thn Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τεστερ τροφοδοτικού και δες πόσο είναι το pg (power good) σε Ms του τροφοδοτικού. Αν το καινούργιο δίνει τίποτα 900+ms τότε κάνει μόνο για καμία μητρική που δεν κοιτάει το pg Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από thn
pavloa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, snbblp είπε Το σφάλμα έχει γραφτεί στην NVRAM του BIOS. Σβήνει έτσι: Μπες στο BIOS. Πήγαινε στο hardware monitor, βρες ποια τάση είναι μαρκαρισμένη κόκκινη, ή απλώς πάνω από το κανονικό (συνήθως είναι η 12V). Κάνε την (προσωρινά) ignore Απενεργοποίησε προσωρινά το anti-surge support F10, reboot. Ξαναμπές στο bios, load optimized settings. F10, reboot. βουαλά Το έκανα και αυτό αλλά δεν πέτυχε..
pavloa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, thn είπε Τεστερ τροφοδοτικού και δες πόσο είναι το pg (power good) σε Ms του τροφοδοτικού. Αν το καινούργιο δίνει τίποτα 900+ms τότε κάνει μόνο για καμία μητρική που δεν κοιτάει το pg Εύκολο να το λες αλλα που θα το βρω το τεστερ? Αποκλείεται να έχεις κάποιος ώστε να πάω να το δοκιμάσω
Black Demis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 το σημαντικότερο εχεις κάνει? να βάλεις ένα άλλο τροφοδοτικό (δανισε το από κάποιον φίλο) δες σου το κάνει? αν όχι πήρες μάπα καρπυζι αν κάνει σιγα σιγα πας για αλλο σύστημα
helicoid Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, pavloa είπε Εύκολο να το λες αλλα που θα το βρω το τεστερ? Αποκλείεται να έχεις κάποιος ώστε να πάω να το δοκιμάσω Τσίμπα ένα από ebay να το έχεις γενικώς, είναι φτηνό και χρήσιμο μαραφέτι. Πήρα ένα πριν κάνα μήνα και είναι πολύ καλό.
snbblp Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, pavloa είπε Το έκανα και αυτό αλλά δεν πέτυχε.. τότε έχεις πρόβλημα τροφοδοτικού, που ξαναδίνει κάποια τάση μεγαλύτερη της ονομαστικής
pavloa Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, snbblp είπε τότε έχεις πρόβλημα τροφοδοτικού, που ξαναδίνει κάποια τάση μεγαλύτερη της ονομαστικής Θα πάρω σήμερα τηλ να τους πω να το στείλω πίσω. Επίσης το βράδυ παρατήρησα οτι όταν το κλείσω και το αφήσω για λίγη ώρα και πατήσω το κουμπί για να ανοίξει τότε γυρνάνε 2-3 φορές οι ανεμιστήρες και σταματάνε, το ξανα πατάω και τότε ανοίγει. Σε αυτή την περίπτωση τροφοδοτικό ή μητρική? (με το παλιό δεν μου το έκανε αυτό)
smpt Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Πιστεύω ότι το τροφοδοτικό όταν ξεκινάει και για πολύ λίγο, δίνει παραπάνω τάση στα 5V . Μετά κατεβαίνει στα κανονικά επίπεδα. Μόνο έτσι θα μπορούσε να βγαίνει το alarm στο boot του bios και μετά να είναι όλα κανονικά. Ακόμα και αυτό που γράφεις τώρα προς τα εκεί δείχνει. Την πρώτη φορά ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί προστασίας και κλείνει αυτόματα το τροφοδοτικό. Να το πας πίσω.
Loinen Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, pavloa είπε Επίσης το βράδυ παρατήρησα οτι όταν το κλείσω και το αφήσω για λίγη ώρα και πατήσω το κουμπί για να ανοίξει τότε γυρνάνε 2-3 φορές οι ανεμιστήρες και σταματάνε, Aυτο ειναι βραχυκυκλωμα, αλλα απο που; απο το τροφοδοτικο; ή απο την μητρικη. Αν ηταν απο το τροφοδοτικο τοτε δεν θα ενεργοποιουσε τους μηχανισμους ασφαλειας, οποτε κοιτα την μητρικη σου. Πιστευω ειναι καποιο στοιχειο στην μητρικη το οποιο παραδοσε πνευμα. Δυσκολο να το εντοπισεις με γυμνο ματι. Προσπαθησε με ενα φακο να δεις γυρω απο την φυσα που κουμπωνει αν καποιος πυκνωτης φουσκωσε.
pavloa Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Σήμερα το πήγα σε τεχνικό το δοκίμασε σε 2 υπολογιστές και δουλεύει μια χαρά, δεν ενεργοποιείται η ασφάλεια. Το δοκίμασε και με ενα τεστερ που έχει και βγάζει σωστά ρεύματα απο οτι μου είπε. Έβαλε άλλο τροφοδοτικό σε μένα αλλά δεν του έβγαλε το σφάλμα. Μίλησα με priveshop και μου είπαν οτι είναι θέμα μητρικής. Με ρώτησα αν είναι asus και του είπα ναι, και μου είπε οτι είναι της asus αυτό το πρόβλημα. Φυσικά μου είπα αν θέλω να το στείλω πίσω για να το τσεκάρουν οτι δουλεύει σωστά. Θα τσεκάρω την μητρική αν έχει τίποτα φουσκωμένο. Τώρα τι να κάνω να το αφήσω έτσι, να στείλω το τροφοδοτικο πίσω?
thn Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Το τροφοδοτικό βγάζει σωστά ρεύματα, το pg σου είπε αν είναι σωστό; Αν δεν είναι οι amd μητρικές συνήθως δεν ξεκινάνε καθόλου, οι Intel κάνουν Κούλα όπως να πρέπει να ξεκινήσεις πολλές φορές μιας με το που πατάς κάνουν οι ανεμιστήρα ότι πάνε να ξεκινήσουν και σταματάνε, και βγάζουν διαφορά μυνήματα όπως overclocking failed (και ας μην έχεις κάνει), voltage alarms και πάει λέγοντας. Ειδικά στις Intel μητρικές δεν είναι όλες οι εταιρίες που το το χρησιμοποιούν το pg. Όπως και να έχει πιστεύω ο τεχνικός κοίταξε πυκνωτές (τι διάολο τεχνικός δεν θα το έκανε με τέτοιου είδους πρόβλημα. Εύχομαι καλή τύχη αδερφέ.
snbblp Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Η μητρική αυτή είναι ευαίσθητη στις διακυμάνσεις και στις παροδικές υπερτάσεις, κάτι από το οποίο πάσχει το τροφοδοτικό σου. Αντικατάσταση τροφοδοτικού, όπως σου έγραψα αρχικά.
pavloa Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Το πήρα το pc προς το παρών το έχω να ανοίγει χωρίς να μου βγάζει να πατάω το f2. Αύριο θα τους πάρω τηλ για να το επιστρέψω και αν ειναι να μου στείλουν άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα