_chris_ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μεταφέρω συχνά κάποια ποσά σε revolut/monese . Τα χρησιμοποιώ για αγορές και ταξίδια στο εξωτερικό, σε χώρες εκτός €. Επίσης έτσι μεταφέρω και κάποια ποσά σε πλατφόρμα p2p pending. Φορτίζω τις κάρτες με χρεωστική/πιστωτική κάρτα. Το θέμα είναι ότι αυτές οι κινήσεις αφού γίνονται μέσω καρτών περνάνε στη φορολογική δήλωση και γενικά φαίνονται έξοδα στο σύνολο του εισοδήματος μου. Μήπως θα ήταν καλύτερα να μη χρησιμοποιώ κάρτες για να φορτίζω τη revolut και να το κάνω με έμβασμα; Έχει διαφορά; Τα εμβάσματα δεν εμφανίζονται στην εφορία, σωστά; Δε μιλάμε για μεγάλα ποσά αλλά σε σχέση με το εισόδημα είναι. Ούτε είναι μαύρα τα ποσά για να θέλω να τα κρύψω αλλά αν μπλέξεις άντε να βγάλεις άκρη μετά και δίκιο να έχεις. Νομίζω είναι λίγο "άσχημο" να φαίνεται πχ εισόδημα 100€ και έξοδα με κάρτες 100€.
asdfnikos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, _chris_ είπε Μεταφέρω συχνά κάποια ποσά σε revolut/monese . Τα χρησιμοποιώ για αγορές και ταξίδια στο εξωτερικό, σε χώρες εκτός €. Επίσης έτσι μεταφέρω και κάποια ποσά σε πλατφόρμα p2p pending. Φορτίζω τις κάρτες με χρεωστική/πιστωτική κάρτα. Το θέμα είναι ότι αυτές οι κινήσεις αφού γίνονται μέσω καρτών περνάνε στη φορολογική δήλωση και γενικά φαίνονται έξοδα στο σύνολο του εισοδήματος μου. Μήπως θα ήταν καλύτερα να μη χρησιμοποιώ κάρτες για να φορτίζω τη revolut και να το κάνω με έμβασμα; Έχει διαφορά; Τα εμβάσματα δεν εμφανίζονται στην εφορία, σωστά; Δε μιλάμε για μεγάλα ποσά αλλά σε σχέση με το εισόδημα είναι. Ούτε είναι μαύρα τα ποσά για να θέλω να τα κρύψω αλλά αν μπλέξεις άντε να βγάλεις άκρη μετά και δίκιο να έχεις. Νομίζω είναι λίγο "άσχημο" να φαίνεται πχ εισόδημα 100€ και έξοδα με κάρτες 100€. Οι συναλλαγές σε Revolut και Monese δεν περνάνε στο αφορολόγητο οπότε δεν έχει "Άμεση" εικόνα η Εφορία ούτε τα δηλώνεις κάπου στην φορολογική δήλωση.
naimore Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 ναι, αλλα δεν ρωτησε αυτο, το γεμισμα των καρτων ρωτησε αν φαινεται..
opera Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Οι μεταφορές δε χτίζουν αφορολόγητο αν αυτό είναι το ζητούμενο.
naimore Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 μπα, ουτε αυτο ειναι να μην φαινονται καθολου ειναι...
_chris_ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 11 ώρες πριν, naimore είπε μπα, ουτε αυτο ειναι να μην φαινονται καθολου ειναι... Βασικά το θέμα είναι που είναι καλύτερα να φαίνονται. Σαν κινήσεις κάρτας η σαν εμβάσματα; Δε μας ενδιαφέρει το αφορολόγητο.
asdfnikos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, _chris_ είπε Βασικά το θέμα είναι που είναι καλύτερα να φαίνονται. Σαν κινήσεις κάρτας η σαν εμβάσματα; Δε μας ενδιαφέρει το αφορολόγητο. Δεν έχει μεγάλη σημασία αφού και στης δυο περιπτώσεις δεν έχει άμεση εικόνα η εφορία μέσω της Φ.Δ.
_chris_ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, asdfnikos είπε Δεν έχει μεγάλη σημασία αφού και στης δυο περιπτώσεις δεν έχει άμεση εικόνα η εφορία μέσω της Φ.Δ. Ναι αλλά στη φορολογική δήλωση είναι προσυμπληρωμενες οι κινήσεις με τις κάρτες. Ακόμα κι αυτές που δε μετράνε στο αφορολόγητο. Ενώ δε νομίζω να φαίνονται μεταφορές χρημάτων. (Δεν έχει τύχει να κάνω αγορά και να πληρώσω με κατάθεση) Πάλι μπορεί η εφορία να δει τις κινήσεις αλλά με την κάρτα είναι φάτσα φόρα στο Ε1 και φαίνεται με μια ματιά ότι μπορει να έχεις εισοδήματα 100€ και αγορές με κάρτα 100€. Οι οποίες όμως στην ουσία δεν είναι ακριβώς αγορές. Εγώ τα χρήματα μπορεί απλά να τα κρατάω στη revolut. Κατάλαβες ποιο είναι το θέμα μου; Μπορεί να λέω βλακείες και να μην έχει σημασία απλά μια σκέψη έγραψα
asdfnikos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, _chris_ είπε Ναι αλλά στη φορολογική δήλωση είναι προσυμπληρωμενες οι κινήσεις με τις κάρτες. Ακόμα κι αυτές που δε μετράνε στο αφορολόγητο. Ενώ δε νομίζω να φαίνονται μεταφορές χρημάτων. (Δεν έχει τύχει να κάνω αγορά και να πληρώσω με κατάθεση) Πάλι μπορεί η εφορία να δει τις κινήσεις αλλά με την κάρτα είναι φάτσα φόρα στο Ε1 και φαίνεται με μια ματιά ότι μπορει να έχεις εισοδήματα 100€ και αγορές με κάρτα 100€. Οι οποίες όμως στην ουσία δεν είναι ακριβώς αγορές. Εγώ τα χρήματα μπορεί απλά να τα κρατάω στη revolut. Κατάλαβες ποιο είναι το θέμα μου; Μπορεί να λέω βλακείες και να μην έχει σημασία απλά μια σκέψη έγραψα Στην φορολογική δήλωση δεν είναι προσυμπληρωμενος ο Κωδικός 049 Που είναι η συναλλαγές με της κάρτες. Τον συμπληρώνεις μόνος σου και σε έχει ένα παράθυρο που σε εμφανίζει τα ποσά που έστειλαν η τράπεζες στην εφορία. Τώρα οι συναλλαγές με Revolut-Monese Η τράπεζα δεν της περνάει στο αφορολόγητο= δεν στέλνει αυτά τα ποσά στην εφορία γιατί οι μεταφορές χρημάτων δεν μετράνε στο αφορολόγητο. Τώρα αν η τράπεζα περάσει στο αφορολόγητο κάποια άλλη συναλλαγή που κανονικά δεν πρέπει να μετρήσει για αυτόν τον λόγο σε βάζει να εισάγεις εσύ το τελικό πόσο στον κωδικό 049.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα