Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και Καλη Βραδια,

Καιρο ηθελα να κανω αυτες τις δυο ερωτησεις αλλα δεν εβρισκα καποιον που να γνωριζει να μου πει. Επισης, δεν εχω και κανενα φιλο διατροφολογο οποτε....
Εχω ψαξει αρκετα στο ιντερνετ και αυτο ακριβως που θελω δεν το βρικα πουθενα. Ας αρχισω με την μικρη ερωτηση περι γιαουρτιου.

1. Γινονται συχνες αναφορες, οτι το πρωι δεν πρεπει να καταναλωνουμε γιαουρτι με αδειο στομαχι, γιατι δημιουργειται υδροχλωρικο οξυ, το οποιο καταστρεφει τα βακτηρια του γαλακτικου οξεος που ειναι χρησιμα για την πεψη. Και ερωτω! Ολοι αυτοι που τρωνε γιαουρτι για πρωινο.... δεν τους πειραζει η παραπανω αντιδραση? ή το παραπανω αναφερεται στο οτι δεν πρεπει να φας ΣΚΕΤΟ γιαουρτι, γιατι συνηθιζεται στο πρωινο γιαουρτι να βαζουμε βρωμη... κινοα... μουσλι.. κτλπ.

Παμε στην 2η ερωτηση:

2. Μιας και ειμαι απο την Βορεια Ελλαδα, εκει την γιορτη της Αγ. Βαρβαρας φτιαχνουμε το γλυκο "βαρβαρα". Η εκδοχη που εχω μαθει εγω ειναι, βρασμενο σιταρι με σταφιδες, αμυγδαλο-καρυδι τριμμενο, σουσαμι και κανελα. Για μια αρκετα μεγαλη περιοδο το εφτιαχνα και το ετρωγα για πρωινο μερα παρα μερα. Δεν μπορω να καταλαβω ομως, αν το σιταρι εχει τις ιδιες αρνητικες ιδιοτητες που εχει το λευκο ψωμι (γιατι ψωμι και ζυμαρικα δεν τρωω καθολου ή προσπαθω να τα αποφευγω). Το βρασμενο σιταρι θεωρειται καλο για πρωινο και υγιεινη διατροφη? Περα το οτι το ψωμι φτιαχνεται απο σιταρι, εχει καμια αλλη σχεση με ολα τα αρνητικα που ακολουθουν τα λευκα ζυμαρικα? αλλιως να το γυρισω παλι στον χυλο βρωμης που θα μου πεις εχει σχεση με το παραπανω αλλα τουλαχιστον δεν εχω αποριες πανω σε αυτο.

Αυτα!! Ευχαριστω για τον χρονο σας! ^_^ Οι επομενες αποριες λογικα θα ερθουν με το αν μου απαντησετε κατι χαχα 

Με εκτιμηση,

ZathuraEdition

EDIT: Γνωριζω οτι ηδη τρεχει ενα θεμα σχετικα με το FITNESS αλλα δεν γνωρισα αν επρεπε να το κανω εκει. 

Επεξ/σία από ZathuraEdition
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1.Οι λακτοβακιλοι που περιεχονται στο γιαουρτι (αν περιεχονται,δηλαδη αν το γιαουρτι ειναι φτιαγμενο με μαγια) επιβιωνουν στο οξινο στομαχι αν υπαρχουν σακχαρα,αν προσθεσουμε μελι στο πρωινο για παραδειγμα.

2.Το σιταρι εχει και τη φλουδα του αρα μπορει να συγκριθει με το ψωμι ολικης αλεσης αρα ειναι καλο.

Να προτιμας το ολικης αλεσης ψωμι εχει φυτικες ινες και βιταμινες Β.

Πιστευω οτι ειναι προτιμοτερο να παιρνουμε τους υδατανθρακες απο τα φρουτα παρα απο το ψωμι.

Φυσικα εξαρταται και απο το τροπο ζωης η διατροφη μας π.χ το Σαββατο πριν το μαραθωνιο εφαγα 2 μακαροναδες με τυρι φετα και ψωμι γιατι επρεπε να γεμισω γλυκογονο.

Το κακο ειναι οτι ολες οι τροφες εχουν φυτοφαρμακα και οποιος εχει τη δυνατοτητα να τρωει βιολογικα.

Φουρνο που να κανει βιολογικο ψωμι δεν εχω δει ακομη.

Τα γαλακτοκομικα (το αγαπημενο γιαουρτι,δυστυχως)θα τα περιορισω στο ελαχιστο δυνατο λογω σογιας GMO στις ζωοτροφες.

 

  • Like 1
Δημοσ.

Για να γίνει το γιαούρτι χρειάζεται καλλιέργεια εκκίνησης (starter culture) η οποία περιέχει streptococcus thermophilus  & lactobacillus bulgaricus. Οι δύο μικροοργανισμοί έχουν συνεργιστικη δράση. 

Τα προβιοτικα στελέχη μπορούν να επιβιώνουν στις αντίξοες συνθήκες του γαστρεντερικού συστήματος και να αποικιζουν τον γαστρεντερικο σωλήνα. 

Έτσι κι αλλιώς δηλαδή για να χαρακτηρίσουμε ένα στέλεχος προβιοτικο ΠΡΕΠΕΙ να έχει ικανότητες επιβίωσης, προσδεσης & πολλαπλασιασμού. 

Αν συνοδευουμε το γιαούρτι με σακχαρα είναι καλο γιατί παίρνουμε και πρεβιοτικα μαζί , τα οποία είναι σε γενικές γραμμές η τροφή των προβιοτικων. 

Αυτό ΔΕ σημαίνει πως πρέπει σώνει και ντε να φας γιαούρτι με μέλι γιατί αλλιώς θα ψοφήσουν οι μικροοργανισμοί.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγω παντως για πρωινο τρωω ειτε μειγμα οπως το γλυκο που ανεφερες ειτε το ιδιο μειγμα οπου αντικαθιστω το σιταρι με βρωμη μαζι με γιαουρτι (οχι στραγγιστο, το φτιαχνω μονος μου σε γιαουρτομηχανη), προσθετω και μια μπανανα και κανελα και με κραταει χορτατο και με ενεργεια για αρκετη ωρα.

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγο οφφτοπικ, αλλά πως γίνεται στο εξωτερικό να μην έχουν τέτοια γιαουρτια σαν τα ελληνικά αφού είναι θέμα εκκινητη; Τι παίζει μεγαλύτερο ρόλο το κόμπο του εκκινητη η το γάλα; Φίλε πανοστομ, που προμηθευεσαι τον εκκινητη που έγραψε η Μαργαρίτα μπας και πάρω και εγώ μηχανή και φτιάχνω;

Επεξ/σία από new_guy
Δημοσ.
10 ώρες πριν, ZathuraEdition είπε

Καλησπερα και Καλη Βραδια,

2. Μιας και ειμαι απο την Βορεια Ελλαδα, εκει την γιορτη της Αγ. Βαρβαρας φτιαχνουμε το γλυκο "βαρβαρα". Η εκδοχη που εχω μαθει εγω ειναι, βρασμενο σιταρι με σταφιδες, αμυγδαλο-καρυδι τριμμενο, σουσαμι και κανελα. Για μια αρκετα μεγαλη περιοδο το εφτιαχνα και το ετρωγα για πρωινο μερα παρα μερα. Δεν μπορω να καταλαβω ομως, αν το σιταρι εχει τις ιδιες αρνητικες ιδιοτητες που εχει το λευκο ψωμι (γιατι ψωμι και ζυμαρικα δεν τρωω καθολου ή προσπαθω να τα αποφευγω). Το βρασμενο σιταρι θεωρειται καλο για πρωινο και υγιεινη διατροφη? Περα το οτι το ψωμι φτιαχνεται απο σιταρι, εχει καμια αλλη σχεση με ολα τα αρνητικα που ακολουθουν τα λευκα ζυμαρικα? αλλιως να το γυρισω παλι στον χυλο βρωμης που θα μου πεις εχει σχεση με το παραπανω αλλα τουλαχιστον δεν εχω αποριες πανω σε αυτο.
 

Γενικά να αποφεύγεις την κατανάλωση πολλών υδατανθράκων για πρωινό. Βρασμένο σιτάρι και σταφίδες κάθε μέρα για πρωινό δεν είναι ότι καλύτερο. Βέβαια δεν ξερω σε τί ποσότητες τα τρώς. Ζορίζεις το πάγκρεάς σου και θέτεις τις βάσεις για εκδήλωση διαβήτη αν έχεις προδιάθεση.

Είναι προτιμότερο να έχεις ώς βάση το γιαούρτι, και να προσθέσεις λίγα γραμμάρια από τα δημητριακά που θέλεις. Μήν ξεπερνάς τα 30-40 γραμμάρια δημητριακών σε καμία περίπτωση.

  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, margaritagr είπε

Για να γίνει το γιαούρτι χρειάζεται καλλιέργεια εκκίνησης (starter culture) η οποία περιέχει streptococcus thermophilus  & lactobacillus bulgaricus. Οι δύο μικροοργανισμοί έχουν συνεργιστικη δράση. 

Τα προβιοτικα στελέχη μπορούν να επιβιώνουν στις αντίξοες συνθήκες του γαστρεντερικού συστήματος και να αποικιζουν τον γαστρεντερικο σωλήνα. 

Έτσι κι αλλιώς δηλαδή για να χαρακτηρίσουμε ένα στέλεχος προβιοτικο ΠΡΕΠΕΙ να έχει ικανότητες επιβίωσης, προσδεσης & πολλαπλασιασμού. 

Αν συνοδευουμε το γιαούρτι με σακχαρα είναι καλο γιατί παίρνουμε και πρεβιοτικα μαζί , τα οποία είναι σε γενικές γραμμές η τροφή των προβιοτικων. 

Αυτό ΔΕ σημαίνει πως πρέπει σώνει και ντε να φας γιαούρτι με μέλι γιατί αλλιώς θα ψοφήσουν οι μικροοργανισμοί.

 

2 ώρες πριν, new_guy είπε

Λίγο οφφτοπικ, αλλά πως γίνεται στο εξωτερικό να μην έχουν τέτοια γιαουρτια σαν τα ελληνικά αφού είναι θέμα εκκινητη; Τι παίζει μεγαλύτερο ρόλο το κόμπο του εκκινητη η το γάλα; Φίλε πανοστομ, που προμηθευεσαι τον εκκινητη που έγραψε η Μαργαρίτα μπας και πάρω και εγώ μηχανή και φτιάχνω;

Εδω δηλωνω αγνοια, δεν εχω τετοια γνωση. Αυτο που κανω ειναι να παιρνω ενα καλο παραδοσιακο γιαουρτι απο το σουπερ μαρκετ και παλι καποιο γαλα (οσο πιο παχυ βρω- περισσοτερα λιπαρα) και μετα κραταω απο το γιαουρτι που εκανα και προσθετω στην επομενη παρτιδα ως μαγια. Θελει δοκιμες με συνδυασμους γιαουρτιων - γαλακτος και ποση ωρα να το αφηνεις στη ζεστη

  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, panther_512 είπε

Γενικά να αποφεύγεις την κατανάλωση πολλών υδατανθράκων για πρωινό. Βρασμένο σιτάρι και σταφίδες κάθε μέρα για πρωινό δεν είναι ότι καλύτερο. Βέβαια δεν ξερω σε τί ποσότητες τα τρώς. Ζορίζεις το πάγκρεάς σου και θέτεις τις βάσεις για εκδήλωση διαβήτη αν έχεις προδιάθεση.

Είναι προτιμότερο να έχεις ώς βάση το γιαούρτι, και να προσθέσεις λίγα γραμμάρια από τα δημητριακά που θέλεις. Μήν ξεπερνάς τα 30-40 γραμμάρια δημητριακών σε καμία περίπτωση.

Για εξήγησε το λίγο παραπάνω. Ποια ώρα είναι καλύτερα ας πούμε να φάμε αυτούς τους συνδυασμούς και τους υδατάνθρακες; Γιατί πιέζεται το πάγκρεας;

  • Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, ZathuraEdition είπε

γλυκο "βαρβαρα". Η εκδοχη που εχω μαθει εγω ειναι, βρασμενο σιταρι με σταφιδες, αμυγδαλο-καρυδι τριμμενο, σουσαμι και κανελα.

Φίλε μπορείς έστω και σε προσωπικό μήνυμα να μου στείλεις την δική σου συνταγή; Γιατί όσες εχω βρει έχουν πολύ ζάχαρη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Π

18 ώρες πριν, ZathuraEdition είπε

Καλησπερα και Καλη Βραδια,

1. Γινονται συχνες αναφορες, οτι το πρωι δεν πρεπει να καταναλωνουμε γιαουρτι με αδειο στομαχι, γιατι δημιουργειται υδροχλωρικο οξυ....

Παμε στην 2η ερωτηση:

Δεν μπορω να καταλαβω ομως, αν το σιταρι εχει τις ιδιες αρνητικες ιδιοτητες που εχει το λευκο ψωμι...

Αν δεν πάσχεις από γαστρίτιδα και δεν έχεις αλλεργία στην γλουτένη, δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό, απλά έχουμε γεμίσει με διατροφικούς μύθους. Μπορείς να απολαμβάνεις παραδοσιακό γιαουρτάκι και δημητριακά, όπως κάνουν χιλιάδες χρόνια οι μεσογειακοί λαοί.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μερικα γιαουρτια του εμποριου μοιαζουν περισσοτερο με ζελεδοποιημενο γαλα παρα με γιαουρτι.

 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nikosmile είπε

Π

Αν δεν πάσχεις από γαστρίτιδα και δεν έχεις αλλεργία στην γλουτένη, δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό, απλά έχουμε γεμίσει με διατροφικούς μύθους. Μπορείς να απολαμβάνεις παραδοσιακό γιαουρτάκι και δημητριακά, όπως κάνουν χιλιάδες χρόνια οι μεσογειακοί λαοί.

Eγώ τρώω κεφίρ με δημητριακά! Το φτιάχνω μόνος μου και είναι αρκετά πιο ξινό από το γιαούρτι... Αλλά πολύ πιο ευεργετικό από πολλά!

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, ZathuraEdition είπε

Καλησπερα και Καλη Βραδια,

Καιρο ηθελα να κανω αυτες τις δυο ερωτησεις αλλα δεν εβρισκα καποιον που να γνωριζει να μου πει. Επισης, δεν εχω και κανενα φιλο διατροφολογο οποτε....
Εχω ψαξει αρκετα στο ιντερνετ και αυτο ακριβως που θελω δεν το βρικα πουθενα. Ας αρχισω με την μικρη ερωτηση περι γιαουρτιου.

1. Γινονται συχνες αναφορες, οτι το πρωι δεν πρεπει να καταναλωνουμε γιαουρτι με αδειο στομαχι, γιατι δημιουργειται υδροχλωρικο οξυ, το οποιο καταστρεφει τα βακτηρια του γαλακτικου οξεος που ειναι χρησιμα για την πεψη. Και ερωτω! Ολοι αυτοι που τρωνε γιαουρτι για πρωινο.... δεν τους πειραζει η παραπανω αντιδραση? ή το παραπανω αναφερεται στο οτι δεν πρεπει να φας ΣΚΕΤΟ γιαουρτι, γιατι συνηθιζεται στο πρωινο γιαουρτι να βαζουμε βρωμη... κινοα... μουσλι.. κτλπ.

Παμε στην 2η ερωτηση:

2. Μιας και ειμαι απο την Βορεια Ελλαδα, εκει την γιορτη της Αγ. Βαρβαρας φτιαχνουμε το γλυκο "βαρβαρα". Η εκδοχη που εχω μαθει εγω ειναι, βρασμενο σιταρι με σταφιδες, αμυγδαλο-καρυδι τριμμενο, σουσαμι και κανελα. Για μια αρκετα μεγαλη περιοδο το εφτιαχνα και το ετρωγα για πρωινο μερα παρα μερα. Δεν μπορω να καταλαβω ομως, αν το σιταρι εχει τις ιδιες αρνητικες ιδιοτητες που εχει το λευκο ψωμι (γιατι ψωμι και ζυμαρικα δεν τρωω καθολου ή προσπαθω να τα αποφευγω). Το βρασμενο σιταρι θεωρειται καλο για πρωινο και υγιεινη διατροφη? Περα το οτι το ψωμι φτιαχνεται απο σιταρι, εχει καμια αλλη σχεση με ολα τα αρνητικα που ακολουθουν τα λευκα ζυμαρικα? αλλιως να το γυρισω παλι στον χυλο βρωμης που θα μου πεις εχει σχεση με το παραπανω αλλα τουλαχιστον δεν εχω αποριες πανω σε αυτο.

Αυτα!! Ευχαριστω για τον χρονο σας! ^_^ Οι επομενες αποριες λογικα θα ερθουν με το αν μου απαντησετε κατι χαχα 

Με εκτιμηση,

ZathuraEdition

EDIT: Γνωριζω οτι ηδη τρεχει ενα θεμα σχετικα με το FITNESS αλλα δεν γνωρισα αν επρεπε να το κανω εκει. 

1 - Αν φας γιαούρτι πρωινιατικα θα σε πάει πριονοκορδελα για όλη την ημερα.

2 - Το να τρώτε κόλλυβα πρωινιατικα πρωτη φορα το ακούω.

Αν και πολυ σπάνια θα φάω κάτι το πρωί ( παντα πινω δυο διπλους εσπρεσσο ) αυτο θα ειναι τεσσερα μπισκοτα πτι μπερ παπαδοπουλου με λιγο μελι.

 

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, mp123 είπε

1 - Αν φας γιαούρτι πρωινιατικα θα σε πάει πριονοκορδελα για όλη την ημερα.

2 - Το να τρώτε κόλλυβα πρωινιατικα πρωτη φορα το ακούω.

Αν και πολυ σπάνια θα φάω κάτι το πρωί ( παντα πινω δυο διπλους εσπρεσσο ) αυτο θα ειναι τεσσερα μπισκοτα πτι μπερ παπαδοπουλου με λιγο μελι.

εγω σημερα έφαγα 300γρ γιαουρτι - 100γρ κουάκερ - 50γρ σταφιδεες - 20γρ μέλι και μια μπανανα ψιλοκομένη μέσα + κανέλα και κακάο! Μπομπααααα

μετα δεκατιανο 3 φετες ψωμι ολικης με φυστικοβουτυρο (50γρ) κ λιγο μέλι πάλι :D μονο αυτα τα 2 τα τρωω το πρωι μέχρι τις 2 το μεσημέρι τα χω φάει σιγουρα.

Στο ενδιάμεσο 1 πορτοκαλι και 2 μήλα. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 3
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, opera είπε

Μερικα γιαουρτια του εμποριου μοιαζουν περισσοτερο με ζελεδοποιημενο γαλα παρα με γιαουρτι.

Μήπως γράφει επάνω επιδόρπιο γιαουρτιού;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...