Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παλαιός υπολογιστής σε σπίτι φίλου μου κρασαρει κατά την φόρτωση των Windows και δεν κάνει τίποτα άλλο. 

Ο υπολογιστής είναι των αρχών του 2000 με Windows xp. Οι μόνες δουλειες που έκαναν σε αυτόν ήταν να τον ανοίγουν 3-4 φορές κάθε μήνα να γράφουν κάποια κείμενα στο Word και να τα εκτυπωνουν. Ο υπολογιστής δεν έχει πρόσβαση στο Internet και δεν υπάρχει θέμα πχ να κόλλησε ιός. 

Τώρα κάποια στιγμή θα πάω εκεί να τον κοιτάξω και να τους πω μια γνώμη. Ψάχνουν αν μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα χωρίς format. Σκέφτομαι μήπως έχει θέματα ο σκληρός αλλά αμφιβάλλω. Θα κάνω ένα check με memtest και θα δοκιμάσω κάποιο dvd με live έκδοση του Linux για να δω αν θα τρέξει. 

Εχετε να προτεινετε κάτι άλλο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

70% έσκασαν τα XP και το άλλο 30% ίσως να είναι χαλασμένος δίσκος.

19 ετών μηχάνημα είναι, πόσο να αντέξει ακόμα.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Εχετε να προτεινετε κάτι άλλο; 

Αμέ, έχε μαζί σου μια μητρική, ενα τροφοδοτικό, μνήμες και ένα σκληρό. μπορεί να χρειαστούν :P 

Δυστυχώς σε τόσο παλιό σύστημα όλα είναι πιθανά και ύποπτα. Μακάρι να τη γλιτώσεις με ενα φρεσκαρισματάκι των windows.

Ps: Ας δοκιμάσουν μήπως μπουτάρει σε safe mode, ευτυχώς τα xp έχουν τον εύκολο τρόπο με το F8 για το safe mode 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dpolal είπε

70% έσκασαν τα XP και το άλλο 30% ίσως να είναι χαλασμένος δίσκος.

19 ετών μηχάνημα είναι, πόσο να αντέξει ακόμα.

Πως γίνεται να "σκάσει" ένα λειτουργικό;

2 ώρες πριν, Dantε είπε

Μπορει να εγινε και κανα αρχειο corrupt,η να τα φτυσε και το τροφοδοτικο.

Μπορεί και αυτά. Σε εμένα όσες φορές χαλάσαν τροφοδοτικά ο υπολογιστής έσβησε αμέσως και δεν άναβε καθόλου, ακούστηκε και ένα πλάφ δύο φορές που χάλασαν. Για το αρχείο δεν νομίζω, είναι άσχετος με υπολογιστές και δεν πειράζει τα αρχεία του συστήματος, τα μόνα πράγματα που κάνουν τόσα χρόνια είναι κείμενα στο word και εκτύπωση.

Δημοσ.

Δε χρειαζεται να πειραξει κατι για να γινει corrupt αρχειο. 

Οπως και να χει, τουλάχιστον το φορματ δε το γλιτωνει. 

Επισης και τα τροφοδοτικα δε πάνε παντα μια και εξω. Μπορει μετα απο τόσα χρονια να μη μπορει να σηκωσει φορτιο. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Πως γίνεται να "σκάσει" ένα λειτουργικό;

Μπορεί και αυτά. Σε εμένα όσες φορές χαλάσαν τροφοδοτικά ο υπολογιστής έσβησε αμέσως και δεν άναβε καθόλου, ακούστηκε και ένα πλάφ δύο φορές που χάλασαν. Για το αρχείο δεν νομίζω, είναι άσχετος με υπολογιστές και δεν πειράζει τα αρχεία του συστήματος, τα μόνα πράγματα που κάνουν τόσα χρόνια είναι κείμενα στο word και εκτύπωση.

Tα ΧΡ είχαν πάντα την τάση είτε να χαλάνε από μόνα τους (π.χ. corrupt registry, corrupt driver file,... ), είτε να βαραίνουν αδικαιολόγητα όσο πέρναγε ο καιρός.
Σε τόσο παλιά εγκατάσταση όλα είναι πιθανά.

Δεν καταλαβαίνω πάντως τον λόγο που δεν θέλουν το φορμάτ.
Αν ο δίσκος δεν έχει μηχανικό πρόβλημα η ανάκτηση των word αρχείων είναι πανεύκολη αν και κατά πάσα πιθανότητα θα δυσκολευτείς να βρείς τρόπο να μπουτάρεις 19 ετών μηχάνημα.
Κατά 99% ξεχνάς το usb stick και θα είναι θαύμα να λειτουργεί ακόμα το cdrom του.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...