splanis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Ποσό που διαθέτουμε : ~300ευρώ Χρήση υπολογιστή : Browsing, word, excel κλπ Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: - Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Οχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Επαρχία Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Στήσιμο από μαγαζί Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10 + Office Καλησπέρα, θέλει να πάρει ο αδερφός μου έναν υπολογιστή για το γραφείο του, δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με τα Windows, πρέπει να είναι οπωσδήποτε αυθεντικά με αυτοκολλητάκι, γιατί θα αγοραστεί με τιμολόγιο; Αν ναι φαντάζομαι θα ανέβει πολύ το κόστος, μήπως να δει κανένα έτοιμο ή refurbished;
patclo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν θέλει νόμιμες άδειες και για το office και για τα windows δύσκολα τα πράγματα. 300 κάνει μόνο η άδεια του office για να το λειτουργήσει σε γραφείο (υποθέτω εννοείς στην εργασία του). Υπολογιστή - windows10 νόμιμο δες και αυτό στα 369 https://www.e-shop.gr/innovator-3-cyber-power-3200g-me-windows-10-p-PER.910013 Αλλιώς χωρίς νόμιμες άδειες και κομμάτι κομμάτι θα σου πουν άλλοι αρκετά φθηνότερες επιλογές. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από patclo
splanis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, patclo είπε Αν θέλει νόμιμες άδειες και για το office και για τα windows δύσκολα τα πράγματα. 300 κάνει μόνο η άδεια του office για να το λειτουργήσει σε γραφείο (υποθέτω εννοείς στην εργασία του). Υπολογιστή - windows10 νόμιμο δες και αυτό στα 369 https://www.e-shop.gr/innovator-3-cyber-power-3200g-me-windows-10-p-PER.910013 Αλλιώς χωρίς νόμιμες άδειες και κομμάτι κομμάτι θα σου πουν άλλοι αρκετά φθηνότερες επιλογές. Ναι το ξέρω ότι κομμάτι κομμάτι φτιάχνει κομπλέ PC για την δουλειά που θέλει γι αυτό ρωτάω τι παίζει με τα windows πρέπει να ναι οπωσδήποτε με το αυτοκολλητάκι γιατί βλέπω μερικά μαγαζία δίνουν σκέτο κλειδί, αν παρθεί κλειδί με τιμολόγιο δεν είναι νόμιμο;
Duck Dodgers Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Στα windows αν είναι για μαγαζί με το τιμολόγιο αγοράς τους θα είσαι καλυμμένος! Χοντρικά https://www.skroutz.gr/s/8445248/Aerocool-QS-240.html ~30 https://www.skroutz.gr/s/14158568/Be-Quiet-System-Power-9-400W.html ~40 https://www.skroutz.gr/s/21162628/AMD-Athlon-3000G-Box.html ~50 https://www.skroutz.gr/s/15556630/Gigabyte-B450M-DS3H-rev-1-0.html ~ 70 https://www.skroutz.gr/s/14622846/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-3000MHz-CMK8GX4M1D3000C16.html ~ 40 https://www.skroutz.gr/s/13787241/Crucial-MX500-250GB.html ~45 Αυτά βγαίνουν περίπου 275 ευρώ οπότε μαζί με τα μεταφορικά και windows θα πάει στα 300, αν σε προλάβω θα κοιτάξω να κάνω πρόταση από ένα μαγαζί απλά δίνω ένα μπούσουλα για το που θα πήγαινα εγώ!
@topos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 2 λύσεις για τα win-> Α)Αγοράζεις 5 κομματια hardware από digitalmaster.gr που τα δίνει δωρεαν(να τους πάρεις τηλέφωνο να σιγουρευτείς ότι θα αναγράφονται στο τιμολόγιο με 0 αξία.) Να ξέρεις ότι έχει ανταγωνιστικές τιμές και είναι αξιόπιστο,απλά ίσως σε καθυστερήσουν λιγο μέχρι να παραλάβεις. Β)Από "κλειδαραδικο" δεν είχα βρει κάποιο που να έκοβε τιμολόγιο. Αλλά εάν έχεις ενδοκοινοτικές συνναλαγες τα παίρνεις μέσω(ευρωπαϊκό) Amazon και έχεις τιμολόγιο.
