Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα! Ήθελα να κάνω μια ερώτηση , μιας και κανω ένα νέο σύστημα(ryzen 3600 , 1060 που θα την αλλάξω μελλοντικα) . Στον τωρινό μου υπολογιστή εχω ένα thermaltake litepower 700w το οποίο κλείνει δεκαετία και σκέφτομαι ότι ήρθε η ώρα για αλλαγη. Μια στιγμή μου είχε βγάλει ένα θέμα και νόμιζα έφταιγε αυτό οπότε ειχα πάρει τροφοδοτικό που εν τέλει δεν χρειάστηκε και το έχω να καθεται από το 2014-2015. Το ερώτημα είναι θα υπάρχει θέμα αν το βάλω τώρα; Δεν το έχω βγάλει από το κουτί του. https://www.e-shop.gr/psu-xfx-ts-series-550w-p-PER.640669

Επεξ/σία από SpirosRonto
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα έμενα με το thermaltake. Αφού δεν σου έχει βγάλει πρόβλημα γιατί να το αλλάξεις? Εκτός αν επειδή είναι παλιό, δεν σου αρκούν οι connectors που βγάζει. Και εγώ το τροφοδοτικό μου το έχω 9 χρόνια τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα. (Corsair 750w Modular)

Και επειδή προσωπικά δεν γνωρίζω την μάρκα του καινούριου, σίγουρα θα έμενα με το thermaltake.

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά τροφοδοτικό είναι το xfx και είναι γνωστή μάρκα! Μείνε με το thermal take αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα! Αν γίνει κάτι βάζεις το xfx!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σκέφτομαι με την έννοια ότι μιας και είναι παλιό σιγουρα κάποια στιγμή θα παραδώσει πνεύμα και καλυτερα μιας και έχω το άλλο να μην το αφήνω να κάθεται .

Επεξ/σία από SpirosRonto
Δημοσ.

Και τα δύο είναι παλιάς τεχνολογίας τροφοδοτικά, group reg + double forward άρα δεν κάνουν

Το ττ είναι κακής ποιότητας κατασκευής και δουλεύει και 10 χρόνια

To xfx είναι το ts bronze? Αν ναι είναι ουσιαστικά το seasonic s12ii, άρα έχει τουλάχιστον καλύτερη ποιότητα κατασκευής απο το ττ όπως συνηθίζει η seasonic

πάρε το txm να είσαι σίγουρος αλλιώς βάλε το ts

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, grmaster2 είπε

Και τα δύο είναι παλιάς τεχνολογίας τροφοδοτικά, group reg + double forward άρα δεν κάνουν

Το ττ είναι κακής ποιότητας κατασκευής και δουλεύει και 10 χρόνια

To xfx είναι το ts bronze? Αν ναι είναι ουσιαστικά το seasonic s12ii, άρα έχει τουλάχιστον καλύτερη ποιότητα κατασκευής απο το ττ όπως συνηθίζει η seasonic

πάρε το txm να είσαι σίγουρος αλλιώς βάλε το ts

Ακριβώς είναι το xfx που είναι 80 plus bronze , το ήξερα ότι το ττ είναι γενικά μέτριο προς κακό αν και έκανε την δουλιτσα του γι'αυτό σκέφτομαι να το αλλάξω , αν βάλω το TS σε σχέση με αυτό που μου προτεινες ποια είναι τα αρνητικά που θα έχω γιατί γενικά δεν ξέρω από τροφοδοτικά οπότε θέλω μια παραπάνω εξηγηση χαχαχ , σε ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εδώ είναι η εξήγηση για το group regulation σε σχέση με τα καινούρια που είναι dcdc

https://linustechtips.com/main/topic/1122694-why-group-regulated-units-shouldnt-be-boughtsold-in-2019-and-on/

άλλος λόγος είναι τα protection, τα καινούρια έχουν περισσότερα και συνήθως καλύτερα ρυθμισμένα (δεν θυμάμαι τι έχει το s12ii)

τέλος το double forward topology νομίζω ήρθε η ώρα να φύγει και αυτό. Βασικό αρνητικό είναι οτι σε υψηλά φορτία έχει υψηλό coil whine το οποίο είναι ενοχλητικό

Βέβαια το δικό σου setup θα βγάζει 250-300w max...

Επεξ/σία από grmaster2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SpirosRonto είπε

Ακριβώς είναι το xfx που είναι 80 plus bronze , το ήξερα ότι το ττ είναι γενικά μέτριο προς κακό αν και έκανε την δουλιτσα του γι'αυτό σκέφτομαι να το αλλάξω , αν βάλω το TS σε σχέση με αυτό που μου προτεινες ποια είναι τα αρνητικά που θα έχω γιατί γενικά δεν ξέρω από τροφοδοτικά οπότε θέλω μια παραπάνω εξηγηση χαχαχ , σε ευχαριστώ!

Aφού το xfx το είχες στο κουτί του τόσο καιρό βάλε το και μην το σκέφτεσαι καν.
Τo tt, όσο καλό και να είναι (που δεν ήταν) έχει ήδη κλείσει δεκαετία, άστω καλύτερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...