Προς το περιεχόμενο

Εξαναγκαστική αναβάθμιση γραμμής Vodafone


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!

Θα μπώ απευθείας στο πρόβήμα γιατί ο χρόνος είναι χρήμα.

Οι γονείς μου στο πατρικό μου έχουν σταθέρη σύνδεση Vodafone (24 αρα η οποία κλειδώνει κάπου στα ~15) σε συνδυασμό με κάποια λεπτά προς σταθερα κινητά. Μιάς και είναι χρόνια πελάτες (εποχές αρχής HOL) και έχουν και κινητά Vodafone. Το πάγιο στο τελευταίο συμβόλαιο που ανανέωσαν πρίν έναν μήνα περιπου, ειναι ~11 ευρώ (ναι και εμενα περίεργο μου φαίνεται) 

Το θέμα είναι οτι χθες δεχθήκαμε μια κλήση από την Vodafone και μας ενημερώσουν ότι θα γίνει αναβάθμιση της γραμμής (όλης της περιοχης απο οτι κατάλαβα λόγω κακής ποιότητας χαλκού) σε VDSL και ότι δεν γίνεται να παραμείνουμε με το τρέχον ρούτερ (το οποίο είναι ενα FRITZ!Box απο εποχές HOL) και οτι θα πρέπει να γινει αντικατάσταση και αναβάθμιση της γραμμής θέλοντας και μη.

Το νέο πάγιο θα διαμορφωθεί στα 24 ευρώ (κανονικά μου είπαν οτι είναι κάπου στα 40+ αλλα λόγω του ότι είμαστε χρόνια πελάτες υπάρχουν κάποιες εκτπώσεις) χωρίς κάποια έξοδα εγκατάστασης/αναβάθμισης κλπ.

Το ερώτημα μου εμένα είναι, ποιος ο ρόλος του συμβολαίου εαν με το έτσι θέλω μπορούν να αλλάξουν το πάγιο και τις παροχές.
Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κα κάνουμε; Είναι κάποια συχνή τακτική αυτη η οποια ακολουθείται τελευταία;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορούν να σας υποχρεώσουν να αλλάξετε σύνδεση που μάλιστα πρόσφατα ανανεώσατε. Προφανώς δεν τους συμφέρει το δικό σας συμβόλαιο και θέλουν να σας περάσουν σε VDSL.

Είναι καθαρά δικής σας απόφαση αν θα προχωρήσετε σε αυτή την αλλαγή ή θα μείνετε με την υπάρχουσα σύνδεση. Ζητήστε να σας δώσουν εγγράφως αυτό που ισχυρίζονται και να το πάρτε ποτέ να μου γράψετε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

- Είσαι σίγουρος ότι μίλησαν για μετάβαση σε VDSL; Γιατί το ίδιο είχαν καταλάβει δεκάδες άτομα στην περιοχή μου όταν έγινε η μετάβαση στην λεγόμενη από τον ΟΤΕ, ευρυζωνική τηλεφωνία.

- Όσον αφορά τα υπόλοιπα και την εμπλοκή με νέο συμβόλαιο κλπ, ισχύουν όσα έγραψε παραπάνω ο jkoukos, ο οποίος τα ξέρει και καλύτερα από εμένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αντίστοιχη αλλαγή  από ΟΤΕ, το συμβόλαιο συνεχίσθηκε ώς είχε, στείλανε καινούργιο ρουτερ δωρεάν και ρώτησαν αν χρειάζομαι και τεχνικό για την σύνδεση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δεν γνωρίζω εαν με κάλεσαν απο την Vodafone απευθείας αλλα σίγουρα μας έστειλαν και μήνυμα απο την Vodadone με την νεα προσφορά και ενα λινκ για να αποδεχτούμε την αλλαγή (το οποίο λινκ δεν το έχω ανοίξει καν διοτι μπορει να το θεωρήσουν αποδοχή και μονο το να ανοίξεις οποτε δεν το διακινδυνεύω).

Μου μίλησε σίγουρα για VDSL γιατι μου είπε ξεκάθαρα οτι η νεα ταχύτητα θα είναι 30αρα.

Αύριο θα πάω στο κατάστημα Vodafone που έκανε η μητέρα μου το τελευταίο συμβόλαιο γιατι έχει κάνει μια συμφωνία για το κινητό της στο συγκεκριμένο κατάστημα το οποίο δίνει 3Ε εκπτωση στο σταθερό.

Όπως το βλέπω και με βάση τις απαντήσεις σας, θα τους καλέσω να τους πω ότι δεν επιθυμούμε αυτή την αναβάθμιση και οτι θα προβούμε σε καταγγελία στην ΕΕΤΤ εαν συνεχίσουν το ίδιο τροπάριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε ποια περιοχη εισαι?

η αλλη λυση ειναι να μην δεχτεις την αλλαγη πακετου και να πας σε αλλο παροχο.

αλλά κουφο μου ακουγεται η υποχρεωτικη αναβαθμιση σε vdsl.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κέντρο Χαλκίδας βρίσκομαι!

Πήγα σήμερα απο το κατάστημα της Vodadone που είχε κάνει η μητέρα μου την ανανέωση του συμβολαίου και μου είπαν να μην το δεχτώ και ότι δεν μπορουν να μου διακόψουν την σύνδεση. Οπότε το αφήνω όπως είναι.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και καλη χρονιά και πάλι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Εμένα με παίρνουν 1 φορά το μήνα για μα μου προτείνουν αναβάθμιση σε VDSL στα 29.30 από 20 που πληρώνω τώρα. Κάθε φορά τους γειώνω. Κάθε φορά μου πουλάνε το παραμύθι του χαλκού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...