Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

αν ειναι κανεις καταρτισμενος γενικα ειχα διαβασει σε αλλα φορουμ για εκτελωνισμο μονος σου οπου τα κοστη ειναι αρκετα λιγοτερα απο οτι να αφησεις την εταιρεια κουριερ.

Ζητησα να εκτελωνισω απο την DHL μονος και μου εστειλαν αυτη την απαντηση οπου φαινεται οτι το κοστος να εκτελωνισεις μονος σου βγαινει μεγαλυτερο(!!!;;;;) απο οτι αν

το εκτελωνισουν αυτοι.

Καλημέρα σας,

Θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε σχετικά με την αποστολή σας η οποία κατά την άφιξη της στη χώρα θα χρειαστεί εκτελωνισμό. Αναμένουμε από εσάς το αποδεικτικό πληρωμής (PayPal, western union, καταθετήριο, order confirmation της παραγγελίας σας που στέλνει η εταιρεία), μια πλήρη περιγραφή του περιεχομένου καθώς και το ΑΦΜ και τη ΔΟΥ σας.(στοιχεία που έχετε δώσει ήδη τηλεφωνικά, δεν τα ξαναπροωθείτε)

Σχετικά με την διαδικασία εκτελωνισμού έχετε την εξής επιλογή:

1.     Ανάθεση της διαδικασίας εκτελωνισμού στην DHL, η εταιρεία μας αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό και τη μεταφορά της αποστολής σε εσάς

i.        κόστος 42.00 Ευρώ (για αποστολές με αξία μέχρι 150,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών) + Έξοδα Τελωνείου

ii.        κόστος 56.00 Ευρώ (για αποστολές με αξία 151,00-800,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών) + Έξοδα Τελωνείου                            

2.      Αναλαμβάνετε εσείς την διαδικασία του εκτελωνισμού και την παραλαβή του δέματος σας από το διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Cargo-Εμπορεύματα 3,4)

i.        κόστος  57.00 Ευρώ (41.00 τα πρακτορειακά - διατακτική + 16.00 τα εργατικά)  + Έξοδα Τελωνείου (για αποστολές έως 5 κιλά)

ii.        Κόστος  67.00 Ευρώ (41.00 τα πρακτορειακά - διατακτική + 26.00 τα εργατικά) + Έξοδα Τελωνείου (για αποστολές πάνω από 5 κιλά)

Ειναι αυτο αληθες η απλα μπλοφαρουν για να σε αποθαρρυνουν να κανεις μονος τον εκτελωνισμο;

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος για τα παραπάνω, λογικά είναι δέμα μικρής αξίας οπότε βγαίνει το ίδιο περίπου. 

Πριν μερικά χρόνια πάντως που εκτελώνισα εγώ ένα δέμα απο Αμερική μου είχε βγεί συνολικά 20-30€ φθηνότερα αν θυμάμαι καλά αλλά είχα φαει πολλές ώρες.

Δημοσ.

Καλα ξεμπερδέματα, δεν θα γλυτώσεις παντως και πολλα

Και οταν ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ τα ελτα, που κάποιοι εδω μεσα εύχονται, τελος οι αγορες απο κινα και γενικα απο τριτες χωρες

Αντε και καλη χρονιά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, mrkra είπε

Ειναι αυτο αληθες η απλα μπλοφαρουν για να σε αποθαρρυνουν να κανεις μονος τον εκτελωνισμο;

Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας:

1.Tracking Number

2.Ταυτότητα

3.Τον παρακάτω χάρτη.

xarths_telwneio.jpg

1)Ζητάτε από την εταιρεία κούριερ να σας στείλει σκαναρισμένη φωτογραφία με το tracking number του δέματος και το ονοματεπώνυμό σας. Το στέλνετε στο email σας ώστε να έχετε πρόσβαση από το κινητό να το δειξετε στον τελωνειακό υπάλληλο.
2)Άφιξη στις αποθήκες της Goldair Handling του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών Ελ. Βενιζέλος
3)1ος, Γραφείο εταιρειών courier. Εκεί θα δείξετε το Tracking Number και την Ταυτότητα σας. Αυτοί θα σας δώσουν την “Διατακτική”. Πληρώνετε 15,50 Ευρώ.
4)Με την διατακτική στα χέρια κατευθυνθείτε στην αποθήκη Δώστε τα χαρτιά σας στον υπάλληλο, αυτός θα σας βρει το δέμα και θα σας ξαναδώσει τον φάκελο σας για να πάτε στο “Έλεγχο” που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην αποθήκη.
5)Στον οικίσκο του “Ελέγχου” θα πρέπει να συμπληρώσετε μόνοι σας δύο έντυπα: Το “Έντυπο Διασάφησης” και την “Αίτηση Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών”. Συμπληρώστε το “Έντυπο Διασάφησης” σύμφωνα με ένα δείγμα που είναι αναρτημένο στον τοίχο. Συμπληρώστε ΌΛΑ όσα καταλαβαίνετε ενώ για τα υπόλοιπα ζητήστε να σας βοηθήσουν οι υπάλληλοι που βρίσκονται εκεί. Να ξέρετε ότι το “Εντυπο Διασάφησης” είναι κάτι σαν την δήλωση της εφορίας που την κάνετε μόνοι σας και όχι οι υπάλληλοι. Αυτοί υπάρχουν εκεί για να ελέγχουν μόνο. Συμπληρώστε και την “Αίτηση Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών” και πηγαίνετε πάλι πίσω στην αποθήκη για να σας βάλουν μια σφραγίδα. Ξαναγυρίστε στον έλεγχο για μια υπογραφή από έναν απλό υπάλληλο και μετά τα πάτε όλα μαζί στο επόπτη για έλεγχο και υπογραφή. Αν όλα είναι εντάξει τότε μπορείτε να φύγετε από την αποθήκη γιατί ήρθε η σειρά του τελωνείου.Προσοχή 1: Στον “Έλεγχο” θα βρείτε διαφόρους που θα προθυμοποιηθούν να σας βοηθήσουν. Όχι δεν το κάνουν από αγάπη! Είναι ελεύθεροι επαγγελματίες εκτελωνιστές που θα προσπαθήσουν να σας ρίξουν στην παγίδα χωρίς να σας πουν τίποτα (τουλάχιστον έγκαιρα). Μπορείτε να κάνετε όλη την διαδικασία μόνοι σας χωρίς να πληρώσετε επιπλέον χρήματα για το τίποτα.Προσοχή 2: Ίσως σας ζητήσουν απόδειξη από το Paypal ή την πιστωτική σας κάρτα για την πληρωμή που κάνατε. “Έχουν αλλάξει τα πράγματα, ο εκτελωνισμός δεν είναι κάτι απλό” μου είπε κάποιος εκτελωνιστής που κρεμόταν σαν τσαμπί από ένα γραφείο μαζί με άλλους πέντε-έξι. Πάντως εμένα στην περίπτωση αυτή δεν μου χρειάστηκε.
Στο Κτήριο του Τελωνείου

6)Θα περάσετε την περιστροφική πόρτα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το μηχάνημα ATM της Πειραιώς και θα πάτε ευθεία στο γραφείο 0.4 στον “Προιστάμενο Τελωνειακών Εργασιών” για να πάρετε “Νούμερο”
7) Γκισέ Νο 7 “Καταχώρηση”. Θα πάρετε μια υπογραφή.
8. Γκισέ Νο 10 “Εξαγωγή”. Θα πάρετε μια υπογραφή.
9) Γκισέ Νο 14 “ΑΠΤΕ”. Θα δώσετε τα χαρτιά όλα.
10) Γκισέ Νο 16 “ΔΕΤΕ”. Θα πάρετε τα χαρτιά όλα.
11) Γκισέ Νο 18 “Εθνική Τράπεζα” θα πληρώσετε αυτό που θα σας πουν ανάλογα με την αξία του προιόντος.
12) Γκισέ Νο 19 “Ταμείο” θα πάρετε την απόδειξη πληρωμής και άλλα έντυπα.
Στο Κτήριο των αποθηκών της GoldAir Handling

13) Ταμείο Αποθήκης. Εδώ θα πληρώσετε κάποια πάγια ποσά που αφορούν αμοιβές αποθήκης, φύλακτρα και άλλα. Ενδεικτικά θα πρέπει να ξέρετε ότι θα πληρώσετε 13,20 Ευρώ πάγιο και 1,90 Ευρώ επιπλέον για κάθε μέρα φύλαξης. Τα ποσά αυτά αφορούν την Goldair Handling.
14) Πάτε με τά χαρτιά σας στην αποθήκη (ακριβώς ένα βήμα πίσω σας) και παραλαμβάνεται το δέμα σας!

Αυτό ηταν! Μόλις έγινε ο εκτελωνισμός σε ένα προιόν και τον κάνατε μόνοι!  Γενικά η διαδικασία είναι απλή αν καταφέρετε να συμπληρώσετε σωστά το έντυπο της Διασάφησης (βλ. φώτο).

entypo_diasafisis_thumb.jpg

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Μαλλον θα το επιχειρησω να το εκτελωνισω μονος εχω βρει και μια αλλη δημοσίευση σε φορυμ πολυ χρησιμη που ειναι πιο συγχρονη

και εχει οδηγιες για την ηλεκτορνικη διαδικασια.

http://www.jpfriends.com/forum/viewtopic.php?t=66

Εχω πολλη ασχημη εμπειρια απο εκτελωνισμο DHL που με φεσωσαν σε ενα kindle αλλη μια φορα την τιμη του.

Και τωρα που δεν παρηγγειλα και τπτ σπουδαιο κατι αλουμινια ειναι μου φαινετια περιεργο που ζητανε λεφτα περαν της διατακτικης για να ακνεις εκτελωνισμο μονος.

Στις 27/12/2019 στις 4:33 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Καλα ξεμπερδέματα, δεν θα γλυτώσεις παντως και πολλα

Και οταν ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ τα ελτα, που κάποιοι εδω μεσα εύχονται, τελος οι αγορες απο κινα και γενικα απο τριτες χωρες

Αντε και καλη χρονιά

Ελπιζω να ξεμπερδεψω ευκολα. Οσο για την ιδιωτικοποιηση, η αληθεια ειναι οτι στο δημοσιο προωθουνται τα κομματοσκυλα και οχι ανθρωποι ικανοι να διοικησουν.

Ακομη και μια μετρια διοικηση θα μπορουσε να εξασφαλισει να ιεναι τουλαχιστον κερδοφορα και να συντηρουνται μονα τους. Αλλα δυστυχως ουτε καν μετριοι δεν ειναι.

Οι αγορες απο τριτες χωρες δεν θ ασταματησουν ποτε. Εκτος και αν αρχιζουν να βαζουν δασμους και φορους ακομη και στον αερα που αναπνεουμε.

Πχ θα ειναι εντελως παραλογο να φερεις ενα παγουρι 4 ευρω και να σου πουν 15 ευρω γισ τον εκτελωνισμο και κατι ψιχουλα για ΦΠΑ. Δεν συμφεριε κανεναν να σταματησει να

κινειται το εμποριο.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mrkra είπε

Πχ θα ειναι εντελως παραλογο να φερεις ενα παγουρι 4 ευρω και να σου πουν 15 ευρω γισ τον εκτελωνισμο και κατι ψιχουλα για ΦΠΑ

Για 4 ευρώ δεν έχεις ούτε τ.ε ούτε φπα

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, mrkra είπε

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Μαλλον θα το επιχειρησω να το εκτελωνισω μονος εχω βρει και μια αλλη δημοσίευση σε φορυμ πολυ χρησιμη που ειναι πιο συγχρονη

και εχει οδηγιες για την ηλεκτορνικη διαδικασια.

http://www.jpfriends.com/forum/viewtopic.php?t=66

Εχω πολλη ασχημη εμπειρια απο εκτελωνισμο DHL που με φεσωσαν σε ενα kindle αλλη μια φορα την τιμη του.

Και τωρα που δεν παρηγγειλα και τπτ σπουδαιο κατι αλουμινια ειναι μου φαινετια περιεργο που ζητανε λεφτα περαν της διατακτικης για να ακνεις εκτελωνισμο μονος.

Ελπιζω να ξεμπερδεψω ευκολα. Οσο για την ιδιωτικοποιηση, η αληθεια ειναι οτι στο δημοσιο προωθουνται τα κομματοσκυλα και οχι ανθρωποι ικανοι να διοικησουν.

Ακομη και μια μετρια διοικηση θα μπορουσε να εξασφαλισει να ιεναι τουλαχιστον κερδοφορα και να συντηρουνται μονα τους. Αλλα δυστυχως ουτε καν μετριοι δεν ειναι.

Οι αγορες απο τριτες χωρες δεν θ ασταματησουν ποτε. Εκτος και αν αρχιζουν να βαζουν δασμους και φορους ακομη και στον αερα που αναπνεουμε.

Πχ θα ειναι εντελως παραλογο να φερεις ενα παγουρι 4 ευρω και να σου πουν 15 ευρω γισ τον εκτελωνισμο και κατι ψιχουλα για ΦΠΑ. Δεν συμφεριε κανεναν να σταματησει να

κινειται το εμποριο.

τι αλλουμινια παρηγγειλες????απλη περιεργεια εχω γιατι εγω τα κοβω εδω

και για το τελωνειο.........αν θελουν να σε ταλαιπωρησουν θα το κανουν .... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostasbm είπε

τι αλλουμινια παρηγγειλες????απλη περιεργεια εχω γιατι εγω τα κοβω εδω

και για το τελωνειο.........αν θελουν να σε ταλαιπωρησουν θα το κανουν .... 

προφιλ αλουμινιου 2020, απλα δεν εμπιστευομουν οτι θα τα κοψουν στις σωστες διαστασεις εδω αλλιως δεν θα μπαινα σε φασαρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα υπ όψιν πάντως ότι τυχόν λάθη στη συμπλήρωση της Ηλεκτρονικής διασάφησης έστω από αμέλεια όταν φτάσει στη διαδικασία "υπό έλεγχο" στον ελεγκτή πέφτουν πρόστιμα από το Σύστημα τα οποία δεν μπορούν να αναιρεθούν παρά μόνο μετά την πληρωμή τους για να προχωρήσει η διαδικασία. Επίσης κατά την "Υποβολή" αν καθεστώς αντί "Καταχωρημένο" δείξει "Μη Αποδεκτή" με τις συντομεύσεις που έχουν στο icis.net και με την κωδικωποίηση δύσκολα θα βγάλεις άκρη αν δεν επικοινωνείς με την Τεχνική Υποστήριξη του icis.net.

Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσεις να κάνεις μερικές δοκιμές κωδικών στη σελίδα του icis.net.

Παρόλα αυτά και παρότι η συμπλήρωση του ΕΔΕ Άνευ Στατιστικής δεν έχει πολλά πεδία προς συμπλήρωση, δεν θα τα καταφέρεις .....μακάρι βέβαια

ΥΓ. Πήγαινε εκεί και βρες έναν εκτελωνιστή (υπάρχει αίθουσα με τραπέζια που εργάζονται) δώστου ότι συμφωνήσετε

κανα 20 αρι και είσαι κομπλέ. Αυτός θα κάνει 10 λεπτά και θα χει μαζί του laptop να κάνει επιτόπου τη διασάφηση

Επεξ/σία από Giannisvtc
Δημοσ.
21 ώρες πριν, mrkra είπε

προφιλ αλουμινιου 2020, απλα δεν εμπιστευομουν οτι θα τα κοψουν στις σωστες διαστασεις εδω αλλιως δεν θα μπαινα σε φασαρια.

οκ εγω απο cnccat τα παιρνω και σε περιπου 9 κατασκευες δεν εχω παρατηρησει λαθη σε διαστασεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasbm είπε

οκ εγω απο cnccat τα παιρνω και σε περιπου 9 κατασκευες δεν εχω παρατηρησει λαθη σε διαστασεις

οταν στο τηλ τους ειπα αν μπορουν να κοψουν με ακριβεια χιλιοστου μια κοπελα που ηταν στο τηλ μου τα μασουσε και με αποθαρρυνε να προσωρησω... θα το δοκιμασω στο επομενο μου προτζεκτακι και μακαρι να εχεις δικιο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είχα πάρει ενα Arduino πρίν λίγα χρόνια και μου ζήτησαν από DHL 100€ για εκτελονισμο. Πήγα τελικά μόνος μου έκατσα κανά 3ωρο γιατί γίνεται λίγο χαμός εκεί , βρήκα εκεί έναν κύριο του έδωσα 10€ και μου έφτιαξε τα χαρτιά και μετά αλλά 20€ για τον εκτελονισμο. 

Οπότε γλυτωσα 70€ αλλά είναι ταλαιπωρία

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 28/12/2019 στις 1:05 ΜΜ, Xacti είπε

Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας:

1.Tracking Number

2.Ταυτότητα

3.Τον παρακάτω χάρτη.

xarths_telwneio.jpg

1)Ζητάτε από την εταιρεία κούριερ να σας στείλει σκαναρισμένη φωτογραφία με το tracking number του δέματος και το ονοματεπώνυμό σας. Το στέλνετε στο email σας ώστε να έχετε πρόσβαση από το κινητό να το δειξετε στον τελωνειακό υπάλληλο.
2)Άφιξη στις αποθήκες της Goldair Handling του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών Ελ. Βενιζέλος
3)1ος, Γραφείο εταιρειών courier. Εκεί θα δείξετε το Tracking Number και την Ταυτότητα σας. Αυτοί θα σας δώσουν την “Διατακτική”. Πληρώνετε 15,50 Ευρώ.
4)Με την διατακτική στα χέρια κατευθυνθείτε στην αποθήκη Δώστε τα χαρτιά σας στον υπάλληλο, αυτός θα σας βρει το δέμα και θα σας ξαναδώσει τον φάκελο σας για να πάτε στο “Έλεγχο” που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην αποθήκη.
5)Στον οικίσκο του “Ελέγχου” θα πρέπει να συμπληρώσετε μόνοι σας δύο έντυπα: Το “Έντυπο Διασάφησης” και την “Αίτηση Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών”. Συμπληρώστε το “Έντυπο Διασάφησης” σύμφωνα με ένα δείγμα που είναι αναρτημένο στον τοίχο. Συμπληρώστε ΌΛΑ όσα καταλαβαίνετε ενώ για τα υπόλοιπα ζητήστε να σας βοηθήσουν οι υπάλληλοι που βρίσκονται εκεί. Να ξέρετε ότι το “Εντυπο Διασάφησης” είναι κάτι σαν την δήλωση της εφορίας που την κάνετε μόνοι σας και όχι οι υπάλληλοι. Αυτοί υπάρχουν εκεί για να ελέγχουν μόνο. Συμπληρώστε και την “Αίτηση Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών” και πηγαίνετε πάλι πίσω στην αποθήκη για να σας βάλουν μια σφραγίδα. Ξαναγυρίστε στον έλεγχο για μια υπογραφή από έναν απλό υπάλληλο και μετά τα πάτε όλα μαζί στο επόπτη για έλεγχο και υπογραφή. Αν όλα είναι εντάξει τότε μπορείτε να φύγετε από την αποθήκη γιατί ήρθε η σειρά του τελωνείου.Προσοχή 1: Στον “Έλεγχο” θα βρείτε διαφόρους που θα προθυμοποιηθούν να σας βοηθήσουν. Όχι δεν το κάνουν από αγάπη! Είναι ελεύθεροι επαγγελματίες εκτελωνιστές που θα προσπαθήσουν να σας ρίξουν στην παγίδα χωρίς να σας πουν τίποτα (τουλάχιστον έγκαιρα). Μπορείτε να κάνετε όλη την διαδικασία μόνοι σας χωρίς να πληρώσετε επιπλέον χρήματα για το τίποτα.Προσοχή 2: Ίσως σας ζητήσουν απόδειξη από το Paypal ή την πιστωτική σας κάρτα για την πληρωμή που κάνατε. “Έχουν αλλάξει τα πράγματα, ο εκτελωνισμός δεν είναι κάτι απλό” μου είπε κάποιος εκτελωνιστής που κρεμόταν σαν τσαμπί από ένα γραφείο μαζί με άλλους πέντε-έξι. Πάντως εμένα στην περίπτωση αυτή δεν μου χρειάστηκε.
Στο Κτήριο του Τελωνείου

6)Θα περάσετε την περιστροφική πόρτα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το μηχάνημα ATM της Πειραιώς και θα πάτε ευθεία στο γραφείο 0.4 στον “Προιστάμενο Τελωνειακών Εργασιών” για να πάρετε “Νούμερο”
7) Γκισέ Νο 7 “Καταχώρηση”. Θα πάρετε μια υπογραφή.
8. Γκισέ Νο 10 “Εξαγωγή”. Θα πάρετε μια υπογραφή.
9) Γκισέ Νο 14 “ΑΠΤΕ”. Θα δώσετε τα χαρτιά όλα.
10) Γκισέ Νο 16 “ΔΕΤΕ”. Θα πάρετε τα χαρτιά όλα.
11) Γκισέ Νο 18 “Εθνική Τράπεζα” θα πληρώσετε αυτό που θα σας πουν ανάλογα με την αξία του προιόντος.
12) Γκισέ Νο 19 “Ταμείο” θα πάρετε την απόδειξη πληρωμής και άλλα έντυπα.
Στο Κτήριο των αποθηκών της GoldAir Handling

13) Ταμείο Αποθήκης. Εδώ θα πληρώσετε κάποια πάγια ποσά που αφορούν αμοιβές αποθήκης, φύλακτρα και άλλα. Ενδεικτικά θα πρέπει να ξέρετε ότι θα πληρώσετε 13,20 Ευρώ πάγιο και 1,90 Ευρώ επιπλέον για κάθε μέρα φύλαξης. Τα ποσά αυτά αφορούν την Goldair Handling.
14) Πάτε με τά χαρτιά σας στην αποθήκη (ακριβώς ένα βήμα πίσω σας) και παραλαμβάνεται το δέμα σας!

Αυτό ηταν! Μόλις έγινε ο εκτελωνισμός σε ένα προιόν και τον κάνατε μόνοι!  Γενικά η διαδικασία είναι απλή αν καταφέρετε να συμπληρώσετε σωστά το έντυπο της Διασάφησης (βλ. φώτο).

entypo_diasafisis_thumb.jpg

Χωρίς καμία δόση ειρωνείας: ΜΠΡΆΒΟ!! Από τα καλύτερα posts που έχω διαβάσει στο forum!! Με λίγη φαντασία είναι σαν να είναι κανείς στο χώρο και βρίσκει τις ταμπέλες!! 👍

• 6 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...