Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Εχω μπερδευτει λιγο. Θελω να πετυχω 1440p με 144frames για να εμεταλευτω τα 144hz της οθονης. Στα παιχνιδια και με 120hz εαν δεν γινεται συμβιβαζομαι.

Δεν ξερω εαν αξιζει να παρω egpu για το macbook pro 2017 που εχω ή να παρω λαπτοπ/mac mini/nuc ωστε να μην εχω ογκο παλι με gpu για να εχω καλυτερο επεξεργαστη απο αυτο του macbook ή να στησω καινουργιο pc. Ξερω οι περισσοτεροι για μου πειτε για κανονικο pc αλλα ο χωρος(σαλονι) ειναι ενα θεμα.

Για κανονικο pc μπορω να το χωσω καπου....οκ θα χρειαστω μεγαλυτερο καλωδιο display port. Ωστοσο ομως τον ηχο δεν ξερω Πως να το μεταφερω μιας και Η αποσταση θα ναι 3μ και παιζω με εξωτερικη καρτα(dac) που ως τωρα παιζω μεσω ethernet ή usb επειδη ηταν κοντα.

εαν καποιος εχει καμια rtx 2070  με αναλυση 1440p εαν μπορει ας μου πει ποσα fps πιανει σε καμια ταινια 1440p και 1080p με vlc ή mphc ή ακομα καλυτερα με madvr. Θα του ημουν ευγνωμων.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nickvas19 είπε

εαν καποιος εχει καμια rtx 2070  με αναλυση 1440p εαν μπορει ας μου πει ποσα fps πιανει σε καμια ταινια 1440p και 1080p .

Πραγματικά τα έχεις μπερδεμένα.... 

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, nickvas19 είπε

εαν καποιος εχει καμια rtx 2070  με αναλυση 1440p εαν μπορει ας μου πει ποσα fps πιανει σε καμια ταινια 1440p και 1080p με vlc ή mphc ή ακομα καλυτερα με madvr. Θα του ημουν ευγνωμων.

gvztec6ade441.png

Δημοσ.
Στις 30/1/2020 στις 8:40 ΜΜ, nickvas19 είπε

Γτ στις ταινιες δεν εχει fps?!

εμενα τοτε γτ κολλαει;

Γιατί είναι όπως φαίνεται για τα πανηγύρια το παρόν σύστημα που έχεις

Δημοσ.

ναι ρε συ

ποιες ειναι οι καταλληλες ιδιοτητες που πρεπει να εχει μια καρτα ωστε να παιζει madvr 1440p 144hz?!

ναι ρε συ

ποιες ειναι οι καταλληλες ιδιοτητες που πρεπει να εχει μια καρτα ωστε να παιζει madvr 1440p 144hz?!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1650 και πολυ ειναι . επισης 1440p ταινια λιγο δυσκολο να βρεις. επισης επισης το 99.99% των ταινιων ειναι γυρισμενες σε 24fps . 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 1
Δημοσ.

Πολυ πιθανον τα τορρεντακια που κατεβαζεις να φταινε. Δεν παιζουν ολα σε pc/ή με συγκεκριμενο Hardware λογω encoder.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/1/2020 στις 8:01 ΜΜ, nickvas19 είπε

Γτ φιλος;

Έχεις δει κάποια ταινία που είναι τραβηγμένη στα 144fps ? 

Στις 30/1/2020 στις 8:40 ΜΜ, nickvas19 είπε

Γτ στις ταινιες δεν εχει fps?!

εμενα τοτε γτ κολλαει;

Το macbook pro 2017 κολλάει στην αναπαραγωγή ταινιών ? 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.

δλδ μου λετε οτι επειδη ειναι σε 24fps δεν εχει σημασια εαν θα ειναι η οθονη στα 24hz ή στα 48hz ή στα 120hz ή στα 144hz?! καπου ειχα διαβασει οτι ναι μεν οι ταινιες μπορει να ειναι 24fps αλλα εχουν σημασια τα hz της οθονης....γινεται ακομα πιο ομαλη η κινηση.

ναι δεν υπαρχει ταινιες 1440p....ωστοσο ομως υπαρχει τροπος να της βλεπεις 'σωστα' σε 1440p. Δλδ κατεβαζεις 4κ και ειχα βρει εναν οδηγο που με καποιες ρυθμισεις κανεις downscale (εαν τα θυμαμαι σωστα).

ναι. το macbook pro 2017 σε αναλυση 1440p και βαζοντας την ανανεωση 144hz....παρατηρειται το φαινομενο ο ηχος να μην συμβαβιζει με την εικονα. Δλδ ακομα και εαν κανω καθυστηρηση στον ηχο για να γινει ο απαραιτητος συγχρονισμος υπαρχουν στιγμες που πχ σε μια προταση λιγο θα καθυστερηση η εικονα. ολα αυτα με vlc.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, nickvas19 είπε

ναι. το macbook pro 2017 σε αναλυση 1440p και βαζοντας την ανανεωση 144hz

Ας ξεκινησουμε με το οτι το mb pro 17 εχει 60hz οθονη, οποτε οτι πειραξες για να το κανεις 144 (νομιζοντας οτι θα γινει), απλα επανεφερε το και ισως φτιαξει.

Επισης δεν υπαρχει κανενας οδηγος για downscale. Κατεβαζεις το 4κ περιεχομενο και απλα το βλεπεις (σε 1440 αναλυση προφανως, αλλα ισως με καλυτερη ευκρινεια λογω του αρχικου 4κ)

4 ώρες πριν, nickvas19 είπε

δλδ μου λετε οτι επειδη ειναι σε 24fps δεν εχει σημασια εαν θα ειναι η οθονη στα 24hz ή στα 48hz ή στα 120hz ή στα 144hz?! καπου ειχα διαβασει οτι ναι μεν οι ταινιες μπορει να ειναι 24fps αλλα εχουν σημασια τα hz της οθονης....γινεται ακομα πιο ομαλη η κινηση.

Αυτο δεν ισχυει. Στις τηλεορασεις απλα αναφερουν τα 400,800,1000αρια και εννοουν το backlight flicker. Τρεμοπαιζουν τα ledακια πιο γρηγορα για να δωσουν την ψευδαισθηση του πιο smooth περιεχομενου. Στα Monitors αυτο δεν ειναι εφικτο 

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ.

εχω εξωτερικη οθονη.

ωστοσο και εδω . οσο και σε ξενο φορουμ που διαβαζω ο καθενας λεει το δικο του. Οποτε μου ειναι δυσκολο να εχω εναν δρομο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nickvas19 είπε

εχω εξωτερικη οθονη.

ωστοσο και εδω . οσο και σε ξενο φορουμ που διαβαζω ο καθενας λεει το δικο του. Οποτε μου ειναι δυσκολο να εχω εναν δρομο.

Λογικο δεν ειναι οταν δεν αναφερεις οτι εχεις εξωτερικη οθονη? Οπως και να εχει, πες με ποιο προγραμμα βλεπεις ταινια και μια ενδεικτικη ονομασια τορρεντ. Πχ για εμενα, το "2160p.BluRay.x265.10bit.SDR.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos" τρεχει και στο pc, και στην 4κ τηλεοραση μου μια χαρα χωρις κολληματα.

Αυτο συμβαινει σε ολες τις ταινιες? Και σε σειρες? Btw δεν εχει νοημα να το κυνηγας το smooth, απο οτι καταλαβαινω παλι σε monitor εισαι και οχι σε τηλεοραση. Επισης, η ταινια οτι και να κανεις θα τρεξει στα @24 fps (οπως ειναι τραβηγμενο after edit)

Επεξ/σία από overpower

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...