Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Τη χρήση κοινού φορτιστή για όλες τις φορητές συσκευές ζητά το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί να δήλωσε αντίθετη με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καθιέρωση ενός κοινού φορτιστή από όλες τις εταιρείες, ωστόσο οι Ευρωβουλευτές φαίνεται πως αγνόησαν την Apple.

Οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υϊοθέτηση ενός κοινού φορτιστή από όλες τις εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο φαίνεται πως τα σχέδια της βρίσκονται μόλις μερικούς μήνες πριν θεσμοθετηθούν, και για αυτό η Apple ανέβασε τις τελευταίες εβδομάδες τους τόνους, σε μία προσπάθεια να διατηρήσει στη ζωή –τουλάχιστον στις Ευρωπαϊκές χώρες- τους δικούς της φορτιστές Lightning.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησαν πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να σκληρύνει τη στάση της και να αναγκάσει τις εταιρείες τεχνολογίας να υϊοθετήσουν μία και μοναδική μέθοδο φόρτισης. Έτσι, κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για την καθιέρωση ενός κοινού φορτιστή φορητών ηλεκτρονικών συσκευών έως τον Ιούλιο του 2020. Η πρωτοβουλία προέρχεται από τα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτών, που ζητούν τη δημιουργία ενός κοινού φορτιστή για smartphones, tablets, συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, έξυπνες κάμερες και άλλου τύπου φορητή τεχνολογία.

"Η Επιτροπή πρέπει να δείξει ηγετική στάση και να σταματήσει να επιτρέπει σε τεχνολογικούς γίγαντες να μας υπαγορεύουν τους δικούς τους κανόνες. Εάν η ψηφιακή κυριαρχία έχει σημασία για τη νέα Επιτροπή, αναμένουμε πρόταση για τη δημιουργία ενός κοινού φορτιστή μέσα στους επόμενους έξι μήνες» δήλωσε η Αντιπρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Ρόζα Τουν, που κατέθεσε ερώτηση με αίτημα προφορικής απάντησης στην Επιτροπή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε ετήσια βάση παράγονται παγκοσμίως σχεδόν 50 εκατομμύρια τόνοι e-waste (ηλεκτρονικών αποβλήτων). Στην Ευρώπη ειδικότερα, παράγονται περίπου 12,3 εκατομμύρια τόνοι ετησίως, και επομένως σε κάθε Ευρωπαίο αντιστοιχούν περίπου 16,6 κιλά ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Η χρήση ενός κοινού φορτιστή έχει στόχο τον περιορισμό των ηλεκτρονικών αποβλήτων, τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη βελτίωση της ασφάλειας και την εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας των φορτιστών. Η Apple από την άλλη υποστηρίζει ότι η καθιέρωση ενός καθολικού προτύπου θα καταπνίξει την καινοτομία και θα διαταράξει τη ζωή των καταναλωτών.  

Με 582 ψήφους υπέρ και 40 ψήφους κατά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε δεσμευτικούς κανόνες για κοινό φορτιστή και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει ενισχυμένους κανόνες για το κοινό πρότυπο φορτιστή μέχρι τον Ιούλιο του 2020 το αργότερο, καθώς μέχρι σήμερα, και χωρίς να υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακολουθούσε μια εθελοντική προσέγγιση για να ενθαρρύνει τη συνεργασία με τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων.

Οι Ευρωβουλευτές επίσης ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διασφαλίσει την διαλειτουργικότητα των ασύρματων φορτιστών με ποικιλία συσκευών, να ενισχύσει τις προσπάθειες για την ανακύκλωση των καλωδίων και των φορτιστών με νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά και να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές δε θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να αγοράζουν φορτιστή με κάθε νέα συσκευή. Όπως αναφέραμε, το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει ενισχυμένους κανόνες για το κοινό πρότυπο φορτιστή μέχρι τον Ιούλιο του 2020 το αργότερο.   


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 89
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Μακαρι να γινουν ολα type C

Επρεπε να φτασουμε στο 2020.......

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μακάρι να γίνουν αλλαγές... Γιατί δυστυχώς βλέπουμε συνέχεια γύρω μας ότι οι τεχνολογικοί γίγαντες και άλλοι.... Φυσικά δεν ενδιαφέρονται.. για το περιβάλλον... Μόνο για το χρήμα .. Τι θα το κάνουν απορώ αν δεν έχεις που να ζήσεις... Με της καταστροφές που δημιουργούν...

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τώρα ψάχνουν οι κατασκευαστές λέξεις για να αντικαταστήσουν το " φορητές "....

οπως table phone ...

 

Επεξ/σία από giannakis1983
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντε επιτέλους γιατί ταλαιπωρούν κάποιες εταιρίες τζάμπα τον κόσμο,δεν μας έφταναν αυτά που έχουμε στήν καθημερινότητα και αυτά που αλλάζουν κάθε τρείς και λίγο,πρέπει να μας ζαλίζουν και με διαφορετικούς φορτιστές,μακάρι να γίνει παντού αυτό,αν θέλει κάθε συσκευή να βγάζει δικούς της ταχύτερους καλύτερους με διαφορετική σύνδεση κλπ ας το κάνει δεν απαγορεύεται,αρκεί να υποστηρίζει και το κοινό πρότυπο 

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 1
  • Confused 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
5 λεπτά πριν, czarjuly είπε

Μακάρι να γίνει κοιταγα για το switch 30 ευρώ τον χρεώνουν τον φορτιστή..

Ούτως η άλλως το Switch θέλει το δικό του φορτιστή, δεν ταιριάζουν τα volt από φορτιστές smartphone.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα μάτια τα δικά μας >

Τη χρήση κοινού φορτιστή για όλες τις φορητές συσκευές ζητά το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

 

Στα μάτια της apple >

Τι χρήση κοινού φορτιστή για όλες τις φορητές συσκευές ζητά το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ? :unsure:

  • Like 1
  • Haha 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.