Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πανω απο μια δεκαπενταετια εχω μηχανηματα με Λινουχ και δεν εχω πολυ καλη σχεση με τα Windows.

Φιλος καλος θελει να κανει αναβαθμηση σε ενα Λαπτοπ με Windows 7 και να εγκαταστησει τα 10 και γω ειμαι ο ειδικος για ολες τις δουλειες.

Ξερω οτι πρωτα πρεπει να κανω backup τα αρχεια του, το προφιλ του Firefox και του Thunderbird που ειναι σημαντικα για την δουλεια του.

Μετα απο πολυ ψαξιμο η ερωτηση μου ειναι:

Καταλαβα καλα οτι αν ειναι η τυχερη μου μερα μπορω με το Media Creation Tool  να κανω αναβαθμιση και σε κανα 2/3 ωρες να εχω τα 10 και τα αρχεια συν τις εφαρμογες να ειναι εκει που τα εχει παντα;

Ευχαριστω για καθε απαντηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, gakos1112 είπε

Για πανω απο μια δεκαπενταετια εχω μηχανηματα με Λινουχ και δεν εχω πολυ καλη σχεση με τα Windows.

Φιλος καλος θελει να κανει αναβαθμηση σε ενα Λαπτοπ με Windows 7 και να εγκαταστησει τα 10 και γω ειμαι ο ειδικος για ολες τις δουλειες.

Ξερω οτι πρωτα πρεπει να κανω backup τα αρχεια του, το προφιλ του Firefox και του Thunderbird που ειναι σημαντικα για την δουλεια του.

Μετα απο πολυ ψαξιμο η ερωτηση μου ειναι:

Καταλαβα καλα οτι αν ειναι η τυχερη μου μερα μπορω με το Media Creation Tool  να κανω αναβαθμιση και σε κανα 2/3 ωρες να εχω τα 10 και τα αρχεια συν τις εφαρμογες να ειναι εκει που τα εχει παντα;

Ευχαριστω για καθε απαντηση.

Η αναβάθμιση από 7 σε 10 κατευθείαν και ειδικά σε φορητό είναι μεν εύκολη υπόθεση και ξεμπερδεύεις γρήγορα αλλά καλύτεραν να αποφεύγεται διότι περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει.
Το κύριο θέμα είναι όλο το σκουπιδαριό δήθεν βοηθητικό s/w που κουβαλάνε τα φορητά από την μαμά εταιρεία.
Αν η διαδικασία γίνει σε φορητό με παλαιού τύπου HDD τότε το αποτέλεσμα θα είναι κλάφτα Χαράλαμπε.
Το έχω δεί πάρα πολλές φορές σε διαφορετικά φορητά.
Μετά όλοι φωνάζουν ότι φταίνε τα windows.

Καλύτερα να φτιάξεις ένα usb stick με τα 10ρια (usb creation tool ή rufus) και να κάνεις καθαρή εγκατάσταση.
Πίστεψε με, θα είναι πολύ καλύτερα.
Mόλις μπεί στο ίντερνετ θα κατεβάσει μόνο του ότι χρειάζεται, απλα θα περάσεις το κλειδί από τα 7ρια για να κάνεις ενεργοποίηση.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.

Αν πάρεις ένα backup πρώτα μπορείς να προχωρήσεις στην αναβάθμιση και αν έχει αυθεντικό serial στα 7άρια θα ενεργοποιηθούν τα 10άρια αυτόματα.

Τώρα για τη συμβατότητα, αν δεν έχει τίποτα περίεργα λογιστικά προγράμματα που τρέχουν σε dos τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Το έχω κάνει αρκετές φορές με επιτυχία (την αναβάθμιση εννοώ).

Δημοσ.

Έκανα αναβάθμιση σε 10 από 7 πριν δυο μήνες περίπου. Απλά κατέβασα το προσφερόμενο tool απ' το σάιτ της Microsoft και το άφησα στον αυτόματο πιλότο. Δεν ξέρω να σου πω πόση ώρα πήρε ακριβώς, εγώ έλειπα απ' το σπίτι τρεις με τέσσερις ώρες. Δεν μπήκα στον κόπο να κάνω κανένα backup και τελικά τίποτα δεν χάθηκε. 

Να διευκρινήσω πως το λάπτοπ είναι ένα Σάμσουνγκ δεκαετίας, από κείνα που έδιναν παλιά δανεικά και αγύριστα στο διδακτικό τους προσωπικό ορισμένα πανεπιστήμια. Δεν ξέρω την διαφορά μεταξύ παλιού και νέου τύπου HDD που αναφέρει ο dpolal πάντως δεν έχω παρατηρήσει πτώση της απόδοσης του υπολογιστή από τότε που έκανα την αναβάθμιση. Το pre-loaded software της Σάμσουνγκ ήταν δύο πολύ χρήσιμες εφαρμογές τις οποίες δυστυχώς αναγκάστηκα να απεγκαταστήσω πριν αρχίσω καν την αναβάθμιση, διότι όπως με ενημέρωσε η Microsoft τα τάδε προγράμματα δεν παίζουν όμορφα με τα δεκάρια της.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dpolal είπε

Αν η διαδικασία γίνει σε φορητό με παλαιού τύπου HDD τότε το αποτέλεσμα θα είναι κλάφτα Χαράλαμπε.

Μεσα εισαι!

Τωρα ψηνω τον γερο Λαδα να αγορασει ενα Samsung 860 Evo και μολις ακουσε την τιμη κοντεψε να παθει εγκεφαλικο.

Προκειται για ενα Lenovo i3 31xx και 4GB RAM.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gakos1112 είπε

Μεσα εισαι!

Τωρα ψηνω τον γερο Λαδα να αγορασει ενα Samsung 860 Evo και μολις ακουσε την τιμη κοντεψε να παθει εγκεφαλικο.

Προκειται για ενα Lenovo i3 31xx και 4GB RAM.

Γιατί Samsung ;;;
Μια χαρά είναι και οι Kingston, Crusial, Patriot.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, dpolal είπε

Γιατί Samsung ;;;

Samsung Magician!

Μαζι με ενα USB2 to SATA III Adapter θα κανω κλωνο τον παλιο HDD αφου ξηλωσω οτι Lenovo Software εχει εγκαταστημενο.

Μετα θα κουμπωσω τον SSD στο λαπτοπ και κανω αναβάθμιση με το Media Creation Tool.

Υ.Γ. στην δουλεια εχω δει ενα σωρο χαλασμενους SSD απο διαφορες μαρκες, SAMSUNG ουτε εναν!

Επεξ/σία από gakos1112
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, gakos1112 είπε

Samsung Magician!

Μαζι με ενα USB2 to SATA III Adapter θα κανω κλωνο τον παλιο HDD αφου ξηλωσω οτι Lenovo Software εχει εγκαταστημενο.

Μετα θα κουμπωσω τον SSD στο λαπτοπ και κανω αναβάθμιση με το Media Creation Tool.

Υ.Γ. στην δουλεια εχω δει ενα σωρο χαλασμενους SSD απο διαφορες μαρκες, SAMSUNG ουτε εναν!

Macrium reflect free, δωρεάν.

Αλλά, λες ότι:
1- θα αφαιρέσεις το s/w της lenovo.
2- θα αντιγράψεις τον σκληρό στον ssd.
3- θα βάλεις τον ssd στο λαπτοτ.
4- θα αναβαθμίσεις τα 7 σε 10.
Δεν λυπάσαι τις ώρες που θα σπαταλήσεις για όλο αυτό το πατιρντί ;;;

Με τοποθέτηση του άδειου ssd στον φορητό και επιτόπου καθαρή εγκατάσταση των 10ριών θα έχεις ξεμπερδέψει στον 1/3 του χρόνου, μαζί και με τις αναβαθμίσεις που θα κάνουν.

Δημοσ.

επεσα σε δυσκολο πελατη...

τα θελει ολα να ειναι οπως στα 7 και αυτος να μην κανει καμμια ρυθμιση.

Αμα χασει μειλ απ το Thunderbird θα γινει μανουρα μεγαλη.

μια τελευταια ερωτηση: classic shell η open shell

λεει δεν θελει τα "πλακακια" στο μενου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, gakos1112 είπε

επεσα σε δυσκολο πελατη...

τα θελει ολα να ειναι οπως στα 7 και αυτος να μην κανει καμμια ρυθμιση.

Υπαρχει ενας χρυσος κανονας που δεν πρεπει να παραβιαζεται

Ποτε δεν κανουμε upgrade λειτουργικου παρα μονο clean install αν θελουμε να εχουμε καλες επιδοσεις και αξιοπιστια.

Τελος στις αδυναμες συνθεσεις οπως εχουν τα περισσοτερα laptop η διαφορα επιδοσεων μεταξυ 7αριων και 10 βγαζει ματια  

Πρεπει να ειναι πολυ ασχετος με υπολογιστες ο  πελατης σου  οπως η θεια μου ενα πραγμα.

Προφανως θελει να αλλαξει τα windows 7 γιατι του ειπανε οτι θα ερθει το τελος του κοσμου μετα το τελος της υποστηριξης των απο την MS.

Επεξ/σία από Amstrad6128
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 15/1/2020 στις 7:12 ΜΜ, gakos1112 είπε

Αν θυμάμαι καλά,  τo Thunderbird κάνεις αντιγραφή τον φάκελο του όπως είναι από το C:\Users\mpouyrmpoutsalos\AppData\Roaming\Thunderbird ή \Mozilla\Thunderbird, δεν θυμάμαι ακριβώς, στην ίδια θέση αφού το έχεις πρώτα εγκαταστήσει εκ νέου στην καινούργια εγκατάσταση και τέλος.

Kανένα shell, είτε αφαίρεσε όλα τα πλακάκια και ξεμπερδεύεις, είτε άφησε μερικά βασικά που τυχών χρειάζεται αφού πρώτα τα απενεργοποιήσεις αν και εφόσον είναι live και απλά πείραξε το μέγεθος τους ώστε να είναι μικρά.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/1/2020 στις 2:12 ΜΜ, dpolal είπε

Η αναβάθμιση από 7 σε 10 κατευθείαν και ειδικά σε φορητό είναι μεν εύκολη υπόθεση και ξεμπερδεύεις γρήγορα αλλά καλύτεραν να αποφεύγεται διότι περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει.
Το κύριο θέμα είναι όλο το σκουπιδαριό δήθεν βοηθητικό s/w που κουβαλάνε τα φορητά από την μαμά εταιρεία.
Το έχω δεί πάρα πολλές φορές σε διαφορετικά φορητά.
Μετά όλοι φωνάζουν ότι φταίνε τα windows.

Καλύτερα να φτιάξεις ένα usb stick με τα 10ρια (usb creation tool ή rufus) και να κάνεις καθαρή εγκατάσταση.
Πίστεψε με, θα είναι πολύ καλύτερα.
Mόλις μπεί στο ίντερνετ θα κατεβάσει μόνο του ότι χρειάζεται, απλα θα περάσεις το κλειδί από τα 7ρια για να κάνεις ενεργοποίηση.

Είναι τσεκαρισμένο το bold;

Αν ναι, με έσωσες φίλε.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Είναι τσεκαρισμένο το bold;

Αν ναι, με έσωσες φίλε.

Ναί, η ενεργοποίηση των 10 με κλειδί από 7 λειτουργεί ακόμα κανονικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...