pavloa Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Αγόρασα καινούριο τροφοδοτικό επειδή το παλιό τα έπαιξε. Απο την ώρα που το σύνδεσα και άνοιξα το pc, όποτε το ανοίγω ή κάνω επανεκκίνηση το pc, μου βγάζει το παρακάτω και πρέπει να πατήσω το F2 αλλιώς δεν προχωράει.\ Τι μπορεί να φταίει και το κάνει συνέχεια? Πριν αλλάξω τροφοδοτικό δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.
Evansmar Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Φίλε από ότι λέει ενεργοποιήθηκε αυτό το mode για να προστατεύσει το σύστημα από μη σταθερη παροχή ενέργειας. Οπότε ψάξε λίγο αν το τροφοδοτικό λειτουργει εντάξει σε άλλο σύστημα
pavloa Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, Evansmar είπε Φίλε από ότι λέει ενεργοποιήθηκε αυτό το mode για να προστατεύσει το σύστημα από μη σταθερη παροχή ενέργειας. Οπότε ψάξε λίγο αν το τροφοδοτικό λειτουργει εντάξει σε άλλο σύστημα Πως μπορώ να το τσεκάρω αυτό. Το pc είναι απλό χωρίς κάρτα ραφικών κτλ. Κατέβασα το hwmonitor εμένα φυσιολογικά μου φαίνονται αλλά αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει, μην κάνω καμιά ζημιά στο pc.
Evansmar Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Αν είχες ένα δεύτερο έστω δανεικό σύστημα να τσεκαρεις τη λειτουργία του τροφοδοτικού γιατί αν κάνει τα ίδια και σε δέυτερο σύστημα που λειτουργούσε κανονικα σε βλεπω να πηγαίνεις για 3η αλλαγή
Mene Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Τα 5.430 volt στο 5v rail είναι πολλά, αλλά δεν είναι σίγουρο τι τα προκαλεί. Προσπάθησε να αποσυνδέσεις οτιδήποτε περιττό (Ιδιαίτερα USB hubs και συσκευές και μετά DVD και επιπλέον δίσκους) και ξαναδοκίμασε.
pavloa Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Mene είπε Τα 5.430 volt στο 5v rail είναι πολλά, αλλά δεν είναι σίγουρο τι τα προκαλεί. Προσπάθησε να αποσυνδέσεις οτιδήποτε περιττό (Ιδιαίτερα USB hubs και συσκευές και μετά DVD και επιπλέον δίσκους) και ξαναδοκίμασε. Δεν έχω τίποτα συνδεμένο μόνο το usb απο το ποντίκι. Θα το βγάλω και αυτό και θα δοκιμάσω. Dvd και δίσκους τα έχω βγάλει όλα. Επίσης έχω ενα module ώστε να κατεβάζω τις στροφές απο εναν ανεμιστήρα Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2019 από pavloa
pavloa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπόν αποσύνδεσα τα πάντα απο πάνω ακόμη και το usb για το ποντίκι. Έκανα και ενα biοs reset βγάζοντας την μπαταρία για λίγο αλλά το πρόβλημα παραμένει. Στο bios μου βγάζει 5,010V τώρα πιο απο τα δύο είναι σωστό? Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από pavloa
benign Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Παυλο,ενδεχεται να επαθε ζημια η μητρικη σου απο το προηγουμενο τροφοδοτικο που εγραψες οτι τα επαιξε. Στο ξεκινημα,μπες στο bios και επανεφερε τα παντα σε default values με F5. Αμεσως μετα πατα F10 και enter. Αν συνεχισει να στο βγαζει και παλι αυτο το μυνημα η το καινουργιο τροφοδοτικο εχει απο ατυχια και αυτο προβλημα,που προσωπικα το θεωρω σπανιο εως αδυνατο επειδη ειναι καινουργιο και απο καλη εταιρια, η επαθε ζημια η μητρικη σου. Μεσα στο windows λειτουργουν ολα ομαλα? (Παω για υπνο απο αυριο παλι θα δω τι εγραψες. Καλη τυχη.)
pavloa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, benign είπε Παυλο,ενδεχεται να επαθε ζημια η μητρικη σου απο το προηγουμενο τροφοδοτικο που εγραψες οτι τα επαιξε. Στο ξεκινημα,μπες στο bios και επανεφερε τα παντα σε default values με F5. Αμεσως μετα πατα F10 και enter. Αν συνεχισει να στο βγαζει και παλι αυτο το μυνημα η το καινουργιο τροφοδοτικο εχει απο ατυχια και αυτο προβλημα,που προσωπικα το θεωρω σπανιο εως αδυνατο επειδη ειναι καινουργιο και απο καλη εταιρια, η επαθε ζημια η μητρικη σου. Μεσα στο windows λειτουργουν ολα ομαλα? (Παω για υπνο απο αυριο παλι θα δω τι εγραψες. Καλη τυχη.) Το προηγούμενο έκανε ένα φσσσσσ όταν ζοριζόταν (΄όταν έβαζα να σκανάρει για ιούς κτλ), είχα ανοίξει και θέμα πριν κανα χρόνο, και μου είχαν πει οτι δεν έχω πρόβλημα να το αφήσω έτσι. Το άλλαξα τώρα επειδή μου είχε σπάσει τα νεύρα το φσσ που έκανε. Λες να επηρέασε την μητρική τόσο καιρό που το άφησα έτσι? Το έκανα επαναφορά αλλά πάλι το ίδιο βγάζει. Δεν έχω και άλλο pc ώστε να δοκιμάσω το τροφοδοτικό. Στα windows όλα καλά είναι δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή. Το ζόρισα κιόλας να δω τι κάνει αλλά δεν είδα κάτι να άλλαξε. Ανεβάζω μια εικόνα με το παλιό τροφοδοτικό. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από pavloa
dimpa16 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Στο bios, κάπου έχει μια επιλογή no errors. Όταν την ενεργοποιήσεις θα πάψει να σου βγάζει το μήνυμα στην αρχή.
pavloa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, dimpa16 είπε Στο bios, κάπου έχει μια επιλογή no errors. Όταν την ενεργοποιήσεις θα πάψει να σου βγάζει το μήνυμα στην αρχή. Έχει μια επιλογή ώστε να απενεργοποιήσω το anti-surge αυτό εννοείς? Είναι ασφαλές να το απενεργοποιήσω?
pavloa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, dimpa16 είπε Αν θυμάμαι καλά no errors γράφει. Το τσέκαρα δεν ε΄χει τέτοια επιλογή. Asus m5a78l-m lx αυτή την μητρική έχω
dimpa16 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δεν θυμάμαι ακριβώς που στα κομμάτια βρίσκεται αυτή η επιλογή. Έχουν περάσει χρόνια που είχα παρόμοιο bios (intel).Το είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα στο μπουτάρισμα που μου ζητούσε να πατήσω f2 για να συνεχίσει και μέσα από το bios απενεργοπoιούσα την επιλογή για no errors.
pavloa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, dimpa16 είπε Δεν θυμάμαι ακριβώς που στα κομμάτια βρίσκεται αυτή η επιλογή. Έχουν περάσει χρόνια που είχα παρόμοιο bios (intel).Το είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα στο μπουτάρισμα που μου ζητούσε να πατήσω f2 για να συνεχίσει και μέσα από το bios απενεργοπoιούσα την επιλογή για no errors. Το βρήκα το έκανα και δεν χρειάζεται να πατήσω το f2 αλλά πάλι μου πετάει το μήνυμα για την προστασία για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά ανοίγει. το θέμα είναι να βρω γιατί το βγάζει τπ σφάλμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα