Προς το περιεχόμενο

Νέο Research & Development Hub στην Ελλάδα από την TeamViewer


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Η Γερμανική εταιρία τεχνολογίας και πάροχος της παγκόσμιας πλατφόρμας TeamViewer, εγκαινίασε σήμερα το νέο της Hub για Έρευνα και Τεχνολογία στα Ιωάννινα, στην Ελλάδα.  Το νέο κέντρο ενισχύει τον στόχο της  TeamViewer για επιπλέον προώθηση της καινοτομίας, ώστε να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες και προιόντα που θα εξυπηρετούν διαφορετικές κατηγορίες πελατών, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται γεωγραφικά σε περισσότερα μέρη στον κόσμο.  

Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της TeamViewer στα Ιωάννινα, θα φιλοξενήσει νεοσύστατες ομάδες και ταλέντα από όλο τον κόσμο και θα ενισχύσει τις ικανότητες της εταιρίας στον τομέα της μηχανικής. Οι ομάδες αυτές θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην προώθηση μεγαλύτερης καινοτομίας σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του οργανισμού.

DSC_4889.thumb.jpg.8301f487e276d9f851156ed43e04457b.jpg

Με τα Ιωάννινα, ως πόλη που φιλοξενεί εξαιρετικά πανεπιστημιακά τμήματα και αποφοίτους στον τομέα της πληροφορικής, η TeavViewer θα  να λειτουργεί ως πόλος έλξης ταλαντούχων μηχανικών που θα σταδιοδρομήσουν στην εταιρία. Το κέντρο απασχολεί σήμερα 17 μηχανικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η TeamViewer σχεδιάζει να φτάσει τους 200 μηχανικούς μέσα στα επόμενα χρόνια. Ηδη το 2020 περισσότεροι από 50 software developers θα εργάζονται για την εταιρία.

Σύμφωνα με τον Philipp Deutscher, Director IT & Software Development και υπεύθυνο για το Hub στα Ιωάννινα:  “Η TeamViewer έχει μακροχρόνιο πλάνο για το κέντρο στα Ιωάννινα. Τα Ιωάννινα είναι πηγή αποφοίτων μηχανικών και στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ταλέντα από τα Ιωάννινα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπουμε μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας στον χώρο της καινοτομίας, αφού θέλουμε να επεκτείνουμε τις λύσεις μας σε πολλούς περισσότερους τομείς.”

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Νικος Παπαθανάσης που παρευρέθηκε στα εγκαίνια δήλωσε : «Ένα τέτοιο γεγονός είναι ένα σπουδαίο γεγονός για την πατρίδα μας γιατί η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Κάθε τέτοιο εγχείρημα όχι μόνο θα δώσει θέσεις στην περιοχή αλλά θα φέρει νέους και νέες πίσω στην πατρίδα μας. Σας καλωσορίζουμε στα Ιωάννινα και στην Ελλαδα! Προσπαθούμε να χτίσουμε το success story της πατρίδας μας μαζί σας  και θα είμαστε στο πλευρό σας για ότι χρειαστείτε. Καλή επιτυχία!»

DSC_5206.thumb.jpg.1be401e31fd8cc3c6f3b6a10a40541b8.jpg

O Γενικος Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας, κος Θανάσης Κυριαζής, εκπροσωπώντας και τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε τη σημαντικότητα που δίνει η Κυβέρνηση για την Ερευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία. Επίσης δήλωσε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία των Πσνεπιστημίων με τις επιχειρήσεις για τέτοιου είδους ενέργεεις. Η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κος Μωυσής Ελισάφ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κος Αλμπάνης, Κοσμήτορες, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής κοινότητας, του Επιμελητηρίου και της τοπικής κοινωνίας.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...