Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Δεν θα πω αυτο που λές εσυ θα τον ρωτήσω αν έχει σκοπο να φυγει κάποια στιγμή πρέπει να δεχτει να το κάνει γνωστό ενα ευλογο χρονικο διαστημα πιο πριν για να μπορει η επιχειρηση να βρει αντικαταστάτη. Πολυ παράλογο ;

οχι αν του πληρωσεις τις μερες που εργαστηκε φυσικα,για να μη το κουραζουμε το θεμα πρεπει να καταλαβεις οτι οπως εσυ δε μπορεις να του εγγυηθεις οτι θα τον κρατησεις για χ,ψ λογους ετσι και εκεινος δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι θα μεινει για χ,ψ λογους,αν ειστε και οι 2 ευχαριστημενοι απο ολες τις πλευρες το θεμα θα προχωρησει μονο του.Αναφερομαι σε τετοιες αναλωσιμες δουλειες οπως εστιαση.

Επεξ/σία από greengr21
  • Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καλά το κατάλαβα ότι δεν έχεις δουλέψει ποτέ.Προσγειωσου γρήγορα γιατί έξω τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απ'οτι έχεις πλάσει στον φανταστικό σου κόσμο.Εγω αν έβρισκα καλύτερη δουλειά,το αφεντικο μου δε θα είχε πάρει καν χαμπάρι ότι έφυγα.

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Αρκει να μην εφυγες σαν κυνηγημενος. Έπρεπε να ρωτησεις το δικηγορο σου πρώτα και πριν να ειχες κανει μια κουβεντα με τον εργοδοτη. Αν δεν τα βρισκατε θα μπορουσες να του το στειλεις με ενα εμαιλ ειδοποιηση να υπάρχει γραπτό με ημερομηνια κτλπ. για να μην εχει μετα το επιχειρημα οτι δεν τον ειδοποιησες και υπήρξε ζημιά και διαφυγοντα κέρδη λογω της απροσμενης απουσιας ενος υπαλλήλου χωρις να μπορει να το υπολογισει. Μη κάνετε κινησεις έτσι. Δεν ειμαστε παιδια στο γυμνασιο ή στο πανεπιστημιο πλέον οι κινησεις κοστιζουν και ειμαστε ενήλικες με ευθυνες , δικαιωματα και υποχρεώσεις. 

Εχεις καθε δικαιωμα να θεωρεις οτι η επιχειρηση του ειναι κωλοχανειο και δεν σου ταιριαζει πλέον , και αυτος οτι εσυ εισαι (οτι πιστευει) και δεν μπορειτε πια να συνεργαστειτε. Αυτο ειναι άλλο θεμα με τον τροπο που επέλεξες ή που θα επιλέξει κάποιος να αποχωρησει απο μια επιχειρηση. 

Δηλαδη τι ακριβως επρεπε να κανει συμφωνα με το σκεπτικο σου; 
Δεν του αρεσε το κλιμα και εφυγε, δεν ζητησε αποζημιωση απολυσης, γιατι δεν εγινε απολυση. 
Πως θα πρεπει να αποχωρει ενας εργαζομενος απο μια εταιρια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Gorbatsof είπε

Καλά το κατάλαβα ότι δεν έχεις δουλέψει ποτέ.Προσγειωσου γρήγορα γιατί έξω τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απ'οτι έχεις πλάσει στον φανταστικό σου κόσμο.Εγω αν έβρισκα καλύτερη δουλειά,το αφεντικο μου δε θα είχε πάρει καν χαμπάρι ότι έφυγα.

Το κατάλαβες ε; :D Η αληθεια ειναι πως ειναι διασκεδαστικο να μην ξέρεις κάν σε ποιον μιλάς και να του λές και για φανταστικούς κοσμους. :D 

23 λεπτά πριν, greengr21 είπε

οχι αν του πληρωσεις τις μερες που εργαστηκε φυσικα,για να μη το κουραζουμε το θεμα πρεπει να καταλαβεις οτι οπως εσυ δε μπορεις να του εγγυηθεις οτι θα τον κρατησεις για χ,ψ λογους ετσι και εκεινος δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι θα μεινει για χ,ψ λογους,αν ειστε και οι 2 ευχαριστημενοι απο ολες τις πλευρες το θεμα θα προχωρησει μονο του.Αναφερομαι σε τετοιες αναλωσιμες δουλειες οπως εστιαση.

Γιατι δεν μπορω να του εγγυηθώ; ανισορροπος ειμαι; κάλεσα εναν άνθρωπο για δουλειά. Εφοσον έχει αυτα που θέλω και ειναι σοβαρος θα ειμαι και εγω και θα προχωρησουμε. Τι εννοεις δεν μπορω να του εγγυηθώ ; εκτος και αν κλεισει η επιχειρηση. Ρε παιδια σε τι τύπους πάτε και πέφτετε; :S τους δινουν δώρο με μια φριτέζα της ντελόνγκι; 

αυτος αν ενδιαφέρεται για τη δουλειά πρέπει να μου πει τουλάχιστον οτι αν αλλάξει κάτι για αυτον καλο θα ειναι να το ξέρω 15-20 μέρες το πολύ πιο πρίν. Μη φυγει σε μια νυχτα σα το κυνηγημένο. Ειδικά στην εστιαση αν φυγει ο άλλος πριν τη δεξιωση κρέμασε τον μέτρ. 

Στη τελική αν δικαιουται δεδουλευμένα θα τα πάρει αλλα ας υπάρχει και αυτος ο ορος δεν πειράζει σε κάτι. Ας δωσει την εγγυηση του και μετά ας φανει αυτος αφερέγγυος δεν πειράζει. Θα δουμε τοτε πως μπορουμε να το χειριστούμε και δεν σας λέω ψέμματα αν μπορω να γλιτωσω και εγω το οτιδηποτε επειδη αυτος βγηκε υπουλάκος ε δεν θα του κρατησω και τυπο θα του τη κάνω. Ξεκάθαρα πράγματα. 

9 λεπτά πριν, safridia είπε

Δηλαδη τι ακριβως επρεπε να κανει συμφωνα με το σκεπτικο σου; 
Δεν του αρεσε το κλιμα και εφυγε, δεν ζητησε αποζημιωση απολυσης, γιατι δεν εγινε απολυση. 
Πως θα πρεπει να αποχωρει ενας εργαζομενος απο μια εταιρια;

Με τον φυσιολογικο. Να ενημερώσει οτι θα φυγει για να βρεθει έστω ενας αντκαταστάτης. Δεν ειναι δικο "μου" σκεπτικο, δικο "μου" θα γινοτανε αν κοιταζα μονο την παρτη ΜΟΥ οπως εκεινος αλλα εδω σκέφτομαι και άλλο κοσμο πχ τον ταλαιπωρο που θα μεινει πισω και θα φορτωθει άλλου δουλειά και θα αργει να πάει σπιτάκι του οπως και εγω για να μη κλεισουμε επειδη ενας βλάκας σηκωθηκε και έφυγε έτσι. Τι σας φαινεται παραλογο δηλαδη δεν καταλαβαινω. Το μονο που δέχομαι ειναι να μην του φέρονταν καλα και να του έκαναν μαλακιες και να έφυγε έτσι οτιδηποτε άλλο απλα δεν υπάρχει σαν δικαιολογια και απλα δειχνει εναν ανθρωπο συμφεροντολογο και παρτάκια. Κάντε τον παρέα να σας κρεμάσει "ξαφνικα" και σε άλλα πράγματα επειδη "ειναι δικαιωμα του να κανει οτι θέλει" ναι προφανως και εγω αυτη τη στιγμη δικαιωμα μου σαν ελευθερος ανθρωπος ειναι να κοπανάω τη μουσικη στο τέρμα αλλα σέβομαι που μου εχει πει ο διπλα οτι ο πατερας του ειναι άρρωστος και αν και νομιμοποιούμαι ΔΕΝ το κάνω για ηθικους λογους. Να ειμαστε και λιγο άνθρωποι θα βοηθησει. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Να ενημερώσει οτι θα φυγει για να βρεθει έστω ενας αντκαταστάτης. Δεν ειναι δικο "μου" σκεπτικο, δικο "μου" θα γινοτανε αν κοιταζα μονο την παρτη ΜΟΥ οπως εκεινος αλλα εδω σκέφτομαι και άλλο κοσμο πχ τον ταλαιπωρο που θα μεινει πισω και θα φορτωθει άλλου δουλειά και θα αργει να πάει σπιτάκι του οπως και εγω για να μη κλεισουμε επειδη ενας βλάκας σηκωθηκε και έφυγε έτσι. Τι σας φαινεται παραλογο δηλαδη δεν καταλαβαινω. Το μονο που δέχομαι ειναι να μην του φέρονταν καλα και να του έκαναν μαλακιες και να έφυγε έτσι οτιδηποτε άλλο απλα δεν υπάρχει σαν δικαιολογια και απλα δειχνει εναν ανθρωπο συμφεροντολογο και παρτάκια. Κάντε τον παρέα να σας κρεμάσει "ξαφνικα" και σε άλλα πράγματα επειδη "ειναι δικαιωμα του να κανει οτι θέλει" ναι προφανως και εγω αυτη τη στιγμη δικαιωμα μου σαν ελευθερος ανθρωπος ειναι να κοπανάω τη μουσικη στο τέρμα αλλα σέβομαι που μου εχει πει ο διπλα οτι ο πατερας του ειναι άρρωστος και αν και νομιμοποιούμαι ΔΕΝ το κάνω για ηθικους λογους. Να ειμαστε και λιγο άνθρωποι θα βοηθησει. 

Γιατι να περιμενει μεχρι η εταιρια να βρει αντικαταστατη; Εαν η εταιρια ηταν ενταξει εξ' αρχης κανεις δεν θα εφευγε ετσι. 
Η εταιρια εαν παει ασχημα οικονομικα θα περιμενει μεχρι ο υπαλληλος να βρει αλλη δουλεια πριν τον απολυσει; ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;
Στο εχουν πει και αλλοι, εχουν δικιο, εισαι ειτε 18 χρονων χωρις εργασιακη εμπειρια ειτε εισαι wannabe εντερπρετερ που θα μας φερουν την αναπτυξη.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, safridia είπε

Γιατι να περιμενει μεχρι η εταιρια να βρει αντικαταστατη; Εαν η εταιρια ηταν ενταξει εξ' αρχης κανεις δεν θα εφευγε ετσι. 

.

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, safridia είπε

Η εταιρια εαν παει ασχημα οικονομικα θα περιμενει μεχρι ο υπαλληλος να βρει αλλη δουλεια πριν τον απολυσει; ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;
Στο εχουν πει και αλλοι, εχουν δικιο, εισαι ειτε 18 χρονων χωρις εργασιακη εμπειρια ειτε εισαι wannabe εντερπρετερ που θα μας φερουν την αναπτυξη.

Φιλε μου ξέρεις να διαβαζεις ελληνικα; Το να ενημερωσεις την εταιρεια 15 ημέρες ΠΡΙΝ φυγεις εσενα σου μεταφράζεται οτι θα περιμενεις την εταιρεια να βρει αντικαταστατη; ειπαμε 15 μέρες ΠΡΙΝ φυγεις οχι 15 μέρες αφοτου θέλεις να φυγεις. Δεν ξέρεις να διαβαζεις ελληνικα και πάς να με χαρακτηρισεις κιολας. 

5 λεπτά πριν, greengr21 είπε

.

Μπορει ο υπάλληλος να θελει να φυγει επειδη βρηκε κάτι καλυτερο απο αυτο που μπορω να του προσφέρω εγω. Ειναι τωρα αυτο επιχειρημα.... οτι δηλαδη φευγει κάποιος επειδη η εταιρεια ειναι ντε και καλα σκάρτη. Μπορει να θέλει να φτιάξει δικιά του δουλεια. Έλεος. 

Τεσπα παιδια με αυτα που γράφετε κάποιοι το προβλημα δεν ειναι οτι ειμαι εγω 18 χρονων χωρις εργασιακη εμπειρια, το προβλημα σας ειναι οτι ειστε παρτάκηδες και συμφεροντολογοι με τη κακη έννοια και μετά προσπαθειτε αυτο να το μετακυλήσετε στους εργοδοτες. Εγω οταν ο εργοδοτης ειναι κακος θα τον κράξω αλλα το ιδιο θα κάνω και με τον κακο υπάλληλο. Δεν αναφέρομαι σε ολους. Δε θα γράψω ομως αυτα που θέλετε να ακουσετε για να με χαρακτηρισετε ως εναν εμπειρο μάνατζερ επειδη σας λέει αυτα που θέλετε. 

Οσο για το εάν η εταιρεια δεν πάει καλα , αυτο ειιναι αστάθμητος παράγοντας. Δε μπορω να στο απαντησω ή μαλλον στο απαντάω και αυτο αλλα δεν θα σ αρεσει ΟΧΙ δεν θα περιμένει. Αλλα εδω δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο οποτε μου προκαλει εκπληξη που το αναφέρετε για να μεγεμισετε δηλαδη τι ενοχες να σας πώ οτι έχετε δικιο που φευγετε έτσι σε μια περιπτωση που δεν υπάρχει .... δηλαδη φευγω απο πριν επειδη η εταιρεια ΑΝ πτωχευε θα έκανε το ιδιο... ενταξει αυτα τωρα ειναι δικαιολογιες. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Φιλε μου ξέρεις να διαβαζεις ελληνικα; Το να ενημερωσεις την εταιρεια 15 ημέρες ΠΡΙΝ φυγεις εσενα σου μεταφράζεται οτι θα περιμενεις την εταιρεια να βρει αντικαταστατη; ειπαμε 15 μέρες ΠΡΙΝ φυγεις οχι 15 μέρες αφοτου θέλεις να φυγεις. Δεν ξέρεις να διαβαζεις ελληνικα και πάς να με χαρακτηρισεις κιολας. 

Προσθετεις και αφαιρεις πραγματα κατα το δοκουν οταν αντιλαμβανεσαι οτι δεν βγαινει η λογικη σου;
Η εταιρια περιμενει να βρεις νεα δουλεια οταν θελει να σε απολυσει, για 15 ημερες; Ποια εταιρια το κανει αυτο;

Ξερεις γιατι οσα λες ειναι ανοησιες;
Γιατι απο την στιγμη που δεν υπαρχει εμπιστοσυνη μεταξυ των μερων κανεις, λογικος ανθρωπος, δεν θελει συνεργασια.
Εχεις ακουσει οτι οταν απολυουν καποιον σε καποιες εταιριες πρωτα μπλοκαρουν την προσβαση του απολυμενου και μετα του το ανακοινωνουν. Οταν δεν εχεις προσδοκια οτι θα δουλεψεις και αυριο εκει δεν σε νοιαζει να κανεις καλη δουλεια και αντιστοιχα οταν η εταιρια ξερει οτι θα σε χασει δεν ενδιαφερεται για εσενα.

