Προς το περιεχόμενο

Response Time και FPS


iliastra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειμαι προς αναζήτηση καινούργιας οθόνης αλλά κάτι μάλλον δεν αντιλαμβάνομαι σωστά και έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το responce time και τα FPS μιας οθόνης.

Έχουμε και λέμε, πολλές οθόνες δίνονται ως 144Hz. Κοιτώντας σε σοβαρά site του εξωτερικού για reviews monitor (tftcentral, rtings κλπ) βλέπω οτι δίνουν κάποιες τιμές όπως response time 0-80% και 0- 100% και το αντιστροφο.

Σε πολλες οθόνες παρατηρώ (ειδικά στο 0-100%,ακραίο σενάριο αλλα οκ)  χρόνους κοντά στα 10ms. Το διαφημιζόμενο 144Hz σημαίνει --->  1/144 = 6.94ms.  Αυτός ο αριθμός προσδιορίζει τον μέγιστο χρόνο μιας ανανεώσης, ώστε η οθόνης να κάνει min 144 ανανεωσεις σε ένα sec.

Άρα κάποια οθόνη που έχει π.χ. 10ms response time σημαίνει οτι αποδίδει 100Hz, άρα ακόμα και εάν η κάρτα γραφικών μου "παράγει" 144FPS η οθόνη μου δεν θα είναι σε θέση να τα αποδόσει με αποτέλεσμα να προκαλεί "κοψίματα" (screen tearing).

ΝΑΙ ή ΟΧΙ έιναι η ερώτηση μου??

Αν ναι τότε ή η εταιρίες μας κοροιδεύουν σχετικά με τα 144Hz ή έχω πιαστεί στο ακραίο σενάριο των 0-100% και 100%-0 (δλδ. απο μαυρο σε λευκό και το αντιθετο) το οποίο όμως συμβαίνει ειδικά σε gaming.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...