Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια,

Μετα απο πολλα χρονια ξαναφτιαχνω pc. Εχω παρει τον  Intel i5 9600K και αρχικα ειχα επιλεξει να αγορασω μνημες RAM 32GB (2x16GB) 2666MHz . Η μητρικη που σκοπευω να παρω υποστηριζει αυτες τις μνημες:

Αναφορά σε κείμενο

Support for DDR4 4266(O.C.) / 4133(O.C.) / 4000(O.C.) / 3866(O.C.) / 3800(O.C.) / 3733(O.C.) / 3666(O.C.) / 3600(O.C.) / 3466(O.C.) / 3400(O.C.) / 3333(O.C.) / 3300(O.C.) / 3200(O.C.) / 3000(O.C.) / 2800(O.C.) / 2666 / 2400 / 2133 MHz memory modules

Μιλωντας με ενα φιλο, μου λεει μην βαλεις 2666MHz,  βαλε κατι πιο καλο π.χ. 3333MHz (παραδειγμα) και μου λεει, θα πας μετα απο το BIOS και θα επιλεξεις αυτο το προφιλ για την μνημη.

ΕΑΝ ομως δειτε τη σελιδα Intel για το CPU (ειναι λινκ ο cpu) , στα memory specs λεει για DDR4-2666 .
1) Αυτο τι σημαινει ? οτι για να παιξει με πιο γρηγορες μνημες θελει να γινει overclocked ?
2) ΑΝ δεν πειραξω CPU οι μνημες με 3333MHz θα δουλευουν καλυτερα απο 2666 , ή θα ναι το ιδιο ?

Αυτο το κομματι παντα με μπερδευει. Μπορει καποιος να εξηγησει ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

3200 παιρνεις και βαζεις xmp στο bios

Ευχαριστω φιλε μου, αλλα δεν μου λυνεις τις αποριες/ερωτησεις που εγραψα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, g4nar είπε

γεια σας παιδια,

Μετα απο πολλα χρονια ξαναφτιαχνω pc. Εχω παρει τον  Intel i5 9600K και αρχικα ειχα επιλεξει να αγορασω μνημες RAM 32GB (2x16GB) 2666MHz . Η μητρικη που σκοπευω να παρω υποστηριζει αυτες τις μνημες:

Μιλωντας με ενα φιλο, μου λεει μην βαλεις 2666MHz,  βαλε κατι πιο καλο π.χ. 3333MHz (παραδειγμα) και μου λεει, θα πας μετα απο το BIOS και θα επιλεξεις αυτο το προφιλ για την μνημη.

ΕΑΝ ομως δειτε τη σελιδα Intel για το CPU (ειναι λινκ ο cpu) , στα memory specs λεει για DDR4-2666 .
1) Αυτο τι σημαινει ? οτι για να παιξει με πιο γρηγορες μνημες θελει να γινει overclocked ?
2) ΑΝ δεν πειραξω CPU οι μνημες με 3333MHz θα δουλευουν καλυτερα απο 2666 , ή θα ναι το ιδιο ?

Αυτο το κομματι παντα με μπερδευει. Μπορει καποιος να εξηγησει ?

1. Όχι δεν χρειάζεται oc ο επεξεργαστής.

2. Όσο μεγαλύτερη ταχύτητα είναι οι μνήμες σου τόσο πιο γρήγορα να στο πω έτσι μπακαλιστικα θα γίνονται οι διεργασίες. Την ταχύτητα των μνημών ραμ την ελέγχεις από το motherboard περί συμβατότητας και το τι σηκώνει. Ποια mobo έχεις ? Στην θέση σου θα πήγαινα σε 3600 μνήμες. Πλέον είναι πολύ προσιτές

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Skrez1982 είπε

1. Όχι δεν χρειάζεται oc ο επεξεργαστής.

2. Όσο μεγαλύτερη ταχύτητα είναι οι μνήμες σου τόσο πιο γρήγορα να στο πω έτσι μπακαλιστικα θα γίνονται οι διεργασίες. Την ταχύτητα των μνημών ραμ την ελέγχεις από το motherboard περί συμβατότητας και το τι σηκώνει. Ποια mobo έχεις ? Στην θέση σου θα πήγαινα σε 3600 μνήμες. Πλέον είναι πολύ προσιτές

Mobο:  Gigabyte Z390-AORUS-PRO για αυτην εδω λεω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μητρική είναι πολύ καλή. Να ρωτήσω κάτι ? Η χρήση που κάνεις στον υπολογιστή τι είναι ? Σε ρωτάω γιατί τα 32 gb είναι overkill αν το θες μόνο για gaming

Επεξ/σία από Skrez1982
Δημοσ.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λογικό σενάριο όπου τα 32gb θα χρειαστούν στον 9600Κ.

Εντωμεταξύ και η μητρική είναι overkill.

@g4nar υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής του επεξεργαστή? την μητρική την έχεις αγοράσει κι αυτή?

• Like 1
Δημοσ.

Μητρικη δεν πηρα ακομα. Επεξεργαστη γιατι να παω πισω?

ΟΚ για τα 32GB ram, ισως και 16GB να φτανουν.

Θα (ξανα)παιζω και games αλλα οχι και καθε μερα... Δουλευω και Lightroom/Photoshop.  Γενικα pc δεν φτιαχνω συχνα, πιτσιρικας δεν ειμαι , οποτε ειπα να βαλω κατι παραπανω... μιας κ εχω την ανεση.

Δημοσ.

ανεση θα ειχες με τον 3700Χ ειδικα για το μελλον,τωρα αμα πας σε 6 threads που εχει ο 9600κ δε σε βλεπω να πηγαινεις και πολυ μακρυα.Τουλαχιστον επιλεξε επεξεργαστη με 12 threads,ram 3200 το ελαχιστο τουλαχιστον 16GB ,καλως σκεφτεσαι τα 32 για το μελλον ωστε να μην αλλαζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι μονο το να μην αλλαζω αλλα ειναι οτι πρεπει να βρεις συμβατα με serial που λεει η mobo για να εχω το κεφαλι μου ησυχο..(οσο γινεται!) :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο 9600Κ γενικά δεν είναι ιδανικός ούτε για lightroom/photoshop ούτε για casual gaming.

Αν δεν αλλάζει,

ram : https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=19957841%2C19830427%2C19926927

m/b : https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=16131967%2C16095288

Οποιοδήποτε 16gb κιτ κάτω από 4000 c18 θα τρέξει απρόσκοπτα σε xmp σε οποιοδήποτε Ζ390 m/b.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...