Προς το περιεχόμενο

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε ο επιστήμονας που τροποποίησε γενετικά ανθρώπινα έμβρυα


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, i4u είπε

τουλαχιστον θα ζησουν παραπανο απο το αναμενομενο. Αν δεν εφαρμοστει η θεωρεια πως ειναι δυνατον να μαθουμε το αποτελεσμα? φυσικα στα ποντικια κατα προσεγκιση γιατι το dna ειναι ομιο οχι ιδιο αλλα οταν δεν υπαρχει ελπηδα για τον ανθροπο ιατρικα τοτε το βλεπω ηθικο το να κανεις κατι τετοιο και να αυξανεις το προσδοκιμο ζωης αν οχι να τους θεραπευσεις εντελος. επησεις ολες οι νεες φαρμακευτικες θεραπιες χωριγουντε πηραματικα με ολα τα νεα φαρμακα της αγορας γι αυτο υπαρχουν και οι φαρμακευτικοι επισκεπτες στους γιατρους και οι γιατροι περνουν τις προμηθειες απο τις φαρμακευτικες εταιριες..ειναι μια πολυ φθυνοτερη πληρωμη απο αυτα που θα πληρωναν σε ανθρωπους πηραματα και φυσικα ο ασθενης δεν περνει δεκαρα! ειναι αυτο ηθικο?(ενας ανθροπος πηραμα περνει 3000 λιρες αγλιας τον μηνα και ενας γιατρος θα παρει περιπου 50-250€ για καθε συνταγογραφηση)

Αν εκανε αυτο το πηραμα χωρις συγουρια θεωριτικη τοτε ειναι λαθος αλλα ετσι και αλλιως θα πεθενανε και τωρα εχουν ελπηδα..η ιστορια θα διξει.

Πλαστογραφησε και ειπε ψεματα ναι! αλλα αν δεν το εκανε ισος η επιστιμονικη κοινοτητα να συμφωνουσε μετα απο 20-30 η 50 χρονια χωρις φυσικα να ζουνε τα παιδια αλλα μπορει ουτε και ο ιδιος.

Δεν ειναι σοστο να υπερασπιζομαστε τις φαρμακευτικες που χρησιμοπιουν ανορθοδοξες μεθοδους και ανηθικες και να μην υπερασπιστουμε κατι νεο και εξελικτικο.

ο γιατρος παντα παιζει τον θεο ασχετος αν δεν ειναι..Η δουλεια του ειναι αυτη!

Δεν εχω παιδια αλλα αν ειχα απο το να τα βαλω σε μνημα θα προτιμουσα να τους δωσω μια ευκαιρια.

Δεν μου αρέσουν τα flame, και απέφυγα να σχολιάσω το ηθικό μέρος, όμως στο συγκεκριμένο σχόλιο τι να πρωτοσχολιάσω;

1. Μιλάμε για το AIDS, μια νόσο που μεταδίδεται με ιό υπό ορισμένες συνθήκες και δεν είναι βέβαιο αν θα είχαν και τα παιδιά AIDS (οπότε δεν ήταν "απαραίτητη" κάποια "θεραπεία"), οπότε γιατί λες έτσι κι αλλιώς θα πεθαίνανε? Τα παιδιά δεν είχαν γεννηθεί καν!

2. Ποιος σου λέει ότι κάποιος με τις μεταλλάξεις που έβαλε ο Κινέζος έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει περισσότερο; Διάφορες μεταλλάξεις μπορούν να προσδώσουν μεν ανοχή σε μολυσματικές νόσους, μειώνουν δε το προσδόκιμο ζωής καθώς αποτελούν μειονέκτημα για οτιδήποτε άλλο (βλέπε άλλο παράδειγμα δρεπανοκυτταρική αναιμία και ελονοσία).

3. Η επιστήμη αυτή δεν είναι ιατρική, αλλά γενετική (η ιατρική είναι απλή εφαρμογή γνώσεων από άλλες επιστήμες σε ασθενείς), αλλά έστω ότι είναι ιατρική, ή οποιαδήποτε επιστήμη, ποιος δίνει το δικαίωμα στον καθένα να το παίξει θεός όπως λες χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα και να παραποιεί τα δεδομένα για να προβληθεί και να πετύχει τελικά αυτό που θέλει;

4. Σε συναφείς επιστήμες ζωής, υπάρχει έστω για το τυπικό, αλλά πρέπει να είναι και ουσιαστικό (και για αυτό υπάρχουν νομοθεσίες ως δικλείδες ασφαλείας), στην ορκωμοσία των αποφοιτων κάτι που λέει ακριβώς το αντίθετο με αυτό που γράφεις: "ο γιατρος παντα παιζει τον θεο ασχετος αν δεν ειναι..Η δουλεια του ειναι αυτη!"

Η γνώση πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους, κι αν πρέπει να υπάρχει κάπου διαφάνεια, είναι σίγουρα περιπτώσεις όπως η ανάπτυξη νέων θεραπειών. Χωρίς διαφάνεια, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και το χειρότερο είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το έκανε σε αγέννητα παιδιά, οπότε θα υπάρξουν και συνέπειες. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει παραποίηση δεδομένων σε πειραματόζωα, υπάρχουν ποικίλες ποινές (πάντα κατεβαίνει η αντίστοιχη δημοσίευση που προσδίδει κύρος και φέρνει χρηματοδοτήσεις, ενδεχομένως χρηματική ποινή, αφαίρεση τίτλου θέσης ή ακόμη και διπλώματος και δικαστικές διαμάχες). Στην συγκεκριμένη, τα πειραματόζωα ήταν άνθρωποι χωρίς να το ξέρουν, οπότε οι ποινές ήταν σαφώς σοβαρότερες...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

εγώ τον βλέπω πάντως να δουλεύει σε κάνα black project για την κυβέρνηση να φτιάξουν κάνα supersoldier ή υπεραθλητή  για παράδειγμα, και ας  λένε ότι θα τον βάλουν φυλακή και ότι θα πληρώσει πρόστιμο κτλ , απλά θα φτιάξουν ένα παραμύθι ότι τιμωρήθηκε για τα μέσα μαζικής ενημερώσεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειχα να κανω με γιατρους 10 χρονια και μου εχουν πει οτι καθε καινουριο φαρμακο ειναι σε πηραματικη παντα κυκλοφορια γιαυτο προτιμουν τα παλια καπιοι γιατροι.

#angelo2

(Πλαστογραφησε και ειπε ψεματα. Αυτα επισυρουν ποινες. ΕΙδαλλως την επομενη φορα θα κλεψει ενα παιδι και θα το σφαξει)

"μπερδεβεις σατανιστες με γενετιστες"

(εχω φιλη διαλληλογραφιας τετραπληγικη με τραχειοτομη που ζει πανω απο το αναμενομενο. ΜΑχεται υπερ της ευθανασιας αν σου λεει κατι αυτο.)

υπαρχουν πολλοι που εχουν καταθλιψη και αυτοκτονουν...αλλοι παλευουν και  βγενουν νικητες..αλλοι οχι.. εχω την εντηπωση οτι η ευθανασια απαγορευετε οχι για ηθικους λογους (δεν υπαρχει ηθικη στην πολιτικη) αλλα γιατι το ατομο θα παψει να προσφερει στην κοινονια και αν επιτραπει τοτε κυνδυνευουν οι κοιβερνητες να χασουν την θεση τους γιατι θα χαρακτιριστουν ως νομιμοπιητες αυτοχηριας.

εγω προσωπηκα θα συμφωνησω στην νωμιμοπιηση αλλα παντα με προηποθεσεις..και να περιλαμβανει ολες τις υποθεσεις με γενικη νομοθεσια! το συμαντικοτερο ειναι οταν μπορει καπιος να προσφερει στην κοινονια να υπαρχουν αντικηνιτρα πχ υψηλοτερο κοστος η μερικη δημευση περιουσιας κλπ.. εδω παμε σε αλλο κεφαλεο και δεν θελω να επεκταθω.

ωπος και να χει θελω να πηστευω το εκανε για καλο, ευχομαι και ελπιζω να βγει σε καλο. 

#mivas

προσοπικα πηστευω καθε ανθροπος που σωζει ανθροπο ειναι θεος εκεινη τη στιγμη γιατι πρατει για καλο.

ευχομαι ευτυχισμενο το 2020 σε ολους μας.

Επεξ/σία από i4u
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/12/2019 στις 7:52 ΜΜ, Grimson είπε

Όπως ηθικά απαράδεκτη ήταν και η άμβλωση καθώς και η εξωσωματική γονιμοποίηση και αυτή τη στιγμή έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ανθρωπους.Ισως είναι η απάντηση σε πολλά γενετικά προβλήματα και ασθένειες αλλά δεν ξέρει κανένας τι προβλήματα θα δημιουργήσει.

Η έκτρωση πως ακριβώς βοήθησε την ανθρωπότητα το διευκρινίζεις? 

Επεξ/σία από LeonV12
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 31/12/2019 στις 8:14 ΜΜ, angelob7 είπε

Όλοι αυτοί και όχι μόνο οι "επιστήμονες", που ασχολούνται με αυτά που αναφέρει το άρθρο, παραβλέπουν τον σημαντικότερο παράγοντα στο σύμπαν. Θα το ανακαλύψουν αργότερα, μετά θάνατον.... ας πρόσεχαν, ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Eσύ το έχεις ανακαλύψει?? Δείξτο μας κ σε εμας...

13 λεπτά πριν, LeonV12 είπε

Η έκτρωση πως ακριβώς βοήθησε την ανθρωπότητα το διευκρινίζεις? 

Στο πχ να μην έρχονται στον κόσμο παιδία σε συνθήκες που δεν θα μεγαλώσουν όπως πρέπει επειδή οι γονείς δεν μπορούν ή ειναι ακατάλληλοι να τα αναθρέψουν?

Στο να μην γεννιούνται παιδιά "ανεπιθύμητα" όπως πχ σε θύματα βιασμού?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, LeonV12 είπε

Η έκτρωση πως ακριβώς βοήθησε την ανθρωπότητα το διευκρινίζεις? 

Σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, βιασμούς,αρρώστιες, επιπλοκές, κίνδυνος για θάνατο της εγκυμονούσας κ.α.Υπάρχουν λοιπόν κοινωνικοί, προσωπικοί ή ιατρικοί λόγοι.Δεν ήξερα πάντως ότι πρέπει ενεργούμε αποκλειστικά με γνώμονα το καλό της ανθρωπότητας!

Επεξ/σία από Grimson
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, i4u είπε

#mivas

προσοπικα πηστευω καθε ανθροπος που σωζει ανθροπο ειναι θεος εκεινη τη στιγμη γιατι πρατει για καλο.

ευχομαι ευτυχισμενο το 2020 σε ολους μας.

Διάβασε λίγο περισσότερο για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό που γράφεις είναι εντελώς διαφορετικό (π.χ. πρώτες βοήθειες σε παρολίγο πνιγμό, πυροσβέστες που σώζουν ανθρώπους από φωτιά ή εγκλωβισμό, χειρουργοί που σώζουν τραυματίες από τροχαία κλπ).

Αυτό που θέλω να πω είναι τουλάχιστον στην συγκεκριμένη περίπτωση, ακόμη κι αν όλα ήταν διαφανή και νόμιμα, αλλά και επιτυχημένα (καθώς απέτυχε να κάνει αυτό που ήθελε), η συγκεκριμένη γενετική παρέμβαση ΔΕΝ ήταν αναγκαία. "Αναγκαία" θα ήταν σε κληρονομούμενες ασθένειες (π.χ. Νόσος του Χάντιγκτον, θαλασσαιμίες, μυασθένειες, κληρονομούμενος διαβήτης κλπ) ώστε τα παιδιά να είναι υγιή, διαφορετικά όπως έγραψα η μόνη εναλλακτική σήμερα είναι η υιοθεσία.

Να τονίσω από την άλλη, ότι γενετική παρέμβαση όχι σε αγέννητα έμβρυα, αλλά σε ενήλικες και σαφώς μόνο σε κάποια κύτταρα, είναι νόμιμη και υπάρχει στα σκαριά εδώ και 10ετίες, απλά με τη βελτιστοποίηση τεχνικών στοχευμένων μεταλλαξιγενέσεων (δάκτυλοι ψευδαργύρου, TALENs, CRISPR/Cas9 κλπ), είναι πλέον πιο κοντά στο να πλησιάσει στις κλινικές ως εναλλακτική και πιο "μόνιμη" θεραπεία ;)

 

Επίσης καλή χρονιά :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 31/12/2019 στις 8:16 ΜΜ, anax111 είπε

Δεν έχει καμία σχέση αυτό που γράφεις με τα φάρμακα με την γενετική τροποποίηση. Γιατί το θέμα δεν είναι η κοινωνική αποδοχή, το θέμα είναι ότι αλλάζει τελείως το επίπεδο επέμβασης στη φύση με τις γενετικές τροποποιήσεις. Με τα φάρμακα ο άνθρωπος επενέβη μόνο εξωτερικά στην φύση, εδώ πάμε να αλλάξουμε την ίδια την φύση του ανθρώπου. Και το χειρότερο είναι ότι το κάνουμε χωρίς να έχουμε ιδέα πόσο θα επηρεαστούμε στην πραγματικότητα από αυτό. Η Γενετική είναι μία πολύ πρόσφατη επιστήμη και κυριολεκτικά ο άνθρωπος βαδίζει στα τυφλά. Ο αριθμός των γονιδίων που γνωρίζουμε πως λειτουργούν είναι ελάχιστα ενώ ξέρουμε ακόμα λιγότερα για το ανενεργό DNA το οποίο όπως αποδείχθηκε μόλις πριν 5 χρόνια τελικά καθοδηγεί το πως θα εκφραστούν τα ενεργά γονίδια.

Θυμάμαι μια συζήτηση που είχα με τον καθηγητή γενετικής του Α.Π.Θ.  κ. Τριανταφυλλίδη πέρυσι όταν σε μια ερώτησή μου μου είπε, "Αν με ρωτούσες πέρυσι θα σου έλεγα όχι, μόλις όμως πριν μερικούς μήνες όμως τα δεδομένα άλλαξαν οπότε ναι. Η επιστήμη της Γενετικής είναι πολύ καινούρια και τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. " Και με τόσο λίγες και ανεπαρκείς γνώσεις λοιπόν το να επέμβεις στο ανθρώπινο DNA είναι εγκληματικό κατά την γνώμη μου. 

Αν η φύση δεν επέτρεπε τότε ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 31/12/2019 στις 9:44 ΜΜ, me00016 είπε

Άσχετα με το τί πιστεύω προσωπικά για την 'ηθική' της εφαρμογής της γενετικής μηχανικής στον άνθρωπο, εκνευρίζομαι πολύ που "στο άκουσμα της είδησης, Αμερικανοί επιστήμονες και ερευνητές καταδίκασαν τις πράξεις του Κινέζου επιστήμονα χαρακτηρίζοντας τον ασυνείδητο, ανέντιμο και ανήθικο" για δυο λόγους:

1) Μη γελιόμαστε για τον λόγο που οι επιστήμονες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σκίζουν τα ιμάτιά τους. Η αμερικάνικη δεοντολογία απέχει παρασάγγας από την ευρωπαϊκή (το UK είναι αλλού παππά ευαγγέλιο) σχετικά με τα δικαιώματα του ανθρώπου και την ηθική των πράξεων του. Είναι βασισμένη σε δυο πυλώνες: την Ασφάλεια του Έθνους και την Οικονομία. Οι (άθλιοι) Κινέζοι, που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό τους μπαίνουν στο μάτι και θα έλεγα ότι η φυλάκιση έγινε για τα προσχήματα και ίσως και για διαρροή πληροφοριών προς τον εχθρό.

2) Στο παρελθόν, έχουν αδιαφορήσει (πειράματα πυρηνικών όπλων κοντά σε κατοικημένες περιοχές), ή έχουν επέμβει αισχρά στον ανθρώπινο οργανισμό (αθλητές) στο βωμό της πολιτιστικής τους διπλωματίας.

Να μας λείπουν λοιπόν μαθήματα ηθικής από ασυνείδητους, ανέντιμους και ανήθικους υποκριτές. Ας φάνε λοιπόν τη σκόνη των ασυνείδητων, ανέντιμων και ανήθικων Κινέζων που πειραματίζονται πριν "δοθεί το πράσινο φως από τις κυβερνήσεις-λόμπι".

Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τους Κινέζους μιας και το πολιτικό τους σύστημα είναι το λιγότερο... μισάνθρωπο. Δεν παίρνω το μέρος τν αμερικανών, μην το εκλάβεις έτσι, απλά αντιδιαστέλλω την ένστασή σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 1/1/2020 στις 9:21 ΠΜ, sophie76 είπε

Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ3) είχε πριν τρεις ημέρες ντοκιμαντέρ για τη συγκεκριμένη μέθοδο ( CRISPR-Cas9), το οποίο μάλιστα μου κίνησε το ενδιαφέρον και με προβλημάτισε.

Ελπίζω να μην είμαι ο μόνος που το παρακολούθησα.

Ξερεις εσυ ή καποιος αλλος πως μπορουμε να βρουμε την εκπομπη; υπαρχει αρχειο online στην ΕΡΤ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, kallair είπε

Ξερεις εσυ ή καποιος αλλος πως μπορουμε να βρουμε την εκπομπη; υπαρχει αρχειο online στην ΕΡΤ;

Στο παρακάτω λινκ φαίνεται ο τίτλος της εκπομπής, αλλά δεν είναι διαθέσιμη στο webtv, ενδεχομένως για λόγους copyright. Συνήθως υπάρχουν επαναλήψεις, οπότε αρκεί να παρακολουθείς το πρόγραμμα της ΕΤ3 και θα το δεις. Πάντως στο αναρτημένο πρόγραμμα μέχρι τις 10/1/20 δεν το έχει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, Stathis85 είπε

Eσύ το έχεις ανακαλύψει?? Δείξτο μας κ σε εμας...

Στο πχ να μην έρχονται στον κόσμο παιδία σε συνθήκες που δεν θα μεγαλώσουν όπως πρέπει επειδή οι γονείς δεν μπορούν ή ειναι ακατάλληλοι να τα αναθρέψουν?

Στο να μην γεννιούνται παιδιά "ανεπιθύμητα" όπως πχ σε θύματα βιασμού?

Αντε σε βιασμό και όταν γίνει στο πρώτο μήνα το καταλαβαίνω,αλλά σε αρρώστια δηλαδή άμα το παιδί σου αρρωστήσει σοβαρά το σκοτώνεις? Η επειδή γεννήθηκε έχει διαφορά??Οταν είναι στην κοιλιά της μάνας δεν είναι σε άλλη διάσταση είναι ήδη εδώ. Έχει δει κανένας σας πως κάνουν την έκτρωση σε ήδη σχηματισμενο παιδί? Το διαμελιζουν. Ειλικρινά όσοι είστε υπέρ αυτού εύχομαι να πάθετε το ίδιο γιατί δε διαφερετε σε τίποτα από έναν δολοφόνο. 

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, LeonV12 είπε

Έχει δει κανένας σας πως κάνουν την έκτρωση σε ήδη σχηματισμενο παιδί? Το διαμελιζουν. Ειλικρινά όσοι είστε υπέρ αυτού εύχομαι να πάθετε το ίδιο γιατί δε διαφερετε σε τίποτα από έναν δολοφόνο. 

Να χαρώ εγώ εορταστικό και ανθρωποκεντρικό πνεύμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...