Xristinaa11k Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πάω Δευτέρα λυκειου. Πάντα το είχα ιδιαίτερα με τα μαθηματικα για αυτο και έχω επιλέξει θετική κατεύθυνση και κάνω και φροντιστήρια κανονικά στοχεύοντας ψηλά. Παρόλα αυτά δεν μαρεσει κάποια σχολή από αυτή την κατεύθυνση ενώ από πάντα ήθελα να περάσω ψυχολογια. Προλαβαινω να αλλαξω κατεύθυνσή και να καταφέρω να περασω; δεν έχω καθόλου βάσεις στα θεωρητικά μαθήματα παρά μόνο στην έκθεση που ειμαι καλη, δεν μαρεσουν καθόλου τα θεωρητικά μαθήματα αν και σκοπεύω να διαβασω. Αξιζει η δεν έχω πολλές πιθανότητες Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από Xristinaa11k
billiboo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 προλαβαινεις ανετα. ειδικα αν κανεις ιδιαιτερα το καλοκαιρι να καλυψεις τυχον κενα θα εισαι οκ. 1
vasilis1 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Το κακό είναι ότι κανένας δεν σας έχει ενημερώσει για την ύπαρξη των ΕΠΑΛ όπου με λιγότερο κόπο,σχεδόν καμία ανάγκη φροντιστηρίου αλλά και με το επιπλέον ότι μαζί με απολυτήριο παίρνετε και πτυχίο , θα μπορούσες να περάσεις όπου ήθελες.Το λέω ως απόφοιτος ΓΕΛ 1
Comic maniak Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, vasilis1 είπε Το κακό είναι ότι κανένας δεν σας έχει ενημερώσει για την ύπαρξη των ΕΠΑΛ όπου με λιγότερο κόπο,σχεδόν καμία ανάγκη φροντιστηρίου αλλά και με το επιπλέον ότι μαζί με απολυτήριο παίρνετε και πτυχίο , θα μπορούσες να περάσεις όπου ήθελες.Το λέω ως απόφοιτος ΓΕΛ Καλο ειναι να μην λεμε ο,τι θελουμε. Δεν περνας πιο ευκολα, εισαι στο 10%. Το καθολου φροντηστηριο και λιγο κοπο το σκεφτηκες οταν το ειπες? Σοβαρα τα λες σε παιδι αυτα? Τελως παντων, topic starter, αν η ψυχολογια σου αρεσει στρωσου απο τωρα στο διαβασμα και αν προσπαθησεις θα περασεις. Αλλα να ξερεις, επειδη αλλαζεις κατευθυνση θες πολυ δουλεια. Θα προτεινα, αν θες την γνωμη μου, να πας 3ο πεδιο, να παρεις βιολογια και μετα να κανεις ειδικευση στην Γενετικη ψυχολογια, αν σου αρεσει. Ειναι ψυχολογια με extra steps ουσιαστικα. Αλλιως, θεωρητικη και πεισματικο διαβασμα (οχι οτι στο 3ο δεν θα διαβαζες). Αν θες περαιτερω βοηθεια στειλε μου ενα pm, το εχω ψαξει γενικα πολυ με τις σχολες. Ελπιζω να σε βοηθησα. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από Comic maniak 1
vasilis1 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Το λέω ΣΟΒΑΡΑ επειδή κάτι ξέρω.Και η σχέση μου με το θέμα κάθε άλλο παρά επιφανειακή είναι.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 7 ώρες πριν, Comic maniak είπε Καλο ειναι να μην λεμε ο,τι θελουμε. Δεν περνας πιο ευκολα, εισαι στο 10%. Το καθολου φροντηστηριο και λιγο κοπο το σκεφτηκες οταν το ειπες? Σοβαρα τα λες σε παιδι αυτα? Τελως παντων, topic starter, αν η ψυχολογια σου αρεσει στρωσου απο τωρα στο διαβασμα και αν προσπαθησεις θα περασεις. Αλλα να ξερεις, επειδη αλλαζεις κατευθυνση θες πολυ δουλεια. Θα προτεινα, αν θες την γνωμη μου, να πας 3ο πεδιο, να παρεις βιολογια και μετα να κανεις ειδικευση στην Γενετικη ψυχολογια, αν σου αρεσει. Ειναι ψυχολογια με extra steps ουσιαστικα. Αλλιως, θεωρητικη και πεισματικο διαβασμα (οχι οτι στο 3ο δεν θα διαβαζες). Αν θες περαιτερω βοηθεια στειλε μου ενα pm, το εχω ψαξει γενικα πολυ με τις σχολες. Ελπιζω να σε βοηθησα. δεν συγκρινονται τα δυο στο επιπεδο δυσκολιας, ενω οπως ειπε ο βασιλης το απολυτηριο του επαλ σου δινει επιπλεον δυνατοτητες. εχω πετυχει περιπτωση που ατομο με απολυτηριο επαλ κερδισε ετος, ενω ατομο με πτυχιο τει παραπλησιας ειδικοτητας επρεπε να βγαλει τη σχολη απ την αρχη. κουλο θα μου πεις, και συμφωνω, αλλα ελαδισταν ειναι εδω. @Xristinaa11k κοιταξε αμα τα μαθηματα που διδασκονται στη σχολη που θες να περασεις αντιστοιχουν σε μαθηματα του γενικου λυκειου. αν οχι, εφυγες για επαλ. το λεω αυτο διοτι το μονο αρνητικο των επαλ ειναι οτι μαθαινεις "τιποτα" στα κοινα μαθηματα, οποτε αμα η σχολη σου εξαρταται οτι τα εχεις ηδη διδαχθει θα σε δυσκολεψει να τους φτασεις. τουλαχιστον αυτη ειναι η εμπειρια μου, τα ατομα απο επαλ ειχαν τεραστια κενα σε μαθηματα που οι υπολοιποι τα γνωριζαμε ηδη.
antonialau Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Φυσικά και αξίζει να αλλάξεις κατεύθυνση , είσαι νεαρή σε ηλικία και έχεις χρόνο για να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου (ειδικά αν έχεις και την οικονομική και ψυχική στήριξη της οικογένειας ). Το να αλλάξεις κατεύθυνση δεν είναι δύσκολο, δύσκολο είναι σε μια τόσο νεαρή ηλικία να αφουγκράζεσαι τον εαυτό σου, να νιώθεις τα συναισθήματά σου, να διερευνείς τις σκέψεις σου και να γνωρίζεις εν τέλει ποιος είσαι και τι έχεις ανάγκη . Εγώ θα σου πρότεινα πρώτα να κάνεις μια συζήτηση με τον εαυτό σου (γράψε στο σημειωματάριο αναλυτικά τι νιώθεις, τι ελπίζεις, τι φοβάσαι, πως σε φαντάζεσαι), έπειτα με τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και σε εμπνέουν και τρίτον να πάρεις μια απόφαση δική σου. 1
BellaU Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Προλαβαίνεις σίγουρα Το θέμα είναι πόσο το θες! Άλλο το δεν είμαι καλη σε κάτι και άλλο το "βαριέμαι να διαβάσω" Αν βαριέσαι να διαβάσεις λύνεται! Εφόσον σου αρέσει πολύ η ψυχολογία θα το παλεψεις Αν δεν είσαι καλή αλλα και βαριέσαι θα είναι πιο δύσκολα για σένα Πρέπει να δεις πόσο το θες ! Για να αρχίζεις να το σκέφτεσαι πάει να πει πως σε ιντριγκαρει από τώρα! Μετά πρέπει να σκεφτείς και τις άλλες ενδεχόμενες περιπτώσεις Πες ότι προσπαθείς και χτυπά ξύλο δεν περνάς ψυχολογία....Μετά έχεις σκεφτεί τι θα μπορούσες να διαλεξεις απο τις αλλες θεωρητικες σχολες ; Σ αρέσει κάτι από τα άλλα θεωρητικά επαγγέλματα; 1
billiboo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 21 ώρες πριν, Comic maniak είπε Τελως παντων, topic starter, αν η ψυχολογια σου αρεσει στρωσου απο τωρα στο διαβασμα και αν προσπαθησεις θα περασεις. Αλλα να ξερεις, επειδη αλλαζεις κατευθυνση θες πολυ δουλεια. Θα προτεινα, αν θες την γνωμη μου, να πας 3ο πεδιο, να παρεις βιολογια και μετα να κανεις ειδικευση στην Γενετικη ψυχολογια, αν σου αρεσει. Ειναι ψυχολογια με extra steps ουσιαστικα. Αλλιως, θεωρητικη και πεισματικο διαβασμα (οχι οτι στο 3ο δεν θα διαβαζες). Αν θες περαιτερω βοηθεια στειλε μου ενα pm, το εχω ψαξει γενικα πολυ με τις σχολες. Ελπιζω να σε βοηθησα. Μα καλα γινετε ενα ατομο που θελει να ασχοληθει με την ψυχολογια να κατσει να βγακει 4 χρονια σχολη με βιολογια? δεν νομιζω οτι ειναι σωστος τροπος. αν θελει ψυχολογια καλυτερα να αλλαξει κατευθυνση
Comic maniak Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, billiboo είπε Μα καλα γινετε ενα ατομο που θελει να ασχοληθει με την ψυχολογια να κατσει να βγακει 4 χρονια σχολη με βιολογια? δεν νομιζω οτι ειναι σωστος τροπος. αν θελει ψυχολογια καλυτερα να αλλαξει κατευθυνση Για μεταπτυχιακο μιλαω. Και βεβαια γινεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα