Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια Ip camera sricam.

Την είχα πάρει για ένα σκοπό και τελικά δε τη χρησιμοποίησα και από τότε την έχω στο γραφείο μου κανονικά συνδεδεμένη απλά να υπάρχει, σ ένα ράφι.

Έχω παρατηρήσει μερικές βραδιές ότι για λίγα δευτερόλεπτα ανάβουν τα κόκκινα λαμπάκια για τη νυχτερινή λήψη.

Αυτό έγινε και πριν από λίγο.

Είναι ακριβώς σα να την ενεργοποιώ εγώ (ή κάποιος άλλος) για λίγα δευτερόλεπτα και μετά κλείνει.

το έχει κάνει αρκετές φορές. Η κάμερα είναι μόνιμα συνδεδεμένη. Μπορεί να το κάνει και τη μέρα δε ξέρω αλλά το βράδυ το καταλαβαίνω διότι βλέπω τα λαμπάκια.

Δεν έχω ενεργοποιήσει τα κόλπα που έχει για να λειτουργεί με ανίχνευση κίνησης.

Οπότε ή έχει κάποιο θεματάκι και ανα διαστήματα ενεργοποιείται μόνη της ή κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτή.

Τη μια φορά που την είδα να λειτουργεί, μπήκα αμέσως στην εφαρμογή που έχω στο κινητό και έγραφε ότι υπήρχε 1 viewer. Δηλαδή εγώ. Άρα δεν ήταν άλλος συνδεδεμένος.

Τι λέτε; Κινέζικη κάμερα είναι και λειτουργεί μέσω δικούς τους servers οπότε τίποτα δεν αποκλείεται.

Δηλαδή κατεβάζεις την εφαρμογή και απλά περνάς το id και κωδικό της κάμερας και συνδέεσαι κατευθείαν. που σημαίνει, όποιος έχει το id και pass μπορεί να συνδεθεί. Φυσικά έχω αλλάξει κωδικό

Το περίεργο είναι ότι όταν μια φορά πήγα να συνδεθώ με τον αλλαγμένο κωδικό και δε συνδεόταν. Δοκίμασα τότε τον default και συνδέθηκε! Πράγμα που σημαίνει ότι είχε γίνει reset ο κωδικός, Ίσως μετά από διακοπές ρεύματος. Αλλά αν γίνοταν reset δε θα έχανε και τη σύνδεση στο wifi? Δε την έχασε όμως

• Like 1
Δημοσ.

εχω κι εγω κινεζικες καμερες. Δεν τις συνδεω στο wifi γιατι σιγουρα καποιος κινεζος εχει προσβαση. Μονο με καρτουλα sd.

Τα λαμπακια που λες ειναι το night vision, και αναβουν οταν υπαρξει αλλαγη στον φωτισμο αυτοματα. 

Δημοσ.

Τα λαμπάκια ανάβουν όταν πας να ενεργοποιήσεις την κάμερα στο σκοτάδι ώστε να έχεις εικόνα σε χαμηλό φωτισμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτιδηποτε συνδέεται σε δικτυο και παιρνει Ip διευθυνση,  μπορει να αποκτησει καποιος "γνωστης" απομακρυσμενη προσβαση .

Γι αυτο και τις καμερες οταν δεν τις χρησιμοποιούμε, τις βγαζουμε απο το δικτυο , τις σκεπαζουμε , η τις καλυπτουμε με cover slides σαν τα παρακατω.

https://www.amazon.com/s?k=webcam+slide+cover&ref=nb_sb_noss_2

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...