Bspus Δημοσ. 8 Απριλίου 2004 Δημοσ. 8 Απριλίου 2004 Ti akrivos einai auta ta 2? Sto bios to default einai yia to aperture 32Mb eno to fast writes disabled kai to manual den leei ti kanoun. To aperture ego to evala sto 64 giati i karta grafikon mou einai 64Mb. H mipos den exei sxesi?
Jaco Δημοσ. 8 Απριλίου 2004 Δημοσ. 8 Απριλίου 2004 To aperture size είναι η μνήμη (RAM) που μοιράζεται το σύστημα με την κάρτα γραφικών, ώστε να την υποστηρίζει, πρέπει να είναι περίπου ίσο με το μισό της μνήμης σου (εσύ βάλτο στο 128) και το fast write enabled, αν το υποστηρίζει η κάρτα σου, που το υποστηρίζει...
kolim Δημοσ. 8 Απριλίου 2004 Δημοσ. 8 Απριλίου 2004 εισαι σίγουρος Jaco για το aperture;Αμα καποιος έχει μνήμη 1GB και το aperture της motherboard φτάνει μέχρι το 256ΜΒ τι πρέπει να βάλει τοτε; (το παραδειγμα δεν είναι για το δικό μου υπολογιστη εχω 512ΜΒ μνημη και η mobo πάει μέχρι 256ΜΒ aperture(μηπως το maximum aperture της mobo αυξάνεται αν αυξήσουμε την μνήμη.Εχω και εγώ αυτο το ερώτημα και δεν ξερω τι aperture να βάλω)
Jaco Δημοσ. 8 Απριλίου 2004 Δημοσ. 8 Απριλίου 2004 To aperture size είναι αυτό που είπα πιο πάνω, δηλαδή το μέγεθος της φυσικής μνήμης που μοιράζεται το σύστημα με την κάρτα γραφικών... Βασικά αναφέρεται περισσότερο σε παλιές κάρτες γραφικών, αν έχεις μια κάρτα γραφικών από 32MB και πάνω στην ουσία δεν κάνει κάνει καμιά διαφορά στις επιδόσεις, απλά αν είναι πολύ μεγάλο μπορεί να έχει αστάθεια το σύστημα σου... Γενικά τα 128MB είναι το συνηθέστερο και χωρίς προβλήματα αστάθειας... Τώρα πια με τις καινούργιες κάρτες γραφικών δεν έχει πολύ νόημα, καθώς οι μνήμη τους είναι υπεραρκετή, οπότε και 800+GB μνήμη να έχεις δεν έχει καμιά διαφορά το 128 από 256...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.