Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τί υλικό προτείνετε για την προστασία ξύλινου επίπλου μπάνιου από την υγρασία και τα νερά;

Σκέφτηκα να το επιστρώσω με ελαιόλαδο μιας και δεν έχω ιδέα τι είναι καλό, υποθέτοντας πως θα μπλοκάρει το νερό.

Σίγουρα θα υπάρχει κάτι καλύτερο όμως.

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ.

Θα χρειαστεί να πεις από τι είδους ξύλο είναι το έπιπλο, ώστε να μπορεί να απαντηθεί η ερώτηση σου.

• Like 1
Δημοσ.

9 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Δεν έχω ιδέα, δεν ξέρω από ξύλα, είναι ένα φθηνό έπιπλο από πρακτικερ.

Τί έπιπλό μπάνιου είναι;
Με νιπτήρα, κρεμαστό ντουλάπι, ψηλό ντουλάπι δαπέδου;

Το μπάνιο έχει παράθυρο και καλό εξαερισμό ή κρατάει υγρασία;

Κι εμείς είχαμε πάρει ένα ψηλό έπιπλο μπάνιου από πράκτικερ πριν 10 χρόνια και είναι ακόμη όπως το αγοράσαμε, αλλά δεν βρέχεται γιατί είναι μακριά από ντους και νιπτήρα και το μπάνιο έχει παράθυρο και δεν κρατάει υγρασία.

Δημοσ.
2 hours ago, SB_1957 said:

Τί έπιπλό μπάνιου είναι;
Με νιπτήρα, κρεμαστό ντουλάπι, ψηλό ντουλάπι δαπέδου;

Το μπάνιο έχει παράθυρο και καλό εξαερισμό ή κρατάει υγρασία;

Κι εμείς είχαμε πάρει ένα ψηλό έπιπλο μπάνιου από πράκτικερ πριν 10 χρόνια και είναι ακόμη όπως το αγοράσαμε, αλλά δεν βρέχεται γιατί είναι μακριά από ντους και νιπτήρα και το μπάνιο έχει παράθυρο και δεν κρατάει υγρασία.

Με νιπτήρα, ντουλάπι κάτω και καθρέφτη με ντουλάπι.

43 minutes ago, bluesattack said:

Ειναι μασιφ ξυλο η κανα νοβοπαν με ...χαρτινη απομιμηση ξυλου ? 

Παίζει να είναι το 2ο.

Δημοσ.

Μασιφ ξύλο σε σκελετο ντουλαπιου (ειτε αυτο ειναι κουζίνας, ντουλαπας ή οποιουδηποτε επιπλου) δεν παίζει.. Τα σκελετα ντουλαπιων δηλαδη τα κουτια ειναι συνηθως μελαμίνη ή mdf ή ισως κανενα κοντρα πλακαζ θαλασσης σε περίπτωση σοβαρού επιπλου μπάνιου. Μασιφ ξύλο συναντας σε κανενα πορτακι κουζίνας και σε τραπεζαρίες.. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/1/2020 στις 12:57 ΜΜ, funbreaker είπε

Τί υλικό προτείνετε για την προστασία ξύλινου επίπλου μπάνιου από την υγρασία και τα νερά;

Σκέφτηκα να το επιστρώσω με ελαιόλαδο μιας και δεν έχω ιδέα τι είναι καλό, υποθέτοντας πως θα μπλοκάρει το νερό.

Σίγουρα θα υπάρχει κάτι καλύτερο όμως.

Αυτά υποφέρουν κυρίως στο πίσω μέρος που ακουμπάει στα πλακάκια γιατί η πλάτη τους δεν είναι βαμένη με λάκα που είναι το υπόλοιπο ,περνάνε καμιά φορά εκεί νερά δεν μπορείς να τα σκουπίσεις όπως στα άλλα σημεία μένουν και αρχίζει σιγά σιγά να σαπίζει. Εμένα το πρώτο εκεί είχε σαπίσει και όταν το άλλαξα πήρα ένα σωληνάριο καθαρής σιλικόνης και πέρασα στο μέρη που εφάπτεται με τα πλακάκια.Μέχρι τώρα δεν έχω κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Αν δεν το έχεις ήδη και σκέφτεσαι να το αγοράσεις, η καλύτερη λύση για μπάνιο είναι τα λακαριστα βέβαια. Κλείνουν όλοι οι πόροι και δεν περνάει η υγρασία. Τώρα αν το έχεις ήδη αγοράσει και είναι από μελαμίνη το μόνο που πρέπει να προσέχεις να μην μένουν τα νερά επάνω. Αν είναι περασμένο pvc δεν θα έχεις πρόβλημα αν το σκουπιζεις. Από υδρατμούς ίσως αντιμετωπίσεις πρόβλημα σε βάθος χρόνου αλλά όχι άμεσα και όχι αναγκαστικά. Μασίφ ξύλο αποκλείεται να είναι εκτός και αν το πλήρωσες αδρά. Όπως και να έχει η καλύτερη λύση για μπάνιο που αντέχει σχεδόν για πάντα είναι η λάκα 

Καλή Χρονιά να έχουμε με υγεία σε όλους μάγκες!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα στο

• τί ενδείκνυται για το συγκεκριμένο είδος ξύλου
  • τί είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσω
  • αν πρέπει να χρησιμοποιήσω κάτι διαφορετικό στις ενώσεις και στις επιφάνειες

Ως προς το είδος του υλικού, παραθέρω τις παρακάτω εικόνες.

LJj6Mvf.jpgLORvHKI.jpgMbq5BMt.jpg

Όπως βλεπεται στην 3η εικόνα, η φθορά έχει αρχίσει ήδη. Υπάρχει τρόπος επιδιώρθωσης αυτών των μικροφθορών;

Επίσης το έπιπλο είναι κοντά στην ντουζιέρα.

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μελαμινη ειναι, δεν μπορεις να κανεις πολλα για να βελτιώσεις κάτι, απλά να μην  βρέχεται οσο αυτο ειναι δυνατον για να μην φουσκωσει κι αλλο.. 

Σκούπισέ το μετα απο ντουζ κτλ εάν πιανει υγρασια και θα σε βγαλει καποια χρονια ακομα οπότε και θα το αντικαταστήσεις

Επεξ/σία από Maktheo
Δημοσ.
23 minutes ago, Maktheo said:

Μελαμινη ειναι, δεν μπορεις να κανεις πολλα για να βελτιώσεις κάτι, απλά να μην  βρέχεται οσο αυτο ειναι δυνατον για να μην φουσκωσει κι αλλο.. 

Σκούπισέ το μετα απο ντουζ κτλ εάν πιανει υγρασια και θα σε βγαλει καποια χρονια ακομα οπότε και θα το αντικαταστήσεις

Δεν είναι κατάλληλα αυτά τα προιόντα που αναφέρθηκαν για μελαμίνη;

Το θέμα είναι πως όσο καλά και να το σκουπίζεις η φθορά θα γίνει στο τέλος ίσως πιο αργά, γι αυτό έψαχνα ένα προιόν αδιαβροχοποίησης για να μην το έχω στο μυαλό μου συνέχεια, και για να μην μπαίνω στην διαδικασία αντικατάστασης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αδιαβροχοποιηση στην μελαμινη δεν μπορείς να κανεις, και εξηγω

Το προβλημα ειναι στο σοκορο (στην τομη) του κομματιου και όχι στην επιφανεια της μελαμίνης. Εκει για να κρυφτει η τομη αυτη της μελαμινης και να φαινεται ιδιο με την επιφάνεια της, κολλαει μια ταινια (ειτε απο χαρτι ειτε απο pvc/abs) στο ιδιο χρωμα και κρυβει την τομη αυτή (κρυβει τα πρεσαρισμενα κομματάκια ξυλου του νοβοπαν). 

Το νερο περνάει απο την ένωση αυτή και φουσκωνει την μελαμινη, φαινεται καθαρά στην 3η σου φωτο. 

Στις λάκες οπως αναφερθηκε επειδη πεφτουν αρκετα στρωματα υλικού πανω στο ξυλο και το κυριότερο χωρις να δημιουργουν ένωση καπου γι αυτό και κρατάνε περισσότερο. Αν επισης αντι για mdf που χρησιμοποιείται συνήθως σε λακες βάλεις κοντρα πλακαζ καλης ποιοτητας παρέχεται εξτρα προστασια αφου ως υλικο εχει πολυ καλυτερες αντοχες σε υγρασια απ'οτι το mdf

Επεξ/σία από Maktheo
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...