Pele1988 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα και χρόνια σας πολλά. Έχω ένα θέμα σε ολοκαίνουργιο υπολογιστή. Κατά την διαδικασία πρώτης εκκίνησης για εγκατάσταση των windows όλα οκ.. Το ίδιο και μόλις τον έφερα σπίτι, η πρώτη εκκίνηση ήταν κανονικά. Από εκεί και πέρα έχω θέματα. Ενώ ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά η οθόνη παραμένει stand by, συνήθως παίζει στην δεύτερη επανεκκίνηση και αν πάω χειροκίνητα από την οθόνη (Samsung S2D590L) κάνει διαρκώς αναζήτηση συχνότητας (HDMI1, HDMI2, Analog). Την οθόνη την χρησιμοποιούσα εδώ και μερικά χρόνια χωρίς να έχω τέτοια θέματα. Άλλαξα καλώδιο HDMI, άνοιξε 1-2 φορές νορμάλ αλλά ξανά το ίδιο. Η οθόνη με HDMI συνδέθηκε σε VGA Sapphire Radeon RX 5700 8G Pulse με AMD RYZEN 7 3800X
Pele1988 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τίποτα? Sapphire Radeon RX 5700 8GB Pulse AMD Ryzen 7 3800 AM4/3.9 Ghz/36 MB Motherboard- ASUS ROG STRIX X570-F Gaming RAM- G.Skill TridentZ Neo 32GB Windows 10 on Samsung 970 EVO Plus 500GB.. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2020 από Pele1988
htaccess Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά !! Σαν αρχή, αυτά που θα έκανα εγώ στην θέση σου είναι: Οπτικό έλεγχο για το αν εφαρμόζουν σωστά τα καλώδια hdmi Αλλαγή καλωδίου hdmi από την εξωτερική θύρα στην onboard, μήπως για κάποιο λόγο βγάζει έξοδο από αυτήν. Δοκιμή με ένα άλλο monitor.
cronogr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Αν έχεις άλλο PC να δοκιμάσεις την οθόνη θα ήταν καλό, έστω και κανένα λαπτοπ. Από εκεί και πέρα αγόρασε display port καλώδιο και ξαναδοκίμασε. Τέλος οπτικός έλεγχος στο εσωτερικό του tower για σωστή τοποθέτηση καλωδίων, εξαρτημάτων.
Silverage Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δοκίμασε άλλη οθόνη, τηλεόραση κλπ. Να δεις αν το ξανακάνει. Σε εμένα όταν είχε τύχει κάτι παρόμοιο είχε χαλάσει η displayport της οθόνης αλλά εσωτερικά γιατί με το μάτι που το κοίταγα δεν φαινόταν κάτι. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2020 από Silverage
Pele1988 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όλα αυτά τα έχω κάνει, η πρώτη κίνηση ήταν να αλλάξω καλώδιο HDMI, να δοκιμάσω τις θύρες hdmi που έχει η οθόνη (μία μόνο στην κάρτα) άλλη θύρα δεν έχει η οθόνη καθώς λίγο πιο παλιό μοντέλο. Έβαλα άλλη οθόνη, τα ίδια και εκεί. Έχω περάσει ώρες μέσα στο φόρουμ της AMD και υπάρχουν δεκάδες αναφορές για προβλήματα σε drivers της συγκεκριμένης κάρτας και της XT σειράς με τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζω και εγώ. Σε άλλους είναι πολλά σε άλλους είναι λίγα, άλλοι δίνουν λύσεις της στιγμής και άλλοι προσωρινά, δεν δουλεύουν σε όλους όμως. Ο υπολογιστής μπορεί να εκκινήσει κανονικά, η μπορεί να μην ανοίξει καθόλου η οθόνη. Έχει φορές που ξεκινάει, αρχίζει να δείχνει μαύρο (σχεδόν πάντα με αναζήτηση σήματος) από την στιγμή που έρχεται το λογότυπο της μητρικής, μπορεί να πιάσει επιφάνεια και να το κάνει κάνει μετά.. Πετάει μπλε οθόνη σφάλματος, επανεκκίνηση, ξανά τα ίδια.. 3 στα 4 σφάλματα είναι για drivers. Αν μείνει η οθόνη και έχεις εικόνα τότε δεν χαμπαριάζει τίποτα. Έχω διαβάσει και έχω και δύο γνωστούς οι οποίοι έχουν θέμα με το Ghost Regon που δίνει η γραφικών δώρο.. Χθες μετά από μισό μήνα που έχω τον υπολογιστή και δεν μπόρεσα να τον δουλέψω, κατέβασα το παιχνίδι και χωρίς να περιμένω πολλά με όλα αυτά που μου έχουν συμβεί, είπα να το δοκιμάσω. Έπαιζα 10 ώρες ασταμάτητα μέχρι που μου πέταξε μαύρη οθόνη και τον έκλεισα από το κουμπί..είναι λίγο κουφό καθώς άλλοι έχουν τα προβλήματα που έχω εγώ στην έναρξη, την ώρα που παίζουν το παιχνίδι. Ενώ οι γνωστοί μου δεν βγάζουν παραπάνω από 10 λεπτά. Το πρόβλημα το εμφανίζει στην εκκίνηση του υπολογιστή η μερικά δευτερόλεπτα αφότου πιάσει επιφάνεια, αλλά όπως είπα πιο πάνω έχει φορές που δεν φτάνω μέχρι επιφάνεια. Τόσες αναφορές έχει η AMD και δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι, κάθε μέρα και μια νέα αναφορά (ενώ στις αξιολογήσεις στο σκρουτζ τίποτα). Αφού έχω περάσει ατελείωτες ώρες κάθε μέρα βάλε-βγάλε drivers (μόνο αυτό έκανα όταν άνοιγε) και δύο φορμάτ (μιλάμε για καινούργια μονάδα), σήμερα έμεινε το τελευταίο πείραμα πριν την πακετάρω για επιστροφή (θα δεχτούν επιστροφή για τον συγκεκριμένο λόγο;). Έδινα ρεύμα με καλώδια που είχα προμηθευτεί να είναι πιο όμορφα, τα έβγαλα μήπως και έπαιζε και αυτό ρόλο.. αναμένουμε και βλέπουμε.. και ένα μικρό δείγμα από ήπια μορφή του προβλήματος. video-1577969217.mp4 Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2020 από Pele1988
cronogr Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Έτσι όπως τα παραθέτεις και αφού δε μπορείς να δοκιμάσεις με άλλο καλώδιο, αντάπτορα κτλ έχουμε και λέμε. Να είναι οι drivers κατά την εκκίνηση αποκλείεται. Να είναι οι drivers κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ναι ίσως. Μπορεί να ευθύνονται τα καλώδια τροφοδοσίας εξού και σου είπα να κάνεις οπτικό έλεγχο. Περισσότερο με θέμα στο VBIOS μοιάζει αν αποκλείσουμε να υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας προς τη κάρτα. Άλλη κάρτα γραφικών να δοκιμάσεις για μερικές μέρες έχεις ; Προσωπική μου άποψη αν φταίει η κάρτα είναι θέμα VBIOS η τροφοδοσίας και στην extreme περίπτωση θέμα με τη μητρική. Ένα update στο bios της μητρικής αν έχεις τη γνώση και την ικανότητα να το κάνεις δε θα έβλαπτε.
vas180 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Είχα το ίδιο πρόβλημα όταν αναβάθμισα σε wondows 10. μου έκανε ακριβώς αυτά που περιγράφεις. Όμως ο υπολογιστής μου ειναι core 2 duo και η motherboard επίσης παλιά. Ήταν ξεκάθαρα θέμα drivers. Ψάχτηκα και το έλυσα. Μέχρι τότε η μόνη λύση ήταν να μην αφήνω τον υπολογιστή να κάνει log out το χρήστη ή να σβήσει (ούτε καν την οθόνη). Λυπάμαι που διαβάζω ότι συμβαίνει με καινούρια κάρτα. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2020 από vas180
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα