Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω έναν Ryzen 2200G σε μια Asrock B450 Fatality μητρική, η οποία έχει εξόδους βίντεο HDMI & DP 1.2...οι υποστηριζόμενες αναλύσεις είναι οι κάτωθι.

- HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 24Hz / (3840x2160) @ 30Hz
- DisplayPort 1.2 with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 60Hz

Και 1 Οθόνη 1080p και μια τηλεόραση 4Κ (50 ιντσών) και οι δύο μόνο με εισόδους HDMI

Με HDMI λοιπόν θα πρέπει να περιοριστώ στα 30Hz...στη πράξη πάντως ούτε αυτό γίνεται, όταν επιλέγω 4Κ ανάλυση σβήνει η τηλεόραση και δεν παίρνει σήμα....ενώ μέσω DisplayPort περιορίζομαι κι εκεί στα 1080p @ 60Hz γιατί ο μετατροπας DP > HDMI έχει αυτόν τον περιορισμό, όπως κι όλοι όσοι κοίταξα.

ΧΡΗΣΗ

- Για να παίζω ταινίες στη τηλεόραση σε 4Κ ή/και να έχω extended desktop/display.

- Παιχνίδια δεν παίζω σχεδόν καθόλου, πολύ σπάνια και πλέον πιο συχνά στο κινητό (συνήθως με αυτοκίνητα/racing)

- Επίσης με απασχολεί σε ύψιστο βαθμό ο παράγοντας του θορύβου....αυτό που στους περισσότερους ακούγεται ως απολύτως αθόρυβο, σε μένα ακούγεται ενοχλητικό.

- Θέλω κάτι προσαρμοσμένο στη χρήση μου, αλλά όχι οριακά.

- Θέλω η κάρτα να μην χρειάζεται επιπλέον τροφοδοσία.

Βάσει των παραπάνω, σκεφτόμουν δύο λύσεις, διαφορετικής τιμής (πάνω/κάτω όριο) με ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΨΥΞΗ

- MSI GeForce GT 1030 2GB 2GH LP OC

- Palit GeForce GTX 1050 Ti 4GB KalmX

ΕΡΩΤΗΣΗ

Εφόσον δεν θα ζορίζεται σε πολύωρα παιχνίδια (και δεν θα ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία),
α) Είναι ασφαλής και προτιμότερη η χρήση κάρτας με παθητική ψύξη
β) ή αντίστροφα, θα μπορούσα να πάρω μια ενεργητικής ψύξης (από τις πιο ήσυχες) και να ρυθμίσω τους/τον ανεμιστήρες/α στις 800στροφές πχ και να πετύχω παρόμοιο αποτέλεσμα;

Επεξ/σία από definitio

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...