splanis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 33 λεπτά πριν, @topos είπε 2 λύσεις για τα win-> Α)Αγοράζεις 5 κομματια hardware από digitalmaster.gr που τα δίνει δωρεαν(να τους πάρεις τηλέφωνο να σιγουρευτείς ότι θα αναγράφονται στο τιμολόγιο με 0 αξία.) Να ξέρεις ότι έχει ανταγωνιστικές τιμές και είναι αξιόπιστο,απλά ίσως σε καθυστερήσουν λιγο μέχρι να παραλάβεις. Β)Από "κλειδαραδικο" δεν είχα βρει κάποιο που να έκοβε τιμολόγιο. Αλλά εάν έχεις ενδοκοινοτικές συνναλαγες τα παίρνεις μέσω(ευρωπαϊκό) Amazon και έχεις τιμολόγιο. Κλειδιά βλέπω δίνουν αρκετά μαγαζία με 20-25 ευρώ και φαντάζομαι θα κόβουν τιμολόγιο, αλλά δεν δίνουν το αυτοκολλητάκι. Δυστυχώς θα πάει επαρχία το PC στον αδερφό μου και πρέπει να πάει στημένο απ το μαγαζί, το συγκεκριμένο δεν νομίζω ότι συναρμολογεί
tanasen01 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δες αυτό με το digitalmaster και τα windows και αν θα είναι καλυμμένος για επαγγελματική χρήση τότε ας πάρει κάτι τέτοιο, μαζί με ένα χρόνο άδεια office:
@topos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, splanis είπε Κλειδιά βλέπω δίνουν αρκετά μαγαζία με 20-25 ευρώ και φαντάζομαι θα κόβουν τιμολόγιο, αλλά δεν δίνουν το αυτοκολλητάκι. Δυστυχώς θα πάει επαρχία το PC στον αδερφό μου και πρέπει να πάει στημένο απ το μαγαζί, το συγκεκριμένο δεν νομίζω ότι συναρμολογεί Δεν νομίζω πως χρειάζετε φυσικό αυτοκόλλητο πλέων, μόνο απόδειξη τιμολογίου. Εγώ το χα ψάξει αρκετά πριν κανένα 5μηνο κ η μόνη λύση που βρήκα ήταν από Amazon(~14ευρω). Πάντως είναι αρκετά εξυπηρετικοί στο digital master, κάνε τους ένα τηλ και ρώτα τους εάν θα το συναρμολογουσαν. Υ.γ Δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο κατάστημα, απλά οι τιμές του είναι καλές(σε αρκετά είδη τουλάχιστον) κ έχει κ σχετικά μεγάλη ποικιλία.Εχω "διαχειριστεί" ~3500 ευρώ αγορων για φίλους/συγγενεις κοκ την τελευταία 2ετια από εκει. Μόνο όπως ανέφερα καθυστερούν λίγο κ δεν στέλνουν νομίζω αντικαταβολή. Υ.γ Εάν βρεις κατάστημα από Ελλάδα που να δίνει win με τιμολόγιο με 25ευρω ποσταρε το να το έχουμε υποψην μας 5 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Δες αυτό με το digitalmaster και τα windows και αν θα είναι καλυμμένος για επαγγελματική χρήση τότε ας πάρει κάτι τέτοιο, μαζί με ένα χρόνο άδεια office: Για office μπορεί να χρησιμοποιήσει κ την καινούργια δωρεάν έκδοση online της Microsoft η κάποιο OpenOffice/libreoffice κοκ.
ekkli Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Βλέπω τις τιμές και αντιλαμβανόμενος και γω το υποχρεωτικό της αγοράς κλειδιών για επαγγελματικούς χώρους, έχω μια απορία, γιατί δεν περνάτε σε ελεύθερο λογισμικό; Τις βασικές δουλειές μια χαρά τις κάνεις και με Libre Office. Και είναι δωρεάν. Και αν δυσκολευτείς λίγο, σκέφτεσαι πόσα λεφτά γλυτώνεις και γκουγκλάρεις με άλλη όρεξη τις απορίες σου. Αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει κάποιος μεγάλες δυσκολίες. Η μάνα μου, συνταξιούχα και μια χαρά γράφει βιβλίο με LibreOffice. 1
patclo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η περιοχή είναι λίγο γκρίζα για τελικό καταναλωτή που αγοράζει oem άδεια έστω και αν την πουλάει το αμαζον. Σύμφωνα με την ίδια την microsoft: The full version FPP (fully packaged product) is the sole retail offering in the retail channel. This addresses the greatest number of consumer scenarios (upgrading from previous versions of Windows, installing Windows on a Mac, virtual machine or building a PC from scratch). The DIY(personal use rights) addendum is removed from COEM (Commercial Original Equipment Manufacturer) product. Microsoft will carry the OEM EULA only and COEM product continues to be for exclusive use by System Builders, which is the product’s historical intention. Η "φθηνή" ΟΕΜ άδεια με το γράμμα του νόμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από κάποιον που πουλάει πισι (πχ eshop) για να εγκαταστήσει windows στο ολοκληρωμένο πισι που συναρμολόγησε και πούλησε στον πελάτη. Το άμαζον όταν σου πουλάει μια άδεια δεν μπορεί να ξέρει και δεν ενδιαφέρεται αν είσαι κατάστημα που συναρμολογεί υπολογιστές και τους πουλάει μετά με τιμολόγιο σε πελάτες ή αν κάνεις κάτι που δεν είναι σύμφωνο με τους όρους της άδειας που σου πουλάει. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από patclo
splanis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 9 ώρες πριν, @topos είπε Δεν νομίζω πως χρειάζετε φυσικό αυτοκόλλητο πλέων, μόνο απόδειξη τιμολογίου. Εγώ το χα ψάξει αρκετά πριν κανένα 5μηνο κ η μόνη λύση που βρήκα ήταν από Amazon(~14ευρω). Πάντως είναι αρκετά εξυπηρετικοί στο digital master, κάνε τους ένα τηλ και ρώτα τους εάν θα το συναρμολογουσαν. Υ.γ Δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο κατάστημα, απλά οι τιμές του είναι καλές(σε αρκετά είδη τουλάχιστον) κ έχει κ σχετικά μεγάλη ποικιλία.Εχω "διαχειριστεί" ~3500 ευρώ αγορων για φίλους/συγγενεις κοκ την τελευταία 2ετια από εκει. Μόνο όπως ανέφερα καθυστερούν λίγο κ δεν στέλνουν νομίζω αντικαταβολή. Υ.γ Εάν βρεις κατάστημα από Ελλάδα που να δίνει win με τιμολόγιο με 25ευρω ποσταρε το να το έχουμε υποψην μας Για office μπορεί να χρησιμοποιήσει κ την καινούργια δωρεάν έκδοση online της Microsoft η κάποιο OpenOffice/libreoffice κοκ. https://www.skroutz.gr/s/9099629/Microsoft-Windows-10-Pro-32-64-bit-ESD.html 1
patclo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Άδειες μπορείς να πάρεις στα χέρια σου και τζάμπα από τα "κατάλληλα κανάλια" και με απόδειξη από την ίδια την microsoft. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που στην λίστα του σκρουτζ πουλάει την ίδια φαινομενικά άδεια η msystems ως certified microsoft partner 230 ευρώ και ένα άλλο σκρουτζομάγαζο 25. Η άδεια που δίνει η msystems σε καλύπτει με το γράμμα του νόμου για την συγκεκριμένη χρήση και είναι επίσημη. Η φθηνή μπορεί να είναι ακαδημαϊκή, μπορεί msdn μπορεί να είναι ότι θέλει. Οπότε απλά αγοράζεις το τιμολόγιο εκεί και βασίζεσαι ότι στον έλεγχο θα κοιτάξουν μόνο την ύπαρξη του.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Υπάρχει και η δωρεάν έκδοση του Microsoft Office που είναι online. Εκτός από το libre office υπάρχει και το πιο γρήγορο free office.
splanis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 ντάξει πιο πολύ τα windows είναι το θέμα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με το Office 😕
stepap90 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Για πακετο office δωρεαν δες και το openoffice. Για μενα ειναι οτι καλυτερο σε free μετα το ms office
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα