NIKOS25271 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Στις 2/2/2020 στις 10:35 ΜΜ, LIGHT1NG είπε Έχουμε και λέμε. Αρχικά θέλουμε το σύστημα μας να είναι stock τελείως διότι όλα τα εξαρτήματα είναι φτιαγμένα να δουλέψουν έτσι ακόμα και το xmp στις ραμ τελικά με βάση κάποιων απαντήσεων μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για διάφορους λόγους. Σαν πρώτο βήμα κάνουμε ένα clear cmos για αυτό θα πρέπει να δείτε που έχει η μητρική σας τα 2 σιδεράκια (jumber) καλό είναι να έχουμε συνδεμένο το κουμπί από το reset για να μπορείτε και στο μέλλον να κάνετε εύκολα reset σε περίπτωση fail oc στις ραμ (μπορεί να το πάτησα γύρω στις 50 φορές για τις δικές μου) οπότε γλιτώνουμε χρόνο από το να ανοίγουμε το κουτί. Κατεβάζουμε το ddu από Εδώ (το λινκ θα σας μεταφέρει στο guru 3d και θα κατέβει αυτόματα) με το πρόγραμμα αυτό θα διαγράψουμε τα πάντα από drivers που θα έχει σε σχέση με gpu ακόμα και τα ενσωματωμένα από τους Intel θα πρέπει να το κάνουμε αποσυμπίεση ( καλύτερα στην επιφάνεια εργασίας για να το βρούμε γρήγορα) πατάμε στην αναζήτηση κάτω αριστερά και γράφουμε msconfig και μετά επιλέγουμε την ασφαλή εκκίνηση όπως την φωτογραφία Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αφού κάνει την επανεκκίνηση ο υπολογιστής θα μπει στην ασφαλή λειτουργία κάνουμε το ίδιο με το msconfig και βγάζουμε το τικ αλλά δεν κάνουμε επανεκκίνηση, τώρα θα τρέξουμε το ddu(Display driver uninstaller) με δεξί κλικ εκτέλεση ως διαχειριστής και τότε θα μας εμφανίσει το ui από το πρόγραμμα επιλέγουμε drivers που θέλουμε να σβήσουμε πχ αν έχουμε και τα ενσωματωμένα σβήνουμε με την σειρά οου θέλουμε αλλά το 1ο clean θα γίνει με καθαρισμό ΧΩΡΙΣ επανεκκίνηση και όταν επιλέξουμε και το 2ο μετά κάνουμε καθαρισμό και επανεκκίνηση σε περίπτωση που βλέπετε ότι αργή να κάνει επανεκκίνηση απλά κρατήστε το κουμπί να κλείσει τελείως δεν υπάρχει πρόβλημα. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Μετά αφού γίνει η επανεκκίνηση μπαίνουμε στο site από την amd και κατεβάζουμε τα τελευταία drivers για την κάρτα γραφικών Amd site κάνουμε κανονική εγκατάσταση. Αυτός είναι ο οδηγός για την τελείως καθαρή εγκατάσταση τις κάρτας. Τώρα τα προβλήματα με black screen, black screen +audio κλπ κατά την διάρκεια που έκανα το προηγούμενο ποστ δοκίμαζα κάποια πράγματα στο wattman και το συμπέρασμα ήταν ότι αν βάλεις την κάρτα στην προκειμένη περίπτωση η Pulse που έχω 2100mhz με 1050,1060,1070,1080,1090,1100 και power limit από 5% έως 20% γιατί μόνο σε εκείνα τα mv δουλεύει το power limit τελικά είδα τα παραπάνω black screen μερικά με ήχο μερικά χωρίς αυτά τα mv/mhz τα πιάνουν κάρτες όπως nitro για reddevil δεν θα πω κάτι διότι η powercolor δεν μου γεμίζει το μάτι προσωπικά μέχρι τώρα έχω πετύχει 2 προφίλ που κρατάνε το boost σε superposition από 1965 εως 1990 με μαξ κατανάλωση 205watt θα τα ανεβάσω σε λίγο όμως το fan curve καλό θα είναι να το αφήσετε όπως το έχω κάνει στο Benchmark μέχρι 55 έφτασε σε εμένα Για μοντέλα reference προτείνω το memory clock να μείνει στοκ Όσο για το πρόγραμμα cru φτιάχνει το θέμα σε μερικές οθόνες με το max memory clock αλλά χαλάει το freesync εγώ προσωπικά προτίμησα να ρίξω το monitor στα 120hz μέχρι να βρεθεί official τρόπος για το δικό μου monitor RADEON SOFTWARE GAME SETTINGS Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Απλά να προσθέσω σχετικά με το ddu ότι, για συστήματα με AMD CPU μόνο, και μέχρι και την προηγούμενη έκδοση ddu, όταν κάνεις απεγκατάσταση τους drivers της κάρτας, γίνεται απεγκατάσταση και μέρους του chipset driver, οπότε καλό είναι προτού γίνει η εγκατάσταση νέου driver να περαστεί ξανά ο chipset driver και να ξαναγίνει επανεκκίνηση για να περαστεί τέλος ο gpu driver. Στην τελευταία έκδοση του ddu πρέπει να το άλλαξαν αυτό και να μην χρειάζεται να γίνει ξανά εγκατάσταση chipset driver, ωστόσο δεν είμαι σίγουρος, ας τσεκάρει ο καθένας μόνος του. 1
LIGHT1NG Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε Απλά να προσθέσω σχετικά με το ddu ότι, για συστήματα με AMD CPU μόνο, και μέχρι και την προηγούμενη έκδοση ddu, όταν κάνεις απεγκατάσταση τους drivers της κάρτας, γίνεται απεγκατάσταση και μέρους του chipset driver, οπότε καλό είναι προτού γίνει η εγκατάσταση νέου driver να περαστεί ξανά ο chipset driver και να ξαναγίνει επανεκκίνηση για να περαστεί τέλος ο gpu driver. Στην τελευταία έκδοση του ddu πρέπει να το άλλαξαν αυτό και να μην χρειάζεται να γίνει ξανά εγκατάσταση chipset driver, ωστόσο δεν είμαι σίγουρος, ας τσεκάρει ο καθένας μόνος του. Έχει επιλογή το ddu νομίζω να το επιλέξεις αυτό που λες. Ξέχασα να προσθέσω πως καλό είναι να έχουμε και το τελευταίο bios 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα