elpaso1 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Εχω καποιες αποριες σχετικα με τις καρτες γραφικων, καθως ψαχνομαι να κανω ειτε καποια μικρη αναβαθμιση ( δλδ αγορα μονο καρτας γραφικων ), ειτε ολικη αναβαθμιση υπολογιστη. 1) Δεν καταλαβαινω γιατι σχεδον σε ολες τις καρτες γραφικων δεν υπαρχει αποθεμα στο σκρουτζ. Ολα τα μαγαζια λενε κατοπιν παραγγελιας, ειτε 4-10 εργασιμες ημερες. Δεν εφεραν μεγαλο αποθεμα, ή εφυγαν γρηγορα τα κομματια επειδη τα χρισιμοποιουν για mining; Επισης σε αυτα τα μαγαζια που λεει κατοπιν παραγγελιας ή 4-10 εργασιμες ημερες, η τιμη ειναι οντως αυτη που αναγραφεται ή θα πληρωσουμε παραπανω αργοτερα; 2) Σχετικα με τις αγγλιες για τις καρτες γραφικων, αλλα και γενικοτερα. Βλεπω πουλανε τις καρτες που τις εχουν αγορασει πριν 1,2 μηνες. Για ποιο λογο κανουν κατι τετοιο; Θελουν να ειναι συνεχεια μπροστα τεχνολογικα ή μπορει οι συγκεκριμενες υλοποιησεις να βγαζουν και προβληματα; 3) Σχετικα με τις υλοποιησεις. Παρατηρω οτι καποιες υλοποιησεις ξεφευγουν αρκετα στην τιμη, παρολα αυτα, οταν βλεπω τα benchmarks δινουν ελαχιστα fps παραπανω ή και καθολου. Πχ η Asus Radeon RX 5700 XT 8GB ROG Strix OC κοστιζει αρκετα παραπανω. Πληρωνεις τους εξτρα ανεμιστηρες και λοιπα που προσφερει το κουτι; Τωρα σχετικα με τον θορυβο πιστευω οι διαφορες ειναι μικρες, ειδικα επανω στο gaming και αν φορας και ακουστικα. Τωρα σιγουρα υπαρχουν και κακες υλοποιησεις που ανεβαζουν θερμοκρασιες και καταστεφουν τις καρτες, εγω απλα αναφερομαι στις καλες υλοποιησεις σε σχεση με την κλασσικη μαμα καρτα.
overpower Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, elpaso1 είπε Εχω καποιες αποριες σχετικα με τις καρτες γραφικων, καθως ψαχνομαι να κανω ειτε καποια μικρη αναβαθμιση ( δλδ αγορα μονο καρτας γραφικων ), ειτε ολικη αναβαθμιση υπολογιστη. 1) Δεν καταλαβαινω γιατι σχεδον σε ολες τις καρτες γραφικων δεν υπαρχει αποθεμα στο σκρουτζ. Ολα τα μαγαζια λενε κατοπιν παραγγελιας, ειτε 4-10 εργασιμες ημερες. Δεν εφεραν μεγαλο αποθεμα, ή εφυγαν γρηγορα τα κομματια επειδη τα χρισιμοποιουν για mining; Επισης σε αυτα τα μαγαζια που λεει κατοπιν παραγγελιας ή 4-10 εργασιμες ημερες, η τιμη ειναι οντως αυτη που αναγραφεται ή θα πληρωσουμε παραπανω αργοτερα; 2) Σχετικα με τις αγγλιες για τις καρτες γραφικων, αλλα και γενικοτερα. Βλεπω πουλανε τις καρτες που τις εχουν αγορασει πριν 1,2 μηνες. Για ποιο λογο κανουν κατι τετοιο; Θελουν να ειναι συνεχεια μπροστα τεχνολογικα ή μπορει οι συγκεκριμενες υλοποιησεις να βγαζουν και προβληματα; 3) Σχετικα με τις υλοποιησεις. Παρατηρω οτι καποιες υλοποιησεις ξεφευγουν αρκετα στην τιμη, παρολα αυτα, οταν βλεπω τα benchmarks δινουν ελαχιστα fps παραπανω ή και καθολου. Πχ η Asus Radeon RX 5700 XT 8GB ROG Strix OC κοστιζει αρκετα παραπανω. Πληρωνεις τους εξτρα ανεμιστηρες και λοιπα που προσφερει το κουτι; Τωρα σχετικα με τον θορυβο πιστευω οι διαφορες ειναι μικρες, ειδικα επανω στο gaming και αν φορας και ακουστικα. Τωρα σιγουρα υπαρχουν και κακες υλοποιησεις που ανεβαζουν θερμοκρασιες και καταστεφουν τις καρτες, εγω απλα αναφερομαι στις καλες υλοποιησεις σε σχεση με την κλασσικη μαμα καρτα. 1) Τα του σκρουτζ εδω και κανα 2 χρονια εχουν σταματησει να φερνουν αποθεμα. Ο λογος? Θελουν να εχουν σιγουρα την παραγγελια απο τον πελατη για να την παραγγειλουν και αυτοι στην συνεχεια απο τον προμηθευτη για να μην τους μεινει. 2) Αν καποιος ειναι με πολλες αξιολογησεις και πουλαει καρτα, το αποκλειω το ενδεχομενο να εχει προβλημα και ειτε θελει να παρει κατι πιο προσφατο, ασχετως αν το εχει λιγο καιρο, ειτε απλα αλλαξε γνωμη (πχ παιρνω 5700 χτ και τελικα λογω drivers παω στην 2070). Πχ στην 480 που δεν δουλευε το μεσσαιο φαν, αν την πουλουσα προφανως θα το ανεφερα, οπως ανεφερα σε τροφοδοτικο που εδωσα προσφατα οτι εχει coil whine. 3) Η Asus, μαζι με sapphire nitro και red devil, ειναι οι καλυτερες υλοποιησεις απο αποψη cooling. Στην asus πληρωνεις και τα rgb, σε σχεση με τις nitro και rd που υπολειπονται σε αυτα. Αλλα γενικα αν ψαξεις, ολο το rog brand ειναι ακριβο (τροφοδοτικο, κουτι κτλ) Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από overpower 1
leros2004 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, overpower είπε 3) Η Asus, μαζι με sapphire nitro και red devil, ειναι οι καλυτερες υλοποιησεις απο αποψη cooling. Στην asus πληρωνεις και τα rgb, σε σχεση με τις nitro και rd που υπολειπονται σε αυτα. Η Asus έιναι η μακράν χειρότερη εταιρία όσον αφορά τα amd προϊόντα της. ειδικά στις κάρτες γραφικών δεν υπάρχει καμία άξια επιλογής. κυριολεκτικά καμία. Η asus αποτελεί δυσφήμιση της amd στις κάρτες γραφικών. Τα αξιόλογα asus amd προϊόντα δεν πρέπει να είναι πάνω απο 10, ανεξαρτήτου κατηγορίας ..... 5
overpower Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, leros2004 είπε Η Asus έιναι η μακράν χειρότερη εταιρία όσον αφορά τα amd προϊόντα της. ειδικά στις κάρτες γραφικών δεν υπάρχει καμία άξια επιλογής. κυριολεκτικά καμία. Η asus αποτελεί δυσφήμιση της amd στις κάρτες γραφικών. Τα αξιόλογα asus amd προϊόντα δεν πρέπει να είναι πάνω απο 10, ανεξαρτήτου κατηγορίας ..... Και αυτο το συμπερασμα απο που βγηκε, γιατι η strix, και δεν το λεω μονο εγω (δες reddit πχ), ειναι απο τις καλυτερες υλοποιησεις σε amd μερια
leros2004 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, overpower είπε Και αυτο το συμπερασμα απο που βγηκε, γιατι η strix, και δεν το λεω μονο εγω (δες reddit πχ), ειναι απο τις καλυτερες υλοποιησεις σε amd μερια χαχαχα strix λεει.... Το φοβερό reddit που γράφει ο Μακης ο Σάκης και ο Τάκης? Το reddit που γκρινιάζουν για τους drivers και οι 9 στους 10 αναφέρουν το τρομερό πρόβλημα του beep ήχο του anti lag που συνεχίζει να ακουγεται και ας το βάζουν off? Για αυτό το trollο reddit? H φοβερή παράδοση συνεχίζεται , μετά τις vega.... Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από leros2004 2
overpower Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, leros2004 είπε χαχαχα strix λεει.... Το φοβερό reddit που γράφει ο Μακης ο Σάκης και ο Τάκης? Το reddit που γκρινιάζουν για τους drivers και οι 9 στους 10 αναφέρουν το τρομερό πρόβλημα του beep ήχο του anti lag που συνεχίζει να ακουγεται και ας το βάζουν off? Για αυτό το trollο reddit? H φοβερή παράδοση συνεχίζεται , μετά τις vega.... Το ιδιο θα μπορουσα να πω και εγω για το φοβερο youtube, με τις χορηγιες κτλ κτλ κτλ. Οπως και να εχει, 1-2 σειρες που απλα δεν τους βγηκε δεν αναιρει το οτι οι strix ειναι απο τις καλυτερες. Δεν εκατσα να δω το βιντεο, δεν καταλαβα τι θεμα υπαρχει, και απο το λιγο που ειδα ειναι οτι η asus ηταν προθυμη να το φτιαξει και να στειλει σε αυτον bios fix αλλα αρνηθηκε ή κατι τετοιο, και καλα τεσταρει οτι εχουν και οι υπολοιποι. Επισης οσον αφορα τις βιδες, και η xfx ειχε θεμα και εστειλε μια χαρα replacements ή εκανε rma σε οποιον δεν ηθελε να το αλλαξει μονος του το heatsink. Οκ, τεχνολογικα προιοντα ειναι, λογικο να εχουν κατασκευαστικα λαθη. /offtopic
Inler Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Strix σε Vega και Navi μέτριες προς κακές και υπερβολικά ακριβές.Σε Nvidia οκ βγάζει πολύ καλές υλοποιήσεις. 3
akoinonitos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 26 λεπτά πριν, overpower είπε Και αυτο το συμπερασμα απο που βγηκε, γιατι η strix, και δεν το λεω μονο εγω (δες reddit πχ), ειναι απο τις καλυτερες υλοποιησεις σε amd μερια Η strix σε v64 για παράδειγμα σε επιδόσεις ήταν λες και είχες reference με blower ,μην σου πω ότι η reference μπορεί να κλοκαρε και καλύτερα 😛
elpaso1 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σχετικα με την 1650 super που σκεφτομαι να αγορασω, η φθηνοτερη υλοποιηση φαινεται να ειναι της Palit, η οποια το μονο αρνητικο που βλεπω ειναι ο θορυβος που εχει ακομα και στο idle. Βεβαια τωρα το ποσο θα ακουγεται και θα ενοχλει δε το γνωριζω. Εξαλλου στο δωματιο σχεδον ποτε δεν εχει ησυχια 100%, και το βραδυ που παιζω φοραω ακουστικα, οποτε δεν ξερω αν θα με ενοχλει ο θορυβος απο την gpu. Επισης δεν καταλαβαινω πως γινεται να υπαρχουν αποκλισεις στα db σε δυο διαφορετικα αρθρα που διαβασα σχετικα με τη συγκεκριμενη υλοποιηση. Και στο 2ο λινκ δεν καταλαβαινω τι λεει οταν γραφει οτι μετα το update bios ο θορυβος μειωθηκε. Υπαρχει bios update και στις gpu; https://www.guru3d.com/articles_pages/palit_geforce_gtx_1650_super_stormx_review,8.html https://www.techpowerup.com/review/palit-geforce-gtx-1650-super-stormx-oc/32.html Η υλοποιηση της msi, η gaming x ειναι τελειως αθορυβη ακομα και στο load, στα fps δινει ελαχιστα παρακατω, αλλα κοστιζει και 20 ευρω επιπλεον. Δεν ξερω εαν αξιζει η αγορα της. Τι πιστευετε; https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-gtx-1650-super-gaming-x/32.html Βεβαια οτι ακομα και στο Idle η θερμοκρασια της gpu ειναι στους 50 βαθμους συνεχεια, δεν ξερω εαν επηρεαζει μακροπροθεσμα την αποδοση της. Τί πιστευετε; Επισης παρατηρω οτι σε καποια παιχνιδια εχει λιγα fps, οπως στο control και το assasin's creed, οποτε φανταζομαι οτι εκει θα πρεπει να μειωσω τα γραφικα λιγο. Η palit βγαινει στα 161 και η msi στα 186, με μεταφορικα και οι δυο. Δλδ μιλαμε για 25 ευρω παραπανω. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από elpaso1
Inler Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Tο 27dba με 62 βαθμούς της MSI είναι εξαιρετικό.Όχι ότι το 36dba με 63 βαθμούς της Pallit είναι άσχημο αντιθέτως είναι μια χαρά(Σε AMD είναι τρομερό νούμερο).Εγώ επειδή προτιμώ κρύες και αθόρυβες μπορεί να επέλεγα την MSI αλλά αφού χρησιμοποιείς ακουστικά και δεν σε ενοχλεί το αισθητικό αποτέλεσμα χτύπα την Pallit μια χαρά θα είναι σύμφωνα με τις μετρήσεις του Techpowerup. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από Inler
elpaso1 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το μονο που ισως αξιζει η MSI ειναι οτι παιρνει αρκετο OC και συνεχιζει να κραταει θορυβο και θερμοκρασια χαμηλα. Αν και τα αρθρα γραφουν οτι ειναι λιγο δυσκολο το OC στην 1650 super και εγω δεν εχω κανει ποτε μου OC. Ενα τελευταιο που θελω να ξερω, αλλα δεν υπαρχει καποιος με αντιστοιχη καρτα και cpu, ειναι εαν προκαλει bottleneck ο συγκεκριμενος συνδιασμος. Δλδ i5 4670k μαζι με 1650 super. Θα προσπαθησω να κανω OC και τον επεξεργαστη, αν και δεν εχω καθολου ιδεα οπως ειπα και παραπανω. Λογικα θα ειναι κατι ευκολο. Ψυκτρα εχω την παρακατω : https://www.skroutz.gr/s/417111/CoolerMaster-Hyper-412S.html Στην Palit το bios update ειναι το παρακατω : https://www.techpowerup.com/vgabios/215858/palit-gtx1650super-4096-191126 Και πως ακριβως γινεται η εγκατασταση; Αν ειναι να αγορασω την Palit, να γλυτωσω και 25 ευρω. Και σχετικα με τον θορυβο για να εχω μια συγκριση, τωρα εχω την gtx 770. Νομιζω οτι δεν την λες και αθορυβη καρτα, σωστα; Βεβαια στο idle δεν ακουγεται, ενω η Palit ειναι non-stop. Η υλοποιηση της gtx 770 που εχω ειναι η συγκεκριμενη : https://www.guru3d.com/articles-pages/evga-geforce-gtx-770-sc-review,7.html ( Αρκετα ευρω παραπανω απο την απλη υλοποιηση τοτε. Ημουν απλας φαινεται! ) Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από elpaso1
overpower Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, elpaso1 είπε Επισης δεν καταλαβαινω πως γινεται να υπαρχουν αποκλισεις στα db σε δυο διαφορετικα αρθρα που διαβασα σχετικα με τη συγκεκριμενη υλοποιηση. Και στο 2ο λινκ δεν καταλαβαινω τι λεει οταν γραφει οτι μετα το update bios ο θορυβος μειωθηκε. Υπαρχει bios update και στις gpu; Προφανως υπαρχουν bios updates για τις καρτες. Οι αποκλισεις στα db υπαρχουν λογω διαφορετικης θερμοκρασιας περιβαλλοντος, λογω διαφορετικου κουτιου, αλλων fans σε αλλες ταχυτητες κτλ κτλ Θα κοιτουσα με το καλυτερο συστημα ψυξης. Ναι τωρα ισως να μην σε νοιαζει, αλλα το καλοκαιρι θα σε νοιαζει (και στο θεμα θορυβου, που θα αυξηθει, αλλα και στο οτι θα βγαζει θερμοτητα και θα δουλευει περισσοτερο το ac πχ). Επισης συνηθως ολα αυτα τα reviews γινονται σε θερμοκρασιες 18-21 (χειμερινες θερμοκρασιες ενος σπιτιου, οταν το καλοκαιρι ειναι 25+) 1 ώρα πριν, elpaso1 είπε Ενα τελευταιο που θελω να ξερω, αλλα δεν υπαρχει καποιος με αντιστοιχη καρτα και cpu, ειναι εαν προκαλει bottleneck ο συγκεκριμενος συνδιασμος. Δλδ i5 4670k μαζι με 1650 super. https://pc-builds.com/calculator/ 1 ώρα πριν, elpaso1 είπε Και πως ακριβως γινεται η εγκατασταση; Αν ειναι να αγορασω την Palit, να γλυτωσω και 25 ευρω. https://www.google.gr/search?client=opera&q=how+to+update+gpu+bios&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
elpaso1 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 20 minutes ago, overpower said: \ https://pc-builds.com/calculator/ \ Απο τα αυτα που διαβαζω το site δεν ειναι και πολυ αξιοπιστο. Βασικα εναν αυτοματοποιημενο αλγοριθμο χρησιμοποιει.
TheMechanic1 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Αν έχεις τόσο θέμα με τον θόρυβο, πάρε άλλα υλοποίηση για να είσαι σίγουρος. Γενικά πάντως η 1650s έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση, πρέπει να είναι πραγματικά κακή υλοποίηση για να έχει θέματα με θόρυβο και θερμοκρασίες. Ειδικά σε idle δεν ξέρω κάποια κάρτα να κάνει θόρυβο, ακόμα και χωρίς fan stop. Ίσως ήταν κάποιο θέμα στο bios της κάρτας όπως έγραψες και το έχουν διορθώσει. Bios update λογικά μέσα από το software της palit θα κάνεις, αλλά δεν είχα ποτέ κάρτα της εταιρίας για να σου πω σίγουρα. Πάντως και οι υπολοιπες υλοποιήσεις μικρή διαφορά έχουν στα χρήματα από όσο είδα.
elpaso1 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Τώρα βλέπω στις αγγελίες κάτι σφραγισμενες 5700xt στα 270 και τρελαίνομαι. Πως γίνεται να τις δίνουν σε τέτοιες τιμές και μάλιστα σε 10 κομμάτια; Και άλλες άγγελος πάλι αγορασμένες λέει τον Δεκέμβριο με 0 ώρες χρήσης ή αγορασμένες πριν 4 ημερες με 5 ώρες χρήσης πχ. Περίεργα πράγματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα