ilias78 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ψάχνω ups για να συνδέσω επάνω υπολογιστή ( 530watt τροφοδοτικο), οθόνη, ηχεια, εκτυπωτή κ ps4. Με ενδιαφέρει να μου δώσει 3-4 λεπτά για να κλείσω ότι είναι ανοιχτό. Πόσα watt θα πρέπει να σηκώνει το ups? Budget στα 100 περίπου ευρω Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από ilias78
greekfragma Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Τα 100 δε φτάνουν. Πρέπει να πας στα 160. https://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-Back-UPS-1400VA-Schuko.html
noble Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, κατά τη γνώμη μου είναι λίγα τα χρήματα για UPS για τόσα πράγματα... Από την άλλη το τροφοδοτικό από μόνο του δεν δίνει την ισχύ του συστήματος αλλά αν θελουμε τα μέγιστα που θα μπορούσε να δώσει, τότε έχουμε 530 watt επι 1.20 αν είναι 80+ πιστοποιημένο, καμία 650 watt μόνο το κουτί. Οθόνη ανάλογα παλι θέλουμε και άλλες πληροφορίες, από 30-100 watt. Ο εκτυπωτής τι είναι; Inkjet; Καμία 30 watt, laser πολύ παραπάνω γιατί έχει φούρνο που τραβάει πολύ. Γενικά δεν υπάρχει λόγος να μπει αυτό στο UPS. Ηχεία τι είναι; Και αυτά ανάλογα μπορεί να τραβάνε αρκετά και δεν υπάρχει λόγος να μπούνε. PS4 140 watt. Πάμε στα 1000 watt εύκολα. Οποτε για να κλείσει ο υπολογιστής θελουμε να ξέρουμε πόσο τραβάει max ως έχει και η οθόνη του μαζί. Τίποτε άλλο...Και ανάλογα μπορεί και ένα 300 watt να μας εξυπηρετεί. Άρα θελουμε τη σύνθεση του καθώς και μάρκα μοντέλο οθόνης. Προτείνω αν δεν θελουμε να ξεφύγουμε απο το budget να βρούμε ποσό τραβάει μόνο ο υπολογιστής και η οθόνη του. Και επίσης να αγοραστεί κάτι επώνυμο όχι κινεζιες γιατί θα τραβιόμαστε και θα πάνε τζάμπα τα χρήματα μας πολύ σύντομα. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2020 από noble
greekfragma Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 @noble Καλά τα γράφεις αλλά συνήθως κανένας δε δουλεύει ταυτόχρονα και ps4 και εκτυπωτή και pc. Οκ μπορεί να συμβεί αλλά το θεωρώ ακραίο σενάριο. Γενικά για ένα pc μέσου χρήστη μια κλασσική LED οθόνη αυτό που έβαλα παραπάνω στα 1400VA είναι μια χαρά για μερικά λεπτά αυτονομίας μέχρι το shutdown.
noble Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Αναφορά σε κείμενο 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε @noble Καλά τα γράφεις αλλά συνήθως κανένας δε δουλεύει ταυτόχρονα και ps4 και εκτυπωτή και pc. Οκ μπορεί να συμβεί αλλά το θεωρώ ακραίο σενάριο. Γενικά για ένα pc μέσου χρήστη μια κλασσική LED οθόνη αυτό που έβαλα παραπάνω στα 1400VA είναι μια χαρά για μερικά λεπτά αυτονομίας μέχρι το shutdown. Εντάξει ναι πιθανότατα να μην παίζουν όλα μαζί και στο μαξ αλλά κάπως έτσι υπολογίζεται η ισχύς του UPS νομίζω. Βάζεις το μέγιστο από όσο μπορεί να τραβήξουν οι συσκευές που έχεις επάνω. Σε κάθε περίπτωση μπορεί και να καλύπτει, πολύ πιθανό να καλύπτει, αυτό που προτείνεις αλλά κάνει και 160 ευρώ αντί 100 που ζητάει ο ενδιαφερόμενος. Αν δεν έχει να διαθέσει τόσα θα πρέπει να κάνει περικοπές στο τί θα συνδέσει ή να ρισκάρει να βάλει εξοπλισμό που τραβάει περισσότερο ρεύμα από όσο αντέχει το UPS τελικά με τα όποια αποτελέσματα. Θέλει μια αίσθηση τι βάζουμε επάνω και γιατί στο UPS ποσό ρεύμα τραβάνε οι συσκευές μας κλπ.
ilias78 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Βασικά δεν θα δουλεύουν όλα ταυτόχρονα. Στην 1η περίπτωση θα δουλεύει το ps4 με την 22αρα led lg 22mk600m-b κ τα ηχεια (logitech g51) κ στην 2η το PC με οθόνη κ ηχεια. Ο εκτυπωτής (απλό πολυμηχανημα) όποτε χρειαστεί (ψιλοσπανια). Σκεφτόμουν κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/3690905/CyberPower-Value-1000VA-LCD.html Σαν εναλλακτική σκέφτομαι να συνδέσω στο ups ps4 Κ οθόνη στην 1η περίπτωση κ PC Κ οθόνη στην 2η. Να αφήσω εκτός ηχεια κ εκτυπωτή. Δεδομένου ότι η οθόνη θέλει 16 watt κ το ps4 140, με καλύπτει κ 850v https://www.skroutz.gr/s/16903306/CyberPower-UT850EG.html Αλλά με αυτό Ίσως έχω θέμα όταν δουλευει το PC. Οκ το psu είναι 530, αλλά όταν δουλεύει τόσο τραβάει? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2020 από ilias78
malmsteen1984 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 τον εκτυπωτή δεν θα τον βάλεις πάνω στο ups. δεν το σηκώνουν. όλα τα άλλα θα τα βάλεις πάνω του και δεν θα ξανασχοληθείς. https://www.skroutz.gr/s/374109/CyberPower-CP900EPFCLCD.html αυτό είναι μία άριστη επιλογή. φθηνό και sinewave. έχω το αντίστοιχο 1500άρι εδώ και 7 χρόνια σχεδόν. αθόρυβο και δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα. ούτε μπαταρία δεν χρειάστηκε ακόμα να αλλάξω
ilias78 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτό θα αντέχει το PC οθόνη κ ηχεία? Το sinewave τι είναι? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2020 από ilias78
ilias78 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Τελικά μάλλον θα πάρω αυτό https://www.skroutz.gr/s/20912419/CyberPower-UT1050EG.html#specs Κ μέσα στο budget μου κ λίγο πιο δυνατό. Είναι cyberpower αλλά δεν έχει την LCD οθονη.
FasTaker Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Tην συγκεκριμενη μαρκα δεν την ξερω, παντως αν θες την γνωμη μου σε UPS ,πολυπριζα ασφαλειας κτλ παω με κλειστα ματια APC. Moνο τις αξιολογησεις να διαβασεις δεν χρειαζεται κατι αλλο. ΕΙναι κορυφη σε αυτον τον τομεα.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 όταν έχεις κάνει μια επένδυση για να φτιάξεις έναν υπολογιστή για μένα πρέπει να δίνεις βάση τι τροφοδοτικό θα του βάλεις (τουλάχιστον 80+ gold πιστοποίηση) σε τι πολύπριζο ασφαλείας θα το κουμπώσω (εδώ λέω απλά APC) με τι UPS θα τα προφυλάξω (εδώ λέω απλά APC) αν θες να προστατεύσεις την επένδυση σου
ilias78 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Τα έχω ήδη όλα πάνω σε πολυμπριζο ασφαλείας της apc. Για τα ups της cyberpower έχω διαβάσει Κ εδώ θετικά σχόλια.
malmsteen1984 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Απλα ολοι εμαθαν το ονομα apc και το παπαγαλιζουν. Ισως να μην γνωριζουν οτι η cyberpower ειναι η 2η εταιρια κοσμο σε ups. Δεν αμφισβητω την apc αλλα ας δουμε και τι αλλο υπαρχει που προσφερει ακριβως τα ιδια με λιγοτερα λεφτα 1
Dantε Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, malmsteen1984 είπε Απλα ολοι εμαθαν το ονομα apc και το παπαγαλιζουν. Ισως να μην γνωριζουν οτι η cyberpower ειναι η 2η εταιρια κοσμο σε ups. Δεν αμφισβητω την apc αλλα ας δουμε και τι αλλο υπαρχει που προσφερει ακριβως τα ιδια με λιγοτερα λεφτα Ποιο cyberpower εχεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα