Panos_31 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Ξέρω ότι η συγκεκριμένη ερώτηση έχει ανακυκλωθεί αρκετές φορές κατά καιρούς, και εδώ και σε άλλα φόρουμ, ωστόσο επειδή ζούμε στο ελλάντα και με το οικονομικοπολιτικό σκηνικό δεν ξέρεις κάθε μέρα τι σου ξημερώνει, θα ήθελα κάποιος που ξέρει (και κατά προτίμηση να κάνει και ο ίδιος πωλήσεις στο eBay) να μου πει τί ισχύει αυτή τη στιγμή, λίγο πριν το 2020, με τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Συγκεκριμένα για αρχή σκέφτομαι να πουλήσω κάποιους κωδικούς για εξεργύρωση loot σε γνωστό παιχνίδι. Έτυχε και βρήκα πάνω από 100 τέτοιους κωδικούς που δεν τους χρειάζομαι προσωπικά. Θα μου πείτε ποιος είναι τόσο μακάκας να αγοράσει ποτέ ψηφιακό loot για παιχνίδι και να πληρώσει π.χ. 10 ευρώ ανά κωδικό? Σας πληροφορώ για τους ξένους αυτά τα λεφτά δεν είναι τίποτα και άνετα τα δίνουν. Αλλά στο θέμα μας τώρα. Τους κωδικούς θα τους στέλνω με eBay messages (email δηλαδή) επομένως δεν απαιτείται για αρχή στο πρώτο μου listing να μπλέξω με ταχυδρομεία κλπ. Έχω δει πολλούς εξάλλου που κάνουν το ίδιο πουλώντας κωδικούς για Fortnite κλπ. Ας υποθέσουμε τώρα πως είμαι αρκετά τυχερός(απίθανο φυσικά) και πουλάω και τους 100 κωδικούς και βγάζω π.χ. 100*10 = 1000 ευρώ μέσα στο μήνα. Στο eBay θα έχω δώσει έναν λογαριασμό PayPal να μπαίνουν τα λεφτά από τις πωλήσεις. Τι ισχύει λοιπόν με τα όρια σε eBay και PayPal, την εφορία κλπ.? Πόσα είναι τα όρια? Θα μου πουν να στείλω έγγραφα σε eBay και Paypal, ταυτότητες, ΑΦΜ, εκκαθαριστικά κλπ.? Θα με δώσουν στην εφορία αν βγάλω 1000 - 2000 ευρώ κέρδος? Τα λεφτά που θα μπαίνουν στο PayPal balance να τα μεταφέρω σε κάποια τράπεζα ή να τα αφήσω στο PayPal για μελλοντικές αγορές (έχω ακούσει πως αν τα βάλω σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας θεωρούνται εισόδημα και φορολογούνται κανονικά). Καταλάβατε το πνεύμα των ερωτήσεων μου. Αυτή τη στιγμή είμαι τελείως άσχετος από αυτά και δεν έχω πουλήσει ποτέ κάτι από ίντερνετ, ούτε καν με αγγελία για πώληση χέρι με χέρι με πληρωμή σε μετρητά όπως γίνεται εδώ! Όσο για το επάγγελμά μου μέχρι το καλοκαίρι ήμουν φοιτητής, αυτή τη στιγμή είμαι άνεργος, ούτε επαγγελματικό ΑΦΜ έχω, ούτε δουλεύω κάπου αυτή τη στιγμή, ούτε τίποτα. Μηδενικό εισόδημα δηλαδή. Δεν έχω μπει ακόμα ούτε στον ΟΑΕΔ αφού αυτή την περίοδο παρακολουθώ κάποια σεμινάρια. Το μόνο που δηλώνω στην εφορία είναι ένα σπίτι που μου έχουν γράψει οι γονείς μου. Θα έχω μπλεξίματα με όλα αυτά? Θα πρέπει να έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος που να φαίνεται στην εφορία για να πουλήσω ως ιδιώτης στο eBay? Παιδιά σόρρυ αν κάποιες (ή και όλες) από τις ερωτήσεις μου είναι ηλίθιες αλλά δεν ξέρω τίποτα περί του θέματος, οπότε όπως γράφω και στον τίτλο θα ήθελα να με διαφωτίσετε όσοι έχετε προσωπική εμπειρία και γνώση επί του θέματος! Ευχαριστώ εκ των προτέρων (ακόμα και αν με κράξετε και μου πείτε να τα ξεχάσω αυτά περί πωλήσεων στο eBay όσο ζω στο ελλάντα)!
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δεν υπάρχουν όρια. Για την εφορία κι ένα ευρώ να βγάζεις θα πρέπει να το δηλώνεις. Από εκεί και πέρα, είθισται μέχρι ένα ποσό 200-300 ευρώ το μήνα να τα παίρνεις μαύρα και για παραπάνω να κάνεις έναρξη. Στη λογική οτι θεωρητικά δεν θα σε κυνηγήσουν για 2-3 χιλιάρικα το χρόνο. Τα χρήματα που περνάς από το PayPal στην τράπεζα δεν φορολογούνται αυτόματα. Αλλά φαίνονται σε έλεγχο της εφορίας. Εν κατακλείδι, ξεκινάς και βλέπεις στη πορεία. Όταν κι αν φτάσεις να βγάζεις κανά πεντακοσάρι το μήνα κάνε έναρξη. Αλλά όπως και να 'χει είσαι εκτεθειμένος. Το πως μεταφράζεται αυτό σε κυρώσεις δεν μπορώ να στο πω και δεν νομίζω ότι θα στο πει και κανείς. Αν σε πιάσουν θα πληρώσεις πρόστιμο. Το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσεις ένα λογιστή. Για θέματα οικονομικά, όπως και για θέματα υγείας, είναι καλύτερα να ρωτάμε τους ειδικούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα