Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα παιδια και χρονια πολλα σε ολο τον κοσμο.Αρχες Δεκεμβρη κερδισα σε μια δημοπρασια μια φωτογραφικη μηχανη Fuji,την οποια την παρελαβα κανονικα της 18 του μηνα.

Εχω προβλημα  γιατι ο πωλητης δεν μου εβαλε μεσα την αποδειξη.Σε ερωτηση μου, απαντησε οτι η αποδειξη ειναι δικη του ιδιοκτησια,αλλα αυτο που μπορουσε να κανει ειναι να μου ενεργοποιηση την εγγυηση,οπως και εκανε πραγματι.Το ερωτημα μου ειναι που μπορω να αποταθω στο ebay ,για να τον αναγκασουν να μου στειλει μεσω email  την αποδειξη αγορας της μηχανης

Επεξ/σία από gkpapad
Δημοσ.

Τα documents που λέει , (φαντάζομαι σε αυτά αναφέρεσαι) , δεν εννοεί την απόδειξη αγοράς αλλά τα συνοδευτικά manual , και user guide της μηχανής.Άρα από άποψη παρουσίασης υποθέτω είναι καλυμένος σε περίπτωση που αποτανθείς στο ebay.Θα σου πει οτι δεν αναφέρει πουθενά οτι σου δίνει και την απόδειξη αγοράς.

Από την άλλη εφόσον σου ενεργοποίησε την εγγήση online δεν θα έχεις κανένα θέμα.Από την άλλη κατανοώ οτι μια χειροποιαστή απόδειξη αγοράς είναι θέμα ψυχολογίας και θα σε έκανε να νοιώθεις ποιο "ασφαλής" .Τώρα σε περίπτωση που σκέφτεσαι τη μεταπώληση ,  εκεί ίσως να έχεις μια δύσκολία να πείσεις τον αγοραστή οτι είναι σε ισχύ η online εγγύηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την δευτερη παραγραφο γινεται περισσοτερο η  αναζητηση λυσης.Ο πωλητης μου εστειλε ενα σωμα σε κατασταση ΒΙΤΡΙΝΑΣ,με αποδεδειγμενα λιγα κλικς(208),αλλα δεν στελνει την αποδειξη,γιατι την θεωρει ιδιοκτησια του.Πραγματικα ηλιθια νοοτροποια.

Επεξ/σία από gkpapad
Δημοσ.

Αν θες να πιέσεις πες του πως αν δεν σου στείλει την απόδειξη θα απευθυνθείς στο paypal (λογικά έτσι δεν πλήρωσες?), ώστε να επιστραφεί η φωτογραφική και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.

Δοκιμασε το ως μοχλό πίεσης, δεν εχεις κατι να χάσεις.

Δημοσ.

θα μπορουσε εναλλακτικα να στη σκαναρει και να στη στειλει, δεν ειναι αναγκη να εχεις το πρωτοτυπο. τον ρωτησες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά, δεν καταλαβαίνω πως θα πάρεις απόδειξη για used item.

Αν δηλαδή βάλω μια αγγελία εδώ στο site για να πουλήσω το modem μου, πρέπει να  δώσω και απόδειξη;

Επεξ/σία από smpt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, smpt είπε

Γενικά, δεν καταλαβαίνω πως θα πάρεις απόδειξη για used item.

Αν δηλαδή βάλω μια αγγελία εδώ στο site για να πουλήσω το modem μου, πρέπει να  δώσω και απόδειξη;

Φυσικά και δίνεις την απόδειξη αγοράς, όταν πουλάς ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο, μέσω της αγγελίας.                                                     Ειδικά αν υπάρχει υπόλοιπο εγγύησης, σου εξασφαλίζει και ευκολότερη πώληση και καλύτερη τιμή πώλησης.

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.

Δεν διαφωνώ ότι κάλο είναι να την δώσεις. Αλλά δεν το θεωρω υποχρεωτικό.
Μπορεί να είναι κάτι παλιό και να μην υπάρχει πια η αποδειξη, ή να έχω κερδίσει κάτι σε λαχειοφόρο. Ε δω και να θέλω δεν θα έχω απόδειξη.

Δεν συζητάω βέβαια καθόλου για τις περιπτώσεις που κάποιος πουλάει πιο ακριβά από ότι έχει αγοράσει.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι βέβαια, δεν είναι υποχρεωτικό. Δεν βλέπω όμως τον λόγο, να θέλεις να κρατήσεις την απόδειξη. Αλλά και πάλι μπορείς να δώσεις μία φωτοτυπία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...