Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε συνεργασία με το Βεργίνα TV ξεκινήσαμε την Πέμπτη στις 16.00 μια σειρά παρουσιάσεων εξειδικευμένων επισκευών σε smartphone, Η/Υ αλλά και διαδικασιών ανάκτησης δεδομένων ως ένθετο ημίωρο στην εκπομπή "Τα Λέμε". Αρχικά δείξαμε την αποσυναρμολόγηση ενός iPhone 6 plus με ταυτόχρονη περιγραφή του κάθε εξαρτήματος που περιέχει. Οι παρουσιάσεις αυτές δεν στοχεύουν στον να παράγουμε do it yourself video αλλά στο να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες των τεχνικών εργασιών σε αυτές τις συσκευές ώστε οι χρήστες αφενός να καταλάβουν γιατί δεν μπορούν να τα επισκευάσουν μόνοι τους και αφετέρου να αναγνωρίσουν τι εξοπλισμός και εκπαίδευση απαιτείται και για πιο λόγο υπάρχει το αντίστοιχο κόστος για κάθε επισκευή.

Στα πλαίσια αυτά θα θέλαμε να ακούσουμε σχόλια και προτάσεις σχετικά με θέματα που θα θέλατε να δείτε να παρουσιάζουμε.

Το πρώτο επεισόδιο μπορείτε να το δείτε στο YouTube εδώ 

• Like 7
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο 2ο επεισόδιο είδαμε:

💻 Αποσυναρμολόγηση MacBook

⌨️ και αλλαγή πληκτρολογίου.

Αναλύει ο : Παναγιώτης Καρυδόπουλος (Ηλεκτρονικός Μηχανικός)

Το δεύτερο επεισόδιο μπορείτε να το δείτε στο YouTube εδώ

Επεξ/σία από taitogr
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο 3ο επεισόδιο είδαμε:

Οι ηλεκτρονικές συσκευές και τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι μπαταρίες.

Αναλύει ο : Παναγιώτης Καρυδόπουλος (Ηλεκτρονικός Μηχανικός)

Το τρίτο επεισόδιο μπορείτε να το δείτε στο YouTube εδώ

Επεξ/σία από taitogr
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχουμε γεμίσει με τηλεσκουπίδια επιτρέψτε μου να μπω «σφήνα» στο νήμα για να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε αυτή την προσπάθεια και κακά τα ψέματα μονό από κάποιο περιφερειακό κανάλι θα περίμενα να δω ανάλογη εκπομπή... 

Πιστεύω πως πέρα από τα προβλήματα και τις επισκευές αξίζει τον κόπο να πιάσετε και το DIY κομμάτι μέσα από ένα αφιέρωμα στο Raspberry Pi και στο Arduino σχετικά με τη χρησιμότητά τους σε μια πληθώρα εφαρμογών σε επίπεδο hardware (με χρήση αισθητήρων, διαφόρων πρόσθετων κ.α.) 

Καλή συνέχεια!

Επεξ/σία από johnpap21
  • Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στο 4ο επεισόδιο είδαμε:

Αρχιτεκτονική, Εξαρτήματα και την Εξέλιξη των Σκληρών Δίσκων.

Αναλύει ο Παναγιώτης Καρυδόπουλος (Ηλεκτρονικός Μηχανικός)

Το τέταρτο επεισόδιο μπορείτε να το δείτε στο YouTube εδώ

• Like 4
Δημοσ.
Στις 23/2/2020 στις 3:38 ΜΜ, johnpap21 είπε

Επειδή έχουμε γεμίσει με τηλεσκουπίδια επιτρέψτε μου να μπω «σφήνα» στο νήμα για να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε αυτή την προσπάθεια και κακά τα ψέματα μονό από κάποιο περιφερειακό κανάλι θα περίμενα να δω ανάλογη εκπομπή... 

Πιστεύω πως πέρα από τα προβλήματα και τις επισκευές αξίζει τον κόπο να πιάσετε και το DIY κομμάτι μέσα από ένα αφιέρωμα στο Raspberry Pi και στο Arduino σχετικά με τη χρησιμότητά τους σε μια πληθώρα εφαρμογών σε επίπεδο hardware (με χρήση αισθητήρων, διαφόρων πρόσθετων κ.α.) 

Καλή συνέχεια!

Οταν ο πρωτος 3.5" δισκος κατασκευαστηκε το 1983 και εδω βλεπουμε να μιλανε για το πως εξελιχθηκαν απο το 1990 εως σημερα συγνωμη αλλα μαλλον και αυτο πρεπει να το εντασεις στα τηλεσκουπιδια κατεμε (το οτι εχει να κανει με την τεχνολογια δεν το καθιστα αυτοματως καλο).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Οταν ο πρωτος 3.5" δισκος κατασκευαστηκε το 1983 και εδω βλεπουμε να μιλανε για το πως εξελιχθηκαν απο το 1990 εως σημερα συγνωμη αλλα μαλλον και αυτο πρεπει να το εντασεις στα τηλεσκουπιδια κατεμε (το οτι εχει να κανει με την τεχνολογια δεν το καθιστα αυτοματως καλο).

Το σχόλιό μου ήταν προγενέστερο της εκπομπής για τους σκληρούς, αλλά αν θες να το πάμε ιστορικά γυρίζουμε πίσω στο 1956 και στην IBM. Υπάρχει νόημα να κάνουν αφιέρωμα από τόσο παλιά; Αν ήταν ντοκιμαντέρ σχετικό με την ιστορία των σκληρών δίσκων και μου το ξεκινούσαν από το 1990 θα ήταν χοντρό φάουλ. Νομίζω ότι παραείσαι αυστηρός... 

Υ.Γ. Τώρα θυμήθηκα κάτι αφιερώματα σε «σοβαρά» sites σχετικά με την ιστορία των προσωπικών υπολογιστών και δεν βλέπεις πουθενά την Amiga, λες και δεν υπήρξε ποτέ στα σπίτια μας...

Επεξ/σία από johnpap21
  • Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, johnpap21 είπε

Το σχόλιό μου ήταν προγενέστερο της εκπομπής για τους σκληρούς, αλλά αν θες να το πάμε ιστορικά γυρίζουμε πίσω στο 1956 και στην IBM. Υπάρχει νόημα να κάνουν αφιέρωμα από τόσο παλιά; Αν ήταν ντοκιμαντέρ σχετικό με την ιστορία των σκληρών δίσκων και μου το ξεκινούσαν από το 1990 θα ήταν χοντρό φάουλ. Νομίζω ότι παραείσαι αυστηρός... 

Υ.Γ. Τώρα θυμήθηκα κάτι αφιερώματα σε «σοβαρά» sites σχετικά με την ιστορία των προσωπικών υπολογιστών και δεν βλέπεις πουθενά την Amiga, λες και δεν υπήρξε ποτέ στα σπίτια μας...

Αναφερθηκα συγκεκριμενα σε 3.5" δισκους που εχουμε μεχρι και σημερα, τα μπαουλα και οι ντουλαπες ναι θα ηταν καπως να ασχοληθει μια εκπομπη με αυτους (βεβαια οταν μιλαμε για την ιστορια των σκληρων δισκων δεν θα ηταν ασχημο).

Οσο για την Amiga (εχω ακομα την 500 Plus στο παταρι) εχει βγει ενα πολυ ωραιο ντοκιμαντερ, νομιζω From Bedrooms to Billions ειναι ο τιτλος. Αν δεν το εχεις δει δες το, εμενα μου θυμησε εποχες Shadow Of The Beast.

Δημοσ.
Στις 23/2/2020 στις 3:38 ΜΜ, johnpap21 είπε

Καλή συνέχεια!

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Το εργαστήριο μας ειδικεύεται σε επισκευές ηλεκτρονικών υπολογιστών σε επίπεδο εξαρτήματος, Smartphone και στην ανάκτηση δεδομένων και άρα μόνο για τα αντικείμενα αυτά διαθέτουμε εξοπλισμό και τεχνογνωσία που μπορεί να παρουσιαστεί στην τηλεόραση. Αν στο μέλλον ασχοληθούμε με συστήματα τύπου Pi και Arduino θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σχετικό αφιέρωμα. 

Στις 6/3/2020 στις 7:09 ΜΜ, Salvation81 είπε

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον για την εκπομπή και τα θετικά σας σχόλια. Το αντικείμενο της εκπομπής είναι η παρουσίαση τεχνολογικών θεμάτων που μας ενδιαφέρουν σήμερα. Την περασμένη Πέμπτη αποφασίσαμε να αφιερωθούμε στους σκληρούς δίσκους που συναντάμε σε σύγχρονους Η/Υ. Όπως αναφέρεται και στην εκπομπή επιλέξαμε την περίοδο από το 1990 έως σήμερα και τέτοιους δίσκους παρουσιάσαμε. Ενδεχομένως να μπορούσαμε να πάμε πίσω στο 1955 στις μαγνητικές ταινίες ή ακόμη και παλιότερα στις διάτρητες κάρτες αλλά δεν ήταν αυτή η περίοδος που θέλαμε να επιλέξουμε. Σκοπός ήταν να δείξουμε ότι η βασική αρχιτεκτονική παραμένει ίδια εδώ και 30 περίπου χρόνια. Άλλωστε ο τηλεοπτικός χρόνος είναι περίπου 25 λεπτά και καθώς η εκπομπή είναι live στο τέλος δεν προλάβαμε να μιλήσουμε αρκετά για τους δίσκους SSD που σίγουρα ενδιαφέρουν περισσότερο κόσμο από ότι οι δίσκοι της δεκαετίας του 1980. 

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, carib είπε

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Το εργαστήριο μας ειδικεύεται σε επισκευές ηλεκτρονικών υπολογιστών σε επίπεδο εξαρτήματος, Smartphone και στην ανάκτηση δεδομένων και άρα μόνο για τα αντικείμενα αυτά διαθέτουμε εξοπλισμό και τεχνογνωσία που μπορεί να παρουσιαστεί στην τηλεόραση. Αν στο μέλλον ασχοληθούμε με συστήματα τύπου Pi και Arduino θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σχετικό αφιέρωμα. 

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον για την εκπομπή και τα θετικά σας σχόλια. Το αντικείμενο της εκπομπής είναι η παρουσίαση τεχνολογικών θεμάτων που μας ενδιαφέρουν σήμερα. Την περασμένη Πέμπτη αποφασίσαμε να αφιερωθούμε στους σκληρούς δίσκους που συναντάμε σε σύγχρονους Η/Υ. Όπως αναφέρεται και στην εκπομπή επιλέξαμε την περίοδο από το 1990 έως σήμερα και τέτοιους δίσκους παρουσιάσαμε. Ενδεχομένως να μπορούσαμε να πάμε πίσω στο 1955 στις μαγνητικές ταινίες ή ακόμη και παλιότερα στις διάτρητες κάρτες αλλά δεν ήταν αυτή η περίοδος που θέλαμε να επιλέξουμε. Σκοπός ήταν να δείξουμε ότι η βασική αρχιτεκτονική παραμένει ίδια εδώ και 30 περίπου χρόνια. Άλλωστε ο τηλεοπτικός χρόνος είναι περίπου 25 λεπτά και καθώς η εκπομπή είναι live στο τέλος δεν προλάβαμε να μιλήσουμε αρκετά για τους δίσκους SSD που σίγουρα ενδιαφέρουν περισσότερο κόσμο από ότι οι δίσκοι της δεκαετίας του 1980. 

Οταν ο πρωτος 3.5 δισκος βγηκε 7 χρονια νωριτερα και αρα η βασικη αρχιτεκτονικη παραμενει η ιδια απο τοτε γιατι να πιασετε το 1990;
Θα εκτιμουσα περισσοτερο να πειτε οτι δεν το ψαξατε το θεμα και δεν γνωριζατε ποτε βγηκαν οι πρωτοι δισκοι 3.5 παρα να λετε οτι θα μπορουσατε να πατε πισω στο 1955.
Απο εκει και περα δικια σας η εκπομπη, μπορειτε να λετε οτι θελετε.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
Στις 6/3/2020 στις 7:09 ΜΜ, Salvation81 είπε

Αγαπητέ χρήστη.  Τεχνολογικά θέματα θέλουμε να παρουσιάσουμε, όχι ιστορικά. Με βάση την εμπειρία μας επιλέξαμε την περίοδο που θεωρούσαμε ότι θα ενδιαφέρει τους τηλεθεατές. Λυπόμαστε ειλικρινά που δεν καταφέραμε να καλύψουμε τις δικές σας προσδοκίες. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε σε μελλοντικό επεισόδιο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο 5ο επεισόδιο είδαμε:

Ανάκτηση Δεδομένων από  Σκληρούς Δίσκους.

Αναλύει ο : Παναγιώτης Καρυδόπουλος (Ηλεκτρονικός Μηχανικός)

Το πέμπτο επεισόδιο μπορείτε να το δείτε στο YouTube εδώ:

Επεξ/σία από taitogr
  • Like 1
Δημοσ.

Σήμερα 2 Απριλίου ασχοληθήκαμε με το επίκαιρο θέμα της απολύμανσης του κινητού μας, του tablet και του υπολογιστή μας.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Την περασμένη εβδομάδα παρουσιάσαμε ακόμη ένα επίκαιρο θέμα. Η τεχνολογία στη μάχη ενάντια στον COVID-19 . 

Δημοσ.

Στις 7 Μαΐου είδαμε μερικά παραδείγματα από παραπλανητικά email. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...