιρετε, Εχετε απολυτο δικαιο, ετσι ειναι και αν σας λεει κατι αυτο, σας ζητω συνγωμη καθως ειμαι καπνιστης. Ομως καλυτερα θα ηταν να βρεθει ενας τροπος που να μας εξυπηρετει και τους 2 παρα μονον τον εναν. Εσεις καθως στερηθηκατε τις εξοδους θα πρεπει να το καταλαβαινετε.
fotisdra Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Να μην παρεξηγηθω, είμαι υπέρ του μέτρου αν και ατμιστης χαίρομαι πολύ που μπορώ να βγω με το παιδί μου σε χώρους χωρίς καπνό
akisdom Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, fotisdra είπε Να μην παρεξηγηθω, είμαι υπέρ του μέτρου αν και ατμιστης χαίρομαι πολύ που μπορώ να βγω με το παιδί μου σε χώρους χωρίς καπνό Και να μην χρειαστεί να κάνω μπάνιο στις 3 το πρωί γιατί δεν ανέχομαι την μυρωδιά των μαλλιών μου και να κρεμάσω τα ρούχα μου έξω για δυο μέρες για να ξεβρομίσουν !!! Και για όσους έχουν πρόβλημα στο να πληρώσουν με το που θα έρθουν τα αγαθά τους να θυμίσω οτι σε πολλά πολλά μαγαζιά πληρώνουν με την παραγγελία πολυ πριν δουν καν τα αγαθά τους !!! Επισης στις περισσότερες περιπτώσεις πληρώνουμε με το που θα έρθει ο σερβιτόρος και θα μας πει : μπορείτε να με πληρώσετε γιατί κλείνω ταμείο ! Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από akisdom 2
skiabox Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Lumini είπε αυτο που δεν καταλαβαινει το εξαρτιμενο μυαλο του καπνιστη, ειναι οτι δεν ειναι θεμα επιλογης του μαγαζατορα. Το καπνισμα ειναι κακο γιατι βρομαρει ο τοπος και γιατι σκοτωνει. Οι καπνιστες κανουν κατι κακο και γιαυτο τιμωρία θα βγαινουν εξω να καπνιζουν - αυτο ειναι το νοημα του νομου, να καταλάβετε και εσεις οτι αυτο που κανετε ειναι κακο. Να στο πω πιο απλα, το παιδακι που σε βλεπει να βγαινεις εξω να καπνισεις, καταλαβαινει οτι αυτο δεν πρεπει να το κανει γιατι θα απομονωθει. Οταν καπνιζεις με την παρεα σου, τοτε το παιδακι σκεφτετε αυτο ειναι κατι θελκτικο. Ειναι σαν τα 10 σεντς που πληρωνεις την σακουλα καθε φορα στο ταμειο του σουπερ μαρκετ. Πολλοι ειπαν να μπει μεσα στην τιμη. ΟΧΙ, θα το πληρωνεις καθε φορα εξτρα για να σου θυμιζει οτι το πλαστικο ειναι κακο πραγμα. Πως αισθάνεσαι να προσπαθείς να εξηγήσεις αυτά που ισχύουν στον πολιτισμένο κόσμο σε Έλληνα δηλαδή στον μεγαλύτερο παρτάκια του πλανήτη αυτή τη στιγμή; Πρέπει να είναι cringe. Ασε που και πάλι 50 χρόνια πίσω είμαστε μιας και στο εξωτερικό έχουν αρχίσει ήδη να απαγορεύουν το κάπνισμα και στους δρόμους των πόλεων! Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από skiabox 6
fotisdra Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Ifaist διαφωνώ φίλε μου δεν μπορεί να γίνει παζάρι με αυτό το θέμα και να τα βρούμε κάπου στην μέση! Αρκετό κακό κάναμε στον εαυτό μας και στους άλλους καπνιζοντας σε κλειστούς χώρους.τώρα που δεν καπνίζω απορώ πως με ανέχονταν οι παρέες μου.σου εύχομαι να δεις την αλήθεια και να το πετάξεις γρήγορα.εγω την βρήκα σε βιβλία και ντοκιμαντέρ.και στην άθληση 2
gorilas13 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πρέπει να γίνουμε όλοι το ίδιο δηλαδή? Μαρμελάδα? Επειδή δεν καπνίζουν οι "Ευρωπαίοι" να το κόψουμε. Μήπως να κλείσουμε και τα ξενυχτάδικα επειδή οι Ευρωπαίοι μόνο δουλεύουν και είναι από τις 9 στο κρεβάτι επειδή έξω έχει -20c ή βρέχει όλοι μέρα? Η κάθε χώρα έχει την κουλτούρα της και τις συνήθειες καλές και κακές...να πίνουμε δηλαδή σαν τους Άγγλους στην Κέρκυρα ή να ανοίξουμε πορνεία με σκυλιά σαν τους Γερμανούς? Και αν μας πουν να λειτουργούν τα μαγαζιά μέχρι 12 για να αυξηθεί η παραγωγικότητα στην εργασία? Θα το κάνουμε? Μαγαζιά για καπνίζοντες και μη καπνίζοντες και όποιος θέλει διαλέγει και πάει. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από gorilas13 4 1 5
skiabox Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, bromiaris είπε Και πως γίνετε όλοι αυτοί που αναφέρεσαι μόλις βγουν έξω από το Ελλάντα να κάθονται σαν κοτούλες και να μην διανοούνται να καπνίσουν γιατί γνωρίζουν ότι και με την σκέψη ακόμη θα τους κόψουν τον κ@λ@...;;;;;;;; Καλύτερο post της χρονιάς. Συμφωνεί και με τη δική μου θεωρία ότι με μηχανογράφηση και κάμερες παντού δεν χρειάζεται πρώτα να φτιάξεις παιδεία και μετά να περιμένεις αποτελέσματα, δηλαδή σύγχρονη χώρα δυτικού τύπου. Εχεις αποτελέσματα αμέσως.
akisdom Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω και κάτι ακόμη σε όλους τους εν ενέργεια καπνιστές. ποσοι θα βάζατε στο σπίτι σας έναν επισκέπτη που είχε μια θανατηφόρα κολλητική ασθένεια απλά για να μην κρυώνει έξω ? Κι αν κανένας απο εσάς δεν το έκανε γιατί υποχρεώνεται όλους εμας όπου κι αν βρεθούμε να εισπνέουμε αυτόν τον θανατηφόρο καπνό ?? Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από akisdom 1
gorilas13 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, akisdom είπε Να ρωτήσω και κάτι ακόμη σε όλους τους εν ενέργεια καπνιστές. ποσοι θα βάζατε στο σπίτι σας έναν επισκέπτη που είχε μια θαΝαυη φορά κολλητική ασθένεια απλά για να μην κρυώνει έξω ? Κι αν κανένας απο εσάς δεν το έκανε γιατί υποχρεώνεται όλους εμας όπου κι αν βρεθούμε να εισπνέουμε αυτόν τον θανατηφόρο καπνό ?? Δεν σε υποχρεώνει κανένας, θα πηγένεις να πίνεις το τσάι σου σε μαγαζί μη καπνιζόντων. 4
fotisdra Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, skiabox είπε Πως αισθάνεσαι να προσπαθείς να εξηγήσεις αυτά που ισχύουν στον πολιτισμένο κόσμο σε Έλληνα δηλαδή στον μεγαλύτερο παρτάκια του πλανήτη αυτή τη στιγμή; Πρέπει να είναι cringe. Ασε που και πάλι 50 χρόνια πίσω είμαστε μιας και στο εξωτερικό έχουν αρχίσει ήδη να απαγορεύουν το κάπνισμα και στους δρόμους των πόλεων! Ισχύει φίλε 8 μέτρα μακρυά από παράθυρα και πόρτες;κάπου το έχω διαβάσει.να έρθει και εδώ σιγά σιγά . Ελπίζω να αντέξει το μέτρο μέχρι να έρθει το καλοκαιράκι μεχρι τότε θα έχουμε αντιδράσεις. Και κάτι ακόμα, τόσες καφετέριες τις χρειαζόμαστε; Ας γίνει ξεκαθάρισμα (να μείνουν όσοι κάνουν καλό καφέ όχι όσοι επιτρέπουν το κάπνισμα στην ζούλα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις