Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σπιτι ειναι παλιο με μια κεντρικη πριζα τηλεφωνου του ΟΤΕ η οποια εχει 2 ζευγη καλωδιων με μονο τα 2 να ειναι συνδεδεμενα στις κεντρικες εσοχες.

Μεχρι προσφατα ειχα το τηλεφωνο και το ρουτερ εκει με σπλιτερακι και ολα δουλευαν μια χαρα, χωρις αποσυνδεσεις η διακυμανσεις στη ταχυτητα του ADSL.

Επειδη ομως εκει που ειναι η κεντρικη πριζα τηλεφωνου δεν υπηρχε πριζα για ρευμα που να βολευει κοντα ειπα να κανω μια επεκταση σε σημειο που εχει πριζα ρευματος.

Ετσι αγορασα ενα cat5e καλωδιο και συνδεσα το μπλε ζευγος πανω στις 2  μεσαιες εσοχες της κεντρικης πριζας τηλεφωνου και στην αλλη ακρη του cat5e ενα απλο πριζακι θυληκο τηλεφωνου.

Τελος παντων αυτο που εκανα δειχνει να δουλευει μια χαρα για ADSL, τα στατιστικα και η συμπεριφορα του τηλεφωνου και του ρουτερ δεν αλλαξανε και τα εχω παλι ολα πανω στην επεκταση με σπλιτερακι οπως οταν τα ειχα πανω στην κεντρικη πριζα τηλεφωνου του σπιτιου.

Δεν εχω τιποτα πανω στην κεντρικη πριζα τηλεφωνου και δεν σκοπευω να βαλω κατι εκει.

Δημιοργησα αυτο το τοπικ γιατι ακουσα πως το VDSL ειναι πιο ευαισθητο σε θεματα κακης συνδεσμολογιας και αναρωτιεμαι αν θα εχω κανενα θεμα. 

Στην χειροτερη μπορω να καταργησω την επεκταση με to cat5e που εκανα και να παρω ενα μακρυ καλωδιο τηλεφωνου και να το φερω στο σημειο που θελω, αλλα υπεθεσα αφου δεν εχω κανενα θεμα με το ADSL ισων να μην εχω και με το VDSL.

Μηπως ανυσηχω τζαμπα?

Δημοσ.

Αν τερμάτισες σωστά το 5e δεν έχεις θέμα.

Βάλε και καμιά φώτο να δούμε τις συνδέσεις που έκανες και το μήκος του καλωδίου αν δεν έχεις θέμα να μοιραστείς την εικόνα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Αν τερμάτισες σωστά το 5e δεν έχεις θέμα.

Βάλε και καμιά φώτο να δούμε τις συνδέσεις που έκανες και το μήκος του καλωδίου αν δεν έχεις θέμα να μοιραστείς την εικόνα.

Στο 5e και οι δυο πλευρες ειναι το μπλε ζευγος, διαβασα πως δεν παιζει ρολο πως θα μπουν τα καλωδια αρκει να ειναι ζευγος, οσο για το μηκος του καλωδιου ειναι γυρο στα 2 μετρα και κατι το πολυ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bblaw20 είπε

Στο 5e και οι δυο πλευρες ειναι το μπλε ζευγος, διαβασα πως δεν παιζει ρολο πως θα μπουν τα καλωδια αρκει να ειναι ζευγος, οσο για το μηκος του καλωδιου ειναι γυρο στα 2 μετρα και κατι το πολυ.

Τερματίζω καλώδιο είναι πολύ συγκεκριμένος όρος. Το τερμάτισες και αν ναι πως; Έχεις φωτογραφία; Στα 2 μέτρα δεν υπάρχει θέμα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

Τερματίζω καλώδιο είναι πολύ συγκεκριμένος όρος. Το τερμάτισες και αν ναι πως; Έχεις φωτογραφία; Στα 2 μέτρα δεν υπάρχει θέμα.

Η επεκταση τερματιζει πανω σε πριζακι τηλεφωνου απλο αν ειναι αυτο που ενοεις.

Δεν μπορω να βλαλω φωτο τωρα αλλα ειναι σαν και αυτο 

products-prizaki_mini_i_225x145.jpg

Δημοσ.

ενα cat5e καλωδιο και συνδεσα το μπλε ζευγος πανω στις 2  μεσαιες εσοχες της κεντρικης πριζας τηλεφωνου και στην αλλη ακρη του cat5e ενα απλο πριζακι θυληκο τηλεφωνου.

Μια φώτο από κινητό με το πριζακι και την σύνδεση έχεις; Ή δε το περιγράφεις σωστά και είναι οκ ή δε το τερμάτισες σωστά και παίζει γιατί γενικά έχεις οκ γραμμή και εσωτερική καλωδίωση.

Δημοσ.

θα βγαλω φωτο αυριο γιατι ειναι σε δυσκολο μερος η κεντρικη πριζα, το πολυ πολυ να φαω κραξιμο απο τους Οτετζιδες οταν ερθουν να μου συνδεσουν το speedport plus.

Δημοσ.

Τελικα ολα καλα, το vdsl πεταει. Μου εδειξε ο Οτετζης στο ταμπλετ που ειχε πως μπορω να βαλω και 100σταρα αμα θελησω.

dvcsdvsdv.PNG

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...