Lost_Horizon Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιες φθηνές κεραίες για εξοχική κατοικία σε παραθαλάσσιο μέρος. Έχω δει κάποιες καινούριες που είναι σαν κουτάκια κλπ, αλλά δε γνωρίζω πολλά επι του θέματος, μου έκανε εντύπωση οτι δεν αναγράφεται πουθενά db για αυτές τις κεραίες στα site πώλησης. Η υπάρχουσα κεραία είναι μία πολύ παλιά η οποία έχει από αδύναμο έως ανύπαρκτο σήμα και χρειάζεται να την γυρίζω απ'το σωλήνα με έναν κάβουρα ώστε να πιάνω τα μισά κανάλια.
Gatilaras Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Εχω δοκιμασει μια της Matel η οποια ειναι σαν μικρο πανελ σε ορεινο χωριο. Η κεραια ειναι απλα στηριγμενη στον τοιχο χωρις να εχει κατευθυνση πομπους κλπ και πιανει τα παντα. Δεχεται και ενισχυτη εαν θελεις αλλα εχω ετσι σκετη που την εβαλα δουλευει κουφετο.
afm Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Lost_Horizon, είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα είναι η κεραία σου, όσο παλιά και αν είναι αυτή. Συνήθως το πρόβλημα είναι στο καλώδιο που από την πολυκαιρία σκάει και παίρνει υγρασία προκαλώντας βραχυκύκλωμα και πτώση στην στάθμη του σήματος. Επίσης μπορεί απλά το σήμα να είναι ασθενές. Είσαι κοντά στο Κέντρο Εκπομπής; Έχεις οπτική επαφή με το Κέντρο Εκπομπής; Έχεις πρόβλημα μόνο στα κανάλια της Ε.Ρ.Τ. και τα hd της Digea ή και στα sd και τα Περιφερειακά της Digea; Όπως γράφεις: "χρειάζεται να την γυρίζω απ'το σωλήνα με έναν κάβουρα ώστε να πιάνω τα μισά κανάλια". Μήπως είναι θέμα προσανατολισμού της κεραίας. Σε γενικές μία κεραία αν δεν έχει σπάσει ή ανοίξει το κουτί από το διπολάκι, ώστε να πάρει υγρασία και να βραχυκυκλώσει ή να σκουριάσει (σε τραγικό βαθμό) συνεχίζει να λειτουργεί μια χαρά, ανεξάρτητα αν έχουν σκουριάσει οι σύνδεσμοι της και οι βίδες ή έχουν σπάσει κάποιοι ανακλαστήρες. Στην γειτονιά μου υπάρχει παππούς που έχει μία Yagi στα uhf από τότε που η Υ.ΕΝ.Ε.Δ. έβγαινε από Πάρνηθα στο 27 uhf (δεκαετία 70) και τώρα με τα ψηφιακά είναι καρφωμένος 100% ισχύ και ποιότητα σήματος. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από afm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα