Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα
Ενδιαφέρομαι όπως λεει και ο τίτλος να ανοίξω μια επιχείρηση με service κινητών/υπολογιστών και όχι μόνο.
Έχω υπόψη μου να το εμπλουτίσω όσο μπορώ και με πολλές υπηρεσίες όπως και περιφεριακά κινητών (π.χ θήκες, αξεσουάρ, smart products κ.α) και άμα θέλετε επίσης μπορτείτε να μου προτείνετε και εσείς και άλλα πραγματα.

Τα σκέφτηκα όλα αυτά επειδή μένω σε μια μικρή πόλη και έτυχε να δουλέψω πολλά χρόνια σε μια μεγάλη πολυεθνική σαν ειδικός της τεχνολογίας - τεχνικός και με γνωρίζει αρκετός κόσμος όσο αφορά αυτό το κομμάτι και επειδή όπως είπα και παραπάνω μένω σε μια μικρή κοινωνία biggrin.gif .

Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας γενικά γιατί αμα γίνω θα γίνω πρώτη φορά ελεύθερος επαγγελματίας
πως πάνε αυτά τα μαγαζιά αμα προχώράνε , αν αξίζει με τόσες μεγάλες εταιρίες ?
Δλδ με λίγα λόγια εκτός απο την όρεξη και το μεράκι που έχω μπορούν αυτά τα μαγαζιά να είναι η βασική σου δουλειά , βγαίνουν νοίκια φόροι κτλ?

Ευχαριστώ πολύ όλες οι γνώμες καλοδεχούμενες...

• Moderators
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Likos1988 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα
Ενδιαφέρομαι όπως λεει και ο τίτλος να ανοίξω μια επιχείρηση με service κινητών/υπολογιστών και όχι μόνο.
Έχω υπόψη μου να το εμπλουτίσω όσο μπορώ και με πολλές υπηρεσίες όπως και περιφεριακά κινητών (π.χ θήκες, αξεσουάρ, smart products κ.α) και άμα θέλετε επίσης μπορτείτε να μου προτείνετε και εσείς και άλλα πραγματα.

Τα σκέφτηκα όλα αυτά επειδή μένω σε μια μικρή πόλη και έτυχε να δουλέψω πολλά χρόνια σε μια μεγάλη πολυεθνική σαν ειδικός της τεχνολογίας - τεχνικός και με γνωρίζει αρκετός κόσμος όσο αφορά αυτό το κομμάτι και επειδή όπως είπα και παραπάνω μένω σε μια μικρή κοινωνία biggrin.gif .

Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας γενικά γιατί αμα γίνω θα γίνω πρώτη φορά ελεύθερος επαγγελματίας
πως πάνε αυτά τα μαγαζιά αμα προχώράνε , αν αξίζει με τόσες μεγάλες εταιρίες ?
Δλδ με λίγα λόγια εκτός απο την όρεξη και το μεράκι που έχω μπορούν αυτά τα μαγαζιά να είναι η βασική σου δουλειά , βγαίνουν νοίκια φόροι κτλ?

Ευχαριστώ πολύ όλες οι γνώμες καλοδεχούμενες...

Βρες ένα λογιστή αρχικά και θα σου λύσει όλες της απορίες

πόσο σίγουρος είσαι ότι θα έχεις αρκετή δουλειά στη μικρή πολύ ώστε να καλύπτεις έστω τα έξοδα της επιχηρησης (ΔΕΗ τηλέφωνα εφκα εφορίες κτλ) δεν μιλάω καν για μεροκάματο

Δημοσ.

ποιος είναι ο ανταγωνισμός σου στην περιοχή; 

πόσο απαραίτητο είναι ένα τέτοιο κατάστημα εκεί που μένεις; 

τι κάνουν οι κάτοικοι τώρα όταν χρειάζονται αντίστοιχες υπηρεσίες; 

θα είσαι μόνο φυσικό κατάστημα ή θα εξυπηρετείς με πωλήσεις και service online (να στέλνουν τη συσκευή με κούριερ, να τη φτιάχνεις και να την στέλνεις πίσω); 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Βρες ένα λογιστή αρχικά και θα σου λύσει όλες της απορίες

πόσο σίγουρος είσαι ότι θα έχεις αρκετή δουλειά στη μικρή πολύ ώστε να καλύπτεις έστω τα έξοδα της επιχηρησης (ΔΕΗ τηλέφωνα εφκα εφορίες κτλ) δεν μιλάω καν για μεροκάματο

Το αν μπορώ η δεν μπορώ  να καλύπτω τα έξοδα δεν το ξέρει δυστυχώς κανένας εάν δεν κάνεις την επιχείρηση. Ναι θα κάνω σύντομα μια συζήτηση για να δούμε τα έξοδα βάση ημέρας

7 ώρες πριν, christos4 είπε

ποιος είναι ο ανταγωνισμός σου στην περιοχή; 

πόσο απαραίτητο είναι ένα τέτοιο κατάστημα εκεί που μένεις; 

τι κάνουν οι κάτοικοι τώρα όταν χρειάζονται αντίστοιχες υπηρεσίες; 

θα είσαι μόνο φυσικό κατάστημα ή θα εξυπηρετείς με πωλήσεις και service online (να στέλνουν τη συσκευή με κούριερ, να τη φτιάχνεις και να την στέλνεις πίσω); 

Ανταγωνισμός θα έλεγα ότι είναι μόνο οι μεγάλες πολυεθνικές αλλά σίγουρα και κάποια τοπικά μαγαζιά που ασχολούνται με το αντικείμενο. Αλλά δεν νομίζω ότι παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο . Αυτό να σου πω την αλήθεια δεν το είχα στο μυαλό μου να στέλνουν την συσκευή. 

Νομίζω είναι απαραίτητο αλλά όπως είπα και ποιο πάνω ας μην σταθούμε μόνο στο service γιατί μόνο του δεν καλύπτει σίγουρα τα έξοδα . 

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ποσοστό όταν έχει πρόβλημα επισκέπτεται τις πολυεθνικές

Δημοσ.

Στην Αθήνα (κάποτε) και σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις άκουγα πως οι μεγάλες αλυσίδες έστελναν σε τοπικά μαγαζιά να επισκευάζουν συσκευές που ήταν εκτός εγγύησης. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα ή αν όντως το έκαναν αυτό

Δημοσ.

300 νοικι + 185 εφκα + 80 δεη τηλεφωνο κτλ + 50 λογιστη + 30 κινητο = 645

για να μπορεις να δινεις 650 στην καλυτερη καθαρα το μηνα θα πρεπει να κανεις τζιρο τα διπλα σε παροχη υπηρεσιων , δηλαδη 1300. 1300/24 = 54ε την μερα.

αν πουμε πως θα παρεις κι εσυ ενα μεροκαματο των 40ε χρειαζεσαι περιου  αλλα 65ε τζιρο σε παροχη υπηρεσιων. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι βατα τα 110 ανα εργασιμη μερα στην περιοχη σου και σ ενα τετοιο καταστημα.

Ακομη θα πρεπει να υπολογισεις το κεφαλαιο που θα χρειαστεις για το καταστηματα ειτε αυτο λεγεται βιτρινες ταμπελες γυψοσανιδες κατσαβιδια κτλ ειτε λεγεται εμπορευμα (θηκες φορτιστες κτλ)

• Like 2
  • Thanks 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, theoritikos είπε

Στην Αθήνα (κάποτε) και σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις άκουγα πως οι μεγάλες αλυσίδες έστελναν σε τοπικά μαγαζιά να επισκευάζουν συσκευές που ήταν εκτός εγγύησης. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα ή αν όντως το έκαναν αυτό

Αυτό και μέχρι σήμερα το κάνουν μερικές αλλά οι ποιο πολλές πολυεθνικές έχουν βγάλει πλέον τις κατάλληλες υπηρεσίες 

1 ώρα πριν, mihalisss είπε

300 νοικι + 185 εφκα + 80 δεη τηλεφωνο κτλ + 50 λογιστη + 30 κινητο = 645

για να μπορεις να δινεις 650 στην καλυτερη καθαρα το μηνα θα πρεπει να κανεις τζιρο τα διπλα σε παροχη υπηρεσιων , δηλαδη 1300. 1300/24 = 54ε την μερα.

αν πουμε πως θα παρεις κι εσυ ενα μεροκαματο των 40ε χρειαζεσαι περιου  αλλα 65ε τζιρο σε παροχη υπηρεσιων. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι βατα τα 110 ανα εργασιμη μερα στην περιοχη σου και σ ενα τετοιο καταστημα.

Ακομη θα πρεπει να υπολογισεις το κεφαλαιο που θα χρειαστεις για το καταστηματα ειτε αυτο λεγεται βιτρινες ταμπελες γυψοσανιδες κατσαβιδια κτλ ειτε λεγεται εμπορευμα (θηκες φορτιστες κτλ)

Νταξει ολα σωστά αυτά που λες αλλά γιατί πρέπει όλα να είναι τόσο απόλυτα ? Δλδ όλες οι επιχειρήσεις που γνωρίζεις βγάζουν 110 την ημέρα ? Όλες οι άλλες έχουν κλείσει ? Πιστεύω πάει αναλόγως

Δημοσ.

Αγαπητέ ts τίποτα δεν είναι απόλυτο αλλά όλα βασίζονται στα νούμερα. Αυτό που θέλει να σου πει και ο συμφορουμιτης με το παράδειγμα του πιο πάνω είναι πως αν δεν παράγεις τα συγκεκριμένα νούμερα μέσα στο μήνα σου προφανώς και θα μπαίνεις μέσα.

Είναι απλά τα πράγματα. Προφανώς αν και εφόσον αποφασίσεις να προχωρήσεις πρέπει να έχεις στο νου σου το κεφάλαιο που χρειάζεσαι ώστε να διατηρείς την επιχείρηση βιώσιμη μέχρι να αρχίσει να αποδίδει πραγματικά κέρδη.

Από εκεί και πέρα όλα είναι ενδεικτικά. Δεν ανοίγουμε απλά μία επιχείρηση και βγάζουμε χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Αν δεν έχεις αρκετούς πελάτες, γνωριμίες με προμηθευτές, το κατάλληλο προσωπικό, την τεχνογνωσία της επιχείρησης πάνω στα αντικείμενα με τα οποία θα πορευθεί αλλά και ένα μεγάλο αριθμό από άλλους παράγοντες απλά μαθηματικά θα οδηγηθεί η επιχείρηση στο κλείσιμο.

Το αν κάποιος θέλει να ρισκάρει σε χρόνο, χρήμα, κόπο και ιδρώτα είναι δικό του θέμα. Για κάποιον τα 100000 ευρώ δεν είναι ρίσκο, για άλλον είναι το ποσό μιας ολόκληρης ζωής. 

Από εκεί και πέρα θεωρώ πως θα πρέπει να αναλογιστείς αν μπορείς να πάρεις αυτό το ρίσκο και φυσικά αν έχεις τις δυνατότητες να ανταπεξέλθεις (σε γνώσεις, γνωριμίες, οικονομικά, χρονικά κτλ κτλ). Και αυτό δεν είναι κάτι που θα το δεις στην πορεία, είτε είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και παίρνεις το ρίσκο με ότι αυτό συνεπάγεται ή απλά εγκαταλείπεις την ιδέα.

Δημοσ.

επίσης δεν μας εχει πει την οικογενειακη του κατασταση εαν εχει να συντηρηση και οικογενεια πρεπει να υπολογηση και για ενα χρονο την επιβιωση της οικογενειας  οσπου να ξεκινηση η επιχειρηση να ειναι βιώσιμη εαν ολα πανε καλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως ΑΝ υπολογίζεις σε γνωστούς και φίλους ξέχασε το...πρέπει να είσαι σίγουρος για την πελατεία...δηλαδή εαν υπάρχει έλλειψη και είσαι καλό χέρι τότε κάτι μπορεί να γίνει.

Πάντως τονίζω το γνωστούς και φίλους ..θα έρχονται ..θα ζητάνε καφέ,καρέκλα, ο μέσος πελάτης θα δυσκολεύεται να εξυπηρετηθεί ...απο αυτούς να περιμένες μόνο ΦΕΣΙΑ και ιστορίες για αγρίους...αν ΔΕΝ τους έχεις συνηθίσει ότι η κάθε εργασία σου πληρώνεται κανονικά και με τον νόμο ...τότε...

Πάντως απο περίπτωση ...ανάλογη να ξέρεις ότι κανένα 50ρικο (Κ) στην αρχή το χρειάζεσαι..να στήσεις μαγαζί πoυ να κάνει "μόστρα" ..να βάλεις λίγο εμπόρευμα ...να βολτάρεις στους αντιπροσώπους...μαγαζάκια τύπου "τρύπας" μόνο αν έχεις όνομα ....ο κόσμος σε ψάχνει και σε ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ... (και όχι πιάσε 1 10ρικό ή 1 20ρικο βαριά- βαριά)....υπολόγισε τα σαν να είσαι υδραυλικός και σε καλούν να αλλάξεις βρύση που τρέχει.

Επεξ/σία από masteripper
  • Like 2
Δημοσ.

Να ξερεις οτι η μικρες πολεις εχουν εκτος απο καλα και και πολλα κακα.

Οπως φεσια και χαρες σε γνωστους και φιλους.

Παντα υπαρχει και ο κινδυνος να επενδυσει καποια αλυσιδα στην πολη σου πχ iRed,iRepair iΣιχτιρ κτλ.

Εκει εαν θελουν να παιξουν με τις τιμες για να γινουν μονοπωλειο σε εκλεισαν σε χρονο DT. 

Παραδειγμα μια οθονη iPhone 7 ΟΕΜ που εσυ την αγοραζεις 25-30€ αυτες οι αλυσιδες τις κανουν εισαγωγη με 8-10€ .

Σε Samsung δεν μπορεις να βρεις φτηνες οθονες στην Ελλαδα ετσι και αλλιως.

Πρεπει να ψαχτεις να φερεις απ'εξω (Γερμανια,Πολωνια ειναι καλες αγορες).

Θηκες και τζαμακια εχουν καλο κερδος αλλα εχουν και χασουρα σε θεματα stock που θα σου ξεμεινει.

Δημοσ.
Στις 22/12/2019 στις 11:16 ΜΜ, Likos1988 είπε

Ανταγωνισμός θα έλεγα ότι είναι μόνο οι μεγάλες πολυεθνικές αλλά σίγουρα και κάποια τοπικά μαγαζιά που ασχολούνται με το αντικείμενο. Αλλά δεν νομίζω ότι παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο .

Μάλλον απάντησες μόνος σου για το αν εχει μέλλον αυτή η απόπειρα. Αν κατάλαβα καλά δεν σε απασχολεί ο ανταγωνισμός αλλά θα βασιστείς σε γνωριμίες;

Δημοσ.

Γνωριμιες φίλοι συγγενείς και λοιπους απλά φτυστε τους σε τέτοια θέματα. Η μόνη περιπτωση που θα σας σκεφτουν για να πάνε σε σας είναι οι δωρεάν υπηρεσίες το τζάμπα και η μειωμένη τιμή και εάν αρνηθείτε κιόλας θα σας λένε και χάρη σας κάνουν που ήρθαν, και μετά ακόμα και να τους εξυπηρετησετε λόγω ψυχοπονιας θα πάνε σε άτομα του κύκλου τους και θα λένε ο τάδε μου έκανε καλή τιμη τα φτιάχνει τζαμπα, το μισό χωριό θα πηγαίνει με απαιτήσεις μειωμένης τιμής και εξυπηρετησεων.

• Like 2
Δημοσ.

ευχαριστώ παιδιά για όλες τις απαντήσεις σας .

Όχι δεν είπα ότι βασιζόμαι σε γνωστούς και συγγενείς. Απλά είπα ότι έχω ήδη πελατολόγιο από την προηγούμενη εργασία μου . Γνωρίζω πολύ καλά τι γίνεται με γνωστούς και συγγενείς. 

Ακόμα δεν έχω οικογένεια προς το παρόν να συντηρήσω .

Τώρα όσο αφορά το κεφάλαιο δεν υπολόγιζα 50κ όπως είπε ο masteripper υπολόγιζα βαριά 10κ Επίσης υπάρχουν και επιδοτήσεις .

Σίγουρα χρειάζεται ανταγωνιστικές τιμές σε όλα τα προϊόντα και πολύ ψάξιμο για ανταλλακτικά. Αλλά ξανά λέω ότι μπορείς να βάλεις και άλλες υπηρεσίες. 

Δεν ξέρω άμα έχει κανείς κανέναν γνωστό με τέτοια επιχείρηση να μας μιλήσει για βιωσιμότητα

Δημοσ.

Θα σου πω το εξής για τον ανταγωνισμό, κόντρα σε αυτό που σου λένε οι άλλοι. Να κυνηγήσεις να ανοίξεις δίπλα σε γερμανό ή άλλη πολυεθνική. Εμείς όσο είχαμε παραδίπλα μας μεγάλο ανταγωνιστικό κατάστημα κάναμε τις καλύτερες χρονιές και τους καλύτερους τζίρους μας. Τα τελευταία δυο χρόνια έκλεισε και είδαμε μεγάλη πτώση, ενώ νομίζαμε ότι θα πάρουμε και τη δικιά του δουλειά. Καμία σχέση (τελικά). Όσο πιο πολλά ίδια μαγαζιά υπάρχουν κοντά, τόσο το καλύτερο. Λειτουργεί ως πιάτσα.

Για τον τομέα σου, να σου πω την αλήθεια επειδή παλιότερα δούλευα σε κατάστημα ιδιώτη με κινητά, είχε δουλειά και αγόραζαν κινητά και μετρητοίς. Αξεσουαρ ακόμα πιο συχνά. Τώρα έχει μετακομίσει Γερμανός πολύ κοντά μας και σκέφτομαι ότι αν είχα τέτοιο μαγαζί εδώ, θα πήγαινε σφαίρα, ειδικά αν μπορούσα να φέρω πιο φθηνά κινητά και λαπτοπ. Τεχνικός υπολογιστών σε ένα μέτριο κατάστημα είναι μια χαρά δουλειά. Μακάρι να είχα τις γνώσεις και θα το άνοιγα. Δεν το συζητώ ότι βγαίνει μεροκάματο. Μόνο και μόνο απο φορματ, από σπίτια-μαγαζιά που θα σε καλούν να επισκευάσεις πισι, αν το φουλάρεις κι από αναλώσιμα ποντίκια, ακουστικά, πληκτρολόγια, ηχεία, κινητά, αξεσουαρ κινητών... Μπορείς να βάλεις και εξοφλήσεις λογαριασμών όπου θα βγάζεις κι απο τις προμήθειες. Θεωρώ ότι ένα κατοστάρικο τη μέρα βγαίνει σίγουρα. Και τα video game έχουν ζήτηση αν μπορέσεις να βάλεις. Υπάρχουν πολλά περιθώρια και αν το ξεκινήσεις με το σερβις ως κύριο, δεν θες και ιδιαίτερο κεφάλαιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...