Μηπως τα εργασιακα τα γνωριζεις τοσο καλα απο το sim city; Κατι τετοιο υποψιαζομαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Μπορει ο υπάλληλος να θελει να φυγει επειδη βρηκε κάτι καλυτερο απο αυτο που μπορω να του προσφέρω εγω. Ειναι τωρα αυτο επιχειρημα.... οτι δηλαδη φευγει κάποιος επειδη η εταιρεια ειναι ντε και καλα σκάρτη. Μπορει να θέλει να φτιάξει δικιά του δουλεια. Έλεος. 

αμα εισαι καλος εργοδοτης και ο εργαζομενος νιωθει ευχαριστημενος εσυ λες να ενημερωσει τον εργοδοτη μια μερα πριν φυγει απο τη δουλεια οτι θελει να ανοιξει καινουρια?με τις λεξεις παιζουμε τωρα και το εχουμε ξεχειλωσει τελειως το thread

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.

Μα τι σχέση έχει το καλός κακός; Για τα λεφτά πας στη δουλειά.  Πάω στοίχημα ότι ο καλύτερος αφεντικος να είσαι άμα σκάσει πρόταση εξαγοράς επί τρία έφυγες.  Ποια φερεγγυότητα τώρα; Σοβαρά μιλάμε;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Μα τι σχέση έχει το καλός κακός; Για τα λεφτά πας στη δουλειά.  Πάω στοίχημα ότι ο καλύτερος αφεντικος να είσαι άμα σκάσει πρόταση εξαγοράς επί τρία έφυγες.  Ποια φερεγγυότητα τώρα; Σοβαρά μιλάμε;

βασικα το ιδιο πραγμα προσπαθουμε να του πουμε 2-3 με αλλα λογια 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Ναι ρε φιλε συμφωνοι, αλλα εμενα θα μου κακοφαινοταν αν έφευγες ετσι 3-4 μέρες εστω πριν να έλεγες κάτι. Τεσπα εσεις ξερετε καντε τα αμα σας βγαινουν ετσι. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Μπερδεύεσαι,  έναν αναλώσιμο υπάλληλο για πιο λόγο να τον βάλεις να υπογράψει συμφωνητικά; Αύριο βρίσκεις 3. Και αυτός αλλάζει δουλειά σε ένα βράδυ. Τόσο απλά.  Αν έβγαζες λεφτά σοβαρά από αυτόν θα τον πλήρωνες και αντίστοιχα και ότι κίνηση και να έκανε θα τη σκεφτόταν διπλά.  Στην προηγούμενη δουλειά μου μετά από 6 χρόνια μιλούσαμε 2 μήνες για την πρόταση που μου έκανε άλλη εταιρεία,  σα φιλαράκια.  Τι εξέλιξη θα έχω αν πάω κτλ. Και έφυγα μετά από 4 μήνες.  Αφού πρότεινα και εκπαιδευσα άλλον για τη θέση μου.

Στη νέα μου δουλειά με περίμεναν 6 μήνες. 

Αν ήμουν υδραυλικός με 650 ευρώ ΤΙ στον κορακα ζημιά θα σου έκανα; Δε θα πήγαινα στην κυρά Σούλα να δω τη βρυση;

Νομίζεις ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό υπάρχει μόνο για να κατοχυρώσει την εταιρία όταν έχει να κάνει με ένα εργαζόμενο που πραγματικά της είναι αναγκαίος;

Οπότε να υποθέσω ότι οι μπαρίστα της ΧΧΧ εταιρίας, ειναι σούπερ απαραίτητοι με 700 ευρώ...(γελάω).

Ένα ακόμα μέσο πίεσης είναι, προς τον εργαζόμενο, για να μη σκεφτεί να φύγει από τη γαλέρα...Δε μου αρέσει να μιλάω έτσι, αλλά κάποιες εταιρίες έτσι φέρονται.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε

Το μονο που δέχομαι ειναι να μην του φέρονταν καλα και να του έκαναν μαλακιες και να έφυγε έτσι ...

Μα αυτό ακριβώς είπε, ότι έφυγε χωρίς προειδοποίηση γιατί του φέρονταν άσχημα!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...