elpaso1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το ξερω οτι παω απο την μια ακρη στην αλλη, αλλα τι θα λεγατε για μια rx580; Εξαλλου οπως ειπα σκοπευω να ασχοληθω μονο με 1080p αυτο το διαστημα. Την βρισκω σε καλη τιμη καινουρια, τα 4gb. Τωρα μεταχειρισμενη λιγο δυσκολο, φοβαμαι οτι την εχουν ξεσκισει στο mining. Ετσι θα εξοικονομησω περισσοτερα χρηματα για μελλοντικη αναβαθμιση. Απλα στους τελευταιους τιτλους θα παιζω τα παιχνιδια σε high αντι για ultra γραφικα, εξαλλου απαιτησεις δεν εχω. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από elpaso1
LIGHT1NG Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Αρχίζω να πιστεύω ότι μας τρολλαρεις καλή συνέχεια 1
elpaso1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δεν τρολαρω κανεναν φιλε μου. Απλα δεν ειμαι σιγουρος για το τι πρεπει να κανω. Ισως να μην χρειαζεται καν να αγορασω ακομα τιποτα, καθως εχω να παιξω παιχνιδια πολλα χρονια, τα οποια πιστευω τα εχει η gtx 770.
@topos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 11 ώρες πριν, elpaso1 είπε Το ξερω οτι παω απο την μια ακρη στην αλλη, αλλα τι θα λεγατε για μια rx580; Εξαλλου οπως ειπα σκοπευω να ασχοληθω μονο με 1080p αυτο το διαστημα. Την βρισκω σε καλη τιμη καινουρια, τα 4gb. Τωρα μεταχειρισμενη λιγο δυσκολο, φοβαμαι οτι την εχουν ξεσκισει στο mining. Ετσι θα εξοικονομησω περισσοτερα χρηματα για μελλοντικη αναβαθμιση. Απλα στους τελευταιους τιτλους θα παιζω τα παιχνιδια σε high αντι για ultra γραφικα, εξαλλου απαιτησεις δεν εχω. Εάν σκέφτεσαι να στησεις άλλο pc για gaming και να του βάλεις rx580 εγώ θα λέγα να μείνεις με τον i5. Δεν πιστεύω πως θα ναι τόσο τραγικά τα πράγματα από μπουκάλι με μια rx580. 1
leros2004 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Απλά μικρός θεούλης ! Άνοιξε καινούργιο θέμα, όπου συζητάτε ακριβώς τα ίδια με το αρχικό θέμα που είχε πρώτο φτιάξει. Το οποίο διαδέχθηκαν 2-3 ακόμα θεματάκια με τις ίδιες ακριβώς αποριούλες που είχε στο 1ο του θέμα το οποίο έφθασε 80+ απαντήσεις. Και ακόμα ''φαίνεται'' να βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από leros2004 5
LIGHT1NG Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 56 λεπτά πριν, leros2004 είπε Απλά μικρός θεούλης ! Άνοιξε καινούργιο θέμα, όπου συζητάτε ακριβώς τα ίδια με το αρχικό θέμα που είχε πρώτο φτιάξει. Το οποίο διαδέχθηκαν 2-3 ακόμα θεματάκια με τις ίδιες ακριβώς αποριούλες που είχε στο 1ο του θέμα το οποίο έφθασε 80+ απαντήσεις. Και ακόμα ''φαίνεται'' να βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Δεν έχει σκοπό να αγοράσει τίποτα εδώ καλά καλά δεν έχει αποφασίσει για ποιον λόγο να φτιάξει υπολογιστή 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 μητρικη που κοστιζει παραπανω απο την tomahawk ειναι πεταμενα λεφτα επισης θα προτεινα να αγορασεις εναν 2600. μεεεχρι να αλλαξεις καρτα γραφικων και μεεεχρι να αλλαξεις οθονη εχουμε μελλον. ενας 2600 μπορει ανετα να σου βγαζει 60fps για την οθονη που εχεις και κοστιζει πολυ λιγοτερο. αμα καποια στιγμη αλλαξεις οθονη καρτα γραφικων αγοραζεις εναν 3600/4600 με τα μισα λεφτα απ οτι κοστιζει τωρα
LIGHT1NG Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 5 ώρες πριν, Lezantas26 είπε μητρικη που κοστιζει παραπανω απο την tomahawk ειναι πεταμενα λεφτα επισης θα προτεινα να αγορασεις εναν 2600. μεεεχρι να αλλαξεις καρτα γραφικων και μεεεχρι να αλλαξεις οθονη εχουμε μελλον. ενας 2600 μπορει ανετα να σου βγαζει 60fps για την οθονη που εχεις και κοστιζει πολυ λιγοτερο. αμα καποια στιγμη αλλαξεις οθονη καρτα γραφικων αγοραζεις εναν 3600/4600 με τα μισα λεφτα απ οτι κοστιζει τωρα Είναι τρολλ...
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 35 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε Είναι τρολλ... Μπορει ή μπορει να ναι μικρος ακομα, δε μπορω να το ξερω. Παντως μπορει να το δει καποιος που χει αντίστοιχο προβληματισμο και να παρει μια γνωμη παραπανω αμα δει το ποστ μου
elpaso1 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, Lezantas26 said: μητρικη που κοστιζει παραπανω απο την tomahawk ειναι πεταμενα λεφτα επισης θα προτεινα να αγορασεις εναν 2600. μεεεχρι να αλλαξεις καρτα γραφικων και μεεεχρι να αλλαξεις οθονη εχουμε μελλον. ενας 2600 μπορει ανετα να σου βγαζει 60fps για την οθονη που εχεις και κοστιζει πολυ λιγοτερο. αμα καποια στιγμη αλλαξεις οθονη καρτα γραφικων αγοραζεις εναν 3600/4600 με τα μισα λεφτα απ οτι κοστιζει τωρα Η αληθεια ειναι οτι οντως ειμαι μικρος ακομα, μολις 32 χρονων. Το θεμα μου με τον 2600 ειναι οτι οντως εαν κανω μελλοντικα αναβαθμιση θα χρειαστει και αυτος αλλαγη, καθως δεχεται οριακα την 5700xt, οποτε με μελλοντικες καρτες μπορει να παρουσιαζει μπουκαλι. Ενω με 50 ευρω παραπανω με τον 3600 θα ειμαι κομπλε για καποια χρονια. Καπως ετσι το σκεφτομαι και για την μητρικη με το καινουριο chipset. Μπορει να σκεφτομαι και λαθος, δεν γνωριζω. Ενταξει βεβαια ειναι καλο σκεπτικο και αυτο, δλδ να αγοραζω cpu+mobo παλαιοτερης γενιας και gpu καινουρια, ωστε να γλυτωνω λεφτα. Οποτε και στην επομενη αναβαθμιση αν αγορασω παλι cpu+mobo προηγουμενης γενιας, θα πληρωσω παλι τα μισα. Αλλα ισως ειναι το ιδιο, καθως οταν τα πουλαω μετα θα εχουν πολυ χαμηλοτερη τιμη. Δεν ξερω. Το οτι σκεφτομαι απο αλλαγη μονο καρτας γραφικων, πχ μια rx580 ή 1650s, ισα-ισα ωστε να μην εχω μπουκαλι και να παιζω αξιοπρεπως τα καινουρια παιχνιδια στα High, μεχρι την ολικη αναβαθμιση υπολογιστη με 800 ευρω, ειναι τρολια; Δεν εχω λεφτα για πεταμα, ουτε κανω αναβαθμισεις καθε χρονο. Προσπαθω να κανω εξυπνες αγορες. Πχ αν βρω καποια καλη αγγελια με μια rx580 ή rx590 σε τιμη χωμα, εννοειται θα την τσιμπησω και θα αναβαλλω την αναβαθμιση. Ολα ειναι σχετικα. Ειναι αυτο τρολια; Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από elpaso1
LIGHT1NG Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Στις 5/2/2020 στις 2:59 ΠΜ, LIGHT1NG είπε Δεν μπορώ να στο εξηγήσω αν δεν το ζήσεις με τα μάτια σου η διαφορά 60 με 144hz είναι η μέρα με την νύχτα, αν είναι να παίζει με τα settings ας πάει σε ένα ps4 pro καλύτερα... Αλλά όπως είπα ας πάει σε ένα καλό νετ να δει εμπειρία gaming σε 144αρι θα του κάνει μπαμ η διαφορά αλλά νομίζω με 800-850 βγαίνει υπολογιστής με 3600,β450,2χ8 ραμ και 5700χτ... https://www.skroutz.gr/account/favorite_lists/1180373 Στα 386 είναι η nvidia 2060 super gigabyte oc αυτά χονδρικά πάνω από 750 δεν πάνε απλά θα έχεις αναμονή για την gpu. 750€ βγαίνουν περίπου το διάβασες καθόλου? 3600,5700ΧΤ αν είχες σκοπό να δώσεις αυτά τα λεφτά θα είχες ξεκινήσει ήδη διαδικασία παραγγελίας και όχι να κάνεις recreate ότι θα αγοράσεις κάτι καινούργιο και παλιό και μπουκάλια βικος, ζαγορι μέχρι εχθές έλεγες ότι η 770 θα παίζει αξιοπρεπώς και ότι δεν θα χρειαστεί αναβάθμιση και στο καπάκι δεν ξέρεις αν θα παίζεις στον υπολογιστή όλο αυτό εσένα δηλαδή πως σου φαίνεται? Άντε τα λέμε τον Μάρτιο με καινούριο θέμα
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, elpaso1 είπε Η αληθεια ειναι οτι οντως ειμαι μικρος ακομα, μολις 32 χρονων. Το θεμα μου με τον 2600 ειναι οτι οντως εαν κανω μελλοντικα αναβαθμιση θα χρειαστει και αυτος αλλαγη, καθως δεχεται οριακα την 5700xt, οποτε με μελλοντικες καρτες μπορει να παρουσιαζει μπουκαλι. Ενω με 50 ευρω παραπανω με τον 3600 θα ειμαι κομπλε για καποια χρονια. Καπως ετσι το σκεφτομαι και για την μητρικη με το καινουριο chipset. Μπορει να σκεφτομαι και λαθος, δεν γνωριζω. Ενταξει βεβαια ειναι καλο σκεπτικο και αυτο, δλδ να αγοραζω cpu+mobo παλαιοτερης γενιας και gpu καινουρια, ωστε να γλυτωνω λεφτα. Οποτε και στην επομενη αναβαθμιση αν αγορασω παλι cpu+mobo προηγουμενης γενιας, θα πληρωσω παλι τα μισα. Αλλα ισως ειναι το ιδιο, καθως οταν τα πουλαω μετα θα εχουν πολυ χαμηλοτερη τιμη. Δεν ξερω. Το οτι σκεφτομαι απο αλλαγη μονο καρτας γραφικων, πχ μια rx580 ή 1650s, ισα-ισα ωστε να μην εχω μπουκαλι και να παιζω αξιοπρεπως τα καινουρια παιχνιδια στα High, μεχρι την ολικη αναβαθμιση υπολογιστη με 800 ευρω, ειναι τρολια; Δεν εχω λεφτα για πεταμα, ουτε κανω αναβαθμισεις καθε χρονο. Προσπαθω να κανω εξυπνες αγορες. Πχ αν βρω καποια καλη αγγελια με μια rx580 ή rx590 σε τιμη χωμα, εννοειται θα την τσιμπησω και θα αναβαλλω την αναβαθμιση. Ολα ειναι σχετικα. Ειναι αυτο τρολια; Δεν ειπα οτι τρολλαρεις, οπως βλεπεις απανταω σοβαρα. Αμα παρεις την tomahawk δε θα χρειαστεις αλλαγη παρα μονο αμα στις ρυζεν 5000 αλλαξουν "αρχιτεκτονική" μητρικων. Αυτο ομως θα γινει με οποια μητρικη και να παρεις οσο ακριβα και να πληρωσεις, γι αυτο λεω ειναι πεταμενα μια ακριβοτερη μητρικη. Τελευταία φορα που κοιταξα ειχαν 80 ευρω διαφορα οι 2600 με 3600. Καθολου λιγα λεφτα και οπως σου ειπα δε θα καταλαβεις την απουσια του 3600 με αυτη την οθονη
elpaso1 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οποτε καταληγουμε στα εξης μεχρι στιγμης : MSI B450 Tomahawk Max EVGA GeForce RTX 2060 Super 8GB SC Ultra Gaming Crucial Ballistix Sport LT Gray 16GB DDR4-3200MHz Και ειμαι μεταξυ Ryzen 2600 και 3600. O 3600 ειναι σιγουρα περισσοτερο future proof, δινει αρκετα περισσοτερα frames στα 1080p και λογικα ακομα και στα 1080p σε λιγα χρονια τα παιχνιδια θα ειναι αρκετα απαιτητικα. Πχ αν κανω την αναβαθμιση σε μητρικη,ραμ,καρτα γραφικων και επεξεργαστη, μετα η επομενη αναβαθμιση θα αργησει σιγουρα 3,4 χρονια. Θα κρατησει τοσα ο 2600; Να τον κρατησω 2 χρονια και να αγορασω τοτε ξανα επεξεργαστη δεν λεει. Θελω κατι καλο, ωστε η μοναδικη αναβαθμιση που θα χρειαζεται να ειναι μονο η gpu σε 3,4 χρονια και εαν. Οποτε ο 2600 θα δημιουργει σιγουρα μπουκαλι τοτε. Ακομα και τωρα ειναι οριακα στον calculator, δινει ενα 8% σε stock τιμες. 57 ευρω διαφορα εχουν ακριβως πλεον στο skroutz. Και ειμαι μεσα στο budget. Δλδ με τον 2600 θα ειμαι στα 720 ευρω, με τον 3600 στα 780 περιπου με μεταφορικα. Τελευταια ερωτηση. Θα δω μεγαλη διαφορα αν αγορασω και εναν m2 ssd. Ηδη πριν 1 μηνα αγορασα καινουριο SSD 1TB μονο και μονο για να φορτωνω εκει τα παιχνιδια, και εχω ηδη εναν 256gb για τα windows. O crucial ειναι περιπου 15% πιο γρηγορος απο τον samsung 840 pro, αλλα βλεπω οτι οι m2 εχουν τρελες ταχυτητες. Το θεμα ειναι, σε καθημερινη χρηση θα δω καποια διαφορα; Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από elpaso1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, elpaso1 είπε Οποτε καταληγουμε στα εξης μεχρι στιγμης : MSI B450 Tomahawk Max EVGA GeForce RTX 2060 Super 8GB SC Ultra Gaming Crucial Ballistix Sport LT Gray 16GB DDR4-3200MHz Και ειμαι μεταξυ Ryzen 2600 και 3600. O 3600 ειναι σιγουρα περισσοτερο future proof, δινει αρκετα περισσοτερα frames στα 1080p και λογικα ακομα και στα 1080p σε λιγα χρονια τα παιχνιδια θα ειναι αρκετα απαιτητικα. Πχ αν κανω την αναβαθμιση σε μητρικη,ραμ,καρτα γραφικων και επεξεργαστη, μετα η επομενη αναβαθμιση θα αργησει σιγουρα 3,4 χρονια. Θα κρατησει τοσα ο 2600; Να τον κρατησω 2 χρονια και να αγορασω τοτε ξανα επεξεργαστη δεν λεει. Θελω κατι καλο, ωστε η μοναδικη αναβαθμιση που θα χρειαζεται να ειναι μονο η gpu σε 3,4 χρονια και εαν. Οποτε ο 2600 θα δημιουργει σιγουρα μπουκαλι τοτε. Ακομα και τωρα ειναι οριακα στον calculator, δινει ενα 8% σε stock τιμες. 57 ευρω διαφορα εχουν ακριβως πλεον στο skroutz. Και ειμαι μεσα στο budget. Δλδ με τον 2600 θα ειμαι στα 720 ευρω, με τον 3600 στα 780 περιπου με μεταφορικα. Τελευταια ερωτηση. Θα δω μεγαλη διαφορα αν αγορασω και εναν m2 ssd. Ηδη πριν 1 μηνα αγορασα καινουριο SSD 1TB μονο και μονο για να φορτωνω εκει τα παιχνιδια, και εχω ηδη εναν 256gb για τα windows. μια χαρα ειναι οι ssd που εχεις. ο φτηνοτερος 3600 σε διαθεσιμοτητα ειναι 178 ευρω, ο επομενος 185. οι 2600 ειναι διαθεσιμοι στα 114-115 σε μπολικα καταστηματα. η λογικη του να παρεις τον 2600 ειναι ωστε να παρακαμψεις τον 3600 και επειτα απο 2-3 χρονια (ποτε σκοπευεις να παρεις την οθονη) να πας απ ευθειας σε πιο νεους επεξεργαστες (πχ 4600, 4700 κλπ) στα λεφτα που θα αγοραζες τον 3600 σημερα. αμα σε εκεινη τη χρονικη περιοδο πιστευεις οτι θα εισαι καλυμενος με τον 3600 τοτε ναι ειναι καλυτερα να τον παρεις τωρα να "ξεμπερδευεις"
elpaso1 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγινε, θα το σκεφτω λιγο ακομα και θα δω τι θα διαλεξω. Απο multicopter θα τον αγορασω, στα 169 που τον εχει τον 3600. Απο εκει θα παρω και την καρτα γραφικων. Το μαγαζι ειναι αξιοπιστο. Μια τελευταια ερωτηση. Επειδη καποιοι ρωτανε εαν η 2060 super ειναι overkill για 1080p@60 gaming, και αρκετοι λενε ναι και οτι θα υπαρχουν θεματα και κολληματα, τι ακριβως εννοουν; Ακι αν το παμε ετσι και η gtx770 θα ειναι overkill για παιχνιδια 20ετιας, αλλα δεν παρατηρω καποιο κολλημα οταν παιζω τετοια παλια παιχνιδια. Εχει αλλαξει ο τροπος λειτουργιας των νεων καρτων γραφικων και επεξεργαστων; Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από elpaso1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα