Kostas8k Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα, σκέφτομαι να δημιουργήσω ενα ηλεκτρονικό πολυκατάστημα-eshop χωρίς φυσικό κατάστημα μόνο αποθήκη και πωλήσεις online, και επειδή είμαι ακόμα στις αρχικές σκέψεις ψάχνομαι αρχικά μέσω ιντερνετ για πληροφορίες. Θέλω να το στήσω 100% νόμιμα, κανονικά έναρξη στην ΔΟΥ με έδρα και εγγραφή στο εμπορικό μητρώο. Έχει κάποιος εδω πείρα ή γνώσεις απο κάτι τέτοιο; Απο ότι έχω διαβάσει πρέπει να έχεις έδρα, στην περίπτωση ηλεκτρονικού καταστήματος αρκεί ένας επαγγελματικός χώρος-αποθήκη να δηλωθεί ως έδρα; Τα πάγια έξοδα σε μια τέτοια επιχείριση εκτός απο το κόστος της αποθήκης , τα φορολογικά, τα ασφαλιστικά, και αμοιβή λογιστή τι άλλα υπάρχουν ώστε να είσαι νόμιμος; Επειδή θα ξεκινήσω πολύ κρατημένα χωρίς μεγάλο ρίσκο, σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα του shopify ή κάποιο άλλο αντίστοιχο προϊόν για να μην έχω τουλάχιστον αρχικά τα έξοδα κατασκευής-συντήρησης ενός πλήρους απο την αρχή δικό μου eshop, και τα επακόλουθα domain name,server κτλ. Επίσης σκέφτομαι στο πολύ αρχικό στάδιο να ξεκινήσω σαν dropshipping, εκεί για να είσαι νόμιμος την πρέπει να κάνεις; Χρειάζεται έδρα; Απο ότι έχω διαβάσει για αυτό το κομμάτι για ετήσιες πωλήσεις μέχρι τις 5000 ευρώ μπορείς να το κάνεις χωρίς έναρξη, απλά σαν ιδιώτης, ισχύει; 2
kostello Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Τα ειπες ακριβως ολα μονος σου και χαιρομαι που γνωριζεις καποια πραγματα, γιατι οι περισσοτεροι αλλα και οι λογιστες δεν...! θα κινηθεις οπως ακριβως περιγραφεις νομιμα, με εταιρια. Λιανικο εμποριο θα κανεις οποτε θελεις φυσικη εδρα και ταμειακη ή φορολογικο μηχανισμο. φορολογικα αντιμετωπιζεσαι ακριβως οπως οποιοδηποτε μαγαζι στην Ελλαδα. Αυτο για τις 5000 ετησιως νομιζω ισχυει αλλα θα στο πει ο λογιστης για σιγουρια. Απλα προσεχε γιατι με εναρξη εταιριας, αν δεν επενδυσεις σε σωστη διαφημιση καθε μηνα ωστε να πουλας, θα μπαινεις μεσα. εξοδα λογιστη, εξοδα ενοικιου, εξοδα site, ΕΦΚΑ, δεν ειναι λιγα! φαντασου και η διαφημιση σου (που πρεπει να ειναι τουλαχιστον 300 τον μηνα) να μην αποφερει κερδος γιατι το προιον σου μπορει να μην ειναι καταλληλο...τοτε καηκες. 1
Kostas8k Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι εννοείται πως χρειάζεται προσοχή για αυτό θέλω να ψάξω το θέμα αρκετά πριν να κάνω κάποια κίνηση, αλλά βλέπω ακόμα και σε forum δεν βρίσκεις εύκολα ανοιχτές συζητήσεις για αυτό το κομμάτι. Υπολογίζω πως τα έξοδα θα είναι σημαντικά λιγότερα απο ένα ίδιο φυσικό κατάστημα,πχ ενα κατάστημα σε περαστικό δρόμο θα έχει πολλαπλάσια αξία ενοικίου απο μια αποθήκη στο πουθενά, ελάχιστο προσωπικό κτλ. και μεγαλύτερες πιθανότητες να μπεις μέσα και να αναγκαστείς να το κλείσεις πολύ πιο εύκολα. Αυτό που σκέφτομαι είναι να στοχεύσω τοπικά στην αρχή για πωλήσεις και διαφήμιση και σε συνδυασμό με το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ λόγω νησιού θα είμαι ανταγωνιστικός σε σχέση με ένα κατάστημα στην περιοχή μου με μεγάλο ενοίκιο , και παραπάνω προσωπικό. Γι'αυτό και μελετώ και περιπτώσεις το site να είναι μέσω κάποιας πλατφόρμας όπως το Shopify που ανέφερα και πρίν, και η διαφήμιση μπορεί να γίνει μέσω facebook (αφού πλέον συνεργάζονται αυτα τα δύο facebook-shopify, δηλαδή μπορεί να γίνονται πωλήσεις απο το facebook), ώστε να κρατήθει αρκετά χαμηλά στην αρχή το κόστος κατασκευής-συντήρησης-διαφήμισης του eshop. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από Kostas8k
kostello Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δεν θα βρεις καθαρες απαντησεις και οι περισσοτερες θα ειναι μαιμουδιες και κομπινες γιατι ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του. βεβαια υπαρχει και αυτος ο δρομος που θα προτεινουν αλλοι σε διαφορα φορουμ και fb, αλλα ο σωστος δρομος ειναι αυτος που επελεξες. αν ηταν ετσι τοτε με 0 κεφαλαιο και λαμογιες θα ειμασταν ολοι πλουσιοι και θα δουλευαμε απο το σπιτι. Στο τελος ο σωστος και ο υγιης επιβιωνει παντα σε καθε δουλεια. Μπορει οι αλλοι να δουλεψουν και καλα μαλιστα, αλλα δεν θα εχουν διαρκεια. Με το eshop ειναι χαζο να στοχευσεις τοπικα σε μια τοσο μικρη αγορα, αφου μπορεις να απευθυνεσαι σε πολυ μεγαλυτερο κοινο και τα εξοδα σου θα ειναι σχεδον μηδαμινα αν εξαιρεσεις το μαρκετινγκ σου. στο σωστα διαφημιζομενο eshop σε ολη την Ελλάδα ή τον κόσμο αυτος ο αριθμος θα ειναι συντριπτικα πολλαπλάσιος με οτι αυτο συνεπαγεται. αν δεν γνωρίζεις απο digital marketing να πας σε εναν ειδικό να σου δωσει μια προσφορα στα μετρα σου.
Kostas8k Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Καλά εννοείται ότι με 0 κεφάλαιο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σχεδόν, εκτός αν έχεις καμιά τρελή ιδέα και τύχη. Επίσης εννοείται πως όταν στήσεις ένα eshop έχεις βλέψεις για πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα τουλάχιστον. Τοπικά εννοώ θα στηρίξω την διαφήμιση στην αρχή. Αυτό πάντως που εννοούσα με πωλήσεις στο facebook δεν λέω για παράνομες πωλήσεις αλλά για νόμιμο τρόπο με κάποια εφαρμογή facebook commerce. Εγώ βλέπω προς αυτές τις επιλογές για αρχή για να μην ανοιχτώ πολύ. Βέβαια αυτές οι υπηρεσίες έχουν προμήθειες και στην τελική μπορεί να είναι μια η άλλη. Επίσης και το skroutz σου δίνει την δυνατότητα αν έχεις επιχείρηση να πουλάς μέσω αυτού χωρίς να φτιάξεις κάποιο eshop, πάλι όμως με προμήθειες. Το πλεονέκτημα του skroutz για εμένα είναι ότι αν είσαι ανταγωνιστικός στις τιμές μπορεί και να μην χρειαστείς διαφημηση . Με την εμπειρία μου σαν αγοραστής, έχω αγοράσει απο πολλές περιοχές στην Ελλάδα απο μαγαζιά που έχω βρει μέσω skroutz χωρίς να διαφημιζονται και χωρίς να έχουν και καλό SEO.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα