Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

εγω σημερα έφαγα 300γρ γιαουρτι - 100γρ κουάκερ - 50γρ σταφιδεες - 20γρ μέλι και μια μπανανα ψιλοκομένη μέσα + κανέλα και κακάο! Μπομπααααα

μετα δεκατιανο 3 φετες ψωμι ολικης με φυστικοβουτυρο (50γρ) κ λιγο μέλι πάλι :D μονο αυτα τα 2 τα τρωω το πρωι μέχρι τις 2 το μεσημέρι τα χω φάει σιγουρα.

Στο ενδιάμεσο 1 πορτοκαλι και 2 μήλα. 

Τίποτα δλδ.νηστικος την βγαζεις ως το μεσημέρι.

Απορω πως αντέχεις.  

 

Επεξ/σία από mp123
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mp123 είπε

Τίποτα δλδ.νηστικος την βγαζεις ως το μεσημέρι.

Απορω πως αντέχεις.

Εμμ ειδες και μετά νομιζει ο αλλος οτι κάνω και οικονομια αμα δεν πιω κρασι στη ταβέρνα χαχα :D 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, mp123 είπε

Το να τρώτε κόλλυβα πρωινιατικα πρωτη φορα το ακούω.

Επειδή τα κόλλυβα χρησιμοποιούν σαν πρώτη και κυρίως ύλη το σιτάρι τότε ότι φτιάχνεται από σιτάρι είναι κόλλυβα…;;;

Δηλαδή και το σταρένιο ψωμί είναι κολλυβόψωμο… ή τα σταρένια μακαρόνια κoλλυβαμακαρόνια…

Μάλιστα...

  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, afragorn είπε

Eγώ τρώω κεφίρ με δημητριακά! Το φτιάχνω μόνος μου και είναι αρκετά πιο ξινό από το γιαούρτι... Αλλά πολύ πιο ευεργετικό από πολλά!

Κεφίρ έφτιαχνα και εγώ κάποτε για να το τρώνε οι άλλοι :P. Δεν μπορώ να το πιω με τίποτα, δεν μου αρέσει καθόλου η γεύση που βγάζει ο μύκητας "κουνουπιδάκι" :fear:. Το αριάνι όμως είναι super :).

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Επειδή τα κόλλυβα χρησιμοποιούν σαν πρώτη και κυρίως ύλη το σιτάρι τότε ότι φτιάχνεται από σιτάρι είναι κόλλυβα…;;;

Δηλαδή και το σταρένιο ψωμί είναι κολλυβόψωμο… ή τα σταρένια μακαρόνια κoλλυβαμακαρόνια…

Μάλιστα...

Κόλλυβα ειναι.με την διαφορά πως στα κόλλυβα το σιτάρι ειναι ατόφιο ενώ στην Βαρβάρα λιωμένο.δεν εχω δει μακαρόνια με σταφίδες, ζάχαρη  

Κόλλυβα ειναι .Τι γλυκο Βαρβάρα. Λιωμένα  κολλυβα ειναι.

  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mp123 είπε

Κόλλυβα ειναι.με την διαφορά πως στα κόλλυβα το σιτάρι ειναι ατόφιο ενώ στην Βαρβάρα λιωμένο.δεν εχω δει μακαρόνια με σταφίδες, ζάχαρη  

Κόλλυβα ειναι .Τι γλυκο Βαρβάρα. Λιωμένα  κολλυβα ειναι.

ok

  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν θα φαω γιαουρτια θα ειναι lactose free (για ευνοητους λογους, κ γενικοτερα οτι dairy καταναλωνω ειναι χωρις λακτοζη). Αν ειναι θα βαλω φρεσκα φρουτα μαζι με σπορους chia, αλλα θα ειναι για απογευμα ή σνακ.

Τα πρωινα εχω συνηθως ειτε αυγα ποσέ με 2 φετες ψωμι τοστ, ή αν εχω ορεξη μια μικρη ομελετα (3 αυγα), 2 μεγαλα μανιταρια, μερικα ντοματινια, 1 κοκκινη πιπερια, μερικες φετες καπνιστου σολωμου κ λιγη φετα, εξαρταται.

Αυτο με κραταει ωρες, γιατι αλλιως πειναω παλι σε 2 ωρες.

Αν πραγματικα βαριεμαι το πρωι, porridge με φρουτα.

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Iris_89 είπε

 porridge με φρουτα.

Τιν' τούτο πάλι; :shock:  Δεν είσαι αυτή που γνώρισα ☹️ πρέπει να φύγεις απο Αγγλία για να αρχίσω εκ νέου να σε καταλαβαίνω

Ιris γύρνα ή τηλεφώνα 

😂

 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TriLoBiTe είπε

Τιν' τούτο πάλι; :shock:  Δεν είσαι αυτή που γνώρισα ☹️ πρέπει να φύγεις απο Αγγλία για να αρχίσω εκ νέου να σε καταλαβαίνω

Ιris γύρνα ή τηλεφώνα 

😂

Το porridge ειναι σαν χυλος?! Νομιζω 

Χαχαχ δεν γυρναω, τωρα που καλομαθα 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 Καλησπερα! Ευχαριστω αρχικα για ολες τις απαντησεις σας!

Νομιζω ως τωρα γερνει το θεμα οτι το πρωινο με γιαουρτι σε συνδυασμο με κατι αλλο, ειτε αυτο ειναι μελι, ειτε βρωμη, ειτε κινοα, ειτε μουσλι κ.τ.λ.π ειναι προτιμοτερο απο το βρασμενο σιταρι. Ισως για να υπαρχει ισορροπια να το κανω εναλλαξ ανα βδομαδα. Ουτως ή αλλιως καποιες φορες τρωω και ομελετα το πρωι.

12 ώρες πριν, panther_512 είπε

Γενικά να αποφεύγεις την κατανάλωση πολλών υδατανθράκων για πρωινό. Βρασμένο σιτάρι και σταφίδες κάθε μέρα για πρωινό δεν είναι ότι καλύτερο. Βέβαια δεν ξερω σε τί ποσότητες τα τρώς. Ζορίζεις το πάγκρεάς σου και θέτεις τις βάσεις για εκδήλωση διαβήτη αν έχεις προδιάθεση.

Είναι προτιμότερο να έχεις ώς βάση το γιαούρτι, και να προσθέσεις λίγα γραμμάρια από τα δημητριακά που θέλεις. Μήν ξεπερνάς τα 30-40 γραμμάρια δημητριακών σε καμία περίπτωση.

Χμμμ ναι... σε ενα μπολ δημιατρικων ηταν, αλλα ετρωγα μια περιοδο πολυ! Δηλαδη τουλαχιστον 4-5 φορες απο τις 7 μερες. Καλα οταν λεω σταφιδες μην φανταστεις καμια χουφτα καθε πρωι... το μπολακι να ειχε 3-4, αλλα και παλι καταλαβαινω τι θες να πεις. . Ισως κανω το αντιστροφο, να τρωω γιαουρτι οπως ειπες και να προσθετω λιγο βρασμενο σιταρι με τα υπολοιπα υλικα σε πολυ πιο μικρη ποσοτητα. (τουλαχιστον μεχρι να τελειωσει γιατι η μητερα μου πηρε χαμπαρι τι τρωω και σαν κλασσικη ελληνιδα μανα πηγε στο παζαρι και μου εστειλα 4 κιλα σιταρι ενω εγω επερνα σακουλακια).

1 ώρα πριν, mp123 είπε

Κόλλυβα ειναι.με την διαφορά πως στα κόλλυβα το σιτάρι ειναι ατόφιο ενώ στην Βαρβάρα λιωμένο.δεν εχω δει μακαρόνια με σταφίδες, ζάχαρη  

Κόλλυβα ειναι .Τι γλυκο Βαρβάρα. Λιωμένα  κολλυβα ειναι.

Μου φαινεται λιγο περιεργο να θεωριες ενα φαγητο/γλυκο το ιδιο πραγμα με ενα αλλο παρομοιο απο την στιγμη που εχουν καποια ομοια χαρακτηριστικα. Τα κολλυβα και ειδικα το σιταρι σε αυτα σερβιρεται τελειως διαφορετικα σε σχεση με την βαρβαρα. Αν και μου αρεσουν τα κολλυβα αρκετα, για την διαδικασια αυτη και μονο βαριεμαι να τα κανω. Στην βαρβαρα απλα βραζεις το σιταρι και προσεχεις απλα να γινω λιγο χιλος, ενω στα κολλυβα πρεπει να βγαλεις τα κολλυβα καπου και να τα στεγνωσεις. Επισης στα κολλυβα μεσα προσθετε και φριγανια τριμμενη. Εχουν αρκετες ομοιοτητες και τα δυο γλυκα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι τα ιδια. Επισης, το βρασμενο σιταρι (ειτε κολλυβα ειτε βαρβαρα) με σταφιδες, καρυδια, αμυγλαδα, σουσαμι και κανελα δεν το λες και κακο πρωινο απο την στιγμη που ολα αυτα θεωρουνται super foods :P .
 

26 λεπτά πριν, Iris_89 είπε

Αν θα φαω γιαουρτια θα ειναι lactose free (για ευνοητους λογους, κ γενικοτερα οτι dairy καταναλωνω ειναι χωρις λακτοζη). Αν ειναι θα βαλω φρεσκα φρουτα μαζι με σπορους chia, αλλα θα ειναι για απογευμα ή σνακ.

Τα πρωινα εχω συνηθως ειτε αυγα ποσέ με 2 φετες ψωμι τοστ, ή αν εχω ορεξη μια μικρη ομελετα (3 αυγα), 2 μεγαλα μανιταρια, μερικα ντοματινια, 1 κοκκινη πιπερια, μερικες φετες καπνιστου σολωμου κ λιγη φετα, εξαρταται.

Αυτο με κραταει ωρες, γιατι αλλιως πειναω παλι σε 2 ωρες.

Αν πραγματικα βαριεμαι το πρωι, porridge με φρουτα.

 

Γενικοτερα τα 3 αυγα σε συνδυασμο με υδατανθρακες το προτεινουν παρα πολυ για πρωινο. Γενικοτερα θελω να το δοκιμασω σε καποια φαση μολις μου τελειωσουν καποια πραγματα που θελω να φευγουν απο τα ντουλαπια μου. Πολλοι αθλητες πριν την καθημερινη πρωινη προπονηση τρωνε ομελετα με 3 αυγα, ενα μπολ με γαλα αποβουτηρωμενο (δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο) και quaker (τωρα καποιοι βαζουν και χυμο, καφε or something, αλλα η ιδεολογια ειναι η ιδια).

============================================================================================================================= 

Τωρα οσον αφορα το γιαουρτι, ειχα ξοδεψει περιπου 2 εβδομαδες πανω κατω, αγοραζοντας καθε φορα διαφορετικη μαρκα απο Στραγγιστο 2% για να δω ποια μου αρεσει και να εχω μια αποψη για τις περισσοτερες. Η μονη μαρκα που μου αρεσε ηταν τελικα του Μασουτη προς εκπληξη μου. Βεβαια αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο κριτηριο γιατι αλλοι τρελονται για το TOTAL και εμενα με απογοητευεσε.

Παντως αν και δεν ειμαι ειδικος για να πω με σιγουρια απο που περνω υδατανρθακες καθημερινα, για τα βασικα που ξερω, το βρασμενο σιταρι που ετρωγα ηταν σχεδον το μοναδικο απο τα σιτηρα που επερνα υδατανθρακες μεσα σε ενα μηνα. Καλα για το ψωμι δεν το συζητω, εχω μαθει και δεν τρωω τα τελευταια χρονια καθολου. Τα ζυμαρικα και αυτα αντε να φαω μακαρονια 1 φορα το μηνα και αν, και ρυζι 2 φορες? Συνηθως τρωω πατατες στο φουρνο που νομιζω και αυτες εχουν υδατανθρακες. Τρωω βεβαια παααααααααααααααααααααρα πολλα φρουτα κατα την διαρκεια της ημερας, σε φαση οτι παω σε σπιτι φιλου για καφε και περνω μαζι μου την σακουλα με τα μανταρινια απο το σπιτι χαχα! (για το χειμωνα τουλαχιστον)

Δεν ελεγχω και δεν θελω να ελεγχω τοσο τρελα την καθημερονητα μου απο θεμα φαγητων. Ολα θα τα φαω και στην δουλεια κυριως που φερνουν καθε μερα και κατι δεν μπορεις! καποια μερα θα παρεις κατι (χθες π.χ εφεραν μπακλαβα). Απλα αυτην ηταν η απορια μου τα τελευταια 2 χρονια γιατι το πρωινο μου ειναι το μονο που εχω αποριες λογω οτι ειναι πολυ σημαντικο απο την μια αλλα και οτι δεν θελω να υπερβαινω το οριο απο την αλλη σε μια φαση της ζωης μου που θελω να προσεχω αρκετα.

 


 

Επεξ/σία από ZathuraEdition
Δημοσ.

Μόνο τα παραδοσιακά με την πέτσα είναι γιαούρτια. Απορώ τα υπόλοιπα πως τα αγοράζει και τα τρώει ο κόσμος.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Iris_89 είπε

Ναι, ειδικα αυτα με το golden syrup (αν τα εχεις πετυχει εδω)

not my thing!!! Δεν μου αρέσει το quaker παρόλο που παλιά πιτσιρίκι αγόραζε η μάνα μου για να τρώμε.

Επίσης άλλο που δεν καταλαβαίνω  πως το τρώνε είναι το marmite ,έχω να πω και για τα drippings αλλά εκεί θα κλειδώσει το θέμα!

  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Iris_89 είπε

Το porridge ειναι σαν χυλος?! 

Εμένα ρωτάς; δεν ξέρεις τι τρως?!1!? d015.gif:P

το απο κάτω κάνω πως δεν το είδα...😭

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...