RcManiac Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλό είναι να τρως γιαούρτι για βραδινό. Δοκίμασε Γαλλικό καφέ με βούτυρο και MCT για πρωινό aka Bulletproof Coffee. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από RcManiac
ZathuraEdition Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 28 λεπτά πριν, Nikosmile είπε Μόνο τα παραδοσιακά με την πέτσα είναι γιαούρτια. Απορώ τα υπόλοιπα πως τα αγοράζει και τα τρώει ο κόσμος. Καλα ναι... ξεκαθαρα... χαχα τα λατρευω!! αλλααααααααα πρεπει να γινουν θυσιες . 18 λεπτά πριν, RcManiac είπε Καλό είναι να τρως γιαούρτι για βραδινό. Δοκίμασε Γαλλικό καφέ με βούτυρο και MCT για πρωινό aka Bulletproof Coffee. Συνηθως το κανω... αν και αναλογα ειμαι... μπορει να φαω γιαουρτι αλλα μπορει και φρουτα (οχι 1 λεπτο πριν κοιμηθω χαχα). Καλα γαλλικος ως σκετος καφες.... παντα και παντου με το βαλιτσακι του γαλλικου χαχα! Τωραααα αυτο που ειπες το κοιταξα youtube... φαινεται λιγο οτι θα με στειλει στην τουαλετα να πω την αληθεια... αλλα αν δεν δοκιμασω δεν θα ξερω οπως λενε!
mary Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχει 6 μήνες που είμαστε σε πρόγραμμα διατροφής με διατροφολόγο για να χάσουμε κιλά. Ποτέ για πρωινό δεν μας έχει βάλει γιαούρτι. Συνήθως το πρωινό είναι ένα τοστ με γαλοπούλα και κασέρι και χυμό ή γάλα με δημητριακά ή κουλούρι ή σταφιδοψωμο ή ψωμί με βούτυρο και μέλι Το γιαούρτι συνήθως μας το βάζει σαν απογευματινό Btw, η βαρβαριτσα ή Βαρβάρα που λέτε είναι πολύ θεϊκό σαν γλυκό. Τα αυγά και η ομελέτα για πρωινό είναι κορυφή αλλά για να μην μας τα έχει βάλει μάλλον είναι για πιο αθλητικούς τύπους. 😛 Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από mary 3
helicoid Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Βιολογική βρώμη, πρόβειο ή ακόμα καλύτερα κατσικίσιο γιαούρτι, μια κουταλιά μέλι και μια μπανάνα και είσαι άρχοντας. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μ αρέσει που τονίζεις ότι η βρώμη να είναι βιολογική . Ενώ τα υπόλοιπα ας είναι και ότι νάνε . Ή όλα θα είναι βιολογικά ή κανένα. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από Επισκέπτης
helicoid Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, Nikosmile είπε Μ αρέσει που τονίζεις ότι η βρώμη να είναι βιολογική . Ενώ τα υπόλοιπα ας είναι και ότι νάνε . Ή όλα θα είναι βιολογικά ή κανένα. Είδες κάπου να τονίζω κάτι; Αν ναι να μου το δείξεις γιατί εγω δεν το βλέπω. Link παρέθεσα για μια ελληνική βιολογική βρώμη που ανακάλυψα σε καλή τιμή και είναι χίλιες φορές καλύτερη από quaker με ζάχαρες και λοιπές "βρώμες". Βιολογικό γιαούρτι και βιολογικές μπανάνες είναι τουλάχιστον x2 στην τιμή των μη βιολογικών. Κάποιος μπορεί να μην έχει την δυνατότητα. Επίσης δεν βλέπω πουθενά κανένα νόμο να λέει οτι ή θα τρως αποκλειστικά βιολογικά ή δεν θα τρως τίποτα βιολογικό. Αυτό που μερικοί το παίζετε αστείοι προσπαθώντας να διαβάλετε άλλους που κάνουν σοβαρή συζήτηση πραγματικά με ξεπερνάει. Δυστυχώς όσα emojis και να έριξες μέσα, σου βγήκε τζούφια, ρίξε ζάρια και ξαναπροσπάθησε. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μη προσβάλλεσαι, έκανες και διαφήμιση, πως λες ότι δεν το τόνισες; Με το να πάρεις ΜΟΝΟ βιολογική βρώμη σχεδόν στη ΔΙΠΛΗ τιμή δεν κερδίζεις κάτι, από τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα είναι μη βιολογικά. Είναι σαν να παίρνεις μη βιολογικό κρέας και να ρίχνεις βιολογικό πιπέρι και ρίγανη που έχουν τετραπλή τιμή. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2020 από Επισκέπτης
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όλα τα γαλακτοκομικα 7 στις 10 φορές που θα τα κατανάλωση μου δημιουργούν στομαχικά προβλήματα από μικρο και τα αποφεύγω. Μπορεί να φταίει ότι έχω ευερεθιστο έντερο η το γνωστό πρόβλημα με την λακτόζη. Τελευταία είχα δοκιμάσει ένα κλασσικό γιαούρτι με λίγα λιπαρά και αντί για ζαχαρη εβαλα στεβια, ήταν μούρλια, αλλά δυστυχώς μετά από τις τρεις πρώτες φορές που ήμουν εντάξει ακολούθησαν τα γνωστά προβλήματα..... Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2020 από Βασίλης_29 1
afragorn Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οσοι έχετε θέμα με τη λακτόζη, δοκιμάστε κεφίρ να δείτε αν σας πειράζει. Παρόμοια γεύση έχει με το γιαούρτι έτσι και αλλιώς. Δε περιέχει λακτόζη και ας προέρχεται από το γάλα. Εγώ που έχω κολίτιδα και απαγορεύεται το γάλα, το κεφίρ αντιθέτως, με βοηθάει και από πάνω! Κεφίρ μαζί με Cheerios και λίγο μέλι... Μμμμμμ 🤤 Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2020 από afragorn 1
panther_512 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Η δυσανεξία στα γαλακτοκομικά είναι μεγάλο κεφάλαιο και θέλει trial n error για να βρεί ο καθένας τί συμβαίνει με τον οργανισμό του. Δύσκολο κάποιος να έχει 100% δυσανεξία. Συνήθως από ένα ποσοστό κατανάλωσης και μετά αρχίζουν τα προβλήματα. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να πίνει 100ml γάλα το πρωί και να είναι μιά χαρά. Αν όμως πιεί ακόμα 100-200 το μεσημέρι ή φάει τυρί, λίγο αργότερα ακόμα 50gr κλπ, να αρχίζει να έχει θέματα, ενώ αν είχε μεινει μόνο με το πρωινό γάλα να μήν έχει ποτέ θέματα. Επίσης πολύ συνηθισμένο κάποιος που έχει θέμα με τα γαλακτοκομικά από αγελαδινό γάλα να μήν έχει θέματα με κατσικίσιο γάλα, το οποίο είναι πολύ πιό εύπεπτο. Αλλά αναφορικά με το πρωινό, θέλει τεράστια προσοχή τα γραμμάρια των υδατανθράκων που προσλαμβάνετε και ο γλυκαιμικός δείκτης αυτών. Ο φίλος πιό πάνω με τα 300gr γιαούρτι, 100gr κουάκερ, μέλια, μπανάνες κλπ, αν αυτό το κάνει κάθε πρωί, αν δεν πηγαίνει γυμναστήριο μετά το πρωινό για να κάψει τα σάκχαρα, καλό είναι να δεί τη γλυκοζηλιωμένη του την επόμενη φορά που θα κάνει γενική αίματος. Δεν είναι τυχαίο που στα δημητριακά γράφουν τυπική μερίδα για ενήλικα 40 ή 45gr (3-4 κουταλιές της σούπας), υπολογίζοντας ότι θα προσθέσεις 100ml γάλα. Μιλάμε για αστείο μέγεθος πρωινού που δεν χορταίνει κανένα. Δεν μπορούν όμως να γράψουν κάτι άλλο, διότι αν αυξήσεις τις ποσότητες τα σάκχαρα (πρόσθετα + υδατάνθρακες) ξεφεύγουν. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Όσοι έχετε δυσανεξία στην λακτόζη έχετε παρατηρήσει ότι σας πειράζουν τα ζυμούμενα γαλακτοκομικά (τυριά, γιαούρτια); Συνήθως αυτά έχουν ελάχιστη έως μηδενική λακτόζη.
ZathuraEdition Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Εγω σημερα παντως εφαγα ενα γιαουρτι στραγγιστο 2%, μια κουταλια της σουπας μουσλι (μια χαζαμαρα βιολογικη που μου εστειλε η μητερα μου), 1 κουταλια της σουπας νιφαδες κινοα (μαντεψτε ποιος μου το εστειλε κ αυτο), και σχεδον μια κουταλια της σουπας μελι. Τωρα πινω καφεδαρααααααααααααααααα!!! ισως στο μελλον προσθετω και 1 μπανανα αν δεν την φαω αργοτερα.
Iris_89 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Nikosmile είπε Όσοι έχετε δυσανεξία στην λακτόζη έχετε παρατηρήσει ότι σας πειράζουν τα ζυμούμενα γαλακτοκομικά (τυριά, γιαούρτια); Συνήθως αυτά έχουν ελάχιστη έως μηδενική λακτόζη. Επειδη εχω κανει πολλα πειραματα κ ελαχιστα ηταν επιτυχημενα, αν πιω πληρες γαλα (αγελαδινο) θα με στειλει. Το ιδιο με γιαουρτια φαγε πχ Οταν θα φαω φετα, δε θα με πειραξει σχεδον καθολου γιατι ειναι κατσικισια. Τυρια εχω θεμα σχεδον σε ολα, οποτε παιρνω vegan (🙄) Απ τον πειραματισμο καταλαβα πως τα περισσοτερα γαλακτοκομικα με πειραζαν και στο δερμα κ μου προκαλουσαν ακμη. Αφου αλλαξα κ εκοψα τα περισσοτερα, no more acne. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2020 από Iris_89
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 38 λεπτά πριν, Iris_89 είπε Επειδη εχω κανει πολλα πειραματα κ ελαχιστα ηταν επιτυχημενα, αν πιω πληρες γαλα (αγελαδινο) θα με στειλει. Το ιδιο με γιαουρτια φαγε πχ Οταν θα φαω φετα, δε θα με πειραξει σχεδον καθολου γιατι ειναι κατσικισια. Τυρια εχω θεμα σχεδον σε ολα, οποτε παιρνω vegan (🙄) Απ τον πειραματισμο καταλαβα πως τα περισσοτερα γαλακτοκομικα με πειραζαν και στο δερμα κ μου προκαλουσαν ακμη. Αφου αλλαξα κ εκοψα τα περισσοτερα, no more acne. Μάλιστα..., μαζί με τη δυσανεξία μήπως είσαι αλλεργική και στην αγελαδινή πρωτεΐνη -καζεΐνη-; Στην Ευρώπη (όχι στα Βαλκάνια ) συνήθως όλα τα τυριά είναι αγελαδινά, έφαγες την έβαψες.
Iris_89 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 25 λεπτά πριν, Nikosmile είπε Μάλιστα..., μαζί με τη δυσανεξία μήπως είσαι αλλεργική και στην αγελαδινή πρωτεΐνη -καζεΐνη-; Στην Ευρώπη (όχι στα Βαλκάνια ) συνήθως όλα τα τυριά είναι αγελαδινά, έφαγες την έβαψες. Δεν το εχω ψαξει να σου πω την αληθεια, ηθελα καιρο να κανω τεστ αλλεργιας, αλλα θα πρεπει να περιμενω καποιους μηνες ακομα για να το κλεισω. Γι αυτο παιρνω lactose free/vegan (dairy free) για να μην εχω θεματα. Συγκεκριμενα η εταιρεια που αγοραζω τα vegan ειναι Ελληνικη, εδρευουν στην Θεσσαλονικη. Η εταιρεια λεγεται Violife κ τα τυρια τους ειναι απιστευτα σε γευση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα