Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Αρχικά, θα παραθέσω τα specs του συστήματός μου:

-Ryzen 2700x

-x470 Aorus Ultra Gaming

-2x8gb G.Skill F4-3200C14-8GTZ

-EVGA 2080 XC Ultra

Από τότε που έκανα το συγκεκριμένο computer, δεν έχω καταφέρει να βρώ stable timings στις μνήμες μου με διαρκή BSODs με random λόγους κάθε φορά που έπαιζα games και είχα YouTube/Twitch στην 2η οθόνη. 

Αν και οι μνήμες μου είναι στο QVL της μητρικής μου, δεν δουλεύει το XMP για κανένα λόγο και δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς να αλλάξω χειροκίνητα τα timings, χωρίς να βρω κάποια λύση. Εδώ και 3 μέρες έχω τις μνήμες μου στα default settings στα 2133hz και τα timings στο auto για να τεστάρω αν θα δω προβλήματα, και δεν έχει παρουσιαστεί τίποτα. Βεβαίως δεν γίνεται να αφήσω τις μνήμες σε αυτά τα timings, και γι'αυτό ζητώ την βοήθεια όποιου είτε έχει αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο, είτε γνωρίζει κάποιο workaround.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το θέμα μου, και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έλεγξε αν οι μνήμες είναι στις θέσεις που προτείνει το manual της μητρικής σου. Επίσης έλεγξε αν έχεις πρόσφατο BIOS και αν όταν διαλέγεις XMP, ορίζεται και η τάση της μνήμης στο 1.35V. Τέλος δοκίμασε μία μία τις μνήμες χωριστά, υπάρχει πάντα η περίπτωση να έχεις κάποια χαλασμένη που να μη μπορεί να σηκώσει 3200 MHz. Αυτό είχα πάθει εγώ όταν είχα πάρει τις Flare-X, από το πρώτο kit η μία μνήμη ήταν χαλασμένη και δε δούλευε πάνω από 2133.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 2
Δημοσ.

Είχα το βασικό BIOS (F3), και μετά την αναβάθμιση στο τελικό (F50) συνέχιζαν τα BSODs, οπότε έγινε reset το CMOS στην αρχική έκδοση (F3), που ήταν δοκιμασμένο ότι δεν είχα πρόβλημα.

Να προσθέσω τώρα κάτι που δεν είπα στο αρχικό μου ποστ, με το που πρωτοέκανα το PC αυτό, είχα θέματα πάλι με τα timings και για 9 μήνες έτρεχε άψογα με κάτι αλλαγές που είχα κάνει, αλλά δυστυχώς δεν τα κράτησα τα settings αυτά και μετά απο το reset CMOS δεν μπορώ να τα ξαναβρώ. Έχω δοκιμάσει να βάλω τα κλασικά που δίνει στο σαιτ της η GSkill (14-14-14-34-48).

Τώρα η τάση των μνημών είναι στα 1.20V, αλλά ναι όταν έβαζα χειροκίνητα τα timings, άλλαζα και τα voltages στο 1.35V. 

Όσον αφορά το αν οι μνήμες είναι χαλασμένες ή όχι, για να δουλεύουν για 9 μήνες άψογα (ήταν σίγουρα στα 3200mhz) θεωρώ με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. (επιφυλλάσομαι φυσικά διότι δεν είμαι expert, και το μόνο που έχω κάνει είναι stress tests με διάφορα προγράμματα που δεν μου έχουν βγάλει κανένα error).

@malakudi ευχαριστώ για την απάντηση!

Δημοσ.

Αν δούλευαν 9 μήνες σε 3200 τότε ναι λογικά δεν είναι χαλασμένες. Αν θες ανέβασε εικόνες από το BIOS ρυθμισμένο σε XMP 3200 να δούμε μήπως κάτι λείπει.

Δημοσ.

1. Επαναφορα στα BIOS defaults. Δεν αλλαζεις χρονισμους στις μνημες κλπ. Ολα στα BIOS defaults.

2. BIOS update στην τελευταια εκδοση (σ'εμενα βοηθησε, γιατι η νεα εκδοση ειχε καλυτερο ram compatibility).

3. Βγαλε τις μνημες. Clear CMOS.

4. Επανατοποθετηση των μνημων στις θεσεις DDR4_2 και DDR4_4

Αν δεν πιασει δοκίμασε ξανα clear cmos και την επανατοποθετηση των μνημων. Σε μενα ειχε πιασει μετα απο 2-3 φορες (ήταν περιεργο προβλημα, το οποιο διορθωθηκε με αυτον τον τροπο, παρολο που ηταν σωστη απο την αρχη η τοποθετηση των μνημων).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, rrrips είπε

Καλησπέρα!

Αρχικά, θα παραθέσω τα specs του συστήματός μου:

-Ryzen 2700x

-x470 Aorus Ultra Gaming

-2x8gb G.Skill F4-3200C14-8GTZ

-EVGA 2080 XC Ultra

Από τότε που έκανα το συγκεκριμένο computer, δεν έχω καταφέρει να βρώ stable timings στις μνήμες μου με διαρκή BSODs με random λόγους κάθε φορά που έπαιζα games και είχα YouTube/Twitch στην 2η οθόνη. 

Αν και οι μνήμες μου είναι στο QVL της μητρικής μου, δεν δουλεύει το XMP για κανένα λόγο και δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς να αλλάξω χειροκίνητα τα timings, χωρίς να βρω κάποια λύση. Εδώ και 3 μέρες έχω τις μνήμες μου στα default settings στα 2133hz και τα timings στο auto για να τεστάρω αν θα δω προβλήματα, και δεν έχει παρουσιαστεί τίποτα. Βεβαίως δεν γίνεται να αφήσω τις μνήμες σε αυτά τα timings, και γι'αυτό ζητώ την βοήθεια όποιου είτε έχει αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο, είτε γνωρίζει κάποιο workaround.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το θέμα μου, και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Mητρικες μονο ASUS και ASROCK. 

Ειμαι με την 2700Χ και 3200Mhz 32GB που τις τρεχω 3333mhz χωρις θεματα με τα timings του κατασκευαστη. 

Mια φορα πηρα GIGA και σε Intel και το μετανιωσα...

Παντως με την ΑΜD τα κουμπωσα ολα πανω, επελεξα ταση επεξεργαστη 1.3 και μνημες 1.35 και τελος.... γουρουνι....δεν κολλαει πουθενα! 

Στα games παιζει απο 4.150mhz- 4.000 Mhz με 16 threads.

Επεξ/σία από ROG-X

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...