Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον μας έκλεισαν και δεν ξέρω τον λόγο.... Πάμε πάλι 

IMG_20200111_215320.jpg

Ας κρατήσει το θέμα ανοιχτό η διοίκηση, είμαστε αρκετοί γέροντες εδώ μέσα. 

Εννοείται ότι είχα αρχίσει με Amiga 500, απλά A1200 ήταν κάτι τρομερό για την εποχή της.... 

AGA GRAPHICS!!!! 

Επεξ/σία από vairass
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι μόνοι υπολογιστές τέτοιων εποχών που πρόλαβα και έχω μια ισχνη εμπειρία ήταν ένα μαύρο πράγμα σαν πληκτρολόγιο που το συνεδεες σε κάποια τηλεόραση ή monitor, ήταν του θείου μου και του το είχα πάρει αλλά κάτι έκανα και το έσπασα, μετά έβλεπα λίγο έναν υπολογιστή με dos αρχών του 90 πάλι του θείου. Έβαζε κάτι τεράστιες δισκέτες μέσα. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Οι μόνοι υπολογιστές τέτοιων εποχών που πρόλαβα και έχω μια ισχνη εμπειρία ήταν ένα μαύρο πράγμα σαν πληκτρολόγιο που το συνεδεες σε κάποια τηλεόραση ή monitor, ήταν του θείου μου και του το είχα πάρει αλλά κάτι έκανα και το έσπασα, μετά έβλεπα λίγο έναν υπολογιστή με dos αρχών του 90 πάλι του θείου. Έβαζε κάτι τεράστιες δισκέτες μέσα. 

Σαν πληκτρολόγιο; έτος θυμάσαι; 

Πλήκτρα λάστιχο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vairass είπε

Σαν πληκτρολόγιο; έτος θυμάσαι; 

Πλήκτρα λάστιχο; 

Ακριβώς πλήκτρα από λαστιχο.

Το 90 το είχα και το περιεργαζομουν αλλά η συσκευή αυτή ήταν σιγουρα εποχών 70-80. Θυμάμαι επάνω της και ένα σήμα με γραμμες κατι σαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Το 90 το είχα και το περιεργαζομουν αλλά η συσκευή αυτή ήταν σιγουρα εποχών 70-80. Θυμάμαι επάνω της και ένα σήμα με γραμμες κατι σαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου. 

ZX spectrum?

https://images.app.goo.gl/adZicLeemhidtHTv6

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Θησαυρό  είχες στο χέρι σου.. 

Το έχεις ακόμα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό ηταν όντως. 

Δεν τον έχω. Μου τον πήρε ο θείος μου μετά και δεν ξέρω τι τον έκανε. Λογικά θα είναι καταχωνιασμενος σε κάποιο υπόγειο. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vairass είπε

Θησαυρό  είχες στο χέρι σου.. 

Το έχεις ακόμα; 

Οχι και θυσαυρο...με το ζορι τον ξεφορτωθικα ενα κατοσταρι....την 1200  με την προικα να δω  ποτε θα ξεφορτωθω.....ατελιωτες ωρες στο breathless.. ..

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

Οχι και θυσαυρο...με το ζορι τον ξεφορτωθικα ενα κατοσταρι....την 1200  με την προικα να δω  ποτε θα ξεφορτωθω.....ατελιωτες ωρες στο breathless.. ..

Θησαυρός δεν είναι πάντα ότι αξίζει σε λεφτά... Σε αναμνήσεις κλπ ειναι θησαυρός. 

Ο πλούτος ενός ανθρώπου μετριέται στο τι θα αφήσει στους επόμενους...

Ο θείος του Βασίλη του άφησε τον zx.... Ο Βασίλης θα τον αφήσει στα παιδιά του κ πάει λέγοντας...Η ιστορία μας σε τούτη την 🌏 μετράει πιο πολύ από τα λεφτά :)

Δημοσ.

Τις αναμνησεις τις κραταει αυτος που τις εζησε...οταν επρεπε...τι να μαθει ή να κερδισει καποιος συγχρονος απο τα σαπακια των 80s?το μονο που θα μαθει, τι υπομονη ειχαν οι χρηστες τοτε.....η αξια μουσιακων εκθεματων,μετριεται σε χρημα,οχι σε δυνατοτητες ή αναμνησεις....

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

Τις αναμνησεις τις κραταει αυτος που τις εζησε...οταν επρεπε...τι να μαθει ή να κερδισει καποιος συγχρονος απο τα σαπακια των 80s?το μονο που θα μαθει, τι υπομονη ειχαν οι χρηστες τοτε.....η αξια μουσιακων εκθεματων,μετριεται σε χρημα,οχι σε δυνατοτητες ή αναμνησεις....

Ε καλά σαν αξία δεν μπορεί να έχει μεγάλη ο zx. 

Έχεις A1200; 

Δημοσ.

Μικρος πηγαινα κι εγω σε ενα γειτονοπουλο (γιος δικηγορου) που ειχε ενα  zx spectrum και παιζαμε (γιατι που λεφτα τοτε μεναμε και στο νοικι να αγορασουμε κομπιουτερ)

Το πρωτο μου κομπιουτερ ενας schneider (amstrad)6128 με πρασινη οθονη αγοραστηκε την δεκαετια του 90 οταν πια δουλευα και επιασα δικα μου λεφτα μεταχειρισμενος στις 50000δρχ.( παιζει και να μην υπαρχει τετοιο μοντελο αλλο στην Ελλαδα), τον οποιο τον εχω ακομη

Το πρωτο μου pc ηταν γυρω στο 1996-97 αν θυμαμαι καλα ενας cyrix 150+ 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, czarjuly είπε

Το πρωτο μου κομπιουτερ ενας schneider (amstrad)6128 με πρασινη οθονη αγοραστηκε την δεκαετια του 90 οταν πια δουλευα και επιασα δικα μου λεφτα μεταχειρισμενος στις 50000δρχ.( παιζει και να μην υπαρχει τετοιο μοντελο αλλο στην Ελλαδα), τον οποιο τον εχω ακομη

Πως δεν υπάρχει...

Κάρτα γραφικών Hercules. Τι μου θύμισες τώρα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

Την εχω,τανασκελα,διοτι τα λαστιχακια που παταει,μαστιχοποιηθικαν....

Την θέλω 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...