topdim Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά είχα το Mustek UPS 2000VA 1200W (https://www.mustek.de/product/powermust-2012/), το οποίο προχθές από διακοπή-βραχυκύκλωμα ρεύματος (έπεσε ο γενικός σε έμενα) δεν άνοιγε. Οπότε είπα να το ανοίξω και διαπίστωσα ότι η μια από τις δυο μπαταρίες που του είχα αλλάξει πριν 2 χρόνια, είχε σπάσει κυριολεκτικά, αλλά ευτυχώς δεν έφτυσε τα υγρά της. Εδώ να πω ότι ένα μπαμ, που άκουσα κατά την πτώση του γενικού, δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν από αυτήν, γιατί ήμουν σε άλλο δωμάτιο και γιατί απλά το UPS εσωτερικά, ούτε μυρωδιά καμένου είχε, ούτε κάποια μαυρίλα. Το ζήτημα είναι το εξής, επειδή οι μπαταρίες (παίρνει δυο 12V 9A) κάνουν περίπου 60€ και δεν είμαι και 100% σίγουρος αν τελικά έχει χαλάσει όλη η συσκευή, οι επιλογές μου όπως το βλέπω είναι οι παρακάτω: 1) Να πάρω αυτό και ο Θεός βοηθός, γιατί απλά δεν εμπιστεύομαι προϊόντα Turbo-X https://www.plaisio.gr/turbo-x-ups-2000-va-1200w-line-interactive-lcd_2803658, αλλά το έχει σε πολύ καλή τιμή, λόγο προσφοράς? Και με την λογική ότι και η Mustek που είχα δεν ειναι και τίποτα σοβαρή σαν εταιρία, σίγουρα καλύτερη από αυτή του Πλαισίου, άλλα όλα αυτά τα φτηνιάρικα, τα βλέπω να γίνονται όλα φασόν στο ίδιο εργοστάσιο στην Κίνα, γιατί έχουν πολλά κοινά στοιχεία. 2) Να πάω στην Standard (Κ. Καραμανλή, Θεσσαλονίκη) να τους τρίψω στην μούρη τις μπαταρίες, γιατί πραγματικά πρώτη φορά βλέπω τέτοιο σπάσιμο σε τέτοιου είδους μπαταρίες (και έχουν περάσει πολλές από τα χέρια μου) και να δοκιμάσω επιτόπου νέες, για να δω ότι λειτουργεί η συσκευή? 3) Τελευταία, αλλά πιο ακριβή επιλογή, να πάω σε καμία πιο δυνατή εταιρία UPS, αλλά δυστυχώς να σκάσω διπλάσια λεφτά τουλάχιστον? Γιατί για να πάρω 2000VA θέλει λίγο που είδα, από 250-300€ και πάνω. Στο UPS συνδέονται δυο υπολογιστές, ο ένας με ένα 1200W PSU (σε 3DMark είδα max κατανάλωση 730W πάνω κάτω) και ο άλλος με ένα 750W (Office καταναλώσεις) Ακούω γνώμες αδέλφια
lak10 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 μπορει το ups να τις φουσκωνει με κακο κυκλωμα φορτισης παρε αλλο ups πορτεινω αυτο https://www.skroutz.gr/s/2492356/CyberPower-Value-2200VA-LCD.html
Nemo1776 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 μην τρελαίνεσαι ήταν μάπα η μπαταρία πάντα ανά 1-2 χρονιά την μπαταρία να την αλλάζεις και πάντα varta
malmsteen1984 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Στις 17/1/2020 στις 5:11 ΜΜ, Nemo1776 είπε μην τρελαίνεσαι ήταν μάπα η μπαταρία πάντα ανά 1-2 χρονιά την μπαταρία να την αλλάζεις και πάντα varta να την αλλάζει κάθε 1-2 χρόνια? που το βασίζεις αυτό που λες και το προτείνεις? και στο αυτοκίνητο σου πχ αυτό κάνεις?
Nemo1776 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 1. η μπαταριά στα αυτοκίνητα δεν είναι στην πρίζα να φορτώνετε συνέχεια οπότε αυτό που λες είναι άκυρο απλά 2 .το μέταλλο που έχει η μπαταριά μέσα λεπταίνει με την συνεχή φορτίσει και περίπου μετά από 1-3 χρόνια (ανάλογα και την μπαταρία) απλά είναι πολύ λεπτό τα υγρά βράζουν και η μπαταρία σκάει τώρα αν έχεις καλύτερη μπαταριά ίσος να μην σκάσει αλλά θα είναι και άχρηστη δλδ δεν θα κρατάει ( και τώρα θα βγει και κάποιος και θα πει εγώ την έχω 5 χρόνια και είναι μια χαρά....τότε δεν καταλαβαίνει τι γράφω και απλά το αγνοω) απλή χημεία είναι πρέπει να βασιστώ κάπου ?
topdim Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Α μην μου λέτε τέτοια😥 Μου δώσανε 2 Sunlight, καλύτερη μάρκα κατά την γνώμη μου και προς το παρόν όλα καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα